Internetshopping

Är fest i Karlstad nästa helg (eller egentligen på fredag) och jag är sjukt osugen på de kläder jag har hemma, så tog en sväng på stan i förra veckan på jakt efter något nytt roligt, men gick helt bet. Hittade inget som ens fångade intresset tillräckligt för att provas så var gött besviken när jag drog mig hemåt. Jag är som vanligt ute efter tröjor med dödskallar, man kan aldrig ha för många tröjor med dödskallar liksom, men då det inte verkar vara på modet just nu så finns det verkligen ingenstans. Kollade även efter klänningar men hittade inget kul där heller. Det verkar gå i perioder det där, ibland hittar man mängder med kläder och ibland hittar man verkligen inget alls. Men tog och kollade nätet också, och sökte efter just "linne dödskalle" och hittade några roliga. Är inte så förtjust i att köpa kläder över nätet egentligen då jag gillar att prova sakerna först (och då jag aldrig orkar skicka tillbaka det som inte passar), men va fan, hittar man inget i butiker så. Så nu ikväll har jag suttit och internetshoppat lite på fyndiq.se och klickat hem två linnen, tre långärmade tröjor och lite smink. Håller tummarna att grejerna sitter bra för jag lär som vanligt inte orka med att skicka tillbaka dem. Speciellt inte så de tydligen skickas från fem olika butiker så att jag kommer få fem separata försändelser... Himla smidigt. Men får la hoppas att i alla fall linnena kommer innan fredag, annars får jag väl köra på något säkert kort i garderoben trots allt... :)
 
 
 



Spelkväll med familjen

Förra helgen samlade vi hela familjen med partners och barn hemma hos päronen på Utby för en mysig kväll med massa mat, spel och skratt. Älskar sällskapsspel men det är sällan man faktiskt får spelat dem. Syrran tyckte uppenbarligen likadant, så när vi var iväg till Ullared i slutet av sommaren så bestämde vi oss för att dra ihop en kväll i den snara framtiden. Och den naturliga samlingspunkten blir ju på Utby då det finns mest plats där och alla kan ta sig dit enkelt. Plus den detaljen att mamma lagar väldigt god mat. ;)
 
 



Gräsänka

Sitter här i soffan och myser för mig själv då Erik är iväg på lan i Trollhättan. Passade på att köpa ost och kex när jag ändå är ensam då Erik inte anser det vara "riktig mat" och därför inte vill köra på det som helgmat. :P Dessutom läskade Helena med det för ett tag sedan så har varit för sugen på det ett tag nu. Det och vin. ;) Följde som vanligt med lite annat smått och gott också, som en burk Ben&Jerrys och en bamsepåse med godis men just nu är jag mest bara mätt så det får vänta lite...

 
Har annars inte gjort så mycket idag. Läst en massa manga, diskat och vikt tvätt typ. Det sistnämnda var inte ens speciellt tråkigt då jag glatt skuttade runt med musiken på högsta volym och på allmänt bra humör. 
 
Var på redigt mycket sämre humör igår dock. Hade bokat tvättid 16-20 men kom inte ifrån jobbet så tidigt som jag hade hoppats så var inte hemma förrän 17. Men plockade ihop tvätten och bar ner allt till tvättstugan bara för att upptäcka att någon jävel snott vår tvättid och låst dörren. Kunde höra tvättmaskinerna där inne också så insåg att det inte bara var tiden innan som glömt grejerna i torktumlaren (har hänt några gånger). Blev lagom irriterad så gick och hämtade mobilen, slog mig ner på tvättkorgen och gjorde mig beredd på att vänta på vem det nu vara månde som snott vår tid. Erik anslöt runt 17.30 när han kom hem från jobbet och sedan satt vi där nere i källaren till 17.55 när kvinnan som snott tiden behagade dyka upp. Hon tvärstannade så fort hon såg oss och började be om ursäkt direkt så jag som hade arbetat upp mig rejält och var beredd att skälla ut henne totalt tappade liksom tråden. Hon sade att hon frågat någon annan om det var ok att ta tiden om man inte dykt upp på en timme och fått ett ja, annars hade hon "aaaldrig tagit någon annans tid!" men jag svarade bara att vi jobbar och därför kommer hem sent och att vi behövde tiden. Hon fick vackert plocka ur sina dyblöta grejer så att vi kunde lägga in våra kläder. Hon försökte byta tid med oss då hon tydligen hade en tid på söndagen men då blev vi nästan bara mer irriterade. Vem snor någons tid när man har en egen två dagar senare liksom? Hon fortsatte att be om ursäkt och beklaga sig över att folk inte städade tvättstugan ordentligt medan hon plockade undan sina grejer och torkade av precis allt, medan vi mest bara ville att hon skulle gå sin väg så vi var väldigt korta i tonen. Fick visserligen inte till den utskällningen jag hade tänkt mig (hade bara känts mysko om jag börjat skälla på henne när hon redan bett om ursäkt, som värsta psykobruden liksom) men är ändå lite stolt att jag inte vek mig och sade att det var ok, för det är mitt vanliga beteende. Knyta näven i fickan, klämma fram ett leende och säga att det är lugnt när någon beter sig som en idiot. Tror det var rätt tydligt att vi var irriterade den här gången dock. ;)
 
Well, idioter finns överallt. Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av resten av mitt vin och fundera på om det kanske finns plats för lite efterrätt ändå. ;)



Slå pattarna i taket, Trollhättan

Förra veckan var som sagt en riktig kulturvecka för min del. Förutom middag och spökvandring med en bunt gamlingar blev det även en föreställning med Bianca och Tiffany Kronlöf med ensamble i form av "Slå pattarna i taket" ihop med Club ÅF i Trollhättan. Och fan vad jag skrattade. Tårarna rann och magen gjorde ont och jag var riktigt lycklig när jag gick därifrån. I början var jag lite halvskeptisk dock då allt var väldigt extremt och skrikigt vilket jag inte riktigt gillar, men det tog sig. Showen var en salig blandning av olika musikgenrer, ståuppkomik, konstiga kläder, poesi, videos (de var typ bäst på hela kvällen, så jävla roliga!) och massa brandtal. Det mesta var träffande men som sagt, skrikandet kunde jag varit utan. Och sedan blir det väl mest lite löjligt efter det hundrade "kuken", "fittan", "runka", "knulla" etc etc, men så länge man inte är tokpryd så är det väl ingen fara.
 
Jag skulle lätt rekommendera showen till de flesta, men jag gissar att brudar med i alla fall en viss feministisk ådra uppskattar den mer. Gubbarna som var med tyckte showen var bra men de missade en hel del av igenkänningsfaktorerna. Och showen driver ju en hel del med "den vite medelålders mannen" / "CIS-mannen" så de kände sig väl lite träffade då och då. ;) Blev riktigt irriterad på tre kollegor dock då de bestämde sig för att gå efter typ en kvart. Tydligen så var det inte roligt nog för dem utan baren lockade mer. Deprimerande. En av dem blev dessutom arg då de "anklagade svenska militärer för att vara mördare!" när de egentligen bara konstaterade att vi har soldater vid X antal orosområden i 65 länder eller vad det var, och det var bara som svar på det svenska skenheliga snacket om att vi alltid är neutrala och aldrig deltar i krig osv osv. De pratade om allt möjligt, typ "Sverige är världens mest jämnställda land! Nej, för det var ju Island." och "Sverige är landet där flickor får de bästa betygen i skolan, men det är lugnt, vi kompenserar det med att ge pojkarna högre lön när de börjar arbeta!" osv. Därför var militärkommentaren bara en liten bikommentar i det stora hela liksom, jag hade typ glömt bort det innan min kollega (lagom argt) nämnde det då vi frågade varför han gått tidigt. Tröttsamt.
 
Jaja, skitsam. JAG gillade den i alla fall, och om ni får möjligheten så rekommenderar jag att ni ser den. ^^
 
 
Hittade den här videon på Youtube, så det är inte min video, men låten var med i föreställningen så tänkte ni fick ett litet smakprov. :)
 



Middag och spökvandring i Göteborg

Det här har verkligen varit en kulturvecka för min del. I torsdags så var det äntligen dags för den middag + spökvandring som vi fick i inflyttningspresent förra året. Vi bokade för flera månader sedan, men det fanns inga lediga datum förrän nu i oktober. Helt sjukt. Vi tänkte att det bara var att boka liksom och så är det flera månaders väntetid...? Men jaja. Insåg kvällen innan att vi inte riktigt hade koll på tider och plats osv så kollade igenom mailen jag fick/skickade när vi bokade eventet och såg att det stod att vi skulle få biljetter och info via posten. Vilket vi alltså inte fått. Vi är supernoga med att öppna alla kuvert också, så såvida de inte skickat biljetterna i något som såg ut som reklam så att vi råkat slänga det, så har de försvunnit på vägen. Fick lite panik så mailade dem igen och frågade om vi kunde köra på namn eller något eftersom vi inte fått biljetterna, och som tur var så var det inga problem då mitt namn stod på listan. Nästa obstacle kom dock nästa morgon när Erik vaknade och mådde helt pyton. Han ringde mig runt 9 och sa att han hade yrsel och var spyfärdig så han lade sig och sov ett tag igen. Vid lunch var han fortfarande inte bättre så han sjukskrev sig helt och hållet och vi fick inse att han inte skulle kunna följa med på middagen till kvällen. Gick inte att avboka/omboka heller då det var för tight inpå, men kvinnan jag skrev med föreslog att jag kunde ta med någon annan, så efter lite funderande på vem som kunde vara intresserad och som faktiskt kunde ta sig till Göteborg med kort varsel, så kontaktade jag syrran som nappade typ direkt. ;)
 
Så mötte upp henne när hon kom med bussen och sedan traskade vi bort mot caféet där middagen skulle serveras. Fick ett bord och tog ett glas vin i väntan på maten. Hade varit lite rädd innan att det skulle bli långbord eller något och att man skulle behöva vara social med de andra deltagarna, men det var inget problem, alla sällskap fick egna bord. ^^ Vi märkte rätt snabbt att vi var i underläge i gruppen dock. Det var något enstaka yngre par, ett kompis-/pargäng och sedan var det en stor hög med gamlingar. Och vi två. ;)
 
 
Menyn var på grekiska för min del, men spelade ju mindre roll då rätterna redan var bestämda och det bara var att äta det som serverades. ;) Förätten var ingen hit varken för mig eller syrran, men fullt ätbar så länge man tog lite av allt samtidigt. Men har verkligen svårt för - i mina ögon - rå fisk. Huvudrätten var däremot jättegod och likaså efterrätten, så all in all så var vi jättenöjda med maten. ^^
 
 
Vid 21 var det så dags för själva spökvandringen. Som väl kanske inte riktigt var som jag hade föreställt mig. Först kommer det fram en "gammal död kvinna" som fick oss att hoppa över kedjorna runt Gustav Adolf-statyn för att symbolisera vår hädanfärd, och så fort vi var innanför kedjorna så var vi officiellt döda. Väl samlade där inne så presenteras vi för kung Gustav Adolf i egen hög - död - person. Vi får höra om hans fältslag, viktiga årtal, hans skador, kamporden som ropades, etikettregler and so on. Sedan vandrar vi vidare bland gatorna och får höra lite allt möjligt om dåtiden, om sjukdomar som härjade, hospitalen som byggdes osv.
 
 
Vi smet dock lite innan det var slut då syrrans buss hem gick lite dumt. Men kändes inte som ett alternativ att vänta då hennes nästa buss gick väldigt sent och dessutom skulle ta två timmar hem... Och jag kände inte för att traska vidare ensam så jag följde henne till stationen och tog sedan spårvagnen hemåt.
 
Det var onekligen en kul grej och troligen ingenting jag hade köpt/bokat till mig själv i vanliga fall. :) Erik missade det ju tyvärr, men var ju inte så mycket att göra. Extra dumt då hans "sjukdom" med största sannolikhet var självförvållad då han fått en väldigt stark hostmedicin av en kollega dagen innan för att råda bot på hans kräkhosta, och den här hade han då klunkat i sig lite väl mycket av på en gång. Visade sig sedan att en vanlig biverkan var just yrsel och illamånde... Men hostar gör han i alla fall inte längre. ;)



Antiklimax

Vet inte om jag nämnt det här tidigare, men jag har fått kontakt med lite göteborgstjejer via Egoinas blogg, och vi startade en gruppchatt på GroupMe då vi tydligen var några stycken som kände oss lite ensamma här i staden. Vissa har flyttat hit utan att känna någon och andra är uppvuxna här men blev ensamma kvar när kompisarna flyttade. Så vi har tjötat en del och försökt få ihop ett datum när vi kunde träffas, men det går verkligen sådär. Första datumet blev inställt då vi var för få som tackade ja, andra gången var jag sjuk (och tror inte det blev något då heller då det bara var två som tackade ja) och tredje gången är idag. Det är jag och två tjejer som tackat ja, varav den ena antagligen måste jobba över... Det var lite diskussion igår om att ta det någon annan dag men fick inget definitivt svar och idag har jag inte fått tag i dem... Jag tog och slutade tidigare ändå då jag ligger rätt bra plus på flexbanken så nu ligger jag hemma i soffan och väntar på besked. Får väl erkänna att suget minskat något dock när man hela tiden måste jaga folk.. Och varför tackar alla nej hela tiden?! Hela tanken med gruppen var ju att träffa folk..?! Suck. Jag blir så trött. Är just nu mer sugen på att möta upp Erik när han slutar jobbet, köpa något gott att äta och sedan krypa ner i soffan och inte röra mig en millimeter.