Söndag...

Fan att helgen skall ta slut så fort. Hade inte tackat nej till en dag eller fem till. Men får nöja mig med att det är två kortveckor på rad nu så får längta efter långhelgen nästa helg. Den här helgen har jag i alla fall hunnit sova ut ordentligt, kanske till och med för mycket, så känns riktigt bra. Skippade dock barnkalaset igår då jag hostade en hel del på fredagen och inte kände mig hundra när klockan ringde igår morse. Kändes inte värt risken att smitta någon av ungarna, eller Sarah (som är gravid igen) heller för den delen. Vi har istället legat hemma i soffan och kollat på en massa film, kollat CS (Counter-Strike)-turneringar (inte riktigt mitt val men man fastnar snabbt) och kollat CS-dokumentärserie. Jag blev till och med sugen på att testa att spela lite CS så skaffade mig ett steam-konto och köpte spelet idag. Spelade några vändor mot botar (behöver ju inte skämma ut mig mot riktiga människor det första jag gör...) och jag är helt fast. Var sjukt kul och sjukt frustrerande. Jag varnade Erik redan innan att han får stryk om han dissar mig eftersom jag anade att jag skulle suga apröv, men han har hållit sig på en lagom retnivå hittills. ;) Jag har spelat lite konsol tidigare men inte speciellt mycket datorspel och definitivt ingenting som CS, så jag har noll koll på kontrollerna, så testar mig mest fram just nu. Vi var ju iväg på GamesCon för 1½ år sedan och där testade vi en del spel och jag var ungefär lika tafatt där. Jag har ju sett Erik spela så hade ett litet hum om hur han håller händerna när han spelar så jag härmades och hoppades på det bästa. ;) Så styrningen går rätt bra, men att hoppa, ducka, kika runt hörn, hitta i menyer osv osv sitter inte än. Men men, det kommer väl. Är sugen på att köra någon match till nu men egentligen borde jag nog gå och lägga mig så jag inte är död imorgon... Meeen, en match borde jag hinna.... ;)
 
    
 



Vart tog våren vägen..?

Började denna underbara torsdag med att missa tåget då bussen jag brukar ta till stan gick några minuter tidigt och spårvagnen som kom efter gick några minuter sent. Kom ner till stationen precis när tåget gick (naturligtvis) men var ju i alla fall i redigt god tid till nästa om man ska försöka tänka positivt. ;)

Tvärsomnade på tåget och vaknade upp några minuter över åtta utan att ha en susning om var vi var. Fick lite panik då jag fick för mig att vi åkt förbi Trollhättan och jag började desperat fundera på hur jag skulle lösa det problemet (bör man hoppa av på nästa station eller åka med till slutstationen?!) innan det gick upp för mig att det inte fanns något faktiskt problem att lösa. :P 

Rullade in på stationen i Trollhättan och insåg att det var värsta snöstormen utanför rutan. Yihaa. Hade småduggat lite i Göteborg så jag hade som tur var plockat med paraplyet så lyckades ta mig till jobbet utan att helt förvandlas till en snögubbe. Och nog för att jag antog att vi skulle få (minst) en dipp till, men hade ändå hoppats att våren skulle vara här för att stanna... Är mest snöblandat regn just nu dock även om det fortfarande är lite vitt på backen. Jag önskar mig sol, värme och snuvfria dagar...






Bara onsdag...?!

Har haft en sådan där mjäh-dag idag. Har varit trött och seg hela dagen (höll på att sova förbi Trollhättan-hållplatsen på tåget imorse!?!) men har i alla fall fått gjort det jag skulle på jobbet så känns ok ändå. Min förkylning verkar inte vilja ge sig utan kommer och går hela tiden, vilket är rätt irriterande, så är antagligen därför jag är så trött hela tiden. Plus det faktum att Eriks väckarklocka satte igång av sig själv i natt. Jag trodde att den gick lite fel men tänkte att min klocka inte ringt än så puttade bara på Erik så han snoozade larmet och somnade om igen. Men den ringde tre gånger till (stäng av klockhelvetet istället för att snooza!) och sista gången blev jag förbannad. Vilket fick mig att vakna till tillräckligt för att inse att klockan var 02.30!?! Klart fan min klocka inte hade ringt än då. Erik behöver verkligen en ny väckarklocka. Den han har nu är dum i huvudet, den stoppar och startar av sig själv hela tiden så även om man ställer in den på rätt tid så fuckar den upp sig rätt snabbt på egen hand... x_x
 
Blev övertalad av Erik att vi skulle fixa våfflor idag ("Man måste ju äta våfflor på våffeldagen jue!") så hoppade in på affären efter jobbet för en liten minihandling. Min lemonad var fortfarande slut tyvärr (om de har slutat ta in den så mördar jag någon!) så blev lite halvdepp men tröstade mig med en påse dragéägg istället. Typ samma sak. ;)
 
    
 
Så sitter nu härligt (not so much) äckelmätt i soffan och glor på filmen Nätet med Sandra Bullock från 1995. Helt ok film. Mitt huvud säger fortfarande att filmer från 90-talet är rätt nya, undrar när den ställer om sig egentligen...?
 
Hur kan det förresten bara vara onsdag? Känns som att den här veckan varit jättelång. Borde vara minst torsdag... Verkligen längtar till helgen just nu, behöver sova. Är bortbjudna på 1-årskalas till Ek och Sarah på lördag, men känner inga förutom värdarna så vi kommer väl mest känna oss i vägen... :P Men får väl hoppas det blir kul ändå. Får hoppas att min förkylning inte blir värre dock, då kanske vi får lämna återbud... Ungarna där är ju lite känsliga med astma, förkylningar, lunginflammationer osv så skulle kännas sådär om man smittade dem... :O Men håller tummarna. Vill komma igång med träningen igen också så nu får fan förkylningen ge sig.
 
 



Whitney Thore...

Den här dagen har typ gått från bra till piss till helt ok och just nu sitter jag i soffan och halvtittar på Whitney Thore - My Fabulous Life medan jag mumsar på hönökaka med rökt kalkon och gurka. Mumma. Sköljer ner det med jordgubbssaft då juicen tyvärr är slut dock... :(
 
Asså, hon Whitney är rätt fascinerande ändå. Vet inte om ni sett någon av hennes dansvideos men de delas ju en del på Facebook just nu och hon har som sagt ett eget TV-program på TLC. Hon har polycystiskt ovarialsyndrom vilket lett till att hon är rejält överviktig då det ökar suget efter mat (vilket hon uppenbarligen inte klarar av att stå emot) men då hon dansade en hel del när hon var yngre så har hon nu börjat med det igen, dels för att gå ner i vikt och dels för att hon allmänt älskar det. Och dels för att visa att det är helt ok att vara fet och dansa ändå, vilket jag tycker är coolt. Hon dansar dessutom riktigt bra. Hundra gånger bättre än mig. :P
 
Jag ogillar fetma som sådant (tycker det är rätt äckligt för att vara ärlig...), och jag är vanligtvis skeptisk till folk som inte "kan" gå ner i vikt men jag försöker jobba på min attityd och inse att jag helt enkelt inte har att göra med vad folk väger, vad de äter eller allmänt hur de lever sina liv. Är folk nöjda med sina liv så good for them liksom. Jag finner det inte attraktivt och skulle aldrig kunna tänka mig att dejta en fet kille, men det är ungefär samma som att jag aldrig skulle kunna tänka mig att dejta en kort eller mycket yngre kille heller. Inte mina preferenser liksom. Säger jag tills jag möter Mr Right och han råkar vara kort, fet och yngre... ;)
 
Whitney är i alla fall rejält cool och har en härlig inställning till livet och till sin vikt, så är ett rätt kul program att titta på. Får se om jag råkar zappa förbi det någon mer gång... ^^
 



Inte ok!?!

Alltså, det här är inte ok. Jag har sett fram emot den här jävla solförmörkelsen länge nu och tänkt att jag skall gå ut och kolla när det är dags om knappa timmen. Och så är det molnigt?! Det har varit klarblå himmel och strålande sol konstant i minst två veckor och på den enda dagen det är solförmörkelse så är det ett tjockt lager moln i vägen..? Jag är bitter. Himla kul att nästa solförmörkelse på samma nivå är om 24 år. För jag väntar så gärna. Jävla skit. 




Folk som inte kan hantera pengar...

Slog mig ner i soffan så fort jag kom hem från jobbet med ett litet stopp i sovrummet för att byta om till mjukiskläder och har sedan inte rört mig en millimeter. Kroppen är helt slut av någon anledning trots att jag inte gjort ett jota, så lär inte röra mig en millimeter i onödan resten av kvällen heller. ;)
 
Satt och zappade runt bland kanalerna på TVn och fastnade på Lyxfällan. Det är ett av de där programmen som får mig att må väldigt bra med mig själv. Jag förstår verkligen inte hur man kan köra sin ekonomi så in i helvete i botten. Folk som köper saker på kredit, tar smslån, missar hyror och går tusentals kronor back varje månad. Har man inte pengar så köper man inte saker. Punkt. De enda alternativen jag kan se är att ta lån för utbildning, hus och nödvändig utrustning, typ kyl/frys osv samt möjligen bil. I övrigt så tar man inga lån. Man får leva efter sina inkomster helt enkelt. Har man väldigt låga inkomster så får man anpassa sig och prioritera. Jag förstår mig inte på folk som inte kan prioritera när det kommer till pengar, eller inte ens inser att de själva prioriterar när de handlar något. Alla inköp är prioriteringar. Alltid. Snus i ett år eller en resa. Tre nya tröjor eller mobilräkningen. Utelunch eller matlåda. Allt. Sedan får man välja och köpa vad man vill, men man får fan stå för att det är prioriteringar.
 
Hyra och övriga räkningar betalas först och sedan kan man leka med resten hur man vill. Jag kan förstå att folk inte alltid har så stora buffertar, men jag förstår inte hur pengarna bara kan ta slut eller att man inte har råd med enklare nöjen utan att låna pengar. Då har man prioriterat fel. Hyran kommer varje månad, räkningar behöver alltid betalas, man behöver äta något varje dag, folk fyller år samma datum varje år, högtider kommer samma datum varje år, jag förstår inte hur man inte kan planera och lägga upp sin ekonomi efter de utgifter som man vet dyker upp. Och har man inte råd med de viktigaste sakerna så låter man bli att köpa en ny TV, en spelkonsol, nya kläder, en ny bil eller grejer till hemmet. Punkt.
 
Men som sagt, jag mår ändå lite bättre när jag sett sådana här program. Speciellt eftersom de som är med inte ens har problem med sina inkomster, de har bara problem med utgifterna. Kan inte betala hyran men kan lägga 6000 på snabbmat, och 8700 på vanlig mat (för att ta ett exempel från dagens program) liksom. Helt ofattbart. Vi tycker att vi lägger lite för mycket pengar på onödig skit och handlar för mycket mat men vi är ju inte ens i närheten. :P Så länge vi går plus så är det ju ingen egentlig panik, men om planen nu är att försöka få ihop till en handpenning på ett eventuellt framtida hus så är det kanske dags att vi försöker spara lite mer. ;) Med det sagt så sitter jag och kollar utlandsresor för jämnan... xD Jag vill resa bort någonstans i år igen! Grekland kanske, eller Frankrike...? ^^



Mitchell Brunings - Redemption Song

Ett annat bra bidrag från Hollands The Voice är detta:
  



Testing testing...

Blev rätt snabbt uttråkad idag också efter några timmar framför Tvn, så efter att ha hoppat runt och kollat videos på Youtube på bestämde jag mig för att testa mig på smokey eyes igen. Sist såg jag mest bara glåmig ut för fick inte till det över huvud taget, men blev snäppet bättre den här gången. Fortfarande inte på den nivån att jag tänker köra på det om det blir någon nära förestående utgång, men kanske kan ta sig om jag bara fortsätter experimentera... :P 




Tisdag i soffan...

Sitter hemma i soffan för andra dagen i rad. Har gått och blivit förkyld igen, börjar bli tröttsamt. Började få ont i halsen på söndagskvällen och på natten tjocknade det till ordentligt så låg typ och grinade för att det gjorde så ont att svälja, och när man ligger där och verkligen inte vill svälja så kan man inte tänka på så mycket annat än att just svälja. :P Erik var dock söt och kramades och klappade på mig hela natten, mer eller mindre i sovande tillstånd. :P
Hade ont i huvudet och halsen på morgonen när klockan ringde men mådde i övrigt helt ok, så hoppade in i duschen och började göra mig klar för jobbet. Mådde dock piss när jag kom ut igen, kallsvettig och illamående, så efter några andningspauser på sängen så hämtade jag termometern och visade sig att jag hade en lättare feber. Så fick bli att stanna hemma igår och valde att stanna hemma idag också för säkerhets skull även om febern är så gott som borta nu. Blev klar med det jag satt upp på jobbet i förra veckan så borde inte vara någon tokpanik med projektet jag har hand om. Hoppas jag. ;)
 
Såg på film, läste och mös ner mig i soffan igår, men blev uttråkad väldigt fort så slutade med att jag diskade och sedan storstädade lägenheten. Har stört mig på att hår-/dammtussarna virvlar runt i några dagar nu (den jävla katten löar som jag vet inte vad) så fick ett ryck och rusade runt med dammtrasa och dammsugare tills allt var rent och det luktade gott här hemma. Var lite allmänt darrig efteråt men ett glas Treo, lite mat och några timmar i soffan löste det. :P
 
Hade egentligen tänkt handla igår men jag kände inte för att gå ut så Erik fixade det på vägen hem från jobbet. Och förutom basvarorna som jag bad om så köpte han choklad, lemonad och Billy panpizza till mig. :D Det mesta man behöver när man mår dåligt med andra ord. ;)
Han köpte även nya makaroner eftersom vi fått mjölbaggar. Igen. Så jävla äckligt. Skulle fixa makaroner till måndagens matlåda och när jag häller ner makaronerna i det kokande vattnet så flyter det upp små svarta prickar till ytan. Yuck. Visade sig att det kryllade av mjölbaggar i både makaronerna och alla flingor. Vi fick ju mjölbaggar för ett tag sedan i skafferiet och slängde då alla torrvaror och har inte hunnit köpa så mycket nytt som tur var. Och det mesta nytt vi köpt har vi plastat in så kunde spara typ mjöl och socker nu, men flingor osv missade vi att plasta in varför det fick slängas. Vi hade dessutom flyttat alla varor till ett skåp i andra änden av köket men det verkar inte ha hjälpt. Vet inte riktigt vad vi skall göra för att bli av med skiten faktiskt. Tydligen så har Jeten och Jenny också haft mjölbaggar här så vi funderar nästan på om det kommer från någon annan lägenhet... Men vi får la se. Irriterande om vi skall behöva ha allt i plastpåsar eller glasburkar for ever...
 
   
 



Julia van der Toorn - Fallin'

Ok, ni får en till direkt. Helvete vad duktig den bruden är...!?!
 



Julia van der Toorn - Oops! I did it again

Hoppar runt på Youtube som vanligt i jakt på nya guldkorn och trillade över denna. Jävligt bra cover I must say.
 



Thank God for fridays

Det är fredag, solen skiner, Rammstein vrålar i högtalarna och mitt cad-arbete flyter på som det skall. Några timmars arbete kvar och sedan är det fredagsmys med babe som gäller. Inte mycket att klaga på just nu. Lyckades till och med få till en fläta nyss. Kanske inte ser mycket ut för världen, men tro mig, för att vara mig så är det en bedrift. ;) 




Feministiska skyddsskor sökes...

Var tillbaka på jobbet idag efter två dagar hemma. Sov helt utan att hosta i natt så var härligt pigg imorse (så pigg man nu kan vara efter fem timmars sömn) och kände dessutom att jag behövde sätta igång med nya projektet så kändes som att det var bäst att jobba. Fick bockat av lite samtal och projektledningsgrejer, men saknar fortfarande en bättre struktur. Eftersom jag aldrig haft hand om ett större projekt själv så hade jag önskat att det funnits lite färdiga dokumentmallar för budget, tidsplaner osv, men just nu gör alla sina egna i typ Excel så finns inget direkt att kolla på och jämföra mot. Som tur var så är det ett rätt litet projekt med endast mekanikdelar så har ändå någorlunda koll, hade varit rätt panik om det även varit el och plc-programmering. :P Har funderat lite på om jag skall försöka skapa lite ordning i oredan och skapa lite dokumentmallar, men gissar att det i så fall blir ett fortlöpande jobb eftersom jag själv fortfarande inte har full koll. :P
 
Skall iväg på ett besök/möte ute hos kund i den nära framtiden så tänkte att jag skulle ta och köpa lite skyddskläder så jag kan vistas på området utan problem, så satt och kollade lite på hemsidan för det företag som ÅF köper sina skyddskläder hos. Och blev gött irriterad. Jag förstår att det är mest män som arbetar i branschen och att allting inte kan finnas i damstorlekar, men är ändå irriterande att det som finns är så tydligt för damer. Jag vill ha ett par lite snyggare skyddsskor som liknar vanliga dojjor och ALLA sådana som fanns i små storlekar hade rosa detaljer. Hittade ett par snygga svarta med vita detaljer men där började storlekarna på 40. Likaså några snygga svarta med blå detaljer. Och ett par snygga svarta med gröna detaljer.
 
Men den här tog ändå priset. "En tuff skyddssko i sneakermodell, tillägnad alla kvinnor." För det finns inga pojkar/män där ute som kan vilja ha rosa detaljer på sina skor. "Med skorna följer både ett svart och rosa skoband, vilket innebär att du själv bestämmer vilket intryck din sko ska ge och vilken stil som passar just dig." För alla kvinnor vill mixa och matcha och pimpa sina skor.
 
 
Jag har inget egentligen emot rosa som färg, mina vanliga gympaskor är till exempel svarta med rosa detaljer, det funkar som vilken annan klar färgklick som helst, men blir irriterad när det är enda alternativet. Och om man nu skall köra på det rejjset och tänka att pojkar/män inte vill ha rosa - vad gör då de pojkar/män som har fötter med storlekar mindre än 40? Irriterande oavsett och så lätt åtgärdat egentligen.
 
För att fortsätta på det genusmedvetna temat så råkade jag zappa förbi SVT1 precis när Alla är fotografer med Henrik Schyffert och Johan Rheborg började. Rätt intressant faktiskt. De hade tydligen fått mycket skit efter förra säsongen då folk reagerade på att de följde de vanliga genusnormerna när de fotade folk. Män var starka och mäktiga, kvinnor svaga och sexiga. Män fotades underifrån, kvinnor ovanfrån osv. Så i det här avsnittet så träffade de genusmedvetna fotografer för att lära sig nya vinklar och tankesätt när de utförde sina fotouppdrag. Bra initiativ som jag hoppas fler följer. Ett litet steg på vägen liksom.



Uttråkad...

Det är så konstigt. Jag tänker att jag skall mysa och ta det lugnt nu när jag ändå är hemma och så slutar det med att jag mest är uttråkad... TVn har stått på hela dagen så har slökollat på några filmer och läst massa manga men har ändå haft rätt tråkigt. Tycker ibland att det är lite jobbigt att vara ledig då jag inte riktigt kan bestämma mig för vad jag helst vill göra och därför mest slösar bort dagen med att vela. Helt meningslöst. Däremot så mår jag mycket bättre nu, har bara huvudvärk och lite halsont kvar, så kommer med största sannolikhet gå till jobbet imorgon. Om jag inte tar en dag till för säkerhets skull, men vi får se. Brukar må rätt bra på kvällarna men piss på morgnarna när jag är sjuk, så vi får la se hur jag mår imorgon när klockan ringer... :P
 
En av filmerna som gått idag är Pitch Perfect, en väldigt lättsmält romantisk high schoolkomedi, precis sådana jag älskar att se emellanåt men antingen får se ensam eller ihop med syrran då Erik vägrar ställa upp. ;)
 
 



Inget jobb idag...

Blev hemma idag också. Hade inte riktigt bestämt mig hur jag skulle göra när jag lade mig igår kväll eftersom jag hostat och mått dåligt hela helgen men mådde bättre just då. Men bestämde mig för att jag skulle jobba om jag fortfarande mådde bra när klockan ringde på morgonen. Vilket jag alltså inte gjorde. Somnade inte förrän runt 2-tiden eftersom jag började hosta igen så fort jag lade mig ner och vaknade av att det satte igång igen en bit efter 5. Halsen var snustorr och hjälpte inte hur mycket bedövningsspray jag tog eller hur många Bafucin jag tuggade i mig så gick upp och tog några skedar kvarg och rotade reda på lite andra typer av halstabletter. Sov någon timme till, stängde av larmet när det satte igång, sjukanmälde mig och fortsatte sova tills Eriks larm satte igång, sa hejdå till honom och sov sedan lite till. ;)
 
Igår körde vi diskning och städning så nu är det rent och fint här hemma dessutom, så kan gosa ner mig i soffan med gott samvete. Erik var till och med duktig nog att rensa golvbrunnen och skura rent hela badrummet igår så allt är fräscht och luktar gott. Till skillnad mot vad det gjorde igår medan han höll på och några timmar efteråt. Helvete vad det luktade illa. Erik höll på att kräkas flera gånger och lukten spred sig i hela lägenheten så jag tände doftljus lite överallt tills det istället för anus luktade ljuvligt av mina grape-ljus från Lagerhaus. :P
 
Idag behöver vi handla, men utöver det så står det ingenting på schemat, väldigt skönt. Förhoppningsvis så är hostan och halsontet borta imorgon så jag kan dra till jobbet för är en del som behöver göras eftersom vi skall börja med ett nytt projekt där jag är projektansvarig (uwaaa). Men, det är ett senare problem. Nu - soffa och manga.