Fullt upp för jämnan

Längesedan jag var uppe såhär tidigt på en söndag. Var väl inte helt frivilligt idag heller om jag skall vara ärlig, men då Erik gick upp tidigt eftersom han skulle packa sina grejer och sedan dra iväg för att plocka upp några kollegor då de skall till Sälen med jobbet så tyckte jag att det var lika bra att jag gick upp jag också. Speciellt då jag har väldigt mycket att göra då jag har två inlämningar jag måste få in ikväll... Jag har ju börjat en kurs i kreativt skrivande och den är på halvtid så jag inser ju att det bör läggas cirka 20 timmar i veckan på den, men det funkar inte riktigt i dagsläget då jag inte orkar göra så jättemycket efter jobbet på vardagarna, så det tenderar att bli väldigt mycket på helgen istället.
 
Gårdagen var dock helt uppbokad då vi var tvungna att dra till stan för att fixa en present till Sarah på morgonen varefter vi drog till Trollhättan för att möta upp Alex, Sofia, Jeten, Jenny, Atom och Charlotta på Pitchers för lite mat, öl och allmänt tjöt några timmar innan vi drog vidare till Sarahs 30-årsfest där vi blev först på plats. Förutom värdparet och vår lilla knökmätta grupp så slöt även Baff, Michaela och några av Eks kompisar upp allteftersom kvällen fortled. Var en riktigt bra lördag, hade så jäkla kul och skrattade så tårarna rann titt som tätt. Drog hemåt en bit efter 23 då Erik ville hem i vettig tid för att orka upp på söndagen, vilket är rätt tacksamt idag. ;)
 
Men då jag hade fullt upp igår så har jag ännu mer att ta ikapp idag. Läste uppgifterna i veckan och har funderat på dem sedan dess men inte skrivit ihop något. Och vet fortfarande inte riktigt vad jag skall skriva. Insåg inte riktigt hur svår den här kursen var när jag sökte den. Jag har väldigt svårt att vara kreativ på kommando, men är väl kanske just det jag behöver träna på antar jag... Så, back to work I guess. ^^
 
 


Helena

Hoppas det går bra för dig :) Du får la trösta dig med att det är en intressant kurs iaf! Eller ja, den LÅTER väldigt rolig iaf :D Men jag är precis som du, har väldigt svårt för att vara kreativ på beställning. Det är ju ganska mkt så med mitt jobb öht, att jag behöver inspiration till att skriva. Men de dagar jag inte har ngn inspiration försöker jag göra annat, typ planera/analysera/sortera text, som ju är grunden till själva skrivandet. Men om du nu ska bli klar IDAG får du väl helt enkelt pressa fram lite inspo då.. ;)

Svar: Haha. Näe, bra går det definitivt inte just nu. ;) Men ja, kursen är intressant, bara det att inlämningsuppgifterna är udda emellanåt. Jag hade föreställt mig kursen mer som... jag vet inte, "Beskriv ett monster", "berätta om en dröm du haft", "berätta en historia om en valross" eller whatever, men nu är det mycket mer verklighetsförankrade saker, typ "skriv en profil på en i din familj och berätta en anekdot från den personens barndom", vilket gör det mycket svårare för mig att bara hitta på. Jag ville nog använda fantasin mer medan den här kursen hittills mer verkar fokusera på språket och hur man berättar om olika saker ut olika perspektiv osv. Fortfarande intressant som sagt men ändå. :)
xilona.blogg.se

helena

Hehe, asså jag tycker tvärtom det är roligare att skriva om saker man kan relatera till. Är inte så mkt för fantasy eller hitta på över lag, vill gärna skriva kring mina egna upplevelser och erfarenheter. Det kan ju vara kreativt det med. Men men, hoppas du får ut något av kursen ändå och att du hinner få in uppgiften i tid :)

Svar: Jodå, jag gillar också att skriva om saker jag kan relatera till, lite därför jag skriver här tex, men har svårt att plocka fram någon händelse eller person att beskriva på kommando. Som sist när jag skulle beskriva en traumatisk händelse i min barndom och beskriva den så målande som möjligt, men jag har ingen traumatisk händelse att skriva om...? Så fick ta en och sedan överdriva den. Funkade ju men känns ändå inte genuint.
xilona.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: