Godnatt gott folk

 



Fullspäckad helg...

Sitter ner och njuter av lugnet en liten stund innan det är dags att sätta igång. Idag är det fullspäckat schema som vanligt (gud vad jag längtar till nästnästa helg när vi inte har ett skit inplanerat...). Är dop i Trollhättan vid 15.30 och innan dess skall vi förbi Eriks föräldrar för att lämna av katten så han inte är här på inflyttningsfesten nästa helg samt lämna lite presenter till Gert som nyss fyllde år. Han skall ha kalas ikväll men jag skall vidare mot Karlstad efter dopet, och Erik är sådär sugen på att sova över i Trollhättan så han drar nog mot Göteborg efter dopet.
 
Ikväll är det istället födelsedagspartajj hos Sandra så måste snart dra mig bort mot Systemet och välja ut något gott att dricka. Blir lite tight med tid men kanske bara är med i kyrkan på dopet, får se lite vad klockan är. Tar ju en stund att köra upp också. Skall bli najjs att träffa folket ikväll i alla fall och är partysugen så hoppas på en prima kväll. ^^ Sist jag var uppe så var förfesten som vanligt bra men kvällen slutade lite dumt då jag skulle smita iväg för att pissa men inte hittade en enda jävla plats utan en massa folk. Var ända borta vid bion innan jag vände och traskade mot Museiparken istället (hade ju lätt kommit in vid det här laget men höll på att dö i den stillastående kön). Hittade äntligen lite ensamhet men på väg tillbaka så halkade jag i det regnblöta gräset och satte mig mitt på röva så blev helt dyngsur. Så fick traska runt lite och försöka torka byxorna innan jag kunde med att hoppa in på krogen. :P Fick lite gräsfläckar på röven men klarade mig ändå bra, och de gick bort i tvätten dessutom, var lite orolig för det.
Så ikväll hoppas jag istället på en likadan kväll som jag hade ihop med Anna nu när hon fyllde, sett till utgången i alla fall. Förfesterna är ju alltid kul liksom. Men utgången var underbar. Minns inte sist jag hade en så bra kväll. Blev en liten stund på housegolvet men all musik låter ju likadant så vi gick till stora golvet där de spelade radiodängor, gamla klassiker och nytt och sedan dansade vi i typ två timmar. Studsade runt och sjöng för fullt. Hade så sjukt roligt och helvete vad ont i halsen jag hade dagen efter. ;) Så vi håller tummarna för ikväll. ^^
 
Nej, om man skulle få på sig lite kläder så man kan visa sig offentligt kanske. 
 



Dagens störningsmoment

1)      Långsamma spårvagnar. Det står att de skall ta 5-6 minuter från vår hållplats ner till centrum men snittet brukar hamna runt 10 minuter. Vilket kapar min lilla tidsmarginal rätt rejält på morgonen. Sedan har det dessutom hänt x antal gånger att det står en spårvagn på hållplatsen på torget när man kommer dit så min spårvagn kan inte komma ända fram. Och då släpper de inte av folk. Så man kan stå tio meter från hållplatsen och bara se minuterna ticka iväg så man blir tvungen att kuta för att hinna med tåget. Hade ju kunnat lösa detta genom att ha mer tid på morgonen, men är mycket skönare att ha fem minuter extra i sängen än fem minuter på tåget. ;)

 

2)      Långsamma människor. Folk som strosar i grupp när man har bråttom och försöker ta sig fram kan ju driva en till vansinne. Vem fan strosar tidigt på morgonen?! Antagligen de som har den där extra tidsmarginalen som jag saknar, men ändå. I hate hem.

 

3)      Folk som inte kan låta bli borden på stolryggarna på tågen. Jag förstår att du vill fälla upp bordet men har det inte fastnat uppe de första fem gångerna du bankade på det så lär det inte stanna uppe nästa fem heller. Sedan kan det hända att jag blir lite bitter på dig när du fortsätter banka mig i ryggen halva resan. Just saying.

 

4)      Bilar som smyger bakom en när man cyklar längs vägen. Väntar de bara på att köra på mig om jag svänger eller tror de att de är snälla som inte kör om? Välj för fan – kör om eller håll avstånd, jag vet inte var jag har dig!

 

5)      Städerskan på jobbet. Känner mig jätteelak som stör mig på henne när hon bara gör sitt jobb, men hon är så osmidig. Hon kommer vid halv 12, skramlar som satan med vagnen och tappar sin golvmopp i golvet precis hela tiden. De flesta här går på lunch vid halv 12 men jag brukar gå vid 12, så jag tycker att hon borde kunna ta deras kontor först och avsluta med mitt, men icke. Antingen så får jag flytta på mig eller så får jag inte städat.




Inga förmildrande omständigheter med IS-svenskar

Satt och surfade runt på Aftonbladet på lunchen och hittade flera artiklar om IS, deras framfart, hur vi får stopp på dem och hur många svenskar det är som åkt ner för att strida med dem. Och om hur vi behöver ta hand om dessa svenskar när de kommer hem igen. Eeeeh. Alltså, inte för att vara sådan, men jag vill nog faktiskt inte ha hem dem alls. Och definitivt inte att vi skall lägga massa pengar på att ta hand om dem. De åker ner frivilligt för att kriga ihop med ett gäng brutala massmördare som slaktar befolkningen på de mest bestialiska sätt, och vi skall tycka synd om dem? Jag tycker synd om deras familjer, det gör jag, men jag tycker definitivt inte synd om dessa ungdomar. Nog för att man kan ha det svårt och hamna snett i samhället, speciellt som en nysvensk som inte integrerats på ett bra sätt, men det är ju en milsvid skillnad på att utagera sin depression och desperation här hemma genom de vanliga hej-jag-har-hamnat-lite-snett-och-behöver-hjälp-pranksen och hej-jag-väljer-att-åka-ner-och-halshugga-lite-främmande-människor. De KAN inte varit så blåögda att de inte insåg vad IS sysslar med där nere. Gråter inte blod över att 40 av dem dött heller. Just nu så ser jag det som positivt ju fler IS-idioter som stryker med. Jag mår dåligt varje gång jag läser tidningen. Jag vill gråta varje gång jag läser om ytterligare en söndertrasad familj, mördade småbarn, massakrerade kvinnor, korsfästa män. Men aldrig någonsin tycker jag synd om dem som utför dessa dåd.




Glasklar feminism...

Har läst en hel del olika forum, artiklar och inlägg kring feminismen det senaste. Och det riktigt bubblar inom mig och knyter sig i magen. Oftast är dessa inlägg skrivna av bittra män som ifrågasätter hur feministerna kan med att påstå att de främjar både män och kvinnor och står för ett jämställt samhälle när de in fact endast bryr sig om kvinnorna. Jag förstår ärligt talat inte diskussionen. Jag tycker det är helt jävla glasklart att man måste höja kvinnorna för att dessa skall hamna på samma nivå som männen sett till alla aspekter, allt från lön till ansvar och respekt i samhället. Männen ligger redan på topp och om vi fortsätter höja dem MEDAN vi höjer kvinnorna så kommer vi ju aldrig någonsin komma ikapp? Hur kan folk inte förstå detta? Vill dessa män ha en rörelse som främjar männen (mer än samhället redan gör vill säga…) så får de väl skapa en egen jävla rörelse? Varför skall vi kvinnor (och de upplysta män som ändå finns där ute) arbeta för dem?

 

Dessutom så hjälper faktiskt feminismen även männen, dock kanske inte sett till deras löner, utan till deras möjligheter till ett bredare känslospektra. Feminismen vill hjälpa kvinnor att kriga på samma villkor som männen, men den vill även att alla skall ha rätt att visa sina känslor och personligheter utan att behöva klämmas in i ett alldeles för trångt fack. Hade folk (män…) kunnat uttrycka vad de känner och be om hjälp när det behövs utan att känna sig svaga och otillräckliga så tror jag att vi hade kunnat eliminera en hel del problem i samhället och förändra brottsstatistiken rätt radikalt.

 

Det finns orättvisor åt alla håll, allt från att män har högre löner till att kvinnor har det lättare i vårdnadstvister. Jag tror dock inte att majoriteten av dessa bittra män gråter över den ensidiga insatsen för att de vill ha fler föräldradagar (relativt fritt att dela upp som man vill i dagsläget) eller för att de egentligen hade velat arbeta på dagis hela bunten men inte kan för att folk hellre anställer en kvinna, utan min starka åsikt är att de är rädda för att dela med sig av kakan. De vill inte riskera att få det sämre ställt för att någon annan skall få det bättre. Måhända logiskt men ändock trångsynt.

 

ALLA skall ha samma möjligheter (och skyldigheter) helt enkelt. Och det har vi inte idag. Därför behövs feminismen. Eller ekvivalismen, jag bryr mig inte om vilken titel ni sätter på er själva, bara ni fortsätter (eller börjar…) jobba mot ett bättre, mer jämställt samhälle. När vi nått dit, DÅ kan vi lägga ner diskussionen.




Busy busy busy...

Lång och händelselös dag på jobbet, precis som vanligt det senaste. Försökte boka mig en klipptid till helgen men var stört omöjligt att hitta något (vettigt) runt lägenheten. En salong jag blev tipsad om hade nästa lediga eftermiddagstid i december... Man bara "Heh, jag får nog återkomma..." ;) Bokade till sist in en tid på en salong i Trollhättan på lördag morgon/förmiddag, så tänker jag att jag tar det innan dopet (Alex och Sofias dotter nr 2), så är jag fin i håret både till dopet och Sandras födelsedagskalajjs. Tyvärr så stänger de 13.00 och då jag vill både klippa och färga så fick jag tid 10.30... Och då dopet börjar 15.30 så blir det nog några timmar hemma hos Gert och Pia där emellan. :) Har dock börjat få lite kalla fötter när jag tänker på priset... Men var ändå ett halvår sedan jag klippte mig sist och är inte helt nöjd med sista färgningen, plus att jag varit dödligt trött på min frisyr det senaste (med det inte sagt att det blir något nytt på lördag... ;) ) så kanske får vara värt det. Vi får se, kan ju alltid avboka tiden om jag ångrar mig. ^^
 
Blev en sväng in på Nordstan efter jobbet där jag strosade runt på Kicks en halv evighet och försökte förstå mig på alla olika typer av penslar och tillbehör. Efter lite hjälp så blev tre penslar och lite annat krafs inköpt. Dyrt krafs. ;) Tog en vända inne på Lagerhouse också och kom därifrån med lite doftljus, en ny tvål och nya underläggstabletter. Endast nödvändiga köp idag med andra ord... ;)
 
Men nu tänkte jag ta och börja montera vår skobyrå och kanske sätta upp lite tavlor så jag får bort allting från golvet... Måste fixa matlådor också, uff. Dessutom av något jag har hemma då vi glömde handla käk idag... :P Well, tagga tagga!
 



Smokey eyes... -ish

Har varit en skön slappardag idag. Till skillnad från igår. Sov lite längre än planerat igår, men var nog behövligt, innan vi drog oss mot Uddevalla. Blev en tur till Gamol för att köpa mer vit färg och sedan vidare till Ö&B då jag sett att de hade stora (billiga!) speglar i sitt reklamblad. Efter det drog vi till IKEA för att kolla, vad jag tänkte, skoställ. Började istället med att äta då Erik började bli hungrig. Sedan insåg vi att vi inte hittade något skoställ vi tyckte om så jag började istället kolla olika byråer då jag vill ha något i hallen då den är helt tom förutom garderoberna just nu. Tyvärr så är alla snygga byråer både djupa och väldans dyra, och då vi ser detta som ett temporärt boende så orkar vi inte lägga ner några hutlösa summor. Slutade med att vi köpte en skobyrå (som lär fyllas med väskor, sjalar osv), en gardinstång med fästen samt en vit gardin (som påminner skrämmande mycket om ett duschdraperi, men försöker ignorera det...), två tavlor och en pläd. Sedan blev det hem till Utby för en massa timmar med målande och färgande av fåtöljer. Men nu är allt klart, eller i alla fall så klart som det kommer att bli. :P
 
Idag sov vi ännu längre och körde en riktig mysfrukost framför TVn. Fastnade framför Masterchef så blev några avsnitt där innan vi gjorde oss iordning och drog ner på stan för lite shopping. Erik behövde lite nya baskläder så efter första butiken, HM, så hade han fått med sig 6 tröjor... :P Blev en sväng in på Dressman också där han kom ut med två skjortor och en kavaj, så får väl ses som en ok shoppingtur. :P Jag hoppade in på Kicks och hoppades få hjälp med lite ögonmakeup, men det var lättare sagt än gjort. Himla mycket folk i butiken och bara två tjejer som jobbade. Ställde  mig i kön och kom fram efter ett jäkla tag. Frågade om jag kunde få lite råd om ögonmakeup, vad jag behövde för grejer osv och blev placerad i en stol på en av deras sminkstationer. Inte riktigt som planerat då jag bara ville få lite tips, men jaja. Det var ju bara det att bruden inte hade tid att visa mig utan sprang tillbaka till kassan för att ta kunder hela tiden så där satt jag som ett fån och väntade på hjälp. Var ju inte som att jag bett om en sminktutorial liksom. Fick hjälp av en annan tjej till sist så hasplade ur mig vad jag ville och fick lite tips. Kom därifrån med en primer och två ögonskuggsset. Kom på i efterhand att jag skulle ha lite andra grejer också men är ingen panik, Dock upptäckte jag att borstarna som kom med ögonskuggorna var värdelösa så får ta och köpa lite penslar imorgon efter jobbet. Testade att följa en youtube-tutorial med mina få färger och de kassa borstarna och det blev la sådär. Ser ut som en blandning mellan smokey eyes och blåtiror... ;) Orkade dock inte smeta på eyeliner och mascara så det gör la en del till också. Men skam den som ger sig. Någon gång skall väl även jag lära mig att sminka mig... Känns som att det börjar bli dags vid snart 28 års ålder... ;) Efter det så är det väl dags att lära mig göra något annat än en hästsvans med håret också antar jag... ;)



Mycket att avhandla...

1) Drog till Utby i lördags för att måla vitrinskåpet en vända till och hann även med att färga om fåtöljerna en sista gång så nu skall de bara målas med sättningsmedel så borde de vara helt klara. Förvånansvärt snygga blev de också, så är riktigt nöjd. Får la se om de passar in i lägenheten där jag tänkt mig, och att jag inte missat massa fläckar (nackdelen med att måla nere i en källare) men vi får la se. Finns plats kvar i förrådet i värsta fall. ;)
 
Hade tänkt åka hem på kvällen men klockan bara gick, och mamma fixade mat och Erik drack "några" öl och whiskey ihop med pappa medan mamma tömde vinboxen och plötsligt så var klockan halv fyra och vi insåg att det knappast skulle bli något körande tillbaka till Göteborg. Kom i säng vid fyra och vaknade lagom bitter vid sju av att Eriks mobillarm gick av. Han låg dock och log och sov glatt vidare. Som vanligt. Så när jag väl fått tyst på mobilfanskapet genom att lösa några ekvationer så var jag ju klarvaken. Försökte somna om men då Erik låg och snarkade så var det stört omöjligt. Så var lika bra att gå upp och fortsätta måla vitrinskåpet. Hann klart med halva innan resten av huset vaknade till och det var dags för frukost. Hann klart med skåpet några timmar senare men insåg tyvärr att det kommer behövas en tredje omgång innan det blir helt vitt... Så blir en vända nu igen till helgen.
 
2) Som jag antar att alla vet så var det val i söndags. Själv hoppades jag på en blå regering med rosa inslag, men anade att det skulle gå precis som det gick. Jäkla synd får jag la säga, men hoppas att det inte går alldeles för mycket åt helvete. Om inte annat så får vi en ny chans om fyra år. Eller tidigare om det nu blir omval. ;)
 
3) Var iväg på Välkommen till ÅF-kurs i Stockholm i måndags och då det höll på till sent så blev det övernattning på hotell innan jag åkte hem på tisdagen. Var lite orolig inför den här kursen och blev väl inte direkt bättre på plats. Sov hela tågresan dit (och missade frukosten som vår receptionist bokat åt mig) då jag sov tre timmar natten mellan lördag och söndag och sedan knappa fem timmar söndag till måndag. Kom fram en kvinna när jag stod i taxikön och då hon också skulle till kursen och hade tappat bort sina kollegor så delade vi taxin upp till lokalen. Tyvärr så dissade hon mig när hon väl hittade sina kollegor, så blev lite "jaahapps...". Dagen bestod av en massa genomgångar/föreläsningar på runt 45-60 minuter och däremellan så var det bensträckare och raster då man skulle mingla med de andra 90 deltagarna. Vilket jag ju är sjukt bra på. Men tog mig i kragen och pratade med flera stycken så funkade ändå rätt bra, även om det gjorde ont i magen hela dagen och framför allt under pauserna. Var ensam från mitt kontor medan de andra var flera från varje kontor så de hade det snäppet lättare att mingla runt utan att behöva känna sig helt jävla off. Antar jag i alla fall. ;)
 
Jag klarade mig i alla fall och pratade med flera under dagen så gjorde väl inte bort mig totalt, men fan vad skönt det var när man kom till hotellrummet och man bara kunde sluta in sig i tystnad och ensamhet. Hade traskat till hotellet med en annan tjej och vi pratade om att hoppa ner för att ta en öl efter att vi lastat upp väskorna på våra rum, men vi bestämde ingen tid och när jag drog mig neråt igen efter att ha pustat ut några minuter så såg jag ingen där som jag kände igen så beställde taxi till morgonen efter och gick upp på rummet igen. Där gosade jag ner mig i sängen ihop med massa godis framför Idol och NCIS osv som gick på de få kanaler som fanns att tillgå. Struntade till och med i hotellfrukosten igår då det var så jäkla skönt att sova. Kändes som att det behövdes. Dessutom var jag fortfarande mätt efter måndags middag på kvällen så var ingen fara så sett. ^^
 
4) Nu har flera tackat ja till vår inflyttningsfest vilket är jäkligt najjs. Men jag undrar ändå över de som tackat nej eller med största sannolikhet kommer att tacka nej. Vi har fått några mer eller mindre övertygande ursäkter till varför man inte kan komma, men väntar man en månad med att svara för att sedan tacka nej med ursäkten att man redan är bortbjuden så tror jag antingen att 1) man ljuger eller 2) man har bokat upp sig i efterhand. Folk får naturligtvis göra som de vill, och jag förstår att man kanske har olika prioriteringar här i livet, men tja, jag undrar ändå hur man tänker. Är det inte bättre att säga rakt ut att "det här är nog inget för oss"? Sedan förstår jag inte varför man måste lägga om hela livet bara för att man skaffar familj, men det är väl en annan fråga. ;)
 
Så, nu har jag skrivit av mig lite och ni har väl gissningsvis ändå somnat någonstans i mitten, så är la lika bra att avrunda. Här får ni en mysig kvällslåt som avslutning på dagen:
 



Får inte till det...

Klarar inte riktigt av att jobba hemifrån. I alla fall inte när kursen är tråkig och lägenheten ser ut som ett bombnedslag... Kanske kan koncentrera mig bättre om jag tar och städar lite först...? Knappast troligt men känns bättre än att jag sitter här och dumt stirrar in i skärmen... ;)
 
Skulle vilja bli klar med det sista i lägenheten men är alltid något som kommer i vägen. Har en massa tavlor att sätta upp men har inte haft några tavelkrokar. Köpte ett packe häromdagen men insåg nu att de bara passar till vissa av tavlorna... Vissa tavlor har vi haft på tavelhyllor förut så de hade visst inte ens öglor bakpå... Försvårade ju uppsättningen en smula... Kan heller inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha allting. Det blir liksom inte som jag tänkt mig hur jag än pusslar. Har för få väggar, men samtidigt för många och har för få tavlor som passar ihop... Vill inte köpa en massa nytt heller för vet inte hur länge vi blir kvar här. Samtidigt som man naturligtvis skall trivas medan man bor här. Men har ju redan lagt en 20 000 på nya möbler så hade velat hålla nere kostnaden för alla pryttlar... Sitter och suktar över fina bilder på vita vardagsrum, kök och sovrum men faller själv för svarta möbler och udda saker som inte alls passar ihop (och dessutom är väldigt dammvänligt...) Får nog kalla in en inredningsexpert när vi väl köper oss ett hus, jag är uppenbarligen värdelös på sådant här... :P



Men åååååh...

Jobbar hemifrån idag då jag snörvlade och hostade mig igenom dagen igår plus att jag dessutom sitter med lite onlinekurser nu viket jag lika gärna kan göra hemma. Hoppades lite på första kursen som är materiallära, men känner mig lagom besviken. Har läst materialkunskap tidigare men den var mest inriktad på stål och den här kursen skulle vara mer om polymerer och keramer vilket jag tänkte kunde vara bra, men alltså... Det stod typ fyra rader om keramer och sex rader om polymerer...? Och svenskan är så dålig att jag inte vet vart jag skall ta vägen... Det finns en liten "anmärka"-knapp på hemsidan där man kan skicka in kommentarer så den har jag klickat rätt flitigt på får jag väl erkänna, he he. Men en himla massa stavfel, felaktig meningsuppbyggnad lite överallt och en miljon (och jag överdriver inte) utropstecken i en seriös text? Njae...
 
Men det jag åååååh-ade mig över var egentligen att jag just upptäckte att den bokserien jag tänkte börja läsa (så fort jag läst klart den jag håller på med, går sådär bra...) inte är avslutad!? Hatar när det händer. Jag har två böcker och tydligen så finns det en tredje ute nu, men det skall uppenbarligen komma totalt sex stycken vilket innebär att det är typ tre år innan jag kan läsa klart serien..?! o_O Gaaaah!



Dag 2 - Orlando, USA - 2 juli

Tar visst lite tid detta... Tar sådan tid att skriva ihop ett inlägg så drar mig för det... Men i alla fall...
 
Skippade frukost då det skulle finnas på plats och gjorde oss iordning, packade väskorna och tog en taxi till Discovery Cove. Var ingen direkt kö in men blev ett snabbstopp för att kontrollera innehållet i alla väskor, precis som på alla destinationer. Checkade in vid en disk och tog hiskeligt fula ID-kort för att visa att vi var tillräckligt gamla för att få beställa alkohol på området.
 
 
Frukosten (och lunchen) bestod av en stor buffé/lång disk med massa tallrikar med olika typer av mat som det bara var att plocka. Plockade allt som såg intressant ut men hade nog gärna skippat de där gråa frukostkorvarna... Yoghurten, frukten och lemonaden var det bästa även om ett wienerbröd till frukost aldrig slår fel... ;) Lunchen bestod av bland annat en jättegod hamburgare, färsk frukt, jordgubbar och världens mäktigaste chokladkaka. Hungrig behövde man i alla fall inte vara om man säger så. Dessutom var det fri bar så beställde (blaskiga) drinkar och mumsade på chips under hela dagen. ^^
 
 
Riktigt fint område med mycket palmer, stenformationer, sandstränder, små fina vikar och väldigt hanterbart med folk. Nog för att det var ett jäkla dyrt inträde till parken men kändes helklart värt det så man slapp trängas med en miljon människor.
 
Vi fick en tidig tid för delfinsimmet så gick och bytte om direkt efter frukosten. Fick en nätpåse med cyklop och snorkel och en väldigt väldigt (VÄLDIGT) fet solkräm som man var tvungen att ha i bassängerna då man inte fick ha sina egna grejer på grund av djuren.
Interaktionen med delfinerna gjordes i små grupper så det var vi fyra och en familj med en mamma med två barn i vår grupp. Tyvärr så fanns det grupper precis i närheten vilket ni ser på bilderna, så även om de inte direkt störde så blev ju inte fotona så speciellt roliga direkt... Tänk vad mycket finare de hade varit om man hade haft bara klippor och växter i bakgrunden men jaja. Jag tyckte det var väldigt coolt att klappa delfinen och det är något jag har velat göra länge men det har alltid känts så turistigt med en grupp på tjugo-trettio pers som står på rad och får gå fram och ta några kort på trettio sekunder innan man får en snabb simtur och sedan är det slut. Det här kändes mycket mer värt och är något jag skulle kunna rekommendera till folk. Eftersom vi var en grupp så fick vi dessutom ta kort ihop och vi kunde få alla på samma cd-skiva vilket sparade en hel del pengar.
 
 
Tur man tog Discovery Cove direkt i början av resan så man inte hann få någon färg. Hade ju varit illa om man inte hade varit kritvit på delfinbilderna liksom...
 
 
Man kanske kan photoshoppa bort allt annat folk så det blir lite roligare bilder...? Och fixa lite färg när man ändå är igång... Och leenden på Eriks bilder...
 
 
Varm grund pool med nedsänkta bänkar. Här satt vi och njöt och drack öl/drinkar och studerade hur Helena frenetiskt försökte gnugga in kletig solkräm i Patriks brösthår... ;)
 
 
Älskar när personal erbjuder sig att ta kort då jag själv inte klarar av att fråga folk. Tog bilder på flera andra par under resan då de frågade mig men själv klarar jag inte att fråga en enda jävel. Väldigt smidigt.
 

Gillar att fota blommor - men vad gör man med bilderna...?
 
Fanns ingen taxi och inga bussar vid entrén när vi skulle hem så fick vackert börja gå åt det håll som vi gissade att hotellet låg. Gav upp efter några vändor fram och tillbaka så Helena ropade in en taxi i en korsning varpå han stannade sådär gör-inte-alls smidigt mitt i så vi typ fick hoppa in i farten.
 
 
Gick ut och åt på kvällen och hittade det här stället. Världens godaste revbensspjäll...! Hade glömt körkortet hemma så var nära att jag inte fick köpa en öl till maten men efter att ha övertygat tjejen i kassan om att jag faktiskt var 27 så funkade det till sist. Fanns efterrättsbuffé också, precis som på de flesta restauranger, så tryckte i mig massa gott efter maten. ^^ Väldigt mycket konstiga efterrätter också dock, mycket röror och fluff-saker i klara färger... o_O 
 
 
Den här dagen var en av de bästa rent allmänt. Delfinsimmet var underbart (vad Erik än må säga) och omgivningen var vacker. Vädret var (mestadels) väldigt bra, maten var god och man slapp trängas. Nackdelen är väl att det var lite lagom jättedyrt men va fan, är man på semester så är man. Helt klart värt pengarna och skulle lätt rekommendera det till andra. Dessutom ingick inträde till Sea World och Aquatica i priset, så utslaget på tre parker så var det bara lagom litedyrt. ;)



Jag är kanske en hypokondriker ändå...?

Var äntligen på vårdcentralen idag för mitt har-jag-stressproblem-eller-inbillar-jag-mig-bara-att-jag-är-sjuk-besök. Hade bokat en tid direkt på morgonen så jag kunde ta det innan jobbet men de ringde och bokade om den så fick 10.30-10.50 istället så var tvungen att kompa en timme på jobbet. Gick dessutom fel så min lilla tidsmarginal blev rätt mycket mindre. Hittade rätt till sist och gick in till receptionen för att anmäla mig, bara för att inse att det står en kvinna inne i båset och jag har sex pers före mig i kön med fem minuter tillgodo. En kvart senare står samma kvinna kvar och jag muttrar ikapp med de andra i rummet. Hör en läkare fråga efter "Cecilia" så jag skuttar fram och frågar om det är mig han söker och yes, det var det. Fick en liten föreläsning om att tiden snart var slut osv och försökte förklara att jag fsatnat i kön men verkade inte gå hem...
 
Vi pratade i alla fall igenom min problembild och han lyssnade på hjärtat och lungorna, klämde mig på magen och kollade mig i halsen varpå jag fick en remiss till labbet för blod-, blodsocker- och urinprov (yeeejj). Så satt i kö en stund till innan jag fick komma in till en sköterska. Var hyfsat osugen på blodprovet då jag verkligen hatar nålar men hon sade åt mig att kolla åt ett annat håll och komma ihåg att andas och visade sig att min rädsla var totalt oproportionelig. Kändes ju knappt när hon stack...? Någon som vet om det är samma typ av nål man använder om man skall ge blod? För har velat göra det länge men hela nålgrejen har liksom hållit mig borta... Fick vänta lite till innan jag fick veta att mina prover såg bra ut. Blodprovet skulle ta några dagar och de hör av sig om det är något, annars är det lugnt där med. Jag fick dock ett recept utskrivet på sömnpiller för att försöka lösa det problemet, samt lite kostråd för magen och energin. Doktorn trodde att mitt problem mest egentligen är en ond cirkel. Jag sover och äter dåligt vilket gör mig trött och skapar magproblem och huvudvärk. Sedan gör pressen att jag måste sova att jag inte kan somna nästa natt och så blir det en nedåtgående spiral. Så får väl försöka bryta mönstret och börja ta hand om kroppen lite bättre så kanske den inte bråkar lika mycket med mig. :) 
 
Tänkte i alla fall gå och lägga mig nu och läsa lite i en vanlig bok, då jag läste på en sömnsida att det blåa ljuset från datorer, mobiler osv kan försämra sovmöjligheterna om man använder dem för tätt inpå sänggåendet. Något om att det blåa ljuset påminner om en ljus himmel vilket lurar kroppen att det är dag. Så nightynight på er gott folk!
 
 



New Girl...

Sitter och glor på serien New Girl som Sandra introducerade mig för och jag hoppar mellan att skratta högt och maniskt trycka på pausknappen för att det blir för pinsamt för mitt stackars psyke. Skämkudden räcker liksom inte till. Tar väldigt lång tid att ta sig igenom ett avsnitt på det här sättet dock...
 
 
Sandra sa att man vänjer sig efter ett tag men det har inte hänt än i alla fall... :P



Lagom besviken...

Har varit sugen på pizza hela dagen och fick (efter en del tjöt) Erik att beställa pizza medan jag satt i bilen mot Göteborg. Kom inte ihåg vad pizzan hette så sa vad jag ville ha på den så fick Erik fixa. Så han hittade en variant som var rätt lik och så lade han till lite grejer för att få helt rätt. Ville ha skinka, köttfärs, vitlök och lök, relativt basic så. Pizzan dröjde lite så hann komma hem innan snubben ringde på dörren så hann bli ännu hungrigare. När pizzan väl kommer, man dukar fram och öppnar kartongen - bara för att förvirrat stirra ner på pizzan och undra var alla ingredienserna är... Jag har fått en ostpizza. Deg, tomatsås och ost. Kollade beställningen och den är rätt så har blivit något fel på pizzerian... Helt ok ändå ihop med pizzasallad och vitlökssås, men ändå, inte riktigt vad jag hade ställt in mig på... o_O



Erik 28!

Idag fyller älskling år, men medan jag hade en lika slapp dag som vanligt så hade Erik totalt kaos på jobbet. Är tydligen grymma översvämningar nere i Skåne så det blev beordrad övertid för Erik med kollegor. Lite surt på ens födelsedag men han slapp i alla fall följa med för att handla så allt var klart när han kom hem. Hade tänkt överraska med nybakta bullar men att det skulle vara klart när han kom hem var onekligen jävligt optimistiskt. Blev precis klar med soppkok och två omgångar bullar och nu är klockan halv tio... Erik har dessutom redan tryckt i sig flera bullar, både gräddade och ogräddade så får väl se om det är kvar några imorgon... ;)
 
Anyway, GRATTIS älskling!
 
 
Den stora partidebatten har stått på de senaste timmarna medan jag fixat maten, och hade jag inte redan så gott som bestämt vad jag skall rösta i år så hade jag nog börjat vela. Finns inget parti som jag håller med helt (eller ens halvt) men alla har någon fråga som jag håller med om. Tänk om man kunde plocka ihop sitt egna parti med sina egna frågor, vad bra allt hade varit. :P Den fråga jag såg fram emot mest var jämnställdheten, men där tjötade de lite om kvotering till styrelser och sedan var det typ slut. Man bara, men...? Löneskillnaderna, diskrimineringen, våldet, hoten, attityden, samtyckeslag, våldtäkterna, brottsstraffen...? Hepp...
 
Nu har jag i alla fall ätit en tallrik soppa och en massa bullar jag med så funderar på om man skulle dra sig mot sängen. Högen med disk får vänta tills imorgon helt enkelt. ^^