Fredag at last...

Den här fredagen har absolut varit den mest oeffektiva och oproduktiva dagen sedan jag började på Metso. Har flera projekt som är så gott som klara, men de skall checkas innan jag lämnar ut dem, så just nu ligger de bara på hög medan jag sitter så gott som sysslolös. Min handledare hade inte så mycket åt mig att göra heller så satt mest och kikade på ritningar och försökte se upptagen ut. Inte för att det är några chefer på jobbet just nu, men ändå. Gör väl inte mig supermycket att sitta sysslolös en dag även om det är långtråkigt, men jag måste redovisa var jag lagt mina timmar och det är ju lite värre... Får la slå ut dagens timmar på lite olika projekt och låtsas att jag kontrollerade ritningar och stycklistor eller något... :P
 
Somnade i soffan så fort jag kom hem och vaknade väl en två timmar senare. Haft mensvärken from hell hela dagen så var skönt att sträcka ut lite. Blev en vända till Bergvik för inhandlande av tacos och godis så att vi skulle överleva kvällen.
 
Tyvärr så har vår (Eriks...) förstärkare lagt av så vi har haft lite problem att titta på film. Var iväg och köpte en ny sladd förra helgen då vi trodde att det var problemet, men så var tyvärr inte fallet då det inte funkade med den heller. Och tyvärr så matchar inte riktigt TVns ingångar Eriks dator så efter lite kopplande så kunde vi få antingen bild ELLER ljud, vilket ju känns sådär najjs. Kopplade om Xboxen dock så att den nu går direkt till TVn istället för via förstärkaren så vanlig film kan vi se utan problem, om än med lite sämre ljud än tidigare. Kom även på att jag för ett tag sedan köpte en liten extern högtalare som jag tänkte ha till min dator och/eller mobil, och då den faktiskt har förvånansvärt bra ljud så körde vi bild via Eriks dator direkt till TVn och ljudet via min lilla högtalare ikopplad i Eriks hörlursuttag. :P Funkade förvånansvärt bra och får nog vara lösningen tills vi anser oss ha råd med en ny förstärkare. Vilket lär dröja... :P
 
Imorn väntar solning om jag har tur, lite shopping och sedan party på kvällen. Så kanske dags att dra sig mot sängen snart så jag orkar komma upp imorgon. Toodles.



Aranda...

Har lyssnat en del på Radio Bandit på mobilen när jag varit på jobbet i hopp om att hitta lite nya roliga band. Tyvärr så spelar Bandit mycket pop-mainstream-rock, men en del guldkorn finns det allt. Aranda är ett sådant. Är allt rätt popigt det här med men... Är helt kär i låten Satisfied och har säkert kört den ett femtiotal gånger de senaste två dagarna. Versionen jag hittade på Youtube är lite väl "skrikig" och gäll men vet inte om det beror på mina kassa datorhögtalare eller om videon är sådan, låten som ligger på Spotify har i alla fall mer bas och tyngd. Fortfarande bra dock. Enjoy. ^^
 
 



Dålig planering...

Varför slutar alla roliga TV-program så jäkla sent...?! Jag kommer ju aldrig i säng...?! Lär vara lika sugen på att gå upp imorgon som vanligt. Men men, så länge jag kommer till jobbet i tid så... :P Tänderna är borstade och allt är klart så är bara att krypa i säng så fort Project Runway är slut.

Btw... Varför blir man alltid så jäkla törstig så fort man borstat tänderna? Skulle kunna klunka i mig en mindre sjö. Bara för att jag borde låta bli liksom. Ungefär som att det plötsligt börjar klia överallt så fort du står med händerna djupt ner i diskvattnet. Någon som sitter där uppe och jävlas helt enkelt... :P

Snart dags för sängen, så nightynight.



Eyes wide open

Tänkte promotea ett, för mig, rätt nytt Karlstadband, Eyes wide open. Eller tja, de får nog räknas som nya oavsett, bandet startades augusti 2011. ;) De har ändå kommit rätt långt på den korta tiden; spelat på SRF, vart förband till Mötley Crüe samt Renegade Five och släppt en EP... Riktigt go musik, deras (tyvärr rätt få) låtar går just nu på repeat på Spotify:n på jobbet. Trummisen i bandet har dessutom sitt skrivbord två bås bort från mig. Lite coolt ändå. ;) Anyhow, redigt coolt band, enjoy. ^^
 
 
 
 



Loppisfynd... ^^

Ovanligt produktiv söndag för vår del. Kom visserligen upp senare än planerat men efter frukost så drog vi iväg mot gamla I2 och den bakluckeloppis som tydligen är där varje söndag hela sommaren. Mycket skit som vanligt, och 90% är ju gamla glas, skålar och porslinsfigurer men ibland kan man ju ha tur. Tror de som har ungar kan hitta en hel del, fanns massa barnkläder och leksaker som faktiskt var i riktigt bra skick. Mycket undrar man ju om de faktiskt får sålt dock. Som gamla VHS-filmer eller kassettband...? Eller buckliga kastruller och trasiga elektronikprylar? Hittade ett salt och pepparkars-par som jag blev lite kär i (10 spänn, yihaa) så de fick följa med hem:
 
 
Sedan hittade jag till min stora lycka ett stånd som bland annat sålde Lasse Åberg-tavlor! :D Älskar verkligen (majoriteten av) Lasse Åbergs tavlor och har en stor signerad hemma, den med katten och musen. Erik har några små sedan tidigare och så fick vi en stor av Gert och Pia, så min plan är att (någon gång) göra en Lasse Åberg-vägg hemma. Det är ett helvete att sätta upp något på väggarna i lägenheten på grund av betongen, men någon gång när man skaffar hus kanske...? ;) Blev i alla fall tre små tavlor med guldramar, 30 kronor styck. Erik är ytterst tveksam till ramarna men vi får la se hur vi gör. Kanske kan bli snyggt med lite blandade ramar, men annars byter vi la bara ut dem mot enkla svarta... ^^
 
 
Efteråt drog vi vidare mot Loppis/Antikladan bortanför Bergvik i hopp om att hitta lite mer roligt, men där fanns det inte speciellt mycket att hänga i granen. Fanns några riktigt fina serviser, men det är jag inte i något direkt behov av så det fick vara. Fanns även en del fina gamla plåtaskar och trälådor, men var skall man göra av dem liksom? Erik hittade några gamla Clint Eastwood-filmer så han köpte två av dem för 20 spänn styck och tänkte att han gjort en bra affär. Kul då att vi sedan såg att de sålde exakt de filmerna på Maxi för 19,90... Samma fodral och allt. Rätt dålig stil ändå.
 
Just nu är jag annars sugen på att gå på marknad... Kolla stånd, köpa marknadsgodis och bara traska runt och ha det gött... Undrar om den finns någon marknad här i närheten...? Är shoppingsugen men har ingen lust att gå i affärer. Och billigt är ju alltid najjs så loppis is the shit... ;) Erik traskade så snällt med idag så kan säkert dra med honom på fler meningslösa utflykter. ;)
 
Imorn är det jobb igen, can't wait can't wait. Längtar verkligen efter semester just nu... :P



And she's back...

Fått lite påtryckningar om att jag är lite väl seg med bloggandet så antar att det är dags att visa min fula nuna igen. Jag lever och frodas och har helt enkelt inte haft lust att blogga det senaste. Öppnat sidan några gånger, stirrat på skärmen och sedan stängt ned skiten igen. :P
 
Såg att det var nästan exakt en månad sedan jag skrev sist och jag är säker på att det hänt en väldans massa sedan dess men då mitt minne är som det är så är det lite... tunt på detaljer. ;) I helt oordning så har jag bland annat:
 
Firat midsommar med Anna och Simon. Mycket trevlig början, som vilken förfest som helst, med goda fruktdrinkar hemma hos Anna och allmänt skitsnack. Kvällen avslutades mindre bra ute i Lysekil. Är definitivt för gammal för sån skit. Never again. Hittar jag inget lockande nästa år så blir det till att sitta hemma, punkt slut.
 
 
Sedan har jag... hm... Vad fan har jag gjort de senaste veckorna...? Jag var på examensfest för Erik förrförra helgen. Middag med släkt hemma hos hans föräldrar i Trollhättan. Till och med jag fick en försenad examenspresent. o_O Ett par riktiga converse (hur snygga som helst om än rätt stora...), en duschcreme från Victorias Secret och en femhundring. Trots att jag bestämt sade att jag inte skulle ha något. Svårt att säga nej när man väl får presenten dock...
 
Sedan blev det en slapp vecka i solandets tecken hemma i Karlstad då jag hade semester i en vecka. Lyckades pricka in det fina vädret alldeles perfekt, så blev att sitta ute på balkongen med en bra bok tisdag - fredag. Tisdag brände jag fejjs och bröst, onsdag brände jag rygg, torsdag solade jag med t-shirt så brände istället benen och fredag fyllde jag på den grisrosa nyansen lite överallt. ;)
 
Flådde som fan i fejjset på lördagen, vilket var extra kul då jag skulle på klassåterträff på kvällen, men en jäkla massa skrubbande och insmörjande löste det, så såg helt normal ut på kvällens partaj. På söndagen började jag flå på bröstet och det har jag fortsatt med till och från sedan dess trots idogt smörjande. :P Dock i så små mängder att ingen utöver mig antagligen ens ser det, thank god.
 
Klassfesten då... Var återträff för alla oss som gick ut nian på Norgården samtidigt. För en herrans massa år sedan. Tyvärr rätt dålig uppslutning, men vi blev i alla fall ett 40-50-tal tappra själar. Jag har en hjärna som är som teflon när det kommer till namn, så jag hade inte ens koll på hälften av folket, men jag log glatt och låtsades som att jag hade stenkoll. ;) Förvånansvärt trevlig kväll, även för en osocial jävel som mig, och vi tog oss glatt igenom mat (varför envisas alla med att ha tråkig rostbiff och potatissallad på vartenda jäkla jippo man är på...? Ja, det är smidigt, men damn, vad tråkig mat det är.), förjävla goda kladdkakor, tävlingar och allmänt skoj. Kul att träffa folket igen och se vad de gör nu för tiden. Även lite kul (hur pinsamt det än är att erkänna) att komma tillbaka och ta lite revansch och visa att man inte (bara) är en grå panelhöna längre. ;) Följde inte med ut på krogen när majoriteten drog dock utan tog cykeln hemåt. Orka komma och hämta den dagen efter liksom... ;) Tog inte ett enda kort faktiskt men har snott de få som ligger ute på Facebook. Ett urplock:
 
 
Vad mer... Var på bio och såg Ice Age 4 (på svenska visserligen, men jag överlevde) med Anna och en miljon åttaåringar. Helt ok rulle faktiskt, om än naturligtvis inte lika bra som föregångarna.
 
I övrigt så har jag jobbat, jobbat och jobbat. Min handledare har semester så fick flera udda projekt på mitt skrivbord... För ovanlighetens skull liksom. Mycket klurande och svärande har det blivit de senaste veckorna då man tror sig snart vara klar men icke. Det droppar istället in nya mått och förutsättningar samma dag som man tänkte vara klar, och istället för att avsluta projektet får man börja om... Men som den kära Helena sade; jag kommer i alla fall vara en jävel på att fuska. ;) Eller "tänka ut kreativa lösningar" om man nu vill få det att låta lite bättre. ;)
 
Så, nu vet ni att jag lever. Får la försöka se till att det inte blir ett riktigt så stort glapp nästa gång. ^^
 
Avslutar med en låt som just nu gör mig väldigt glad. Tror jag är lite kär i sådan här glad rockabilly-musik för spritter i hela kroppen när jag hör den... ^^ Går på repeat på Spotify (som btw har ljud igen, THANK GOD) just nu. ^^