Lafee - Angst...

 



Solig stund på Rödön...

Hade tänkt dra ut mot kusten redan tidigt på dagen idag men slutade med att det blev storstädning av lägenheten istället. Nu är det diskat, dammtorkat, dammsuget och plockat. Har dessutom burit ner alla resterande flyttlådor samt rotat reda på skålar och mina böcker som av misstag hamnade i förrådet vid flytten. Är lite rädd att mina sommarkläder hamnat i en låda längst in i förrådet men det blir väl ett senare problem I guess. Nog för att det varit varmt några dagar nu men shortsväder är det nog ändå inte riktigt än.
 
Mer framåt eftermiddagen så blev det en tur till Rödön i Uddevalla, ett nytt utflyktsmål för oss båda. Hoppades på ett litet smultronställe, men även om det var mysigt och inte allt för mycket folk så kommer det nog inte toppa listan på smultronställen. Ett ultimat smultronställe skall man ju helst vara ensam på, det skall vara vindstilla och soligt och finnas möjlighet att bada. Det var snäppet för klippigt (hårda, taggiga klippor, inte släta, sköna klippor), en miljon blåmusslor i vattnet och lite för skränigt folk. Och gissar på att folket kommer öka i antal ju närmare sommaren vi kommer. Så får leta vidare efter det ultimata smultronstället. ^^
 
 



Tisdag...

Har varit illamående till och från hela dagen och huvudet vägrar sluta dunka. Hade jag jobbat på ÅF längre så hade jag nog gått hem tidigt och troligen stannat hemma imorgon, men känns inge vidare att sjukanmäla sig när man precis börjat på ett jobb. Har bäddat ner mig i bäddsoffan med godisresterna från helgen och tänkte slappa lite innan Erik skall hämtas på tågstationen. Hade tänkt göra köttfärssoppa idag men insåg att vi inte har någon köttbuljong hemma så måste handla. Jäkla mysko då jag var hundra på att vi hade buljong i Karlstad och det då borde följt med när vi packade alla andra torrvaror men hittar inget... Kanske blev slängt av misstag.
 
Vädret är piss, jag känner mig uschlig och plufsig (medan jag mölar i mig godis, logiken är glasklar), hela fejjset är fullt av finnar (har säkert ingenting att göra med mängden godis jag tryckt i mig det senaste, ehum), har en massa saker jag borde göra men har ingen ork. Och jag saknar folket i Karlstad. Längtar till den 26e.
 
 



Something for the sleepy heads...

Sitter och lyssnar igenom min Spotify-lista med lugna låtar och inser att jag nog behöver lite påfyllning, så har ni tips på riktigt skön, slapp musik så hojta till. Tills dess får jag njuta av de guldkorn jag har...
 
 
 



Nytt i lägenheten...

Livet i vår lilla etta rullar på. Det är trångt och vi slåss om badrummet på morgonen, men det funkar. Hämtade katterna i förra veckan och det funkar rätt bra med dem också. Erik tycker inte om att ha dem här men är ju inte mycket att göra innan vi hittat ett nytt boende. Kan ju inte låta svärföräldrarna ta hand om dem hur länge som helst.
 
Så här såg det ut för någon vecka sedan. Skall jag vara helt ärlig så har vi fortfarande kvar några lådor i köket som vi inte orkat plocka upp än, men det kommer väl. ;)
 
 
Var iväg till Torp och Ikea i helgen och passade då på att köpa en klädställning till mig (att ha inne i skrubben, bakom de där prickiga draperierna, jalusierna eller vad fan det nu heter :P ) och en klösställning till katterna så att de ger fan i våra väggar. Ozzy har redan varit på tapeterna på några ställen men är inte så farligt än så hoppas att litervis av fy-spray och den nya klätter-/klösställningen gör susen.
 
Den var dock ett helvete att sätta ihop. Tog säkert två timmar och x antal svordomar innan vi insåg att vi inte kunde gå på den medföljande monteringsskissen (inga steg för steg utan bara en bild med poser...) då den inte överensstämde med verkligheten... Erik hade nästan byggt ihop den innan han insåg att hålen inte satt där de skulle, eller snarare där de visades på bilden, och vi därför inte kunde få dit de sista bitarna. Så var bara att börja om igen. Till sist körde vi på logiskt tänkande och sket helt i instruktionerna. :P
 
 
Nu ligger han och sover inuti huset för jämnan och han är (oftast) där och klöser istället för på vår soffa vilket är ett jäkla plus. Är stört omöjligt att smyga på honom med kameran dock så han hinner ju vakna varje gång jag försöker...
 
 
Stitch föredrar istället att sova i Eriks kontorsstol, på köksbordet, badrumsmattan eller soffans armstöd:
 
 



Dag två...

Är så sjukt trött idag. Och har härligt ont i huvudet. Är inte det minsta sugen på att gå till jobbet men vad skall man göra...? Kan ju inte riktigt med att skippa dag två. :P Tror dock att både jag och Erik går runt med något som inte brutit ut än, för båda nyser konstant och är allmänt hängiga och har ont i huvudet. Hade varit bättre om det bara bröt ut så man blev dretsjuk några dagar och sedan var det över... Erik blev hämtad för en kvart sedan men jag tar det lite lugnt här hemma och käkar frukost framför datorn. Behöver vakna. Vilket jag nog i och för sig kommer att göra när jag går till jobbet för det ser ut att vara redigt kallt ute. Är dock soligt så klagar inte. ^^
 
Nej, spackla fejjset och sedan bege sig kanske. Laterz.



Första dagen avklarad...

Första dagen på ÅF gick över förväntan. Folket var trevliga och hjälpsamma och lagom pratglada. Gillar nog faktiskt de gamla gubbarna bäst. De pratar mest och verkar mest måna om att jag förstår allt och trivs.
 
 
Fick bland annat ett paket med mustascher av Metso-kollegorna när jag slutade, just för at passa in bland alla gamla gubbar. Tog på en på morgonen men vågade inte riktigt ha på den till jobbet. Lite osäker på vad för första intryck folk hade fått av mig då. ;) Försökte ta en bild när jag log, men mustaschen var så jävla stel så blev mest en hemsk grimas. Så var lika bra att se neutral ut. Bättre än så blev det liksom inte. :P
 
Fikarasterna under dagen bestod mest av jobbprat men va fan. Lunchen blev dock lite av ett antikimax då jag fasat inför den i flera dagar. Sedan visar det sig att folket som hade matlåda satte sig vid varsitt bord med en tidning framför sig och sa inte ett knyst. Man bara "nähäpp..." Så satte mig med en tidning jag också tills en snäppet mer pratglad kvinna kom och satte sig mittimot. Lite senare dök även Gert upp och då blev det genast mer fart på samtalet. ;)
 
Fick lite skrämselhicka när chefen kom förbi mot slutet av dagen och frågade om jag brukade hålla i projekt på Metso (eeeh, nej?) då de funderade på om jag kunde ta den rollen på ÅF och lite hur de skulle strukturera upp allt jobb. Han var medveten om att jag fortfarande är hyfsat fräsch från skolan och därför inte har så mycket erfarenhet men han tänkte i och med att jag läst projektledning osv så kanske. Känns kanske inte jätteaktuellt i dagsläget men är ju ditåt jag vill gå eventually så är ju inte omöjligt att jag spårar in på det lite senare.
 
Har nog försökt trycka in lite väl mycket info på kort tid idag, är gött slut i huvudet. Vilket märktes förut när jag skulle steka en hamburgare. Satte mig i sängen och glömde helt bort att jag satt på plattan. På sexan. Hamburgaren var hyfsat knaprig på ena sidan om man säger så. ;) Men just nu sitter jag och mumsar på vaniljglass med lakritsströssel (jag är i sjunde himlen!) så skall inte klaga. Funderar faktiskt om jag skulle ta och lägga mig snart, är något sjukt trött. Synd bara att Erik sitter och lirar Diablo för fulla muggar två meter bort... Uff, en av de klara nackdelarna med en etta.