Sagan om lilla Sparvöga

Det var en gång en liten fågel, en liten sparv för att vara exakt, vi kan kalla henne Sparvöga, mest bara för att det är vackert precis som hon. Sparvöga levde i den stora skogen tillsammans med alla de andra sparvarna och det hon älskade mest här i livet var att flyga omkring över vidderna medan hon utförde de allra vackraste konststycken. Hon snurrade och loopade och snurrade igen tills himmel blev mark och mark blev himmel och hela världens färger smälte samman till en enda - lycka.

Sparvöga var dock allt som oftast inte lycklig. Tvärtom. I hennes bröst bodde en ensam själ som sakta sakta tuggade i sig alla vackra känslor och endast lämnade efter sig en avgrund fylld av panik, tvivel och ångest.
"Varför?" frågade sig den lilla sparven. Varför drabbade det här just henne? Vad hade hon gjort för fel? Men hur hon än vände och vred på sitt liv och sina val kunde hon inte lösa problemet. Även de andra sparvarna började oroa sig och fråga sig själva vad de missat, vad hade de kunnat göra annorlunda? Men inga svar fanns att få och Sparvögas liv blev än mörkare.

I smyg började Sparvöga rycka i sina vackra fjädrar. Om det var för att få de andra sparvarna till att reagera eller om det helt enkelt var för att lätta på ångesten - om så bara för ett litet ögonblick - det visste hon inte själv. Sant var dock att den fysiska smärtan fick den tyngre, psykiska att lätta, så därför fortsatte hon.
En dag hade hon plockat så många av sina vackra fjädrar att hon inte längre kunde flyga. Hon hoppade och flaxade allt hon bara orkade men hur hon än försökte kunde inte vingarna längre bära henne.

Människorna i det stora vita huset fann henne och tog med henne in där de satte henne i en vacker bur i svart smide. "Stackarn, det är för hennes eget bästa" sade de. Och hur mycket hon än kvittrade och försökte göra sig förstådd var det ingen som riktigt brydde sig om att lyssna.
Sparvögas förtvivlan visste nu inga gränser och hon ryckte förtvivlat i sina få återstående fjädrar, allt för att minska paniken som kom när hon blev instängd. Hon klarade inte av så här små utrymmen. Hon var född att leva fri, att ha oändliga ytor att röra sig på, att nudda själva himlen om hon bara ville.
Istället kände hon den kalla metallen mot sin nu nakna hud och tuggade mekaniskt i sig fröna hon blev serverad medan hennes själ värkte.

En och annan gång kunde hon få sällskap av någon annan sparv som slog sig ner på fönsterbrädet för att kvittra ikapp, men trots att det smärtade dem att se Sparvöga i hennes bur så visste de inte hur de skulle kunna hjälpa henne. Och innan de hann nå fram blev de bortschasade av människorna som var väldigt strikta med vad för regler som fanns i det stora vita huset.

Så länge inte människorna stannar upp för att lyssna och de andra sparvarna inte når fram till lilla Sparvöga kan inget lösas. Men även om de skulle lyckas, kommer hon någonsin att kunna flyga igen? Eller har hon vant sig att vara utan fjädrar? Vanans makt är stark och himlens höjder kan te sig skrämmande.

Kan man åtgärda problemet om man inte vet orsaken?



Better late than never...

Den här JÄVLA datorn driver mig till vansinne. Och tro mig, det snurrar runt grymt mycket fler och inte speciellt vackra ord i mitt huvud för att beskriva denna helvetes mackapär. Till skroten borde den. Och det nu. Omedelbums.
Jag överväger - helt allvarligt - att dra in till ett internetcafé. Bara för att göra något åt min internetabstinens och för att kunna GÖRA något. Syrran verkar van, men hur FAN kan man vara van vid en sån här seg dator/internet?! Jag fattar inte. Inte bankat sönder något än iallafall. Jag är stolt. Allvarligt.

Lär bli en bildkavalkad om datorn bara vill öppna fönstret så jag kan hämta dem... Vågar inte vänta, datorn kan mycket väl lägga av helt. Skärmen flimrar och slocknar ibland. "Den gör så ibland" säger syrran. Eh...? Dags att skaffa en ny då kanske...?

Här kommer iallafall lite pics från Sabaton:

Eller inte. Tydligen.




Var på Liseberg i tisdags med Erik. Grymt mysigt. Kallt värre och lampor öööverallt. Haha, tåget ner gick 14.24 och gissa när vi var på stationen? 14.24. xD Var en jävla trafik till Thn så bidde sen och sedan var det rätt bra brådis men vi hann iallafall med. :D GRatis åkte vi också då konduktörskan glömde bort oss när hon skulle hämta kortläsaren... well, gratis är gott som man säger. :P Har allt lite pics därifrån också, men den jävla datorn vill ju inte öppna fönstret så jag antar att det också får vänta. Grr.

Typ halva Liseberg gick iallafall runt med såna där stora stjärnvinster från alla hjulen så vi tänkte pröva oss på det vi också. Och jag som stod och klagade på att jag ändå aldrig vinner något vann en stor Marabouchoklad på första försöket! :D Erik blev lite butter då han inte vann något, men hey, allt mitt är ditt älskling. ;) Tog ju t.o.m din favoritsort. ;P
Mycket mat blev det annars rätt allmänt, har två riktigt kul bilder på Erik (sry babe) när han käkar, men jag lovade att inte lägga ut dem, så jag får la låta bli det. Men ni kanske blir glada om jag säger att iallafall jag skrattar när jag ser dem? ;)

Jag fick in en bild, jag fick in en bild, jag fick in en bild! :D
Kan man hoppas att det flyter på en stund... kanske...? Kanske kan bli några Sabaton-bilder där upp ändå...

Tja, flyter på gör det fan inte, men det GÅR. Funderar på om jag skulle hämta en bok att läsa medan det laddar... Kretsen kanske...? Är väl ungefär lika kul som att bara vänta...


(Helena blev lite skraj när hon såg skuggan på bilden, pratat för mycket om spöken det senaste tror jag... ;) )

Såg den där restaurangen på vägen från Liseberg... Inte hundra på att jag skulle våga gå in där, lite osäker på om jag gillar vad de serverar. Men det finns ju en marknad för allt antar jag...


Julen spenderades med familj + morföräldrar och en morbror. Mysigt men egentligen inte speciellt mycket mer än det. Tror charmen med jul försvann för några år sedan. Jäkla synd egentligen. Det var ju så förbannat kul när man var liten. :)
Fick iallafall en massa finvinglas, handdukar, pengar, örhängen, silversked, en kokbok osv plus lite annat smått och gott. Najjs.

Juldagen spenderades däremot i goda vänners lag hemma hos Annas pappa. Memories. :P Lyckades till och med vara där i tid så jag fick mina julklappar. ;) Tema grönt var det. :P Halsduk, sprit, örhängen och nagellack, najjs. ^^
Var skratt och flams till runt tolv-tiden då vi drog ner till stan. Efter en lång stund i kön och upptäckten av chockpriset för att komma in dissade vi dock GG och drog och käkade pizza istället. ;) Med eeextra vitlökssås. Hehe, tur att man inte planerade att hångla upp någon den kvällen, Erik var ju iväg på sitt håll. :P

Hehe, det där strecket som visar var man skriver har försvunnit... Hehe, intressant, hur fan gick det till...?
Nu är den visst tillbaks...? *tio minuter senare* o_O

Pics från i torsdags...

My ladies... yejj, söta. ^^


Och vad gör man när det börjar bli tråkigt? Grimaser! :D



Simon lägger dock inte riktigt manken till. Bättre vill vi se! :P

Nu börjar det visst skita sig med bilderna igen... tröttsamt.



Tja, lite i gasen var man kanske, men mådde prima dagen efter så what the heck. Iof möjligt att jag fortfarande var full när jag vaknade, men så länge man mår bra så. ;)

Nu har vissa av bilderna jag faktiskt fått in försvunnit och så har andra dublerats... Ursäkta mig om jag är en smula försvirrad just nu... o_O Och nu går det inte längre att öppna rutan för att lägga in nya... hata hata hata hata hata hata HAAATA.
Och nu när jag förhandsgranskar så har jag dubletter av några andra bilder... Kan det vara så att de läggs med trots att det står att det inte gör det och trots att de inte syns här där jag skriver...? Annars har jag ingen jävla aning om vad den sysslar med atm...

Tur till Göksäter idag för att kolla gardintyg. Inge lycka tyvärr. Idéer fick man dock ett par. Får se hur vi löser det, och om alla parter (ehum) vill vara med och bestämma.

Syrran iväg på cup och morsan med där. Pappa är ute och slavar för ovanlighetens skull (...) och jag sitter här och hoppas att alla skall komma hem snart så vi kan käka den jäkla tacosen för jag håller på och dör. Det är lördag.

Saknar Karlstad, med allt vad det innebär.
Gillar inte att sova ensam längre.


Fattar ni att det tagit en bra bit över två timmar att få klart det här inlägget...? Helt sanslöst.

Syrran gick tydligen vidare till slutspel (grattis!) så de blir väldigt sena. Inte en chans att jag håller mig dock så får la bli tacos till pappa och mig nu antar jag. Mohahaha.

Pöss hajj



Back home...

Det här kommer nog driva mig till vansinne. Långsamt men säkert. Definitivt långsamt. Den här datorn är en av de segaste jag träffat på på jävligt länge... den tänker och tänker och tänker och täääänker och sedan öppnar den vad man nu tryckt på. Och tålmodig som jag är (not) har jag ju under tiden tryckt på tio andra saker bara för att få datorn att göra NÅGOT. Problemet är att det för tillfället bara finns internet på en dator i huset och det är syrrans. Ingen större idé att plugga i min nere i källarn asså... Om inte för att få musik eller titta på anime men sånt har vi inte tid med atm... :P

Är hemma btw, men det kanske gick fram?

Blev en lyckad tur runt Karlstads gator för att finna julklappar i fredags och jag köpte så gott som allihop på några timmar där. :D Nog aldrig hänt innan. :P Ska till en eller annan komplementjulklapp men det mesta är iallafall klart. Sämre tur för Erik men han har idéerna iallafall.
Kom iväg senare än väntat från Karlstad, men hey, vem är förvånad? Vi pratar ändå om stadens två största tidsoptimister.

Fortfarande rätt stelt i leden men jag hoppas och tror att det löser sig så småningom.
Ett samtal och framför allt en ursäkt är ju annars ett sätt att ta tag i saken. Bara ett tips.

Erik ringde btw igår och undrade om jag hade hans bag med kläder hemma. Hade jag inte. Visade sig att den stod kvar i Karlstad... xD Så blev en roadtripp dit upp för Erik och hans päron för att hämta den. Muy schmidigt.

Igår var det annars SABATON som gällde. Hämtade upp Karin strax innan halv 6 och så bar det av in till stan för 1.) pizza och 2.) konsert.
Såg ett av de lokala hårdrocksbanden som spelade innan Sabaton, och de var rätt bra även om det var lite mycket brölande och vrål för min del. Sedan var Rockstad som ordnat skiten så jävla smidiga att de sa åt alla att gå ut eftersom de inte hade någon koll på vilka som betalat för bara de lokala banden och vilka som även betalat för Sabaton... x_x Så vi fick stå utanför på trappan en bra stund och höll på att förfrysa innan vi fick gå in igen och visa upp våra stämplar. Jävla smidigt.
Sabaton var dock underbara så helklart värt det. Jag och Karin hamnade nästan längst fram fast ute på en av kanterna, så vi såg jättebra och slapp knö med den vilt hoppande klumpen i mitten. Blev en aning irriterad dock när två bredaxlade snubbar på en sisådär 5 meter ställde sig PRECIS framför oss... Såg inte ett jota. Som tur var flyttade de sig snart men hey, är man lång KAN man stå några meter bak och se ändå. Man ställer sig inte framför en kort brud som måste hoppa en meter upp för att ens se över axeln. Men det här med hänsyn har alltid varit svårt för folk att fatta.
Litervis med cola och en massa tjöt på Mcdonkan när spelningen var slut och begav oss la hem vid kvart i ett-tiden. xP
Bilder kommer senare.

Idag vet jag inte riktigt vad som gäller. Karin ville till Torp och även om det kanske inte lockar übermycket att trängas med några miljoner människor på en alldeles för liten yta, så vad gör man inte? :P
Farmor fyller tydligen också (bra koll man har...) så skulle la dit en sväng men som vanligt är det ingen som vet något...

Kretsen går btw åt h-e. Fattar nada av boken. Känns sådär bra kanske. Och ju jobbigare den blir, desto mer energi och disciplin krävs det för att över huvudtaget ta tag i den. Någon som vill byta?

Annars önskar jag mig mest en stor kram just nu. Det är lite kallt på den fronten.
*sakna*



Minnen minnen...

Haha, this brings back memories. Körde den på repeat för en två-tre somrar sen på varenda fest.
Satte på skivan på hög volym och shakade loss totalt i köket tidigare. Inte en tanke på att det är dunderstora fönster mot alla de andra lägenheterna. Hehe, snart dags för gardiner tror jag bestämt.
Well, enjoy.
Början är bäst dock, sedan blir den lite... långrandig. ;)



Ber om ursäkt för videon, eller tja... bilden... Fanns helt enkelt inga vettiga.



Mission accomplished...

Tömt husets förråd av varmvatten och jag ser ut som ett vandrande russin. Men jag är iallafall ett russin med nymålade naglar.

Var en härlig syn där man stod i duschen. Mina ben och framför allt knän ser ut som ett slagfält. Och idag la vi några fler blåmärken till samlingen. Är man samlare så är man.
Och när man ändå är igång tänkte jag att tårna kunde få lite närkontakt med fotpallen i vardagsrummet. Måste ju få till helheten liksom. Satsar man på att se misshandlad ut så får man ju satsa rejält. Inget halvhjärtat tjafs här inte. All in kör vi.

Nu är frågan om jag har tillräckligt mycket disciplin (varför vill jag så gärna ta bort det där s-et...?) för att sätta mig och plugga krets eller om jag plockar fram en bra bok istället...
Suck. Den frågan är nog redan besvarad är jag rädd.



Brännmärkt

Den plötsliga smärtan förvirrade.
Naglar trängde genom flortunn hud,
smärta och lycka ihoptvinnat inuti.
Men allt försvann i kaoset.
Ett rött märke lyser skarpt mot den vita huden.
Hans märke.
Tänk om allt varit annorlunda.
Det hade kunnat bli en symbol av kärlek och passion.
Men nu gör det bara ont.
Ett minne som inte går att sudda ut då det är fastetsat på kroppen.
Tänk om tungan lyckats hålla sig,
tänk om sårande ord förblivit osagda,
tänk om man kunde gå tillbaka och göra allt ogjort.
Hjärtat brast och själen gråter.
Tomt inuti,
ett gapande hål redo att sluka allt som kommer nära.
Går det att göra allt bra igen?





Tiiisdag...

Vart rätt duktig ändå. Blev en närmare åtta timmar med datalabb igår (utan lunch...!? o_O ) och jag satte mig till och med med kretsteniken på kvällen!? Hur effektiv jag var, då huvudet var lagom segt och TVn stod på, det låter jag vara osagt, men hey! jag satte mig iallafall med det, alltid en början. ;)

Idag lyckades jag faktiskt ta mig upp och iväg till första lektionen (inte med stora marginaler dock, vaknade/kom upp tio i åtta...) trots väldigt sen kväll igår. Jävla TV. Men - surprise surprise - lektionen var rätt värdelös. Rätt tröttsamt att sitta en timme och gå igenom saker vi behöver till labb 4 när den redan är KLAR!? Gaah. Tur att det snart är över.

Resten av dagen gick åt till årsmöte med IDIOTerna där vi bland annat valde ny styrelse (hehe, helt övertygad om att Malin ville bli nominerad till sexmästare, men blev Sophie som blev vald. ;) dock skrev ju halva klassen upp sig på utskottet så whatever) Och sedan var det rapportskrivande för hela slanten som gällde. FY FAN för den labben. Mina beräkningskunskaper ligger farligt nära noll så jag skrev rapport medan Johanna och Basse räknade. Tog en helvetes tid. Blev la halvbra men nu är den klar iallafall. Känns lite sådär att jag inte vart med fullt ut, de satt ju igår medan jag gjorde datalabben, men va fan, båda måste ju göras och kunde ju inte låta Malin göra den ensam heller... Tja, inga mer labbar för tillfället iallafall, jävligt skönt.

Och eftersom vi är klara med alla rapporter så kan jag se mig som ledig imorgon. Eller iof, är man student så är man aldrig ledig. Man råkar bara inte ha några lektioner för tillfället. Plugg har man alltid som behöver göras. Tur att man inte sitter sysslolös menar jag.

I vilket fall skall det sovas här nu, och om jag har tur orkar vi upp imorgon för en promenad.
Vi behöver röra på fläsket.



Måndag... igen.

Fick en del gjort igår medan Erik spelade. Nu är det faktiskt möjligt att GÅ in i arbetsrummet istället för att kliva, så det så. Framsteg framsteg.
Vi tror dock att vi förlagt en påse med Eriks kläder för han saknar en massa t-shirtar och lite annat... Halvnajjs sådär.

Var och hämtade vår tvättcylinder för nån timme sedan och passade på att fråga om fönsterbräden och persienner, men var tydligen ingen standard att det skulle finnas. Det skall finnas fönsterbräden i kök och vardagsrum men utöver det så är allt en bonus. Vi fick alltså (trasiga) persienner i sovrummet på köpet. Yippiekayey.... Det betyder att vi behöver köpa till persienner till tre rum om vi vill ha det i resterande samt två fönsterbräden... Billigt och bra.

Idag är det annars datalabb och sedan kretslabbsrapportsskrivning (yejj vilket ord) som gäller. Looking forward to both. Not.



Lite utanför sådär...

Gårdagen var bra, sovmorgon och rätt slapp dag rent allmänt.

Gårkvällen var mindre bra.
För-/födelsedagsfest hos Lina (2a) och jag hade fått för mig att det skulle komma många ettor. Gjorde det inte. Var jag, Johanna, Jenny och Malin. Utöver det var det tvåor och några av deras partners, Albin - Malins pojkvän och lite annat folk jag aldrig träffat. Och jag passade inte in. Satt och kände mig lite utanför gemenskapen större delen av kvällen och gjorde mitt bästa för att inte bli en jobbig igel på någon av tjejerna. Men Johanna och Jenny har varandra och Malin hade sin Albin och jag hade... mig...? Dessutom är naturligtvis bruttorna födda charmörer och snackar med allt och alla medan jag sitter där som ett fån och inte vet vart jag skall ta vägen. Är verkligen inte bra på sådant här.
Dessutom försvann min påse med resten av mina cidrar efter halva kvällen. Måste sett ut som en idiot när jag letade runt bland skor och allehanda Systemetpåsar i jakt på min för typ 15e gången. Ingen lycka där inte. Kvällen blev väl kanske inte roligare medan man nyktrade till. Bara undrar, vem tar en annans sprit vid det här laget...? Det gjorde man kanske när man var... 16? Grymt störande.
Fattar egentligen inte varför det blev som det blev. Tvåorna är jättetrevliga och schyssta och egentligen rätt lätta att prata med, men just igår kändes det bara som att alla var jättetighta och jag... inte var det.
Mysig promenad bort mot Nöjes dock. Blev ingen utgång, för trött, för osugen och fel folk ute. Johanna gjorde dock en helomvändning och valde att festa vidare trots allt. ;)

Fyra bilder blev det, varav en jättesuddig så det hoppar vi.




Lång diskussion med Erik på natten, kom fram till att vi egentligen är ensamvargar båda två, men medan han skiter i vad folk tycker om honom och kör sitt eget race, så bryr jag mig. Jag kanske låtsas att jag inte gör det, och ibland funkar det fint att bara stänga av, men jag bryr mig. Jag är bara rätt kass på den sociala biten helt enkelt.

Diskussion idag med Sandra gällande bakismat, men då vi inte kunde komma överens - hon ville ha mcdonkan och jag thai - bangar vi. Eller tja, hon bangar, jag drar med Erik för han var också sugen på thai. :D

Nu skall vi pilla med lägenheten (igen...) innan vi beställer lite käk. Fan, den här skiten blir aldrig klar.

Over and out.



god damn... o_O

Erik visade just ett klipp på Break där en kille sparkar av sitt eget ben under en wrestling(?)match. Foten svängde runt som en vante... De visade det i slowmotion... Jag mår dåligt. Väldigt dåligt.



Fredag...

Späckad dag.
Försov mig och blev sen till rapportskrivandet men med tanke på hur många timmar det ändå blev anser jag det vara ok. ;)

Mat och en liten stund slappande hemma innan vi drog till Bergvik för att kolla gardiner och mössa till Erik typ. Gick sådär på båda fronterna. Sprit fick vi dock tag i. Man får vara glad för det lilla. ;)
Drog till stan istället och tänkte shoppa runt där innan eldkonsten började 20.00. Upptäckte ju dock att alla butiker stänger 19 så var väl halvkul att vara kvar där nere en timme så stack hem en stund däremellan istället.

Eldkonsten var rätt mycket av en besvikelse tyvärr. Började mysigt med en promenad genom museiparken och lite olika dansuppträdanden, men när man sedan kom fram till "slutstationen" så stod man bara där en bra stund och bara väntade... Stod typ längst upp på kullen men såg sådär bra oavsett.
Fick ett jävla jobbigt par precis framför, båda stod och tog kort på sig själva (med andra ord var det blixt rakt i ögonen konstant som gällde) samt filmade allt när det väl kom igång. Världens största luva hade bruden oxå och de stod och gungade fram och tillbaka så höll på att få kramp i vader samt nacke bara genom att försöka se förbi dem...
Hann bara se dem sätta eld på första konstruktionen och det gick väl sådär. Alla vertikala delar brann jättesnabbt medan det horisontella tog gött lång tid på sig. Alltså tog det aldrig fjutt i hela kreationen samtidigt utan delarna brann upp var för sig. Värt att tänka på nästa år när vi skall göra samma sak.

Gick på bio direkt efteråt, The day the world stood still. Ingen höjdare kanske. Den där typen av film som börjar segt, sedan tar sig och börjar bygga upp lite spänning och story innan regissören inser att det bara är 20 minuter kvar och snabbt måste knyta ihop säcken.
Här hängde hela jordens framtid på brudens axlar och om hon skulle lyckas övertala honom om att mänskligheten var värd att satsa på, och han är tveksam genom hela filmen och så säger han bara helt plötsligt när hon står och kramar sin son; "Ni har en annan sida. Jag ser det nu." och bestämmer sig för att stoppa förintelsen. Ehm... jaha...? That's it?
Ladda ner den om ni vill se den, gå inte på bio.



Btw...

...så snodde Johanna min sovmorgon imorn. Hon och Basse hade tydligen kommit fram till att vi skulle sätta oss imorgon för att skriva på dagens kretslabb. Suck. Lika bra att få det gjort och bli av med skiten antar jag... Men 9.00 istället för 13.15 liksom... Ouch.



It's ooover....

Kroppen är helt fruktansvärt slut. Det var liksom jobbigt att skära maten... Och att blåsa håret var ett helvete. Det här träningspasset låg på en helt jävla annan nivå än det förra. Nästa pass får la visa vart det barkar hän.

Sandra kom förbi för att kolla in lägenheten. Hon var nog inte så imponerad. ;) Såg vårt sovrum och antog att det var där vi lastade in all skit... tills hon fick se arbetsrummet. :D Erik var helt inne i spelandet och märkte inte ens att hon tittade in till honom. ;)

Glögg och pepparkakor var en rätt najjs avslutning på dagen, och det blir ännu bättre, jag har bokat Erik för massage. Min rygg håller på att ta död på mig. Det är inte alltid så lätt att vara flicka.

Puss hajj



Där ser man...

Fan, hade helt ställt in mig på att stanna hemma från träningen ikväll. Är megatrött, har ont i huvudet och i magen... Underbar dag helt enkelt.
Och ändå skall jag iväg? Fan ta Johanna som bangade så att jag inte kunde göra det, och fan ta Sandra som lyckades övertala mig att hänga med trots allt.
Sikka vänner man har. Ser bara till sitt eget väl och ve.

I'm off.



Tantan mittimot

Tror jag blivit skadad av att umgås med Sandra. Eller av att bo i Kronoparken vad vet jag.
Jag får i vilket fall typ panik varje gång det ringer på dörren. I förra lägenheten var det antingen Erik och då hade han egen nyckel eller så är det någon annan och då kan de stå kvar utanför.

Därför var jag inte jättesnabb fram till dörren när det plingade på här hemma typ fem minuter efter att jag kommit hem. Men var ju tvungen att iallafall titta vem det var (tack gode gud för titthålet) och stod en liten tanta utanför... Visade sig vara grannen tvärs över på undervåningen. De hade tydligen fått ett julkort som var adresserat till mig och Erik så hon hade lagt det hos oss istället och ville nu kolla att det faktiskt kommit rätt.
Rätt söt liten tant, Ulla-Britt tror jag hon hette, men hon mumlade när hon pratade så jag fick ju klämma ur mig ett "va?" i varannan mening. Måste låtit totalblåst. Eller bara döv.

Lite glad att vi inte har henne rakt under oss ändå. Hon såg rätt kritisk ut när hon stått där ett tag.

Allvarligt, jag är varken blåst eller döv. Däremot är jag uppenbarligen jävligt dålig på att kallprata.



Idag.

Gissar att vår kretslabb är klar by now. Johanna och Jenny försvann nämligen mitt under kretsföreläsningen utan att säga något, men Basse sa att de skulle räkna...? Hm... Jag känner mig rätt delaktig i den rapporten.

Åter bekräftat att ljudisoleringen här inte riktigt är vad man önskat. Tror grannarna grälade rätt rejält.
Eller så pratade de bara väldigt högt. Och argt. Gör det visst fortfarande... Kan inte urskilja något speciellt. De kanske är upphetsade och glada och det är jag som hör dåligt och analyserar för mycket? Whatever.

Skulle slänga ihop lite pyttipanna tills Erik kommer hem efter träningen. Han käkade dock upp de sista två äggen igår kväll så blir en rätt torftig tallrik, men va fan, mat som mat.

Pratade med syrran nyss gällande ämnet julklappar och hon räknade upp lite saker päronen önskar sig och fortsatte sedan med att säga att hon redan köpt det... Mamma önskar sig dock en halsduk. Av vilken sort, sjal? Tjock? Fransig? Svart? Ingen aning...
Känner mig ändå rätt lugn när det kommer till klapparna. Har några rätt bra idéer.

Not.



Mjo...

Uttråkad.
Man kanske skulle ta och plocka upp lite grejer...? Igen... Eller så kan man ju ta och lägga sig... Erik är upptagen en två timmar till och det går inge bra på TV... Vad göra vad göra?

Btw. Någon som har några planer för nyår än? Erik har inte hört något än, men den mannen känner väl knappt ens till ordet planering så det var väntat. :P Någon annan?



Tisdag...

Ivägdragen till skolan tidigare än planerat då Johanna och Jenny satt sig för att göra kretslabben. Iof smart och självklart hänkar jag på, men lite framförhållning...? Tack...? :P

Erik var hyperstressad och irriterad när jag kom hem. Visade sig vara väldigt oklara instruktioner till en CAD-uppgift som skall in på fredag, så ingen verkar riktigt veta vad de skall göra. Och plus detta har han besiktning av gamla lägenheten på torsdag och allmänt en massa jobb här hemma. Och sedan är det ju raider mellan 19.30 - 23 också så där försvinner ju en stor del av kvällen också...
Men övertalade honom att det inte var någon idé att sitta med CADen nu innan man vet exakt vad man skall göra så vi stack och städade hans lägenhet istället. Tjoho vad kul.
Mina naglar mår btw inge vidare efter att ha spenderat massa timmar i närkontakt med rengöringsmedel...
Bara en parantes.

Sandra och Johanna hade tydligen tänkt komma förbi och kolla in lägenheten också hörde jag, vilket väl iof hade gått bra, men det ser inte riktigt... klart ut än... :P Nytt datum är på torsdag, och då får vi la hoppas att vi har hunnit fått iordning en del iallafall... ;P

Måste handla snart också. Men med Eriks press just nu får vi la se. Blir det inte av imorn får jag springa till jouren eller något. Äggen är slut.



Mon(d)ey problems....

Tänkte skicka över pengarna jag är skyldig Erik. Och insåg plötsligt hur mycket det var. Halva första hyran, halva internet och halva turen till Ikea... Sammanlagt 5154 spänn... Men skall dra av Metallica-biljetten som jag ligger ute med... Hehe, synd att jag inte minns exakt vad den gick på då... ^^'' Runt 700... tror jag...? Tänkte fråga Sandra, men gissar att hon redan lagt sig... ;P
Erik säger att det inte är någon panik med pengarna och att jag kan dela upp det... Men är ju inte som att jag kommer få speciellt mycket pengar nu innan jul och efter jul är det ju alltid knapert oavsett liksom... Så är la nu jag egentligen har pengar... Kommer ha några fjuttiga tusenlappar kvar om jag skickar över pengarna nu, men då är det iallafall gjort, så lever jag inte på pengar jag egentligen inte har...
Gillar inte att vara skyldig folk pengar, inte ens om det är min pojkvän. Speciellt inte om det är min pojkvän.

Suck. Det här med pengar och allt som kommer med det kan visa sig bli ett problem på många sätt.



Måndag...

¤¤¤ Allt färdigmonterat i lägenheten, bara massa påsar och lådor kvar att packa upp nu.

¤¤¤ Box med Sandra = livsfarligt. På en rundspark viner hennes fot mot mitt huvud, touchar näsan men fortsätter som tur var förbi. Hade la vart kul att avsluta dagen med lite näsblod... :P Hon är inte dålig med nävarna heller, slog till mig själv i fejjan flera gånger då jag knappt lyckades hålla emot med mitsarna. :D

¤¤¤ Blev ringen (som vanligt) och fick en kille på upper-cutsen... Trodde allvarligt att han skulle slå underarmarna av mig. Och det säger jag bara halvt på skämt. Killen var väl lite muskulös om man säger så och tog i totalt, så gjorde förbannat ont. Väldigt nära att jag avbröt den övningen.

¤¤¤ Inga brutna armar, men väl en näve som gör ont. Gör väldigt ont i knogarna när jag knyter vänstern. Hehe, bara att låta bli det då iof, men ändå. :P

¤¤¤ Sammanfattning: Så här trött och så här ont har jag inte haft på länge. :P

¤¤¤ Erik spelar och är således praktiskt taget okontaktbar, najjs. :P

¤¤¤ Skulle få i mig lite protein och tänkte koka ägg. Första ägget jag la i sprack dock totalt så nu simmar alla runt i vit geggamojja. Men vi hoppas på det bästa och att resten smakar bra ändå. ;)

¤¤¤ Sissi har tråkigt. Tråååååååååååkigt.
Så det så.



Grymt smart ande...

Erik visade en sida på nätet... helt jävla beroendeframkallande och hur kul som helst! En ande frågar en massa frågor om en person man tänkt ut och skall genom dessa frågor lista ut vem det är du tänker på... :P Hittills har den gissat fel en gång... :D Går att tänka på både personer och figurer... Hade t.o.m en massa animekaraktärer... o_O Just love it...
The Akinator

Anna skickade btw just den här bilden...

Men jag är inte bitter.

Mohahaha. Nu har han gissat fel två gånger... av typ 20... :P Farligt, kan bli sittande här hela natten... Men testa ni för all del. ;)



Film och thai

Lovligt byte med Mel Gibson och Goldie Hawn på 6an. Härlig avslutning på helgen...
Beställde thai tididare idag då vi inte orkade laga någon mat, och jag tänkte jag skulle testa mig på något nytt... Ingen bra idé. Maten smakade inte dåligt (bortsett från svampen som kom som en överraskning då den inte stod med på menyn...), men den jag brukar ta är grymt mycket godare... Så blir la till att fega nästa gång antar jag. ;) Plockade ut de goda ingredienserna (typ kyckling och lök... :P ) och värmde resterna nu till filmen... Najjs. :P




Lite av det mesta...

Det här är nästan skrämmande... jag är totalosugen på att blogga... o_O Men jag får inte montera mer möbler för Erik eftersom han inte kan vara med atm och han i så fall skulle får dåligt samvete, så vad gör man lixom?

Mer jobb än väntat igår. Tre timmar på Ikea och mycket pekande och bärande rent allmänt. Fick hjälp av Jeten och Danne ("Denny"... ;P) så var rätt lugnt så sett. Tur det, soffbordet vägde BLY. Snyggt är det dock.

Hehe, lite schysst är det att även om vi har två sängar, så blir en 2.10 bred dubbelsäng, så sover vi typ bara i en. :P Behöver nog dock båda då Erik annars kommer putta mig ur sängen då jag inte har en vägg som tar emot. ;) Ser bara lite dumt ut på morgonen när både täcke och kuddar ligger på den ena madrassen... :P

De flesta möblerna är monterade och klara, enda som är kvar är det sista på köksbordet samt de fyra tillhörande stolarna. Soffan och soffbordet vi fick efter Eriks mormor var nog de största exemplar jag någonsin sett men med lite annan skit omkring passar de in prima. Har dock väldigt mycket mindre yta kvar i vardagsrummet än vad jag trodde vi skulle få... Men men...
Påsar och lådor har vi kvar i massor. Allvarligt, var gömde vi all skit innan i våra pyttelägenheter?! Speciellt Erik som typ inte hade någon förvaringsyta alls... Förstår inte.

Har hittat min kabel till mobilen iallafall så här kommer lite pics.

Först ut är: 23 november hemma hos Elin!


Tur att man inte är blek iallafall.

Sofia visar rätta takterna... ;)






Stötte på några andra flanar på dansgolvet...


Nästa bildserie kommer från IDIOTernas årliga (?) julbord. Och ja, det är mycket bilder men lika bra att lägga in dem allihop medan jag minns det. ;)










Nu borde jag väl ta en paus och ge er lite respit, men... eh, nej. :P Så här kommer en sista bild, nu på min machopojkvän, vår nya bokhylla och vårt snart sammansatta köksbord... ;)


Just nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag skall göra... Kollat allt på internet, får inte meka, ingen lust att städa, för sent för att plugga, inget bra på TV... Suck, det är söndag.

Laterz




Kort och gott

1. Myskväll med tjejerna och en Flygande Jacob. Mycket avhandlades som vanligt, allt från skolminnen till tampongköp. Mycket najjs.
2. Fått undan den mesta skiten här hemma nu. Det mesta är fortfarande nedpackat i påsar men nu har jag iallafall staplat påsarna på varandra så de tar mindre plats. ;)
3. Jag har hittat var man slänger soporna! Fanns inte alls något sophus utan står en massa containrar nere vid parkeringen, ha!
4. Erik flyttar in imorgon!
5. Jag får dock inte hjälpa till med flytten då han inte hjälpte mig speciellt mycket och han då skulle få dåligt samvete om jag hjälpte honom... Han föreslog att jag skulle sätta mig vid datorn istället... och bara sitta där medan de bär in möbler...? Hardly babe.
6. Nog dags att sova snart, vill gärna ha vaknat och kommit upp innan de börjar släpa in skit här imorgon. Visserligen skall de som Erik sa inte ha in speciellt mycket i sovrummet men... eh... nej, jag vill nog allt vara uppe...

Sista natten man sover ensam. Underbart.

Later babes



Me, myself and Knivlisa

Jag är kär. Knivlisa är min nya kärlek. Kunde inte alls gå och lägga mig, fastnade. Men nu gör ryggen ont och ögonen stänger sig på eget bevåg så antar att det är dags att ge upp.

Så, NU, godnatt!



Byte av kompis någon...?

Boot camp var grymt kul, skall definitivt tillbaka. Nya skor behöver dock införskaffas... Det har jag ju tjötat om länge, men händer det något? Nepps.

Satt och balanserade på de där bautastora yogabollarna medan man skulle slå raka slag och så självklart får Sissi totalkramp i ena hålfoten... Och medan jag ligger och vrider mig i plågor på golvet medan jag förgäves försöker massera bort krampen, då sitter Sandra och SKRATTAR åt mig!? o_O
Tss, sådana kompisar skall man ha. Någon som vill byta? Hon är bra sällskap till det mesta, såväl till träningen som till fest, och hon är både rumsren och talför. Jag söker dock någon med lite mer sympati och förståelse för en plågad själ. Om någon har en vän som passar in på beskrivningen så kontakta mig så kan vi tala affärer.

Btw, börjat bli lite orolig att jag har hål i tänderna (igen...). Känner en molande värk när jag käkar söta saker... Då SKULLE jag ju iof kunna hålla upp med det och se om det hjälper, men nu är det faktiskt mig vi pratar om så är bara att inse att det är fysiskt omöjligt. Så jävla dyrt att gå till tandläkarn dock, om så bara för en undersökning, så drar mig verkligen för det... Illa.

Anyväjjs...Funderar allvarligt på att gå och lägga mig... Känner att jag BORDE sitta uppe, om så bara för att jag har sovmorgon imorn och alltså inte BEHÖVER lägga mig tidigt, men jag har tråkigt och är grymt trött... Så varför dra ut på't liksom...?

Nightynight

Just det, tänkte sno Egoinas tips, och tipsa vidare om knivlisas blogg. Skrivsättet påminner om Egoinas, och hittills har den varit väldigt underhållande iaf... Något att sysselsätta sig med när allt annat är gjort liksom.
Over and out



tyst...

Har btw inte hört något från besiktningssnubben som jag antar har kollat in min lägenhet by now... Är det bra eller dåligt? Aldrig besiktat en lägenhet innan, ingen aning om hur det går till...



Torsdag

Julbordet igår var över förväntan. Eller tja, julbordet som sådant var väl som det alltid var och jag är lika tråkig som jag alltid är och hoppar över det mesta, men folket var som vanligt underhållande. Julmat, julmust, glögg, pepparkakor, lussekatter, diverse godis/sötsaker och ordlek. Mange vann den biten och blev således kvällens Jultomte vilket innebar att sitta i soffan, få en massa människor i knät och välja ut paket åt dem ur påsarna som stod under TALLEN.
Jag vet inte vad jag har gjort mot Jultomten, men jag fick iallafall en clementin och en reflex... Jag förstår inte, jag har ätit hur mycket pepparkakor som helst i år...?

Lite pics kommer upp när jag hittar min kamerasladd... den SKALL ligga i någon påse... någonstans.

Haft krets hela dagen så både kropp och sinne känns helt urlakat, trots ett intag av en massa pannkakor till lunch... Skyller på att jag sov fruktansvärt dåligt inatt av någon anledning. Oroliga drömmar. Egentligen vill jag bara ta och lägga mig och sova någon timme eller tio just nu, men har lovat att hänga med på bootcamp med Sandra om en halvtimme... Tjoho.



Fuck

Helvetes jävla fanskap... Trodde vi började 13 imorn... Men vi har ju fan kretslabb kl 8.15... Förstör hela min plan här. Helvete. Vad gör jag nu då?



Lite brådis...

Nu är gamla lägenheten helt jävla färdigstädad, mat inhandlad och Sissi hemma igen, så nu ska jag iväg på julbord med IDIOTerna... Om en 20 minuter skall jag vara där... Och innan dess behöver jag duscha, käka (med tanke på hur lite jag äter av ett julbord och det är typ 3 köttbullar per skalle behöver jag grunda med något innan...), packa in en julklapp, byta om och ta mig upp till campus...
Hur många tror att det kommer funka?



Onsdag

Fortfarande vitt,vitt, vitt utanför fönstret och nu ser det ut att bli liggandes... Conversen får vila ett tag med andra ord, nu är det stövlar som gäller.

Försöker finna lite energi till att ta tag i både krets och lappskrivande, men går sådär får jag la säga... Börjar bli dags att ta tag i livet, men när har det någonsin hindrat mig från att slappa järnet...?
Jag är nog inte gjord för att vare sig plugga eller arbeta, jag är en av dem som borde sitta på en pedistal och bli försörjd och ompysslad hela livet, helt enkelt bara därför att. Det har säkert inte Erik något emot.



It's decided...

Nej, lika bra att ta och lägga sig antar jag, här händer det ju inget roligt direkt.
Utanför fönstret är det vitt, vitt, vitt, men med tanke på hur rutorna ser ut gissar jag på att det är blaskigt värre. Kan man hoppas på att det är borta när man vaknar?
Just nu hade jag gärna haft något som gick min väg. Det här börjar bli en jobbigt lång down-period.

Sissi, over and out.



booooored...

Sitter här och är alldeles förbannat jävla uttråkad... Är på den nivån att jag funderar på att städa, och då är det fanemig illa. Kom igen, roa mig någon!?
Man kan väl inte lägga sig redan.. eller?



Städat och (nästan) klart

Första gången på evighetet (någonsin?) som man fattade något på programmeringsföreläsningen och det troligen endast eftersom Katharina redan gått igenom samma sak på labben... Knappast troligt att man orkar gå dit imorgon igen.

Tog och städade ur den gamla lägenheten efter skolan, sådär halvskojj. Skall dit imorn igen för att dammsuga en extra gång och våttorka, men det tunga är iallafall gjort. Fyttihelvete vad tråkigt... Gjorde en liten miss när jag skulle rengöra micron... Den sitter väldigt högt upp så är precis så jag når så tänkte vara smart och dra fram den en bit vilket naturligtvis resulterar i att sladden bak i väggen poppar ur... Fet chans att Sissi når så långt... Så den får hänga framme så hoppas vi på att nästa hyresgärt är lång eller äger en stol. :P

Besiktningen är på torsdag någon gång mellan 7.30 och 15 och dels har jag lektion mellan 13-15 och dels har jag absolut ingen lust att sitta i en tom lägenhet och vänta på snubben som kan komma när som helst mellan de klockslagen... Dock ser ju faktiskt lägenheten helt förjävlig ut så hade ju velat förklara... Men blir till att skriva en lapp där jag förklarar att den faktiskt såg förjävlig ut redan innan jag kom dit.. :P

Nu är det mat som gäller, håller på att tyna bort här. Laterz



Upp imorgon trots allt...

Nog dags att sova nu, ska ju tydligen på programmeringsföreläsningen imorgon trots allt... Tss, så duktig man kan vara då, nästan så man blir stolt. Eller irriterad.
Nils hade tydligen skickat ett mail till Björn som sagt till Jenny (som skrev till mig) som sagt till Malin (som även hon skrev till mig) att morgondagens lektion var bra att gå på eftersom den är viktig för lab 4. Nu är det väl upp till bevis, försöker han bara ragga tillbaka folk till hans numera rätt folktomma föreläsningar eller har han faktiskt något att säga...?
Well, det märker vi imorgon.
Puss hajj



I'm back!

Sissi har internet igen! Halleluja!
Jäkla osmidigt att modemet måste sitta ute i vardagsrummet dock... Det rummet är KALLT och obekvämt atm så nu sitter Sissi med en 15 meters nätverkskabel in till arbetsrummet istället. :P Att fixa trådlöst överlåter jag åt Erik då det sket sig sist jag försökte. :P

Och det första Erik gör är att skicka en länk till julradion över msn och så säger han åt mig att sätta mig och titta på ljusslingan på balkongen och och insupa julkänslan... Mja, säger jag bara. Sry babe, men julradion är nog inget för mig (även om den fortfarande står på...) För mig innehar hårdrocken första platsen på listan året runt även om du gör ett undantag denna månad... :P
Fast vem vet, man skall aldrig säga aldrig...
Chansen att julkänslan infinner sig är dock rätt obefintlig. Har knappt ens någon julkänsla på julafton längre, så den förste december? En kall, blöt kväll då man sitter ensam hemma på golvet framför datorn och mumsar kex..? Tillåt mig tveka.

Dagens boxpass var koncentrerat och stenhårt. Not. Hårt i form av att vi gav varandra några snytingar, javisst, men det berodde bara på att vi fjantade runt och inte koncentrerade oss för fem öre, på tok för trötta båda två. Rätt bra taktik att ställa oss längre bak än vanligt dock, var inte riktigt lika nära att bli nitade av snubbarna som alltid står längst fram och sparkar hejvilt utan kontroll. En av brudarna höjde sig även ett steg i våra ögon då ledarn sa att hon frågat efter "krokodilen"... Den är helt jävla omöjlig att genomföra, så nu ogillar vi henne inte längre, det börjar allt mer likna rent hat. Härligt härligt.

Annars har kvällen vart rätt najjs. Köpte ost och kex när vi stack till Maxi innan träningen så har suttit och mumsat det här en stund som sagt. Och tänkte jag var smart som tog en tallrik under men tror likförbannat att hälften av smulorna satsade järnet på att hamna i mattan. Hopplöst.