Equilibrium...

Gav mig på att gå in ett par nya converse idag när jag traskade runt på stan. Eller tja, nya och nya, köpte dem i Ullared i somras, jag har bara inte använt dem än. :P Hur som haver så var det uppenbarligen en rätt kass idé då det resulterade i ett rätt otrevligt skavsår relativt omedelbart. Och för att låta bli att skava allt för mycket där det var ett öppet sår så valde jag att gå snett med foten. Vilket nu i sin tur resulterat i något som påminner om en vrickning. Känner mig hyfsat klumpig to say the least. Så totalt ovärt. Skorna är dock ingådda så något gott kanske kom av det hela...? ;)

Oyasuminasai minna.




Semiproduktiv dag...

En smula mer produktiv idag. Beroende på hur man ser det. Kom upp i hyfsad tid, gjorde mig iordning och drog iväg mot Bergvik med babe när han var klar med första halvan av plugget (som de btw delat upp som föreläsning: 8-10 och räknestuga: 13-15. Jag hade velat döda dem.)

Blev avsläppt i centrum på vägen hem och traskade bort mot Arbetsförnedringen. Där jag spenderade ett par timmar med att... vänta. Skulle bara (bara my ass) skriva in mig och anmäla mig till ALFA-kassan. Men uppenbarligen så kan de inte använda all den information som jag redan tryckt in i deras databas. Nej nej, jag . måste . fylla . i . allt . igen . Allt. Och när allt väl var ifyllt och klart så fick jag nog den mest omständliga arbetsförmedlaren på denna jord. Långsam, oklar och väldigt obenägen att förklara saker kort och koncist. Dessutom var hon tydligen tvungen att ta bort ett av jobben jag ville söka. Uppenbarligen går "industridesign" under kulturdelen av arbetsförmedlingen och därför kan jag inte söka det. Not a clue why. Jag kunde söka ingenjörsjobb och liknande tekniska yrken, men inget inom kultur. Lite osis då att MIN UTBILDNING ÄR EN INGENJÖRSUTBILDNING INOM INDUSTRIDESIGN. Inte för att jag direkt väntar mig att de skall hitta ett jobb åt mig men ändå. Idioter.

Dessutom ville hon inte egentligen anmäla mig till ALFA-kassan utan fick tjöta på henne. Har sannolikt inte jobbat tillräckligt med timmar det senaste året i och med att jag studerat samtidigt men läste att man kan räkna bort sin studietid om man har jobbat tillräckligt innan, och det har jag ju. Men hon bara fortsatte tjöta om att jag ju bara jobbade en dag i veckan nu... Och efter x antal gånger när jag påpekat att jovisst, jag arbetar bara en dag i veckan nu, men att jag ju kan basera ALFA-kassan på tidigare jobb och DÅ JOBBADE JAG MER ÄN 80 TIMMAR I MÅNADEN, så gick hon med på att anmäla mig. Kan ju sammanfatta det med att jag hoppas att jag inte får henne som min förmedlare. ;)



Blandat chit-chat...

Undrar vad jag egentligen gör på dagarna. Har all tid i världen att städa och fixa (vilket verkligen, VERKLIGEN behövs) då jag knappt jobbar något alls längre, men ändå så blir inget gjort. Imorgon står handling och Arbetsförmedlingen på schemat. Får la ta tag i skiten och fixa så jag i alla fall får basbloppet från ALFA-kassan. Måste dock ta kontakt med mina gamla jobb igen för att kunna få arbetsgivarintyg... Uff. Sådär sugen.

Tror jag lyckats dra på mig halsbränna också. Känns jävligt obehagligt i hals och bröst. Mest i halsgropen... Hittade inte Eriks tuggtabletter mot halsbränna så försöker dämpa det värsta med yoghurt. Går la sådär kanske.

Har en intervju på Cloetta på fredag och jag är dödligt nervös. Vill verkligen ha det jobbet. Inte bara för att jag verkligen behöver ett jobb, utan för att jag VILL ha det HÄR jobbet. Låter hur kul som helst. Och jag menar, kom igen, designa förpackning för godis, låter la som ett perfekt Sissi-jobb? ;) Kvinnan som hade första telefonintervjun med mig lät i alla fall trevlig så vi håller tummarna. De ringde alltså och bad om en kortare intervju via telefon. Medan jag var på jobbet. Helt oförberedd. Hej nollställd hjärna. Men i och med att de fortfarande vill träffa mig in person så gjorde jag förhoppningsvis inte bort mig helt. Eller så hade de helt enkelt inga andra kandidater, vad vet jag? ;) Ni får gärna hålla tummarna för mig i vilket fall, några extra tummar skadar aldrig.



Apropå något helt annat... Jag verkligen älskar häng- och baggybyxor och pappas gamla jeans är favoritplagget just nu, men ens ben ser ju fan ut att vara två decimeter långa...? Ihop med en lång t-shirt eller en lång hoodtröja så ser man ju helt jäkla missbildad ut...? Snyggt missbildad visserligen, men ändock. ;)

Och apropå kläder så kommer jag behöva utöka min garderob rätt bra om jag skulle få ett kontorsjobb. Såvida de inte har väldigt fri syn på vad som är passande klädsel på jobbet. :P För nog för att jag trivs i mina trasiga jeans och bandtröjor men det är knappast vad jag skulle välja att ha på mig på min arbetsplats. ;)



Three Days Grace...




The loved ones...

Upptäckt att det var fler av mina nära och kära som har det svårt just nu så skickar en stärkande kram över webben och hoppas att det trots allt skall lösa sig.

Rensade mobilen på bilder och hittade några bilder från morfars begravning i december. Saknar honom.







Månens sista kväll...

...spenderades på Koriander. Blev en schysst förfest hemma hos Sandra och Anton med lite blandat folk och när större delen av folket drog sig ner mot stan hade vi andra så kul att vi valde att stanna kvar ett tag till. Tog oss ändå ner till Månen en bra beta tidigare än vi brukar men då det var Månens sista kväll så tänkte vi att det var lika bra om vi ville ha en chans att komma in. Uppenbarligen hade halva (hela...?) Karlstad haft samma tanke. Var en miljon människor som stod och knödde febrilt för att komma in. Fick lite halvpanik där ett tag när man står i mitten av en klunga och alla pressar från alla håll. Svårt att andas... Fick en knuff och for i backen och någonstans där valde vi att avbryta våra försök att ta oss närmare entrén. Tappade bort alla utom Karin så vi drog vidare mot Koriander istället där vi mötte upp Andreas och co. Relativt (kolossalt) mycket kortare kö in om än fortfarande mycket folk där inne. Donkan som nattamat och skjuts hem av babe. Ibland är det rätt najjs att ha en pojkvän som sällan är ute och super. ;)

Idag har jag mått prima om man bortser från att jag har en blåslagen rumpa, uppskrapade knogar och en fet bula mitt i pannan... Rumpan och knogarna skyller jag på fallet i kön, men bulan beror tydligen på att jag skallade Andreas efter krogen. Don't ask me why, I don't remember anything... ;) Borde mått sämre i och med att jag enligt babe var totalt packad och satt och slöddrade i bilen hem. Men som sagt, jag minns inget av det så jag tror han luras. ;)

Några få pics togs under kvällen men majoriteten är förbannat suddiga så ni får nöja er med halvkassa bilder.









Tips på doppresent...?

Alex och Sofias lilla troll skall döpas om några veckor och jag och Erik är inbjudna till eventet. Sitter nu och klurar på vad man skulle kunna ge i doppresent. Sitter och googlar runt och damn, vad mycket skit det finns... Allt från mjuka picknick-korgar med innehåll till dretfula handgjorda speldosor. Bara för att det är en bebis så behöver man väl inte tappa all smak och designkänsla när man skall köpa något? Smycken och liknande känns inte riktigt som vår plats att köpa, men funderar på typ en cool spargris (även om hon la lär få hundra sådana) eller en fin skål med gravyr. En annan tanke var en fin speldosa eller ljuslykta eller liknande, men hittar inget lämpligt. Allt är rosa och har prinsessor och enhörningar på dem, uwa. Tips mottages tacksamt för jag är hyfsat lost i denna djungel av bebispryttlar.



Give me money ffs!

Skall till Torp och kika på mobil till syrran. Sugen på att kolla kläder men har absolut inga pengar. Fick låna en tusing av mamma nu för att jag skall kunna betala reparationer och material till bilen. Gert lämnade in Volvon för besiktning imorse och tyvärr gick den inte igenom utan fick ombesiktning... Fuck. Thank god så var det inte bromsarna som strulade utan "bara" positionsljusen fram, och Gert har redan köpt material och lämnat bilen till Inge som skall fixa det. Och då det här är ett "billigt" problem att åtgärda så går det bara på 800 spänn i materialkostnad. Bara... Men det ihop med besiktning, bussningar till växellådan osv uppgår till typ exakt det jag har på kontot... :P Kollar man mitt kontoutdrag för det här året så är det enda roliga jag köpt en rouge. Utöver det så är det mat, parkering och bensin. Endast. Fatta vilket kul år jag haft hittills. :P




3 Doors Down...




Just like home...

Sitter hemma hos familjen på Utby och gör precisely nothing. Kikat på gamla kort med syrran och försökt få Stitch att anpassa sig här hemma. Går la sådär. Han går verkligen inte ihop med Molly och han verkar rätt skeptisk till huset i övrigt också. I alla fall om man skall gå på hans sätt att hela tiden gömma sig och lukta på precis allt som kommer i hans väg. Just nu ligger han dock halvdöd under Helenas täcke, kanske känns som hemma...? :P






Ispromenad...

I och med det fina vädret i söndags så blev det en promenad med syrran på isen längs Utby-kusten. Ängsligheten verkar ligga i generna då vi båda hoppade till så fort det knakade minsta lilla, men då halva grannskapet var ute och traskade på isen så gissade vi att risken att just vi skulle gå igenom var rätt liten.















Bildkavalkad...

Insåg att det nu gått nästan en vecka sedan Uddevalla-trippen, så börjar kanske bli dags att skriva ett inlägg. Fortfarande inte fått några bilder från Anna så ni får nöja er med mina helt enkelt. Bummer huh? ;)

Träffade i alla fall Anna-babe och Minnisen i lördags, korkade upp skumpan och glodde på Melodifestivalen (som btw sög apballe) Är första gången jag förfestar på skumpa men hade en flaska hemma som jag fick på vår 75-årsfest i somras och har inte känt för att öppna den tidigare men den måste ju drickas upp någon gång, right? ;) Riktigt god var den också så får kika efter den nästa gång det är dags för bubbel... Vilket väl antagligen är nästa nyår men ändå. ;)

Drog till Mortens aningen senare än planerat, men lätt värt en hundring i entrén för att kunna komma in och schejjka loss en timme. Drack en aningen stor, och aningen stark mintushot innan dansgolvet kallade. Drog hem med 2-bussen, svettig och glad efter en prima kväll i bra sällskap.



Yepp, glaset är talligt. Borde kanske tagit ett kort innan jag var där och pillade med mina feta fingrar, men njae. Plus att detta nog är påfyllning nummer... tre? Så inga gnistrande skumpaglas här inte. Inte för att Minna klagar men ändå.


Synd att jag skall ta blixten på vartenda jäkla kort. Som om jag inte är blekast ändå liksom... :P



Hehe, testade även på high speed-korttagningen på kameran... Höhöhö...





Anna missuppfattade dock hela grejen med snabba kort så var ju tvungen att försöka igen. ;)





But she got a hang of it eventually... ;) Hihi, love mah bejjb.





Och precis som Anna skrev i sin blogg så är det inga Hitler-mustacher som imiteras, vi är helt enkelt bara snuviga. ;)

Börjar bli lagom sent och sängen kallar, men då jag gissar att ni nu fått ert dagliga behov av Sissi tillfredsställt så kan jag nog lugnt lunka mot sovrummet med gott samvete. Toodles!



Teaser and nada mas...

Kroppen är helt slut efter första riktiga träningen på över ett halvår. Blev combat + lite crosstrainer på Livskraft på skolan. Hänkade på Helenas vännervecka och fick komma in gratis, så vi tackar och tar emot. Tränar dessutom gratis i en vecka till så hoppas hinna utnyttja det åtminstone någon gång till. Kanske är mindre sugen imorgon när jag inte kan röra mig på grund av träningsvärken dock... ;)

Orkar inte lägga in någon bildparad idag heller. Dels för att jag inte fått Annas bilder än (slowpoke!) och dels för att jag helt enkelt är lat. ;) Men ni kan ju få en liten teaser, a la Sissi-style. ;)




Kort och gott...

Hemma i Karlstad igen efter en snabbvisit i Uddevalla. Haft en jätteskön helg, och har hunnit med både Melodifestival och party med bästa Anna, sällskap med hela familjen, solig promenad på isen, lämna ifrån mig bilen för lagning och mysig träff med Alex och Sofia och deras nu tvåmånaders gamla Ella. Typ världens sötaste bebis btw. ^^

Nu kallar dock sängen något kopiöst så en längre utläggning får ni imorgon. Eller någon annan dag. ;) Både jag och babe hade svårt att hålla oss vakna på vägen upp så känns som att det är läge att krascha. Laterz.



Ups and downs...

Sitter och slösurfar på datorn medan Erik sitter bredvid och pluggar matte. Får hjälpa till stup i kvarten (no surprise there...) men minns ju inte ens hälften längre. Rotar runt i gamla block och papper och försöker fräscha upp minnet men går la sådär. Han har (äntligen) insett att det nog är bäst att gå kursen trots allt om han vill klara tentan så nu hoppas vi på det bästa. M tänkte dock klara sig utan att gå på lektionerna. Han tror att det räcker att plugga några kvällar i veckan plus helgerna. Lycka till säger jag bara. Skall bli intressant att se.

Just nu känner jag mig annars rätt positivt lagd. Jag vet visserligen fortfarande inte vad eller vart jag vill, men just nu har jag en känsla av att det nog löser sig ändå. Blir jag särbo så blir jag, träffas kan man göra ändå. Hamnar jag i någon helt annan stad än tänkt så får jag väl bara se till att jag åker hem ofta. Det löser sig liksom. Hoppas att den här känslan håller i sig och att jag inte trillar tillbaka i det deprimerande livsångest-hålet. :P




Pensionskoll...?

Blev just uppringd från ett hemligt nummer och då jag tänkte att det kunde vara snubben som ringde förut så svarade jag. Osäker på om det var rätt val. Killen i andra änden var definitivt ingen rekryterare utan kunde nog mer titulera sig telefonförsäljare... Suck. Gällde dock min pension och mina PPM-fonder, något jag har noll koll på. Uppenbarligen har jag lagt mina pengar i högrisk-aktier och jag förlorade tydligen ca 25% av mina pengar förra året... Najjs liksom. Företaget i fråga kunde placera mina pensionspengar åt mig för en smärre summa (märk väl att smärre är ett väldigt relativt begrepp, jag satte typ i halsen när jag hörde summan på en bit över 600 kronor, men har man bara en lön så är det ju en spottstyver). De har dock en garanti, att om jag inte går vinst på mina placeringar så tar de inte ut någon avgift. Vilket väl lät bra... Antar jag. Undrar lite om jag blivit lurad av den glada rösten och de ledande frågorna... Skall i alla fall få hem all info per post och har 14 dagar på mig att säga upp'et, så får la läsa på och rådgöra med mina kära föräldrar innan jag tar något definitivt beslut...



Hypocrisy...

Skissat på en ansökan till Cloetta, men har inte skickat iväg något ännu. Osäker på vad jag skall skriva. Känns onödigt att beskriva min utbildning då de specifikt riktat sig till innovation- och designingenjörer... De borde änna veta vad vi pluggar... De efterfrågar heller inte några speciella kunskaper eller egenskaper utan listar bara arbetsuppgifterna...  Så vet inte riktigt vad jag skall trycka på... Men det löser sig. ^^

Blev även uppringd av en snubbe från en rekryteringsfirma idag, men tyvärr missade jag hans samtal då jag tillfälligt ploppat ur snäckorna ur öronen. Ringde upp lite senare (efter x antal djupa andetag och några minuters pepp-talk) bara för att mötas av en upptaget-ton... Antiklimax. Han ringde upp igen precis när jag slutade så missade det samtalet också, och efter det skickade han ett sms där han skrev att "Vi hörs senare.". Vilket innebär vadå? Att jag skall ringa upp? Att han skall ringa upp? När är senare...? Får väl hoppas att han hör av sig igen om han nu är intresserad. :P Vilket väl kanske borde kunna sägas om mig också, men det ignorerar vi för tillfället.

Jobb resten av veckan och på lördag hägrar en tripp till Uddevalla där det väntar Melodifestival och party ihop med bästa Anna. Möjligen blir vi fler men annars så klarar vi oss nog rätt bra på egen hand också. ;)

Får väl ta och kort kommentera helgens Melodifestival precis som alla andra - Ja, rätt låtar gick vidare! Höll egentligen bara på Dead By April (tar tacksamt emot alla bidrag som ens liknar rock/metal, och thank god för growlen, utan det hade det låtit tokmesigt) men Loreen var helt ok hon med (även om jag först inte alls förstod vad hon sysslade med på scenen, såg ut som en blandning av kampsport och ninja-smygande...). En del låtar var catchy (stavning på det...? o_O ) men var inget som fastnade någon längre stund, och majoriteten var ju bara pinsamma. Skall ju vara med ett metalband till om jag förstått det rätt, så håller tummarna att de håller måttet. ^^

Annars hade jag väldigt gärna sett något mer åt det här hållet i tävlingen, men det lär nog dröja några år innan SVT känner att det är ok att visa i TV-rutan antar jag... ;) Inte för att ett sådant band någonsin hade valt att visa upp sig i Melodifestivalen men ändå. Mitt hopp står fortfarande till en framtida Metalfestival... ^^




Yada yada...

Kunde inte somna igår (konstigt när man totalt vänt på dygnet...) så var dödligt trött när klockan ringde imorse. Hjälpte ju inte direkt att Erik hade samma problem trots att han lade sig några timmar efter mig. Så efter en tids pillande på mobilen gick han upp för att återkomma vid 7-snåret på morgonen. Varför jag naturligtvis vaknade varje gång han rumsterade runt. Minns inte ens att jag snoozade imorse utan vaknade i panik vid 8 och trodde att jag försovit mig. Var dock inga problem att hinna, duschade igår kväll så var bara att byta om, göra sig i ordning och käka lite snabbt innan man begav sig. Gäspade mig igenom hela dagen på jobbet dock.

Suttit och dragit av prislappar från returspel under större delen av dagen, vilket märks på mina fingrar. Efter x antal timmar när man råkar köra in etikettkanten under pekfingersnageln så har jag nu skurit upp huden lite härligt sådär. Testade köra med andra fingrar men går så mycket snabbare med pekfingert... Såg dessutom att jag fått två små blåsor på samma fingertopp. Plus att jag skurit mig rätt bra på vänster underarm. På en låda gissningsvis, men minns inte när det hände, kände bara att det plötsligt sved en väldans på armen. Suck. Klumpig är mitt mellannamn. Har alltid en massa skärsår och blåmärken efter jobbet. Slår och stöter i det mesta, allt från stegar till balkar till lådor. Förundrad över att jag inte trillat ner från en stege än.

Kul när man pratar med heltidarna och de är avis för att man går hem 3 medan de jobbar till 6, men de verkar inte tänka på att jag tjänar en spottstyver medan de har en vettig lön. Jag hade väldigt gärna jobbat heltid fem dagar i veckan istället för de få timmar jag jobbar nu...

Apropå jobb så fick jag hemskickat ett brev från Cloetta där de frågar om jag vill jobba som förpackningsutvecklare hos dem. Tydligen skickar de ut det till alla som tagit examen från innovation- och designingenjörsprogrammet de senaste två åren. Kan väl ändå inte vara speciellt lönsamt för dem eller...? Inte för att vi är så särdeles många men om alla skall få ett brev så blir det ändå några kronor. Jobbet i sig låter i alla fall jättekul så tänkte ta och söka det men det ligger i Ljungsbro (typ vid Linköping) så är ju helt åt fel håll gentemot vad vi tänkt oss... Men kanske kan bli särbos i något år (finns inga byggjobb i den trakten ute atm i alla fall) innan vi hittar något som passar oss båda... Vill verkligen inte bli särbo, har helt vant mig vid att bo ihop med babe, men det här låter väldigt mycket roligare än de flesta andra jobb jag hittat så kanske kan vara värt det...? Och om jag blir ensam så får jag la flörta till mig Anna så hon flyttar till mig...? Du gillar ju Linköping eller hur, Anna...? ;)

Och om vi fortsätter på temat jobb så skall syrran på intervju på Cervera imorgon så håller tummarna för henne. Vem skulle inte vilja anställa den här sötnosen menar jag!? Dessutom är hon grymt bra på att packa in paket. Höhö, not. ;)




Makro 3...








Korpiklaani...

Sitter i soffan och jäser efter en megaportion av Eriks typ-biffstroganoff. Helt ok och fullt ätbart men hamnar nog inte på min topp tio om man säger så. Men i och med att vi haft köttet i frysen sedan en evighet tillbaks så var det änna dags att göra något med det. Och som sagt, det var ätbart och jag är mätt (på gränsen till att magsäcken spricker as a matter of fact...) så varför klaga. ;)

Är redigt sugen på party just nu. Vill göra mig iordning, dricka goda drinkar, träffa najjs folk, lyssna på bra musik och dansa tills svetten lackar. En redig fest med tillhörande najjs utgång. Var ett tag sedan nu känner jag. Samtidigt gör mens- och huvudvärk att suget att bara stanna hemma och krypa ner under täcket i soffan klingar rätt starkt det med... För att inte tala om att jag har en megagodispåse som ju måste förtäras innan den blir dålig. ;)

Funderar på att dra hemåt nästa helg, tänkte passa på att träffa Anna-babe och kanske svänga mina lurviga då. Om hon kan och vill träffa mig that is. ;) Tills dess får jag la njuta av lite bra msik helt enkelt. ;) Korpiklaani med låten Vodka. :P



Vodka, you're feeling stronger.
Vodka, no more feeling bad.
Vodka, your eyes are shining.
Vodka, you're the real man.
Vodka, wipes away your tears.
Vodka, removes your fears.
Vodka, everyone is gorgeous.
Vodka, yeah vodka!

Drinking is good for you,
soon you are unconstrained.
Drinking is good for you,
here comes the womanizer.
Drinking is good for you,
not anymore lonesome.
Drinking is good for you,
and you will feel awesome!



Livspanik deluxe...

Är trött och har lite smått livspanik. Jag vet inte vad jag vill göra, inte ens i närheten av vad jag vill göra. Eller vart vi skall ta vägen. Just nu kan jag dock tänka mig det mesta, bara för att få pengar. Tänk en vettig lön liksom... Just betalat räkningarna och fick en liten chock över hur lite pengar jag har kvar. Min buffert är minimal. Vet ni att man räknas som fattig om man inte kan lägga ut 15000 med kort varsel? Vilket innebär att jag varit fattig i ett par år nu. Möjligen så har jag varit icke-fattig i augusti-september varje år, tack vare sommarjobbet. Min nuvarande buffert hade egentligen inte varit ett större problem om det inte varit så att bilen behöver fixas, den skall besiktigas och det kommer bli en del tripper hemåt vilket kostar pengar i bensin om inte annat. Sedan hade det ju varit najjs att kunna gå ut och festa och hitta på något kul med folk också emellanåt... Nästa månad lär bli lite bättre men är ju en bit dit.

Äh, har bara lite panik just nu, men det löser sig alltid på något sätt. Får se till att det löser sig helt enkelt.

Nu är det nog dags att sova i alla fall, ledig imorgon så då är det jobbsökande som gäller.

Later bitches! ;)