9gag.com...




Virrigt värre...

Har varit en fruktansvärt virrig torsdag. Jag tror min hjärna redan ställt in sig på helg för fan vad svårt det var att hänga med emellanåt... Just idag blev det en massa hattande och tattande på olika projekt och olika element så till sist så gick det helt runt i huvudet. Var en massa småsaker som sket sig, småsaker som måste kollas upp, småsaker som måste fixas, småsaker som måste bytas ut... Blandade ihop saker och hade problem att hålla kvar samma tanke tillräckligt länge för att hinna till mitt block så jag kunde skriva upp det. Det brukar annars vara lösningen när det blir för mycket på en gång - skriva ner allt i en punktlista och sedan börja bocka av. Men inte idag.
 
Men jag blev i alla fall klar med ett projekt - det som drog ut på tiden - så nu är det inlämnat och klart. Visade sig att motorn var fel så fick cadda om den, kopplingen den satt i och hållaren den satt i. Tog några timmar att få fram rätt info och dimensioner, men sedan gick själva cad-arbetet väldigt fort. ^^ Älskar när projekt är klara så man helt kan stryka dem. Gillar att arbeta med dem också of course, men när de bara hänger efter en - sådär nästan klara - och man bara väntar på något sista svar eller godkännande så kan jag bli galen.
 
En av tjejerna som hjälper mig har dessutom varit sjuk och VAB-at en himla massa det senaste (är ju ändå inne i vabruari som de säger på kontoret...) så hon ligger inte speciellt bra till tidsmässigt så får se om jag kan få någon annan att hjälpa till i nästa vecka... Möjligen kan jag ta något extra element för ligger rätt ok till, men gick en väldans massa onödig tid nu på det gamla, liggande projektet, så förlorade i alla fall en två dagar där. :/ Men i värsta fall så blir det några monsterveckor framöver så vi hinner klart, så på något vänster så löser det sig alltid. ^^
 
Var prat om after work imorgon men vet inte om det blir av eller ej, är många som är borta den här veckan, dels på grund av sjukdom och dels på grund av att det är sportlov så de är iväg med sina ungar och åker skidor på allehanda ställen. Är nog på om det blir några stycken, men blir det tunnsått så får det nog vara. Då kommer nog soffan locka mer. ;)
 
Nu är det i alla fall sängen som lockar mest, så toodles!



Få böcker men mycket choklad...

Tog en sväng på bokrean nere i stan efter jobbet men blev grymt besviken. Är van att det är stora reor med massor med böcker, men här vara bara några bord här och var. Är ju van vid att det mest brukar vara skitböcker - en miljon kokböcker, inredning- och trädgårdsskit och en massa deckare (som visserligen kan vara bra böcker men inte är min genre) men brukar ju också finnas lite vanliga romaner, lite skräck, humor, fantasy osv. Men inte idag. Jag hittade två - TVÅ?! - fantasyböcker, varav jag köpte den ena... Den andra var del 2 i en serie, så njae. Och då var vi ändå inne i tre affärer... Det var inte ens så att det var urplockat, rean började ju änna igår och var fullt i hyllorna. De få hyllorna som fanns vill säga. Tänkte ta och kika på lite bokreor på nätet istället, kanske kan vara mer att hämta där.
 
Tog en sväng förbi Välsviken efteråt för att köpa lite makaroner så inte mina matlådor består endast av köttfärssås och råkade få "vinstscannern" när vi drog ICA-kortet. Visade sig att vi fick en påse med jordnötter doppade i belgisk choklad - yehejj! De såg lite halvdassiga ut först, men helvete vad goda. Inte många kvar nu... ;)
 



Slash - Anastasia...

Gud, den här låten är bara hur skön som helst. Och Slash är en gud på gitarr. I love it, totally love it.
 



Varför lära sig liksom...?

Varför är det så svårt att komma i säng i tid...? Det blir ju inte roligare att komma upp imorgon när jag sitter uppe halva natten direkt... Jag som typ tänkte kila i säng efter att jag varit moraliskt stöd för Erik när han gjorde ett personlighetstest för ett jobb hos PEAB på nätet... Tänkte bara kolla datorn lite snabbt först... Jo men visst... Men nu är det fanemig sovadags så nightynight folks.



Inte riktigt enligt planen...

Det blev ingen fotbollsträning för Sissi igår då hennes mage valde att strula...:/
 
Erik gjorde hamburgare i lördags men då jag inte var sugen på det så köpte jag färdiga kycklingspett från köttdisken samt en burk potatissallad istället. Spetten smakade helt ok men vi funderade ett tag om de skulle värmas eller ej då de var iskalla när jag fick dem, men slutade med att vi körde dem i micron lite snabbt. Potatissalladen smakade dock verkligen inge vidare. Fick inte i mig speciellt många tuggor alls, var en väldigt speciell smak. Och framåt lördag natt så började jag få helvetiskt ont i magen och spenderade en halv evighet inne på toan, orolig i magen, kallsvettig och halvt spyfärdig, så gissar att något i matkombon inte var speciellt bra.
 
Söndagen spenderades i soffan precis som lördagen hade gjort, men medan lördagen spenderades mysigt kramandes med Erik framför diverse mer eller mindre bra TV-program så spenderades söndagen mer i varsitt rum, fortfarande framför TV och dator dock. Vi hade planer på att dra iväg på någon loppis eller liknande, men då jag fortfarande mådde sisådär så blev det en slappardag istället.
 
Hade fortfarande ont i magen när jag vaknade igår men gissade att det berodde på att jag var hungrig. Icke. Blev värre under dagen och när bara tanken på att äta min goda matlåda med lax och klyftpotatis fick mig att kväljas så var det nog bara att inse att det inte var helt ok än. Så drog mig hem vid två, lade mig och sov/sträckte ut mig en timme innan det var dags att dra iväg och besiktiga bilen. Som gick igenom helt utan anmärkning! :D Inte ens en kommentar om min trasiga baklampa, mitt avgassystem som håller på att braka eller det faktum att det klunkar både fram och bak när jag svänger... ;) Så den klarade sig ett år till i alla fall. ^^ Kom hem vid fem-snåret och fick då äntligen i mig min matlåda och efter det så verkar det bara ha blivit bättre, men fotbollsträning var inte direkt aktuellt. :P
 
A-S blev mest bara lättad när jag skippade träningen för då kunde hon göra detsamma, men nästa vecka skall jag fanemig dit. Måste bara hitta mina fotbollsskor först... Var fan kan jag ha gjort av dem sedan sist...?



Slut på helgen...

Söndagen går mot sitt slut och jag drar mig för att göra mig redo för sängen... Borde gått och lagt mig för länge sedan men vill ha helg så länge det bara går. Något jag säkert kommer att uppskatta imorgon... :P

Skall besiktiga bilen imorgon och håller tummarna för att den går igenom. Vilket den nog inte lär göra då ena lampan bak gått sönder och hela mitt jäkla avgassystem håller på att rosta sönder, men vi kan ju hålla tummarna. Hoppet är det sista som överger människan och allt det där...

Försöker dessutom komma på hur jag skall ta mig ur fotbollsträningen i Arvika imorgon...En del av mig vill dit och testa på men en annan, mycket mer högljudd, del vill definitivt inte. Jag tycker inte om att testa nya saker, eller snarare testa på saker i nytt sällskap. Jag gillar inte att träffa en massa nya människor på en gång, jag vet inte hur jag skall bete mig och jag har en konstant liten bubblande ångestkänsla i magen. Jag VET att det inte kommer att bli så illa, de allra flesta människor man stöter på är trevliga och snälla och jag tror egentligen inget annat om det här laget, jag gillar bara inte situationen. Det är samma som att jag avskyr att hamna på fester där jag knappt känner någon. Jag känner mig ensam och utanför och vet inte riktigt vart jag skall ta vägen. Jag vill ha min trygga punkt, eller min trygga klick med vänner och sedan kan jag gärna introducera fler personer in i min trygga cirkel, men utan den tryggheten så bubblar det i magen och jag kommer på mig själv med att komma på den ena korkade ursäkten efter den andra. Samtidigt så inser jag ju att det troligen kommer gå prima och jag behöver dessutom utmana mig själv (fatta hur löjligt det här låter egentligen? Utmana mig själv att gå på en träning och träffa nya människor?) och bevisa att jag kan klara av det. Och SKULLE det skita sig så är det ju inte mer med det. Då är det bara att inte åka dit mer. Vilket kanske är fördelen med att hela skiten är i Arvika, är ju knappast som att jag lär stöta på folket på stan... ;)

Vi får se hur jag känner imorgon, och om jag ens hittar mina gamla fotbollsgrejer för den delen. :P Nu tänkte jag nog dra mig mot sängen och göra mitt bästa för att tänka positiva tankar och drömma positiva drömmar. Toodles.



Fotbollsdags...?

A-S på jobbet är på mig att jag skall börja i hennes fotbollslag. Eller snarare i det laget hon tränar... Jag är på sätt och vis sugen för jag saknar verkligen fotbollen och skulle väldigt gärna vilja börja igen, men tja... Jag vill spela på en hyfsat låg nivå, typ träna någon dag i veckan och spela någon match. Jag orkar inte med elit-tänk om att man skall träna 5-6 dagar i veckan och vinna varenda match och hoppa en serie upp varje år. Jag vill spela fotboll för att det är kul, inte för att jag planerar att bli proffs.
 
Det verkar dock som att A-S:s lag ligger på en lagom nivå träningsmässigt, och åldrarna verkar vara utspridda så finns allt från 96-or (uwa!) till 76-or typ. Så till skillnad från när jag testade att spela med Norrstrands IF ett år så kanske jag faktiskt platsar åldersmässigt. ;) Dock - och detta är ett stort dock - de tränar i Arvika... Det blir ju en beta att åka för bara en träning, men A-S sade att det är några tjejer som åker från Karlstad så borde kunna samåka med dem och dessutom så räcker det om man kommer typ på måndagar (hehe, that's my kind of training ;) ). Plus att matcherna spelas lite överallt runt Karlstad så de blir inte så jobbiga (förhoppningsvis) att ta sig till.
 
Haha, sedan det faktum att jag inte rört på mig över huvud taget på två år och har kondis som en övergödd gris, det kan vi ju ignorera en sekund medan vi fantiserar om min framtida fotbollskarriär. ;)
 
Verkar i alla fall som att jag gått med på att hänga med på måndag trots allt... Osäker på hur det gick till och definitivt osäker på om jag kommer överleva, men vi håller tummarna... :P A-S lovade att hon skulle sympatiträna om jag kom så vi kunde flåsa ikapp, så vi får la se hur det går. ;)



Ispromenad...?

Har varit riktigt fint väder nu några dagar. Blir så sugen på att ta mig ut i solen men när man väl slutat jobbet så är det ju typ försent... Skulle vara om man slutar tidigt så man går hem vid tre, då hinner man väl kanske få någon timmes sol i alla fall. Får se imorgon om det är fint väder då med (och inget på jobbet strular, ehum), då kanske man kan komma sig ut en sväng... ^^
 
Promenad på isen hemma på Utby förra året...
 
Någon som vet om det är någon (hållbar...) is ute på Skutberget i år? Så man kan ta en runda där om inte annat...



Redo att lära upp...?

Är mycket på jobbet just nu. Deadlines börjar närma sig och folk börjar bli stressade. Men för typ första gången så känner jag mig rätt lugn. Jag ligger bra till tidsmässigt, riktigt bra till och med, så så länge inget totalt skiter sig (peppar peppar) så kommer det gå prima. Har en deadline imorgon men var egentligen klar redan förra veckan så alla ritningar och allt är checkat och klart så skall egentligen bara releasa allting. Egentligen that is. Fick frågan från automation varför kunden vill använda sig av sin gamla motor till sträcken då den egentligen är alldeles för kraftfull och nya hydraulmotorer är billiga så skickade vidare den frågan... Och fick svaret att de inte visste. Och att den motor som jag fått att arbeta efter - och som jag anpassat min 3D efter - kanske inte riktigt ser ut som den gör i verkligheten... Yii... ha. Har den en annan geometri så kommer jag få göra om min 3D och mina ritningar. Förhoppningsvis så går det rätt fort för borde inte påverka allt för många element, men ändå. Har varit och tjötat om svar i flera dagar men jag gissar att jag kommer få det imorgon runt 3-4-snåret. Bara för att jag hade tänkt sluta tidigt liksom... :P
 
Projektet jag sitter med just nu har annars rullat på rätt smidigt och är inget större som har krånglat (än). Har dock blivit en miljon småändringar men då jag ligger bra till i tidsschemat så stör det mig inte nämnvärt. Dock så måste jag snacka med killen som ritar stativ och ventilation då mina ändringar ofta påverkar hans geometri... Vilket han verkligen uppskattar. Not. Jag blev varnad för Herr T:s humör och sociala förmågor redan i början av mina strålande karriär på Metso och även om jag alltid tyckt att han verkar trevlig och samarbetsvillig så börjar nu förstå vad kommentarerna baserades på... E:s gissning är att han lider av någon bokstavskombination för han är verkligen GRYMT duktig på CAD och är snabb som fan när han jobbar, men den sociala biten... Tja. Dessutom så är han typ klar när vi andra börjar på projekt (trots att vi SKALL börja samtidigt och samköra våra element så att vi hittar krockar och fel snabbt) och då han anser sig vara klar så vill han inte gärna gå in och ändra i sin 3D... Till oss så säger han att han inte har tid men tydligen så har han gått till projektledaren och frågat vad han skall göra för att han redan gjort klart allt... :P Men tja, så länge han ändrar det jag säger så får han väl vara hur butter han vill. ;)
 
Har dessutom fått på mitt ansvar att "leda" två andra tjejer (kvinnor kanske man säger...) nu... He he he... Panik? Neeejdå. Tanken var att jag skulle gå till E med det jag inte kan och de skulle komma till mig med det de inte kan, men förutom det mest basic så KAN jag ju inte det jag skall visa dem?! Har bara gjort det en gång tidigare. Så slutar ofta med att de hamnar hos Elin ändå. ;) Tur att hon är trevlig och hjälpsam så mycket som man springer där. :P
 



The Kovenant - Star by star...

 



Grattis!

Förresten så fyllde min pappa år igår, hela 54 år ung blev han. Stort fett GRATTIS till världens bästa pappa!
 



Mitt i veckan...

Sitter och mumsar på rostat bröd med marmelad och ost för första gången på länge. Tänk vad svårt det skall vara att komma ihåg att köpa med sig marmelad hem när man är och handlar... Ren tur att jag gick förbi sylt- och marmeladhyllan igår. ^^ Till detta ett stort glas apelsinjuice. Mumma. Inte så nyttigt kanske men - mumma. ^^
 
Erik har varit iväg på en intervju i Ängelholm (Ängelholm!? Why man why!?) för PEAB så han drog igår eftermiddag och kom hem för en två timmar sedan. Och Sissi var så duktig och snäll och underbar att hon diskade innan han kom hem. Tänka sig tänka sig. Eller tja... hon diskade fortfarande när han kom hem då hon inte kunde dra sig från datorn i tid, men det låter vi vara osagt.
 
Intervjun verkar i alla fall ha gått bra så nu håller vi tummarna. Fast... skall jag vara helt ärlig så håller jag bara halvt tummarna... Typ ena tummen. Jag vill verkligen att Erik skall hitta ett jobb, både för hans skull och för min. Men i Skåne...? Hellre det än Norrland i och för sig, men helvete vilken veckopendling det kommer bli i så fall... Men det får det väl kanske vara värt om han nu får in en fot på marknaden. Jag får väl helt enkelt vänja mig vid att sova ensam igen... :)
 
En tråkig nyhet är att Eriks farmor tyvärr gått bort. :'( Hon var dålig länge och låg inne för operation osv på sjukhuset men då hon varit bättre det senaste så trodde de att hon skulle klara sig. Men tyvärr inte. Nästan så jag började gråta när jag fick Eriks sms, hans farmor var hur gullig som helst, men Erik verkar ta det förvånansvärt bra. Han verkar mest orolig för farfarn, vilket väl i och för sig är förståeligt :( Den tanke som cirkulerar mest i mitt huvud är att Pia nämnde att Eriks farmor verkligen blev jätteglad för att vi skickade julkort till dem i år, och nu skäms jag nästan för att vi aldrig gjort det tidigare. Småsakerna liksom. Fy fan för sånt här.
 
 
Kall puss.



Nothing happens...

Helvete vilken tid det tar att städa... Och ändå blir den förbannade lägenheten inte ren...?! Grymt irriterande... Nåväl, jag tror att brudarna numera utvecklat en resistans mot skiten i min lägenhet så borde väl vara lugnt antar jag... ;)

Skall hämta Anna vid halv 5 på busstationen och sedan borde de andra dyka upp runt 6-tiden och sedan är det Melodifestival, tacos och party som gäller. Can't wait. ^^ Men först måste jag ta tag i dammsugningen. Yihaa.



Feeling good - X-factor...

Sånt här får mig alltid att sitta med gåshud och ett fånflin. Hur skön som helst. ^^ Även orginallåten är riktigt najjs. ;) Man kanske skulle ta och börja kolla på de här programmen...? Verkar ju finnas en hel del guldkorn. ^^
 



Smidigt...

Varit trött och seg hela eftermiddagen och när det dessutom var svinkallt i lägenheten så jag fick plocka med mig ett täcke in till soffan när jag kom hem så var det änna kört... Slocknade direkt och vaknade nyss. Produktiv eftermiddag och kväll. :P Men gött som fan var det. ;)



The Nearly Deads - Never Look Back

Får det att studsa i benen... ^^
 



Mi lövly lejdies...

Repris på lördag...? ;)
 
(Orka vara normal liksom... ;) )



Metal Mayhem topp 3...

Metal Mayhem-toppen enligt MTV...:
 
Plats 3: Linkin Park - One step closer
Plats 2: Korn - Freak on a leash
Plats 1: Deftones - Back to school
 
3an och 2an är ju helt ok låtar även om jag aldrig skulle placera dem i toppen. 1an har jag aldrig ens hört talas om... Gör mig inte så mycket heller, den var ingen hit i mitt tycke. Sitter och funderar på om Metal Mayhem är en genre inom metal som jag bara aldrig hört talas om, men i så fall så vet uppenbarligen inte Google heller vad det är... :P



Helgplaner...

Tisdag idag... Veckans längsta dag som det sägs. Vart en seg dag men har ändå rullat på rätt bra. För att vara tisdag liksom. ;) Redan börjat längta till helgen (som vanligt...) vilket egentligen är rätt deprimerande. Och då trivs jag ändå riktigt bra på mitt jobb så har inte speciellt mycket emot att vara där. Även om jag mycket hellre hade varit hemma... ;) Till helgen blir det i alla fall 1) middag och Melodifestivalen ihop med Anna och Helena eller 2) middag, Melodifestivalen och party ihop med Anna och Helena. ;) När jag är trött (som nu...) så lutar det åt myskväll men är jag bara snäppet piggare så blir jag genast väldigt partysugen... :P Well, den som lever får se helt enkelt. ^^ Redan lovat Anna bakismat på söndag i alla fall, oavsett om det blir utgång eller ej. ;)
 
Sitter i soffan och har på Metal Mayhem Top 20 på MTV i bakgrunden... Funderar på hur Limp Bizkiit möjligen kan klassas som metal... o_O Och de har haft med hela två låtar på topp 20... Hur fan gick det till liksom...? Låten Rollin' ligger dessutom på plats fyra... Haha, jag tror att personalen på MTV behöver googla lite på "metal"... :P



Meg & Dia - Black Wedding

En lite annorlunda genre för min del men väldigt skön låt. ^^
 
 



Within Temptation - The Howling

 



My weekend...

Sitter och smuttar på en smoothie (hallon, blåbär, vaniljglass, yoghurt, mjölk - mumma ^^ ) med hockeyn i bakgrunden (inte mitt val...) och funderar på hur dagens sista timmar skall spenderas. Borde verkligen städa för ser ut som ett bombnedslag här hemma men orken tryter. Som vanligt nu för tiden. Börjar bli dags att bli frisk och pigg igen känner jag, det här tar på krafterna. Trots att jag inte rör mig många millimeter... Sedan att mensvärken from hell varit och hälsat på de senaste dagarna gör väl inte att humöret blir bättre heller kanske. :P
 
Fredagskvällen spenderades i soffan med älskling, tacos, hallon/björnbärspaj, en megagodispåse och filmen Argo. Helt ok film, men inget jag behöver se igen direkt. Slocknade i soffan rätt tidigt (börjar bli en dålig vana...) och väcktes av Erik framåt natten så jag kunde kravla i säng på riktigt.
 
Tog en redig (på tok för jävla lång...) sovmorgon på lördagen och sedan fortsatte dagen i samma tempo. Såg en massa Fringe-avsnitt, käkade taco-rester, läste massa manga och snörvlade mig så sakteligen genom dagen. Det enda vettiga jag fick gjort under dagen var att jag sorterade in en massa papper i olika pärmar så att jag äntligen kan få lite ordning på allt. Nu är bara frågan var jag skall göra av pärmarna... :P
 
Fick ett sms av Karin på kvällen som undrade om vi var sugna på film då de var uttråkade men kändes inte riktigt som att det var läge då, framför allt, jag var allmänt dassig och  förkyld. Some other time. Blev istället varma mackor, blåbärspaj för Erik, smoothie för mig och resten av godispåsen framför filmen Perfume - The story of a murderer. Den var... speciell. Inte dålig, inte speciellt bra, bara... speciell. Efteråt så satt man mest bara och tänkte "jaaahopp...". Inget jag skulle direkt rekommendera.
 
Lyckades dessutom få kramp i ena benet på kvällen. Jag får kramp rätt ofta i fötterna och vaderna men gud, den här gången alltså... Fick känningar i vänster vad framåt kvällen så bad Erik hämta en tub med Voltarensalva och smärtan försvann efter en del masserande. Bara för att komma tillbaka en halvtimme-timme senare. Och då jävlar... Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte massera, det bara vägrade släppa. Istället så spred det sig så att det till sist värkte i hela vaden samt framsidan av underbenet. Så till slut så låg jag bara och grinade hejvilt i soffan medan Erik satt och klappade mig på huvudet och frågade om han skulle massera åt mig. Efter ett tag så kom han på att det kanske kunde hjälpa om jag duschade benet i varmt vatten så han frågade om han skulle bära mig till badrummet. Men dum som jag är så tror jag att jag kan ta mig dit för egen maskin. Fuck vad ont det gör att hoppa på ett ben när det krampar i det andra som studsar till vid varje steg/hopp. Nu såhär i efterhand så hade det nog varit väldigt mycket smidigare att bli buren... Krampen släppte i alla fall efter en stunds spolande av redigt varmt vatten, thank god.
 
Söndagen har annars fortsatt på samma tema som lördagen men med mer betoning på mangaläsande. En skön slapp dag i soffan helt enkelt. Ibland så får jag dåligt samvete över att alla andra verkar vara så jäkla produktiva och duktiga på sina lediga dagar, men sedan inser jag att jag får göra vad fan jag vill när jag är ledig. Och vill jag läsa manga en hel dag och inte röra en fena, tja, då är det precis det jag skall göra. Sedan så hade det ju i och för sig varit rätt najjs om jag jag någon dag kunde få ett jäkla sug efter att städa och plocka meeen, well, not today. ;)