Känner mäh litte klôven...

Sitter och pustar ut lite med ett glas saft i soffan innan vi skall iväg och handla käk. Traskade hem från tåget som vanligt och blev gött varmt när solen låg på. Hoppade in lite spontant på Systembolaget då Erik fick ett sug efter öl och kom därifrån med två fulla pösar, kunde ju inte vara sämre än att plocka med mig några cidrar om han ändå skulle ha öl. ;) Sitter just nu och är väldigt kluven känslomässigt, är sjukt partysugen och blev ju inte direkt mindre sugen av att köpa cidrar (fanns dessutom någon ny variant med granatäpple som jag var tvungen att testa), men samtidigt så är jag så sjukt trött just nu. Sov piss i natt så fick dra mig ur sängen imorse och har suttit och gäspat konstant hela dagen. Så egentligen så vill jag nog mest sova just nu faktiskt. ;) Men så ser man alla glada, partyfixade människor med systemetpåsarna i högsta hugg och så blir man partysugen igen. Lär nog dock gå över när jag väl bytt om till mjukiskläder och gosat ner mig i soffan med en godispåse skulle jag tro. ;) Men saknar tjejerna och hoppas att vi kan få ihop en helg som passar för folket inom en relativt snar framtid, var ju ändå 2½ månad sedan vi sågs nu. ^^
 
 
Bästa gänget. ^^



Inköp och montering

Har fortfarande inget att göra på jobbet så har mest suttit och surfat runt på olika husfirmor, fakta kring vad man bör tänka på vid husbygge, poolfirmor (jag vill ha pool och har startat en övertalningskampanj här hemma, men går väl sådär... ;) ), inspiration till trädgårdar osv osv. Har dessutom beställt hem en jävla massa huskataloger nu så får väl se när de droppar ner i brevlådan. ^^ Stackars brevbärare känner jag dock... ;)
 
Fick äntligen tummen ur röven och beställde mig en ny telefon i förrgår, även om min gamla faktiskt skött sig helt ok det senaste. Tidigare så har den ju bråkat något infernaliskt och vägrat ringa folk, vägrat svara när folk ringer, låst displayen, spontandött, klagat på fullt minne trots grov rensning bland appar, bilder osv. Så trots att den skött sig ok det senaste så kändes det som att det bara var en tidsfråga innan den började fucka upp sig igen så orkade inte riktigt. Gillar Samsung Galaxy-serien (har S2an sedan tidigare och S4an som jobbtelefon) och har suttit och jämfört S5an med den nya S6an som kom för ett tag sedan. Valet föll dock på S5an då den var väldigt mycket billigare plus att det inte var så stora skillnader mellan lurarna prestandamässigt. Kändes ovärt att betala 3000 mer bara för att ha den senaste modellen. Var till och med vissa fördelar med S5an, till exempel batteritiden och att baksidan är av plast och inte glas. Det sistnämnda klassas i och för sig som en nackdel i testen jag läst, men jag gillar tanken att luren inte går i tusen bitar om jag tappar den i golvet utan tål lite stryk. Dessutom så är det skönare att hålla i plast och det blir inte lika halt och talligt som glas. ^^
 
Mobilen kom i alla fall idag så gick förbi pick-up-pointen på vägen hem från tåget. Erik ville dessutom till Net-on-Nets lagershop för att köpa en ny datorstol så tog bilen och drog iväg mot Stigs Center direkt vi kom hem, så har monterat stolen och pillat med mobilen nu på kvällen med TVn på i bakgrunden. Ser verkligen ut som ett bombnedslag här hemma just nu. Har kvar lådor från senaste inköpen av nytt tangentbord, ny datorskärm och lite annat till Erik och nya hörlurar till mig så blir till att ta sig iväg och slänga en massa papp antingen imorgon eller till helgen.
 
 
Fick en bra deal när jag köpte mobilen på komplett.se också. Jag hade tänkt gå till en butik och byta abonnemang eftersom jag övervägde att byta till Telia samt få mobilen snäppet billigare, men när jag började jämföra olika abonnemang så insåg jag att jag har ett skitbra. Folk kan klaga på Telenor ibland men det har alltid funkat bra för mig. Och i och med att jag har ett gammalt abonnemang sedan många år så har jag fortfarande obegränsad surf samt billiga sms och samtal för 199 kr/månad, vilket jag aldrig skulle kunna få om jag bytte. Så blev till att behålla abonnemanget och köpa en olåst telefon via internet. Och hittade då som sagt en deal på komplett.se där jag även fick med fodral, extra minneskort samt ett battery pack (jävla smidigt om man till exempel skall resa någonstans) så slog till. Har pillat med den hela kväll och är hittills riktigt nöjd. Måste bara få till allting med appar, musik osv. Har ingen egen musik på mobilen och har inget på min dator då jag köpte Eriks för några år sedan och inte har laddat ner musik på flera år tack vare Spotify. Får se vad jag kan rota reda på, har ingen lust att ha någon av exempellåtarna som ringsignal direkt... ;)
 
Nu är det i alla fall läggdags. Kan ju leka vidare med mobilen på jobbet imorgon eftersom jag knappast lär ha något vettigt att göra då ändå... ;) Så, nightynight.



Positivt och negativt

Vi kan ju börja med det positiva:
 
1) Jag har blivit faster! Brorsan hörde av sig igår morse och berättade att de låg inne på BB och att det var dags. Och på förmiddagen klämde Cathrin ut en söt liten My. Eller tja, liten och liten. Det var en bjässe på hela 4,8 kilo. :O Eftersom det hördes ett litet pipande ljud när de lyssnade på hjärtat så fick de bli kvar några dagar och får förhoppningsvis åka hem imorgon. Tydligen ett vanligt fenomen och antagligen ingen fara men för säkerhets skull liksom. Brorsan är gött stolt om än lite schleten (och tänk då Cathrin, uwa) men han är lagom förtjust i maten som erbjuds på sjukhuset så de vill gärna åka hem snart. Men annars verkar allt vara prima. ^^ Får se när vi kan våldgästa dem med gott samvete... ;)
 
 
2) Tänkte skriva att vi fått en förtursplats till en tomt i Trollhättan, men har blivit lite strul. Vi satte upp oss i tomtkön den 19e april och betalade in tomtköavgiften samtidigt så att det var gjort, och dagen efter så pratade jag med kommunen för att kolla möjligheter till förtur eftersom vi är bosatta på annan ort. Och visade sig efter några vändor fram och tillbaka att de skall släppa tomter i Liljedal i Trollhättan till hösten, och att vi kunde få plats tre i förturskön, och det skall bli fem förturstomter, så när de första två har valt sina tomter så har vi tre stycken kvar att välja mellan. Området verkar riktigt bra, ligger nordväst om Överby, vid Skogshöjden, och ligger precis vid en sjö! Skall bli 25 nya tomter och området ligger mellan sjön och vägen så kommer inte tillkomma några fler tomter just där, så hoppas att naturkänslan går att behålla. Typ så nära min drömplacering det går att få i samband med närheten till centrum och tågstationen i alla fall.
 
 
3) Dock så hörde kvinnan jag pratat med på kommunen av sig idag och sade att de inte fått in någon avgift från oss och att hon därför inte kunde registrera oss än. Blev himla förvirrad och dubbelkollade med Erik som instämde med att vi redan betalat, men när jag kollade mina kontoutdrag så fanns det ingen dragning. Vår gissning är att det är banken som fuckat upp sig så att min betalning aldrig registrerades.
 
Jag har Skandiabanken och sedan de gjorde en systemuppdatering för dryga månaden sedan så har typ allt skitit sig. Internetbanken har legat nere, köp har inte gått igenom, summor har dragits dubbelt, reserverade belopp har legat kvar trots att köpet har registrerats, kopplingen till Tink har inte fungerat osv. Så jävla trött på skiten just nu. Funderar allvarligt på att byta bank och jag verkar inte vara ensam. Har alltid gillat Skandia men att få en massa problem och sedan bli skickad vidare till kundtjänst där man får sitta i kö i evigheter - det är ingen hit. Nu har vi i alla fall betalat köavgiften (via Eriks bank för säkerhet skull...) så får maila kommunen imorgon igen och helt enkelt hålla tummarna att vi har kvar samma plats i kön som tidigare...
 
Nej, dags att dra sig mot sängen nu kanske. Har så sjukt ont i huvudet och har tyvärr inga huvudvärkstabletter hemma så hoppas att lite sömn kan lösa problemet istället. Så nightynight.



Dag 11 - New York, USA - 11 juli

Då kör vi lite USA-resa igen då. Fan vad jag vill ut och resa igen just nu alltså...
 
Första heldagen i New York inleddes med en rejäl hotellfrukost innan vi utforskade hotellet lite. Förutom frukostrestaurangen så fanns det en tvättstuga (användes en gång under resan. Hur bra som helst. Bara att köpa tvättmedel och sedan trycka i några quarters i maskinerna och så hade man fräscha kläder igen. Så slapp man tvätta direkt man kom hem också), ett gym och en stor terass med grym utsikt.
 
 
Central Park.
 
 
Underbart väder och perfekt temperatur.
 
 
Fortfarande inte fått någon färg trots tio dagar utomhus i solen dock. Vi smörjde nog in oss lite väl mycket av rädsla att totalt bränna sönder oss. Tänk om man hade varit en sådan som blivit brun direkt, fan vad najjs det hade varit ...
 
 
Det blev även en promenad genom Central Park där vi kollade på ett litet tivoli, störde oss på alla som ville hyra ut cyklar åt oss, njöt av solen, köpte glass i ett av de små stånden, lyssnde på gatumusikanter och allmänt bara njöt, för en gångs skull helt utan att stressa.
 
 
Fascinerande med kontrasterna mellan natur och stad.
 
 
Gick förbi ett zoo och hoppade lite spontant in för att kika på söta djur.
 
 
Den här filuren var den som lockade flest folk, men var halvt omöjligt att få med honom på bild. Ni anar inte hur många suddiga bilder där fokus hamnat på ett löv eller en gren som jag har ... Han sprang runt där bland sina träd och kikade fram lite då och då och när man väl såg honom så lutade sig alla ut över räcket för att försöka få en bild. Hur söt som helst i alla fall. Erik fick till sist dra mig därifrån ...
 
 
Den här pingvinen tyckte vi dock synd om. Han måste haft något fel i huvudet för så fort någon knackade på rutan så simmade han mot dem och slog huvudet eller bröstet i glaset. Om och om igen. Tyckte naturligtvis ungarna var jättekul så de knackade hejvilt och vi stod mest där och tyckte synd om honom medan vi lyssnade på hans dunk-dunk-dunk mot rutan.
 
 
När vi gick förbi en av sjöarna så såg vi folk som rodde runt i små roddbåtar och jag lyckades övertala Erik att vi också skulle testa på det, trots turistvarningen. Men är ju lite romantiskt att ro runt med sin älskade på en liten sjö mitt i Central Park. Trots det hutlösa priset. Intalade jag både mig och honom i alla fall. ;)
 
 
Skönt med lite svalkande bris var det i alla fall. Och att kunna sitta och doppa handlederna i kallt vatten medan solen gassade var inte heller helt fel.
 
 
Vi fick dock tyvärr en kass roddbåt. Årorna satt helt fast och gick inte att vrida, och vår högra åra var fastsatt snett, så bladet bröt vattenytan med en rätt rejäl vinkel. Vilket gjorde att den vänstra bröt bra och därför puttade oss framåt, medan den högra mest plaskade i ytan och inte gjorde ett skit för vår framfart. Så vi fick kompensera och endast använda ena åran emellanåt för att inte bara ro i cirklar. Istället blev det lite av ett sick-sackande framåt. Det gjorde även att det var svårt att gira undan om andra båtar kom för nära, så vi krockade några gånger ... hehe ...
 
 
Lite störande när jag ser mig själv som rätt bra på att ro och så snurrade båten precis lika illa när jag satt bakom årorna. Erik ville inte låta mig ro först, dels för att han inte ville byta plats mitt ute på sjön (pff, pussy) och dels för att det typ bara var killar som rodde i båtarna runt omkring (jävla mansfasoner) men han blev övertalad även där. :P
 
 
Såg några par som rodde båten åt fel håll också, med fören bakåt. Såg tungt ut men underhållande för oss andra. "Stadsbor" muttrade vi och flinade lite elakt. ;)
 
 
Hållning som en säck potatis...
 
 
Har dålig koll på vad vi gjorde på kvällen, nackdelen med att dels skriva detta så långt efteråt och dels att jag oftast inte har med mig kameran ut på kvällarna. Mitt minne är helt värdelöst och jag behöver bilder för att minnas saker, de kan i sin tur trigga fler minnen, men har jag inget att utgå ifrån så är det oftast rätt blankt. Min gissning är dock att vi gick ut på stan och kollade in Times Squares butiker och neonskyltar och köpte med oss något att äta på hotellrummet. ^^
 



Dagens störningsmoment ...

Då kör vi en favorit i repris. Ibland blir jag bara så trött på folk. Dagens störande människor är:
 
¤ Folk med stora väskor eller ryggsäckar som inte verkar ha minsta koll på hur mycket plats de tar upp. Extra roligt om de svänger runt fort och man står strax bakom dem. 
 
¤ Folk som genar framför en medan man står och pillar på mobilen i väntan på tåget så att man är nära att tappa telefonen i backen eftersom de fastnar i sladden till hörlurarna. Någon decimeters avstånd är väl ändå inte för mycket begärt?!
 
¤ Folk som reser sig upp för att hoppa av tåget/bussen/spårvagnen långt innan man når stoppet så att man blir tvungen att flytta på sig och oundvikligen trampar någon tredje person på tårna/buffar i någon med väskan/trycker sig alldeles för långt in i någons personliga sfär/håller på att välta eftersom man måste släppa sitt handtag mitt under den väldigt ryckiga färden. Vänta tills vi stannat så KOMMER jag att flytta på mig, jag lovar.
 
 



Uttråkad

Har typ inget att göra på jobbet just nu så sitter mest och slösurfar och rullar tummarna timme in och timme ut. Lagom underhållande. 

Har googlat på "robotcell industri" och kollat lite gamla ÅF-projekt med samma inriktning då jag kanske hamnar på ett sådant projekt om några dagar, men eftersom varje robotcell är unik och helt beroende av vilken funktion den har så ger det väl inte sådär jättemycket. Vet inte om jag är sådär jättesugen på det här projektet över huvud taget egentligen. Jag har aldrig jobbat med robotceller tidigare och i det här projektet så kommer jag i så fall sitta ute hos kund och därför heller inte kunna få någon hjälp av mina kollegor. Det är dessutom rätt bråttom så är en kort startsträcka innan man måste vara självgående. Var där på möte i förra veckan och försökte väl promota mig själv utan att för den skull ljuga om mina kunskaper. Vanskligt värre. Men vi får la se. Kunden är medveten om läget så om de väljer att gå vidare med oss så håller vi tummarna att jag fattar vad jag skall göra ... ;) 

Huset på Stavre verkar i alla fall vara sålt nu då det är borttaget från Hemnet. Har inte direkt kommit ut något nytt intressant men vi får la hålla ögonen öppna. Hade varit najjs om vi fick tag i ett hus så att vi kan ta hem katterna också. Saknar dem...


Min röv vill btw mörda mig idag. Och då inte för att jag har träningsvärk för både ben och röv mår bra så sett, men har förbannat ont i sittknölarna... De där spinningsadlarna är inte nådiga alltså....



Husplanerna går sådär ...

Sitter nergosad i soffan och njuter av att kroppen är lagom slutkörd. Bokade lite spontant in mig på ett spinningpass då alla roliga pass var fullbokade, och var faktiskt inte riktigt så illa som jag befarade. Missade att det var ett pulspass dock så var väl den enda i salen utan ett pulsband men skit sam. Ledaren var lagom på och musiken var väl ok om än inte super, men tiden gick förvånansvärt fort ändå och jag lyckades köra precis lagom slut på mig. På den nivån att benen är redigt trötta men man klarar av att gå hem utan att trilla omkull. ;) Det som gjorde mest ont under passet var dock röven. Och då inte för att det var så tungt att trampa utan för att den jävla sadeln är så förbannat obekväm. Hur fan skall man vara skapt för att de skall vara bekväma?! Muskulös? Fläskig? Mitt beniga arsle uppskattar i alla fall inte sadeln form eller hårdhet något vidare. Får se hur mycket mina ben och min rumpa uppskattar mitt spontana beslut imorgon. ^^
 
Det har btw både hänt massor och inte hänt ett jota på husfronten. Vi var på visning i torsdags i förra veckan och jag blev helt kär i huset. Det ligger i Stavre i Trollhättan, vilket är ett bra område med tanke på Eriks pendling och det är även nära till affär, vårdcentral, skolor, frisör, buss, tja det mesta. Typ allt var i toppskick och det enda vi hittade som behövde åtgärdas var att köksluckorna behövde målas om på grund av slitage. Men kände mig hemma direkt och även om trädgården var i minsta laget i mitt tycke så kunde jag verkligen se oss bo där. Så vi bestämde vår smärtgräns gällande vad vi kunde tänka oss att betala och sedan hoppade vi in i budgivningen. Och förlorade. Blev så jävla bitter, föll precis på mållinjen. Folk hade börjat sakta ner budgivningen och buden höjdes bara med 25 000 åt gången så vi anade att folk började närma sig gränsen för vad de kunde tänka sig att betala så vi funderade på om vi skulle lägga in dödsstöten och höja med 100 000 så att vi i så fall lade oss på vår smärtgräns, och så kommer en helt ny budgivare in och lägger sig smack på vår gräns på 3 miljoner. Och eftersom vi redan bestämt oss att inte gå över det så var det ju bara att ge upp... :( Kan ju inte börja tulla på reglerna det första vi gör, men känns ändå surt. Hoppas att priset fortsätter stiga lite till så att det inte känns som att vi precis förlorade huset bara för att vi var lite långsammare med att lägga vårt bud, men verkar ligga still på 3 miljoner.. :/
 
Well, det kommer väl fler hus får man hoppas. Om inte annat så har vi även ställt oss i tomtkö i Trollhättan och eftersom vi bor i Göteborg nu så har vi förtur när de släpper nya tomter. Men det är fortfarande något år eller två in i framtiden, så vill vi ha ett hus nu så blir det till att köpa ett existerande. :) Men som sagt, det kommer fler så vi får kika vidare. ^^
 
 
Köket och vardagsrummet i huset vi gick miste om. ;) Har kommit på att jag kan spara ner bilderna av inredningsgrejer jag gillar från hus på Hemnet så att jag har dem som inspiration om vi någon gång bygger ett eget hus. Så fort husen är sålda så försvinner de från Hemnet (rätt logiskt i och för sig) så får passa på att sno bilderna medan husen ligger uppe. :P 
 
Det här är mitt absoluta favoritkök av alla hus vi kikat på:
 
 
Tyvärr så var inte resten av huset något för oss, plus att läget var fel, men som sagt - älskar köket. Hade nog valt vit kyl och frys dock. Blir som en stor svart blaffa i köket nu. Plus att de antagligen blir talliga som fan. ;)
 
Men vi får se, håller tummarna att vi hittar både drömköket och drömhuset eventually. ^^



George Harrison - Got my mind set on you

Den här låten är på min hjärna just nu. En version av den, sjungen av Karolina Westberg, körs i IKEAs reklam, den där folk träffar sin partner på olika bröllop, och jag gillar både låten och själva reklamen. ^^
 



Dagens störningsmoment ...

Alltså, ibland blir jag bara så sjukt trött på människor. Vissa dagar känns det verkligen som att folk anstränger sig för att vara så jobbiga och störande de bara kan. Dagens fångst:
 
¤ Folk som går långsamt i grupp så att man omöjligen kan komma om dem.
 
¤ Folk som stannar upp så fort de kommer upp för en trappa så att man nästan går in i ryggen på dem. Vet du inte vart du skall ta vägen så gå gärna några meter fram eller åt sidan innan du stannar så att jag slipper svära (tyst) åt dig.
 
¤ Folk som ställer sig i tåggången och kollar på alla platser för att kunna bestämma sig var de vill sitta. Behöver du betänketid så släpp gärna förbi mig först. Speciellt om det droppar in några hundra människor från andra hållet som börjar ta alla lediga platser medan du står i vägen för mig och funderar.
 
Så med andra ord är ett av mina hatobjekt långsamma människor som är i vägen för andra. Och det finns tyvärr väldigt (VÄLDIGT) många av dem.
 
    
 



Vill redan ha helg igen ...

Förstår inte riktigt vart den här kvällen tog vägen ... Kom ju ändå hem i vanlig tid liksom. Men efter lite slapp i soffan där jag surfade runt på laptopen och Erik testade GTA5 (han försöker få mig intresserad, men nej - GTA är inte min typ av spel) så satte jag igång med maten och där rann tiden iväg rätt bra. Hade hoppats att Erik skulle ha skalat potatisen då han var hemma idag (och igår, han har haft rätt hög feber och varit allmänt dassig) men han tycker det är helt onödigt att över huvud taget skala potatis, såatteh, nej, den var inte skalad. Nog för att färskpotatis med tunt skal kan vara gott på sommaren, men inte den vanliga potatisen väl..? Och alltså, när Erik menar att man inte behöver skala dem så menar han även efter att de är kokta. Han äter dem som de är, med skal och allt. Vilket brukar innebära att det är jag som skalar skiten här hemma eftersom jag inte riktigt uppskattar det extra tuggmotståndet. ;)
 
Lagade kokt potatis, pannbiff och ... eh... någon typ av lök-/brunsås. ;) Insåg att jag faktiskt aldrig gjort pannbiffar förut, även om Erik gjorde det någon gång där i Karlstad. Vet inte riktigt varför jag inte gjort det tidigare, tycker ju att det är jättegott och är ju inte direkt speciellt komplicerat heller, så lär bli oftare framöver. Köpte grejerna till såsen utifrån ett recept som jag inte hittade efteråt så blev till att improvisera lite dock. Men det blev så sjukt gott alltså! Hehe, jag tryckte i mig flera skedar med bara sås för att "smaka av" innan jag kunde hejda mig. Gjorde dubbel sats också som tur var. Alltid gott med mycket sås. ;)
 
Huset vi kikade på i söndags är btw borta ur räkningen nu. Folk började buda igår vid lunch och då det var fem personer som krigade om huset så steg priset snabbt. Det var väldigt snabbt förbi den nivån som vi tyckte det kunde vara värt så vi lade inte ens något bud då vi insåg att det skulle fortsätta stiga. Nu verkar budgivningen dött ut och priset ligger på 2 670 000, en
4-500 000 mer än vad vi hade kunnat tänka oss att ge. Vi funderar lite på om folk är medvetna om vad det kan komma att kosta i reparationer de närmsta åren, men å andra sidan så hade inte jag heller haft någon koll om det inte varit för Erik. Sedan kanske folk har koll men väljer att buda ändå, vem vet. Folk verkar ju lite desperata efter hus i Trollhättan och det var sjukt många på visningen i söndags så risken finns att de flesta husen stiger en hel del i pris. Men vi har ju ingen direkt panik så är väl bara att kika vidare. :)
 
 



Fullspäckad helg

Återigen så har helgen gått alldeles för fort, men den här helgen har vi i alla fall hunnit med en massa. Drog till Utby igår för att byta däck och serva bilen med olja, glykol, vårstädning osv och efter det var det mat, dryck, lekar, krocket och allmänt en massa tjöt ihop med päronen och deras vänner. Hade tänkt dra hemåt relativt tidigt men efter några glas vin och drinkar och diskussioner om allt från politik till hus till fester till gamla minnen så var klockan rätt mycket ändå. Var tillbaka i Göteborg runt ett-snåret och satt väl uppe någon timme innan sängen kallade.
 
    
 
Rotade runt lite i garderoben igår och hittade en tröja längst in som hade lappen kvar. Älskar när jag hittar nya gamla kläder som jag glömt bort. ;) Sällan jag har vitt på mig men den tröjan lär nog användas mer hädanefter ...
 
Idag drog vi till Trollhättan på förmiddagen för att gå på visning i ett hus (LÄNK) vi kikat på på Hemnet. Har lite motstridiga känslor såhär efteråt. Jag är medveten om att jag i dagsläget inte kan få det hus jag egentligen vill ha och drömmer om, men frågan är hur mycket man kan tänka sig att kompromissa. Teoretiskt sett så har vi råd att köpa mitt drömhus, vi har två bra löner och stabila jobb så kan lätt få rätt höga lån, men vi har ingen lust att lägga ner en förmögenhet på ett hus och sedan inte ha råd att unna oss annat. Dessutom så måste vi bo på ett bra ställe så att Erik kan pendla till jobbet i Göteborg och jag kan ta mig till kontoret i Trollhättan. Vilket ungefär innebär centrala Trollhättan ... Mellan Trollhättan och Göteborg finns bara mindre samhällen, som till exempel Lilla Edet, och där kan jag verkligen inte tänka mig att bo, och i Göteborg är det svårt att hitta ett bra hus. Det måste ju dessutom ligga mitt i Göteborg eller strax norr om för att MIN pendling skall funka. Speciellt efter årsskiftet då vi kommer att ha flyttat vårt kontor ut från centrala Trollhättan så att min pendling blir ännu längre än vad den är idag. Såattehh ... Trollhättan it is.
 
Huset var dock i sämre skick än vi trott så från att ha varit rätt taggade så är vi nu lite tveksamma. Stommen är bra och layouten är helt ok om än inte perfekt. Vi trodde att taket var nylagt då det ser ut så på bilderna men visade sig att de endast behandlat takpannorna så de kommer antagligen behövas bytas om något år eller två. Det är en återvändsgata så är ingen trafik utanför och trädgården är stor och fin och väldigt insynsskyddad trots hus runt omkring, vilket är väldigt viktigt för min del då jag inte vill ha folk för nära. Inuti huset så är det bra skick på golv osv men det är vitbeige strukturtapet överallt. Verkligen överallt. Eller nej, i ett rum var det knallgrön mönstrad strukturtapet, och i huvudsovrummet var det en hemsk brun mönstrad strukturtapet. Med andra ord så behöver alla rum i huset tapetseras om. Vilket inte är så dyrt i sammanhanget, men tidsödande. Erik är dessutom orolig över badrummen då han inte tror att de är renoverade på ett korrekt sätt. Så jag vet inte, hamnar det på rätt pris så kanske vi slår till, men det accepterade priset ligger på 2,3 miljoner så vettefan. Får se hur budgivningen går.
 
Tänkte gå på visning på ett annat hus på torsdag också om Erik bara kan flexa från jobbet. (LÄNK) Vi kollade på bilderna igår och blev lite kära, men när vi åkte förbi utanför på vägen hem idag så blev jag lite skeptisk. Det är en hörntomt med väg på två sidor varav en rätt trafikerad och tomten är inte alls så stor som den ser ut att vara på bilderna. Men vi får la se vad vi får för feeling på torsdag I guess ...



Skön torsdag ...

Sitter just nu nersjunken i soffan framför Lyxfällan och bara mår allmänt bra. Slutade tidigare idag för att hinna hem till skivstångspasset jag bokat in mig på, men hann ändå typ bara hem för att byta kläder innan jag fick skynda mot Friskis. Körde lite lägre vikter än jag "brukar" och det var nog jävla smart, för just nu är kroppen helt underbart trött istället för död som den brukar bli när jag går all in. Möjligen lite väl tungt när vi körde biceps och triceps dock för armarna är sjukt trötta just nu. Och varför fan skall man alltid avsluta med armhävningar?! Först kör man slut på sig med vikterna och sedan skall man ner på golvet och göra armhävningar och bara hoppas att armarna inte viker sig så man slår fejjset i golvet ...? Jag klarade inte många armhävningar kan jag ju säga, armarna wobblade som satan ... ;)
 
Erik är iväg och bowlar med jobbet så är ensam hemma idag. De blir fan bjudna på saker för jämnan, är det inte en massa julklappar/påskgodis/fika så är det resa till fjällen, matlagningskvällar, middagar ute, champagne, utekvällar osv osv osv. Lite avis äs jag allt, men måste säga att den där mutningsgränsen är rätt suddig även om Erik påstår att de håller sig på rätt sida om den ... ;)
 
Jobbet gick väl annars sådär idag. Trodde jag låg bra till när jag kom till jobbet, eller tja, jag LÅG bra till när jag kom till jobbet, men sedan ringde Sjuntorps Produktion som tillverkar vagnen som jag ritar åt Sollebrunns Betong, och visade sig vara flera problem med konstruktionen/tillverkningen, så blev en liten stresstur ut till Sjuntorp för att gå igenom allting. Tror jag fått en hyfsad uppfattning om vad som behöver fixas, men det kommer ju gå åt några timmar extra och blir till att göra om några ritningar ...
 
Har varit en del problem i det projektet av flera anledningar som jag inte riktigt tänker skriva ut här, men på grund av en (vad vi mek-konstruktörer anser vara) miss i dealen med Sjuntorp så har de börjat köpa och tillverka grejer innan själva CAD-konstruktionen är klar. Vilket liksom lite bäddar för katastrof. Jag har påpekat problemet och förklarat att konstruktionen antagligen kommer ändra sig under arbetets gång men då tidplanen är för kort så måste vi arbeta omlott för att de skall hinna till sin deadline. Helt idiotiskt och inget jag kommer gå med på igen om jag har något att säga till om.
 
Och eftersom jag är så seg på att skriva så tittar jag nu på Hela Sverige Rasar där de tar upp saker som svenska folket stör sig på. Idag handlar det om plastförpackningar som är omöjliga att öppna, slöseri med skattepengar, folk som bresar/skrevar och telefonförsäljare. Fyra saker jag stör mig rätt rejält på i alla fall. ;)



Och så var helgen slut ...

Så var man tillbaka i vardagslunket efter den underbara helgen. Vi hann med allt och ingenting den här helgen, vi gick långpromenad i solen, var inne och vände på Universeum (herrejävlar vad med barn ...) käkade på restaurang, träffade Eriks familj, kollade in ett hus vi är intresserade av i Trollhättan, har läst böcker (ok, det var bara jag), sett filmer, spelat CS, slökollat på TV, gosat och sovit en massa.
 
    
 
Tyvärr har vi även vänt på dygnet rätt rejält så var lagom roligt när klockan ringde imorse. Men kom upp och iväg, och mötte en morgontrött Johanna på bussen ner mot stan. Var ett tag sedan vi sågs så var kul att pratas vid, får försöka få till de där promenaderna lite oftare än två gånger om året. ;)
 
CAD-programmet bråkade en del och kastade ut mig lite då och då idag på jobbet, men utöver det så flöt dagen på rätt bra. Skulle haft utvecklingssamtal med chefen i torsdags men det blev aldrig av då han var upptagen hela dagen, och blev inte av idag heller då han hade fullt upp idag också. Får se om det blir av imorgon. Tycker inte riktigt om att ha sådant hängande över mig, får svårt att koncentrera mig på det jag behöver fixa just nu, men är väl inte mycket att göra.
 
Hade fundering på att köra lite löpning på bandet på Friskis efter jobbet, men kom dels hem rätt sent och sedan skulle vi även handla då kylen var tom så orkade inte riktigt med det när vi väl var hemma. Men har dels stått upp och studsat framför datorn hela dagen då ryggen bråkat med mig och gick även hem från stationen med Erik så får väl räkna det som dagens motion. Har även bokat in ett skivstångspass på torsdag samt ett på lördag så kanske inte skall överanstränga mig ... ;)
 
Har fixat kycklingsallad till morgondagens matlåda och borde egentligen dra mig mot sängen nu, men har helt fastnat framför en serie på TVn så blir nog uppe en stund till. Får sova ikapp till helgen som vanligt. ;)



Sarah Simmons - One of us

Sådant här gör en definitivt på bättre humör och skrämmer iväg alla hjärnspöken. Kunde tyvärr inte hitta något klipp från själva auditionen till The Voice att lägga in här då inbäddningen på alla klippen inaktiverats, så ni får hålla till godo med denna version och klicka vidare in på Youtube om ni gillar den. ^^
 
 
Men nu är klockan snart halv tre (Youtube är farligt...) så kanske är dags att dra sig mot sängen ändå. Toodles



Om ni är sugna på mardrömmar ...

... så kan ni ju klicka in HÄR. Jag klickade mig in på ett av alla de där clickbaiten på Facebook och klickade sedan vidare på det jag tyckte såg intressant ut, inklusive denna - Scary stories that are only two sentences long. Riktigt bra skrivna då de skapar en väldigt målande bild med väldigt lite text.
 
2-sentences-1
 
Men ångrar mig lite nu i efterhand då jag rent allmänt har en alldeles för livlig fantasi och den nu har fått en hel del bränsle. Hade tänkt gå och lägga mig egentligen då klockan börjar närma sig halv två, men tror att jag sitter uppe lite till och ... googlar på kattungar eller något.



Jag håller på att bli galen ...

Jag tänkte skriva ett inlägg till om New York så började lägga in bilder och skriva lite smått om vad vi gjort, och så insåg jag plötsligt att jag inte fick ihop det. Nu har jag suttit en halv evighet och gått igenom alla mina bilder från New York, kollat mina hotellbekräftelser på mailen och diskuterat med Erik, men jag får fortfarande inte ihop det. Vi har tappat en dag och vi vet inte var den skall vara... Vi låg på hotellrummet större delen av en dag i New York då det regnade rejält större delen av dagen, så vi passade på att vila, tvätta i hotellets tvättstuga och kolla på TV men tog en sväng på stan på kvällen. Och vi har båda för oss att vi gjorde detta typ mitt i vistelsen, men jag har utflyktsbilder för alla dagar utom den sista heldagen. Och vi är säkra på att vi åt på Hard Rock Café sista kvällen men enligt mina bilders datum så är det näst sista kvällen. Har suttit och räknat om alla huvudklockslagen för aktiviteterna eftersom kameran är inställd på svensk tid, men jag får ändå inte ihop det. Håller allvarligt på att driva mig till vansinne.



Äntligen långhelg ...

Att man kan vara så trött när man inte gjort något man borde bli trött av ...? Är väldigt sugen på att lägga mig ner en sväng i soffan men gissar att jag kommer slockna totalt så försöker låta bli. Kuddarna ser väldigt inbjudande ut dock ...
 
Hann inte alls med så mycket som jag hade tänkt på jobbet idag. Likaså igår. Lite irriterande, men huvudet var liksom inte med. Kunde sitta och stirra på skärmen i flera minuter och bara fundera på vad jag skulle göra istället för att faktiskt göra något. Har haft en hel del mardrömmar de senaste nätterna så har varit helt död när klockan ringt på morgonen, så är väl kanske det som tar ut sin rätt. Hoppas kunna sova bättre i natt så jag är pigg nog att faktiskt njuta av långhelgen. Skall till svärföräldrarna på lördag för att käka lite, spela spel och umgås men annars har vi inga planer för helgen. Skall ju tydligen vara fint väder så får väl försöka bege oss ut och inte helt begrava oss inomhus. :)
 
Skulle även behöva städa. Ser ut som fan här hemma. Förstår inte att det kan bli dammigt så fort, jag dammsög och våttorkade ju för inte alls länge sedan ..?! Måste vara någon som kommer in och smutsar ner på dagarna när vi är på jobbet ... Men får bli imorgon, idag lyfter vi inte ett finger i onödan. Vi gick hem från tåget (gör vi alla dagar nu så länge det inte typ spöregnar) så det får väl räknas som det nyttiga vi kommer att göra idag. ;)