Dan före dan...

Imorgon fyller Erik år, men då det är en måndag så blir det lite firande idag istället. Blev lite firande igår i Trollhättan också då vi ändå var uppe för att fira Eriks farfar. Var där några timmar och åt oss äckligt mätta på kakor och tårta innan vi fortsatte hem till Gert och Pia för lite riktig mat i form av fransyska och potatisgratäng. Hann även med en massa mys med Ozzy som blivit lite lagom tjock på grund av ett överflöd av mat och muskulös på grund av att han numera är utekatt och äntligen kan röra på sig ordentligt. :P
 
Hade tänkt bjuda med Erik på Universeum som en överraskning idag då han tjötat länge om att han aldrig varit där och att det hade varit kul, meeen tyvärr så är det ingen överraskning längre då Pia frågade om han såg fram emot utflykten igår på kalaset... Hade sagt till Gert i veckan att jag tänkte bjuda med Erik, men hade inte uttryckligen sagt att det var en överraskning så jag får väl skylla mig själv när han berättade det vidare för Pia och hon i sin tur frågade Erik... :P Försökte stirra tyst på Pia när hon började prata men det hjälpte föga. Hon tittade konstigt på mig och avbröt sig mitt i men då var det redan för sent. :P Jaja, det blev dagens skratt för kalasfolket i alla fall och gjorde ju ingen jätteskada så what ever. Det blev lättare att diskutera saken med Erik också och nu har vi faktiskt kommit fram till att vi skjuter på besöket och tar en lugn dag hemma istället då det var ett tag sedan vi hade en heldag ledigt. Dessutom har jag sjuk träningsvärk efter skivstångspasset igår så är lite skönt att inte röra allt för mycket på sig... ;)
 
Utöver Universeumbesöket så blev det kaffe på sängen (uppenbarligen ett rätt effektivt sätt att väcka Erik, får testa det fler gånger i framtiden ;) ), stor frukost och några paket. Erik har pratat om flera olika tv-spel som han velat köra när vi är klara med Kingdom Hearts som vi kör nu så tänkte jag skulle köpa några av dem (enkla presenter iår...), men har varit lite av ett helvete att hitta ett ställe som säljer dem, och speciellt ett ställe som säljer dem allihop... Fick bli två beställningar till sist och ena paketet kom hem till lägenheten, så det låg på hallmattan när jag och Erik kom hem efter jobbet, så när han frågade vad det var så fick jag improvisera och säga att jag beställt sminkgrejer... xD Andra paketet hämtade jag ut när jag var på väg till träningen igår. Löjligt stort paket för två DVD-fodral dock...
 
 
Senare blir det tjockpannkaka och äppelpaj, men nu är det tv-spel och mys som gäller, så toodles!



Dags att söka hjälp...?

Jag sitter här på jobbet, inbäddad i en extra kofta, och fryser som en gris. Näsan snorar och huvudet dunkar och jag vill egentligen inget annat än att åka hem. Dessutom bråkar min mage och har så gjort hela jävla morgonen men försöker ignorera det faktumet. Men jag är liksom inte dundersjuk utan mest bara väldigt dassig så kan inte riktigt med att bara dra hem heller. Har ingen lust att sjukskriva mig egentligen. Från att inte ha haft en enda sjukdag i hur många år som helst till att vara hemma några dagar typ varje månad – inte ok. Får se hur det blir framåt dagen, kanske kan plocka med datorn hem och sitta hemma imorgon till exempel.

 

Har faktiskt börjat bli lite hispig. Har mått dassigt länge nu och jag har tidigare aldrig kopplat ihop alla symptom. Att jag har humörsvängningar kan bero på att jag är schleten/trött/hungrig, att jag har mycket huvudvärk och är konstant trött kan ju bero på att jag sover dåligt, att jag sover dåligt kan bero på jobbet, att jag blivit mer förkyld kan bero på att jag vistas i nya miljöer, att jag fryser hela tiden kan bero på att jag är trött och att nya kontoret är kallt, att min mage är orolig och gör ont kan bero på dåliga matvanor, att kroppens alla leder gör ont kan bero på att jag inte tränat på länge, att det hugger i bröstet kan bero på dåligt tränade muskler eller mina matvanor osv osv. Det finns alltid en logisk förklaring.

 

Erik har varit på mig och tjötat om att jag bör gå till doktorn, men äh, hur farligt kan det vara liksom? Det går säkert över om jag bara tar några Alvedon och får sova ut. Men det går ju liksom inte över. Jag kan inte sova ut för jag får ju aldrig sova en hel natt, och hur många Alvedon kan man knapra innan det börjar få motsatt effekt…? När nu folk börjar bli sjuka runt omkring mig och det visar sig bero på stress och allmän oro så börjar jag bli hispig.

 

Jag var redigt stressad förra hösten när de skickade hem typ alla konsulter från jobbet utan att dra ner på arbetsbördan, och det var då jag fick mitt livs första influensa och låg hemma däckad i soffan typ en vecka. Det kändes som att man alltid jobbade ikapp, man låg aldrig i fas och det var hela tiden något nytt som sket sig. Det var första gången som jag såg skymten av den där väggen som folk visst är klantiga nog att gå in i ibland… Fördelen var ju dock att jag snabbt fick ihop de övertidstimmar jag behövde för att kunna ta en vecka ledigt mellan gamla och nya jobbet… Tänkte att stressen skulle lägga sig när jag bytte jobb och arbetsbördan lättade och jag KÄNNER mig inte stressad längre, men min kropp mår fortfarande dåligt. Dock så kan väl två flyttar, nytt jobb, nya kollegor, inga kompisar på nya orten och nu jobbrist och press att fixa nya uppdrag också ha en viss inverkan. Just nu vaknar jag varje morgon och ligger och stirrar på klockan som bara blir mer och mer och tänker ”Jag vill inte jag vill inte jag vill inte”.

 

Jag ringde och pratade med en kvinna på sjukvårdsupplysningen igår och hon tyckte att det definitivt lät som att jag uppvisade symptom på stress så hon rekommenderade att jag tar kontakt med en vårdcentral så snabbt som möjligt. Hon sade även att det kan vara så att jag åkt på någon ämnesomsättningsrubbning på grund av stressen i höstas och att det är det som spökar nu, men att de i så fall kan se det på vårdcentralen. Gjorde även några självtest på Stressmottagningens hemsida och hamnade på ”måttlig risk för stress/utmattning” på två stycken och ”hög risk för utmattning” på ett, med rekommendationen att söka hjälp, så nu sitter jag och försöker hitta mig en passande vårdcentral. :)

 

Men först är det lunch, så toodles!




Guardians of the Galaxy...

Drog med Erik på en bakluckeloppis vid Slottsskogen förra lördagen och efter lite velande fram och tillbaka hittade vi äntligen rätt plats. Jag hade läst "i" Slottsskogen men då vi inte hittade något så blev det till att dubbelkolla och visade sig vara "vid". Låg på en grusparkering i ena änden och var mycket fina saker blandat med en helvetes massa skit. Allt det där som man själv hade slängt utan en tanke, det öser folk upp på borden och vill sälja. En del blir de i och för sig kanske av med men måste ju vara en himla massa skit som bara följer med hem igen. Fick köpt lite fina smycken, tre små Lasse Åberg-tavlor samt tre väldigt fina svarta vaser som just nu pryder vårt soffbord. Erik bara suckade när jag köpte dem (speciellt då vi skulle släpa hem dem på spårvagnen...) men jag är väldigt nöjd med dem. ;) Bild kommer (kanske) någon annan gång när jag orkar plocka fram kameran samt dammtorkat bordet... Ehum.
 
Var och såg Guardians of the Galaxy samma kväll och var helt lyrisk efteråt. En riktigt riktigt bra film. Jag (och större delen av biosalongen) skrattade i två timmar och jag gick därifrån med världens jätteleende. Nu gillar ju jag i och för sig typ alla Marvels filmer, och superhjälte-filmer generellt, men ändå. Jag vill se den igen. Läste dock en recension härom dagen och blev redigt irriterad. Funderade på om personen ens sett filmen då han inte verkade förstå storyn över huvud taget, och let's face it, den är inte speciellt komplicerad. Han skrev om den tråkiga handlingen att fem superhjältar reser runt i galaxen för att rädda alla från undergång, när alla fem egentligen är utomjordiska skurkar (förutom huvudpersonen som rövades bort från Jorden när han var liten och nu agerar skurk/skattletare out in space) som tvingas ihop för att rädda sina egna skinn (att de sedan räddar alla från undergång är mer en bonus). Äh, se trailern och se filmen! Och bara så ni vet så önskar jag mig Groot i födelsedagspresent.
 



Dag 1 - Orlando, USA, 1 juli

Nu har ju Helena typ skrivit om hela USA-resan så det är väl verkligen på tiden att jag gör detsamma. Dock så inser jag att jag redan glömt en massa detaljer. Skrämmande. Kanske borde börja skriva dagbok när jag är iväg...
 
Flygresan Göteborg - Orlando gick i alla fall jättebra. Vi hade lyxen att ha ett två-säte långt bak i planet (skall lätt välja det igen om det går!) så hade ingen varken innanför eller utanför. Hade dessutom redigt med plats ut till fönstret så kunde ösa ner väskor, plädar, kuddar osv så vi slapp sitta med allt i knät. Extra najjs för mig som kunde sträcka ut benen ordentligt också. Såg några filmer, käkade kass flygmat, tjötade och sov någon timme.
 
Landade på Orlando flygplats framåt kvällen och tog efter lite om och men en taxi till hotellet, Rosen Inn International 7600, vid den stora gatan International Drive. Inget toppenhotell direkt men tak över huvudet. Helt och rent om än slitet och gammalt. Skämde ut mig en smula när vi skulle checka in då jag inte fattade hur den jäkla skärmen funkade. Såg inte pennan på kanten utan antog att det var en touch-skärm så blev helt förvirrad när den inte reagerade. Erik bara skrattade åt mig och receptionisten fick visa hur man gjorde. När jag väl ser pennan så tror jag att man skall ta av "hatten" på den då den är så tjock, meeen nej. Och Erik bara fortsätter skratta. Vilket en trött, hungrig Sissi uppskattade sådär mycket, även om jag såhär i efterhand får erkänna att jag antagligen hade gjort samma sak om rollerna varit de ombytta... ;)
 
      

Vårt rum såg ut som ett bombnedslag den mesta tiden. Gäller att känna sig som hemma även när man är borta vettni... ;) Tog en promenad upp längs gatan och köpte på oss vatten, snacks och schampo till hiskeliga överpriser innan vi gav oss hemåt och kröp till sängs.
 
Mötte upp Helena och Patrik nästa morgon efter att de testat hotellfrukosten och vi köpt oss en toast och juice i kiosken i receptionen, gott och prisvärt. Tog en taxi mot resans första utflyktsmål, Universal Studios. Himla varmt och himla mycket folk. Det var verkligen rena himmelriket så fort man kom in någonstans och kunde njuta av ACn några sekunder.
 
 
Inte konstigt att folket är feta när de inte ens orkar gå på platta marken... Ehm, vilket i och för sig inte vi heller gjorde just denna gång, men ändå. ;) Vanligtsvis så går det snabbare att gå vid sidan om.
 
Testade flera olika attraktioner, bland annat Terminator 2 i 3D, en hemsk (men hemskt skön) berg-och-dalbana samt några stycken olika 4D-attraktioner som var riktigt riktigt bra (bortsett från att jag trodde jag skulle dö halvvägs genom dem. Hej åksjuka...). Känns som att parken är lite riktad mot barn (eller kanske amerikaner...) för blev redigt trött på alla överenergiska guider som skulle tagga igång publiken på varenda jävla event. Ledsen att jag är en tråkig svensk liksom men det ger mig inte så mycket att stå och skrika i låtsad fasa eller spela med i någon ytterst överdriven scen ur någon film. Men som sagt, barnen verkade gilla det och det kanske är grejen.
 
 
Känns som att halva dagen gick åt inne i Terminator-shoppen. Både Erik och Patrik velade runt som yra höns och ville definitivt köpa något men kunde inte bestämma vad. Båda var sugna på en sketful (verkligen verkligen sketful) mugg men slutade med att bara Erik köpte en efter att jag övertalat honom. Hade han inte köpt den så hade han grämt sig och tjötat om den for ever så var lika så bra. Var ändå bara en 20 dollar så varför ens tveka liksom? Patrik provade lite tröjor (och hade en fotosession med Helena framför en Terminatormodell) men köpte ingenting i slutänden. Tror det bara inhandlades mat och dryck i övrigt.
 
Såg den där lemon-slushen tidigt på dagen och sedan gick jag runt och suktade efter den medan jag förgäves försökte komma på var jag sett just det ståndet hela jävla dagen. Hittade den strax innan vi skulle hem, så hell yeah!
Fotboll, fotboll, fotboll. Everywhere denna fotboll.
 
Skön dag men himla skönt att komma tillbaka till hotellrummet också. Helena och Patrik var för trötta för att orka gå ut så vi bestämde oss för att göra stan på egen hand. Tyvärr så valde jag att vila lite först varpå jag tvärsomnade och så bidde det inget mer vettigt den kvällen. :P 



Äntligen fredag...

Var hemma från jobbet idag då jag vaknade med rejäl huvudvärk som inte ville ge med sig. Hade vi haft fullt upp på kontoret så hade jag allt tagit mig dit ändå, men nu när jag ändå bara sitter och rullar tummarna så valde jag att knapra några tabletter och gå och lägga mig igen istället. "Jobbade" hela gårdagen med blixtar bakom ögonen och så jäkla roligt är det inte.
 
Har inte varit så himla produktiv idag men har hunnit diska och rolla soffan i alla fall. Heeelvete vad kattjäveln lôar...
 
 
Lyckades äntligen äntligen lura upp honom på klösstolpen också! Har försökt lyfta upp honom tidigare men han hoppar alltid ner så fort jag släpper honom men idag satte jag ner honom och började mata honom med godis direkt och då satt han glatt kvar. Lade några bitar uppe på översta plattformen också, och även om han inte hoppade upp så tog han sig en bit på vägen i alla fall.
 
 
Och lite senare så klättrade han till och med upp på eget bevåg och lekte lite med bollen. Kanske blir att behålla klösstolpen ändå. Tidigare så var det ju bara Ozzy som låg där hela tiden men nu kanske äntligen Stitch också kan använda den.
 
      
 
I övrigt så har jag mest läst manga och slösurfat medan jag väntade på att Erik skulle sluta jobbet. Mötte upp honom och drog för att handla mat och passade på att panta en bautapåse med colaflaskor. Man skulle kunna tro att det var en årsförbrukning, men icke, det var typ vad vi samlat på oss på en månad... o_O
 
Är Karlstad som gäller imorgon då vi skall fira Karin, och det skall bli himla kul då det var ett tag sen vi sågs allihop. Hade tänkt träna innan tåget men dels så blir det tight med tid och dels så hatar min kropp fortfarande mig för onsdagens pass så blev till att avboka. ^^ Har just nu grava problem att byta kläder då mina armar helst inte vill upp ovanför huvudet över huvud taget. :P Låren gör också redigt ont men det var jag mer beredd på med tanke på att jag knappt klarade av att gå hem efter passet... :P



Lagom mör i kroppen...

Jag är helt jävla slut. Var på mitt första träningspass på evigheter förut, minns inte ens sist jag tränade... Blev ett skivstång/Indoor walking-pass på Friskis som ligger en 5 minuters promenad från lägenheten. Köpte kortet i måndags men fanns inga roliga pass förrän idag, och då kom jag ändå in på en reservplats. Bra pass i vilket fall, men helvete vad svettigt. Och tungt. Jag lär inte kunna gå speciellt normalt imorgon direkt... Var riktigt bra musik också, mycket jag aldrig hört tidigare men som verkligen peppade och pumpade upp tempot. Hittar inte en enda låt nu dock, naturligtvis, annars hade de fått hamna i någon av party-listorna på Spotify. :)
 
Hade hoppats håret skulle hinna torka av sig sälv men det gick ju sådär bra, får nog ta och blåsa det innan jag kryper till sängs. Vilket lär bli snart för ögonen håller på att falla ihop av sig själva...



Underbara morgon...

Fy fan för måndagar. Försov mig då jag lade mig sent och inte kunde somna igår. Kom iväg sent hemifrån då jag var tvungen att springa på toa. Skyndar mig bort mot spårvagnen, ser att 17-bussen kommer så börjar springa. Är precis framme vid dörren när bussjäveln åker. Jävla idiot. Kommer en 3a efter några minuter och med blicken på klockan så hoppar jag på den. Den träffar dock vartenda jäkla rödljus på vägen ner mot centrum så när jag väl kommer av så är det två minuter till godo innan tåget går. Så springer igen. Bara för att komma fram precis när hon stänger dörrarna och låser. Knackar på rutan men hon kan tydligen inget göra så får vackert stå och se på när tåget rullar ut från perrongen. Enda positiva är att nästa tåg går rätt snart efter så borde snart vara på väg. Om inget annat strular...



Vill ni se en riktigt creepy tatuering...?

Sitter och googlar på tatueringar och tatuerare för fullt då jag är jäkligt sugen på att göra en till (typ nu nu NU) och trillade över den här. De där ögonen skulle kunna ge mig mardrömmar...
 
 



Mycket planer på gång...

Ingenting att göra på kontoret idag heller. Men nu har jag liksom kommit in i en ok rutin, jag läser runt 100 sidor i min tillverkningsteknikbok och varvar det med lite slösurf och långa fikaraster. Sitter och drömmer mig bort och funderar på vad jag egentligen vill göra med mitt liv typ. ;) Det har kliat lite i fingrarna det senaste så har kladdat ner lite dikter, storyboards osv mellan mitt läsande och slösurfande men skulle vilja göra mer. Så igår skickade jag in en sen anmälan till två kurser i kreativt skrivande på distans. Vi får se om jag kommer in på dem, men hade varit kul. Hoppas jag i alla fall. Kanske är sketajobbigt och totalt ointressant, men då är det ju inte värre än att jag hoppar av.

 

Skulle även vilja gå en kurs inom foto. Är inte nöjd med kvaliteten på mina bilder det senaste. Först var jag bara frälst över kameran som ju hjälper till en hel del för att göra mina bilder bättre, men som Erik säger när jag klagar; Är fotografen dålig så blir bilderna dåliga. ;) Har inte riktigt disciplinen att sätta mig ner och lära mig på egen hand så tänkte att en kurs kanske vore bra så man får specifika uppgifter och råd hur man löser dem. Men de är så jäkla dyra för vad man verkar få. Men kanske är värt det i slutänden ändå. Får kika vidare och se om jag hittar något bra.

 

Behöver komma igång med träningen väldigt snart också. Mina leder gråter och ett stillasittande kontorsjobb är inte det mest bekväma just nu. Har velat lite om jag skall välja Friskis&Svettis eller Nordic Wellness då båda ligger nära vår lägenhet, men lutar åt att det blir Friskis trots allt. Nordic har fler roliga pass men är dyrare och för att vara helt ärlig så förstår jag inte riktigt systemen med deras olika kort… Så kör på ett säkert kort och väljer Friskis tills vidare i alla fall.

 

Har börjat dra igång lite för många fritidsprojekt just nu. Är nog för att jag är uttråkad på dagarna och vill komma igång med något, men risken är ju att jag startar en massa men inte avslutar något. Jag har alltid gillat projekt men jag har noll tålamod så orkar oftast inte hålla igång dem speciellt länge. Inget speciellt bra karaktärsdrag… :) Kanske skulle sätta upp en lista och börja bocka av saker. Att få klart lägenheten ligger ju rätt högt på priolistan, men det går långsamt. Har börjat måla om vitrinskåpet nu i alla fall, så en eller två vändor till så borde det vara klart. Sedan var det att få klart fåtöljerna, fixa köksväggen, hänga upp tavlor osv osv. Så länge det är klart tills inflyttningsfesten så är det la lugnt antar jag… ;)

 

Nej, om man skulle återgå till tillverkningsteknikboken kanske… Yihaa.




Fy fan för måndagar...

Kunde verkligen inte somna igår. Kom i säng för sent och låg sedan och vred mig i flera timmar. Nästan så man började gråta när man slängde ett öga på klockradion och insåg att klockan var halv fyra... Så var lagom sugen på att gå upp imorse om man säger så. Suget ökade ju inte direkt heller av att regnet vräkte ner utanför fönstret... Inte mycket att göra dock, bara att plocka fram ett par skor utan hål i och leta reda på ett stabilt paraply. Regnade tyvärr även i Trollhättan så testade att cykla med paraply för första gången ever. Det funkade allt men snabbt gick det verkligen inte. Jag är inte stabil på en cykel i vanliga fall och med endast ena handen på styret och den andra runt ett paraply i hård blåst så tja, blev det till att koncentrera sig och hålla andan vid varje trottoarkant och gupp.
 
Dagen har annars segat sig fram. Finns fortfarande inget att göra på kontoret så jag har plockat med min Industriteknik-bok hemifrån som jag nu sitter och roar mig med på dagarna. Är på gjutningskapitlet just nu. Ytterst intressant må jag säga.
 
Hade tänkt ta 16.22-tåget hem men precis när jag stängt av datorn och gjort mig redo för att gå så öppnade sig himmeln så valde att sitta kvar ett tag och vänta på nästa tåg. Väl ute så upptäcker jag att någon klåfingrig jävel har varit och snott påsen som jag satt på min cykelsadel för att skydda den mot regnet då den är trasig på flera ställen, så den var naturligtvis helt dyngsur. Var som tur var uppehåll när jag stack så kunde stå upp och cykla hela vägen till tåget, hade det regnet så hade jag fått välja mellan att cykla utan paraply eller sitta ner och bli helt blöt i röva. Får försöka komma ihåg att plocka med en ny påse imorgon.
 
Den här låten var btw den första som spelades i min playlist imorse när jag klev ut i regnet. Hyfsat passande så. ;)
 
 
Nu har jag i alla fall fixat morgondagens matlåda (pyttipanna uff, måste verkligen handla...) så är nog dags att dra sig mot sängen så man kommer i säng i vettigare tid idag. Toodles!



Och så var även denna dagen slut...

Jag vill ha längre kvällar, de tar slut alldeles för fort. Lade mig för att vila när jag kom hem, då jag haft huvudvärk hela eftermiddagen, och råkade visst somna så kom inte upp förrän en timme senare när Erik kom hem från jobbet... Sedan blev det några timmars TV-spelande med Kingdom Hearts och så var den kvällen slut liksom. 
 
Lyckades bli helt klarklar med det jag hade kvar på projektet på jobbet också så kommer verkligen inte ha ett jota att göra imorgon. Är fler som sitter sysslolösa i korridoren och gäller även flera avdelningar så verkar tomt på jobbfronten rent allmänt just nu. Extra jobbigt då typ alla avdelningarna dessutom nyss anställt nytt folk... Men vi får la se om de kan ragga upp lite uppgifter, annars blir det väl till att rulla tummarna och kolla Aftonbladet några dagar... ;)
 
Nu är det i vilket fall som helst dags att sova, redan varit uppe på tok för länge... Nightynight!
 
 



Johnossi - Man must dance...

Förstår inte var alla klickande personer kom ifrån, men välkomna hit. ;)
 
Här kommer i alla fall en till låt som får det att studsa i kroppen. Enjoy. Partysugen? Jag? Inte då.
  
 



John Newman - Love me again

Den här får det att studsa i benen just nu. Måste säga att jag är lite festsugen även om det är några helger kvar innan det är något inplanerat, men den som väntar på något gott och allt det där... ;)
  
 
Den här låten var även den som spelades under eftertexten på Edge of tomorrow och det var riktigt mäktigt. Antagligen mest på grund av ljudvolymen men ändå. ;) Bra film i övrigt om ni gillar sci-fi. Lite ologiskt slut om man skall vara petig (vilket jag oftast är när det kommer till film) men riktigt snyggt gjord. Onödig att se i 3D men värd att se på bio.



Varför tar helgen slut så fort...?

Förstår inte vart timmarna tar vägen... Lite nackdelen med mina hobbys, läsa böcker/manga och kolla på filmer/serier. Timmarna liksom bara rinner iväg. Utan att man gör något som helst produktivt också. :P Vi har sett klart på de sista avsnitten på Battlestar Galactica idag i alla fall så nu gäller det att hitta en ny serie att roa sig med. Gärna avslutad då jag hatar att vänta på avsnitt om det går att undvika. 
 
Åh, jag vill fortsätta vara ledig ett tag till...!?
 
      
 
Just nu försöker jag annars ta mig i kragen och plocka fram lite mod att ta tag i en gammal kontakt. Jag har så lätt att klippa alla band så fort jag drar vidare och även om det inte är direkt medvetet så gör det mig inte så mycket heller. Förutom när jag sitter där ensam och funderar på vart alla tog vägen. Diskuterade det här lite på Pias fest i fredags och pratade med en kvinna som kom ihåg typ allt från sin barndom, vad folk hade på sig på olika kalas, vad alla lärare hette osv osv. Jag kommer inte ens ihåg alla namn på folket i min universitetsklass. Förstår inte hur mitt minne kan vara så dåligt. Men gissar att det också beror lite på att jag klipper alla band. Folk jag inte har nära glömmer jag liksom bort. Och det går skrämmande fort. Osäker på vad jag kan göra för att förbättra läget dock. Kanske bara är att inse att mitt minne är kasst och endast kan innehålla det som är aktuellt just nu...? :P



Det var väl självaste fan...

Att det alltid skall skita sig när man väl försöker vara duktig. Kom upp i vettig tid idag och tänkte sätta mig och göra klart de sista ritningarna men det gick ju åt helvete rätt direkt. Datorn vill inte starta CAD-programmet. Inget av mina CAD-program in fact. Försöker komma in på Solid Works men får bara upp en felmeddelanderuta där det står att servern är nere eller inte svarar. Samma med Catia. Det var dock inga problem i torsdags och fredags så gissar att felet inte sitter i min ände. Är något fel med VPN-tunneln (som jag behöver för att komma åt jobbnätverket) också för lyckas inte logga in över huvud taget, den dör halvvägs. Hade problem sist jag satt hemma i Trollhättan men då visade det sig att personalavdelningen lagt in fel mobilnummer på min sida så bekräftelsekoden kom aldrig fram, men efter att det var fixat så gick det prima. Nu när jag försöker logga in så kan jag skriva in mitt användarnamn och lösenord och jag får bekräftelsekoden utan problem. Det är bara det att rutan där jag skall skriva in koden aldrig dyker upp utan jag får en felmeddelanderuta som säger att inloggningen misslyckades på grund av time out... x_x
 
Kanske lika bra att lägga ner och försöka komma på en bra förklaring till att jag inte gjort klart allt trots att jag hade så mycket tid på mig... x_x Men får la säga som det är att jag valde att dra ut på jobbet för att ha något att sitta med hela tiden och sedan valde datorn/världen att bråka med mig. :P Lär inte finnas något direkt att göra på måndag ändå då vi fortfarande inte har några nya uppdrag så gissar att det finns tid att sitta då också...
 
Måste ta och skärpa mig och bli mer effektiv. Känns inte bra detta.



Fredag och 60-årskalas...

Undrar hur man kan vara så trött trots att man inte gör ett jota...? Antagligen i och för sig för att jag gått tillbaka till mina vanliga sömnvanor, vilket innebär en massa timmars vridande och vändande och otaliga vakna-somna-vakna-somna-vakna-somna-omgångar. Och jag som sov så bra i USA, suck. Kanske skulle sova bättre om jag bara kom igång med träningen igen... Ligger ju ett Friskis nära lägenheten så tänkte skaffa mig ett kort där men har varit så förbannat trött den här veckan och har kommit hem sent varje dag så har inte orkat.
 
Plockade med datorn hem i onsdags efter förslag från Gert då det inte finns så mycket att göra på jobbet (typ nooothing) och det dessutom knappt är något folk där (en kvinna på våningen under och en man på bottenplan) men har inte blivit speciellt mycket gjort här hemma heller. Fast jag kan ju lika gärna sitta hemma och rulla tummarna och slösurfa som jag kan göra det på kontoret. :) Har några ritningar att fixa som jag segat med hela veckan för att ha något att göra och nu står jag här på fredag eftermiddag och har inte gjort alls det jag skulle. Jävla smidigt. Igår städade jag och diskade så kände mig duktig även om det var helt fel saker att lägga tid på och idag har jag varit på stan för att fixa 60-årspresent till Pia så har inte hunnit något direkt idag heller... o_O Kanske får blir lite jobb i helgen istället. Yejj.
 
Jag har tjatat på Erik i flera veckor om Pias present då jag tänkte vi kunde leta efter något i USA men han har segat och inte orkat ta tag i det så jag släppte det helt och överlät allt ansvar att komma på något (samt inhandla detta...) till honom och hans bror vilket nu alltså resulterade i att det inte började funderas förrän igår. Det enda de visste var att hon önskade sig presentkort på Alberts, något värdshus i Trollhättan, så det skall Per fixa idag. Men det kändes lite fjösigt så vi ville ha något mer också. Tog en vända på stan ihop efter Eriks jobb men hittade inget så jag begav mig ner idag igen ensam och har nu fixat ihop en korg med lite godsaker. Massa choklad, kola, mandlar i olika varianter, ett doftljus med doft av choklad och kaffe, en burk lemoncurd, en burk blåbärssylt, en påse kaffe och en flaska rödvin av finare modell (dock inte dessert-/portvin som kanske hade passat med resten av korgen men osäker på om Pia gillar det så kändes säkrare med ett vanligt rödvin). Frågade om hjälp på Systemet så hoppas jag hittade ett bra vin men blev lite irriterad på snubben. Frågade om hjälp och sa att jag ville ha ett finare rödvin till present, att det kunde ligga runt 2-300 kronor och att det enda jag vet att de gillar är Viña Maipo. Då plockar snubben fram ett vin för 89 kronor och säger att det påminner om Maipo-vinet...? Man bara jo, men kanske ett lite finare som man inte köper vilken helg som helst liksom...?
 
Försökte mig på att slå in med cellofan för första gången ever och det blev helt ok. Synd att cellofanen kommer i så små packar bara (0,7x2 m) för var lite jobbigt att slå in en helt fyrkantig låda, så fick bli lite fusk i hörnen för att få det att täcka allt... Men va fan. Får köpa två rullar nästa gång helt enkelt. :)
 
     
 
Erik borde komma hem om dryga timmen så borde kanske göra mig iordning så det bara är att åka. Dock så drar man på det så länge det bara går, för i och med att vi har cirka 30 grader i lägenheten konstant så blir man väldigt snabbt svettig igen... x_x