Slappt...

Härligt slapp helg hittills. Lördagen spenderades mestadels i soffan med en bra bok, men hann även med städning och diskning innan Erik kom hem vid 22. Hade väl i och för sig vart konstigt om jag inte hunnit med det på den tiden. ;) Han var hemma för att fixa linser och klippa sig men blev uppraggad på husmålning hemma hos Alex och Sofia på lördagen, därav den sena hemkomsten. Blev varma mackor och ett avsnitt Game of Thrones samt de sista avsnitten på säsong två av Walking dead.

Idag har det vart balkong och bok för hela slanten i och med det sköna vädret. Så härligt att även om det bara är tio plusgrader ute så är det ändå varmt och och skönt på vår balkong då det är helt vindstilla... ^^ Började undra över grannen nedanför dock. De grillar för jämnan på våren/sommaren, och idag höll han nog fan på en timme minst. Och la på stek efter stek efter stek efter... Vet inte om han skulle föda ett helt kompani eller om han fixade hela nästa månads matlådor på en gång men damn, vad mycket mat. :P

Nu skall vi strax iväg för att handla och efter det är det filmen Avengers på bio som gäller. Måste bara blåsa håret först... ;P Toodles.



Friday on my own...

Sov piss inatt så var lagom pigg imorse när klockan ringde. Gäspat mig igenom hela dagen. Och konstaterat att mensvärk ihop med ett stillasittande jobb och en kass stol är en dålig kombo. Min rygg har typ tagit död på mig idag och har knaprat piller för glatta livet. Blev i alla fall klar med mitt projekt som skulle in idag. Alltid något. ;)

Erik tog Saaben till Trollhättan efter att ha släppt av mig på jobbet så tanken var att gå hem när arbetsdagen var slut. Något som lockade sådär mycket när regnet stod som spön i backen. Hade dock med mig både regnkläder och paraply i och med att det utlovats regn så egentligen så var det inga problem. Vilket dock inte påverkade suget ett dugg. Gulliga Ann-Sofie erbjöd sig att skjutsa hem mig och jag tackade och tog emot. Hann bli gött blöt bara på biten mellan bilen och lägenheten oavsett. :P

Lade mig i sängen för att sträcka ut ryggen (bad idea...) och tvärsomnade. Vaknade några timmar senare och då det var uppehåll passade jag på att ta en tur till Konsum och inhandla grejer till kvällens meny bestående av varma mackor. Plus kattmat, kattgodis och en stor påse människogodis. :P Myst i soffan framför Bunny Girl på 3an och sedan Life as we know it. Velat se den sistnämnda ett bra tag men är oerhört svårt att få babe att se en romantisk rulle. :P Så får la passa på medan han är väck. ;)

Funderar på om det är dags för sängen eller ej... Hela kroppen är seg och huvudet har nog lagt av för dagen, men samtidigt så vill jag njuta av att vara ledig. Har visserligen fyra dagar till på mig innan jobbet kallar igen, men ändock. ;)

Good night folks.




Ändrade planer...

Får numera skjuts till jobbet av babe då min bil pajjat. Eller tja, pajjat och pajjat, men multiremmen har hoppat av vilket gör att drivningen till servo, AC och batteri skitit sig. Var på väg till Bergvik för att handla för några dagar sedan när batterilampan plötsligt började lysa och ratten blev trög som fan att vrida. Lovely liksom. Fick riktigt slita i ratten för att ta sig runt de små rondellerna men kom till sist fram till Maxis parkering... Tittade under huven, kollade batteri och servoolja men hittade inget som såg konstigt ut. Erik körde hem och konstaterade även han att ratten var ett helvete. Lät bilen stå nästa dag och fick skjuts till jobbet. Erik kollade upp problemet och verkade vara en rem som pajjat. Efter att återigen ha kikat under huven och nu vetat vad vi skulle kolla efter så såg vi att spännrullarna var blanka och fina (blanka och fina i motorrummet på en gammal bil...? Då har det suttit något över tills nyligen...) och att remmen hängde lös långt nere i motorrummet. Erik lyckades inte få upp den men jag kom åt någorlunda i och med att jag har mindre händer. Remmen ser hel ut, men har egentligen ingen koll innan vi får upp den helt. Gert tror att det är spännrullen som behöver bytas (ca 1500 spänn) medan pappa tror på remmen (ca 300 spänn) så jag håller på pappa. ;) Tydligen skall själva bytet teoretiskt sett vara rätt lätt men förbannat tungt. Pappa uttryckte det som så att det inte är några problem för Hulken... Vilket ju känns lovande... Har jag tur så kan Erik få det på plats, för jag har fan inga muskler att skryta med, men antagligen så kommer inte han åt ordentligt... :/

Hade tänkt pilla med skiten idag efter jobbet då vädret var toppen imorse, men i och med att det hann slå över till regn innan jag ens kom hem så lockade soffan snäppet mer. ;) Bilen tar inte skada av att stå några dagar till heller även om det blir lite joxande med bara en bil, så blir nog till att fixa det i helgen. Såvida det inte är pissväder då också... Suget att stå utomhus och pilla i en bilmotor sjunker rätt kraftigt när man blir dyngsur. :P

Rätt ugget här hemma i lägenheten så täcket har varit obligatoriskt i soffan de senaste dagarna. Mys deluxe. ^^





And yes, I'm bored...

Men nu tänkte jag nog faktiskt dra med mig täcket tillbaka till sängen och avrunda den här dagen. ^^ Nightynight.



Look at my horse...

... my horse is amazing...

Den här låten går på repeat i mitt huvud just nu. Not a clue why, inte hört den på evigheter. Vilket väl egentligen inte är en direkt förlust men då den förpestar mitt huvud så tänkte jag att den kan göra detsamma hos er. ;)




Pros and cons...

Otroligt seg dag på jobbet idag. Endast suttit med ritningar och stycklistor, men allt har tagit en sån jäkla tid då Andreas vart upptagen större delen av tiden, och Ann-Sofie bara kunde hjälpa mig med vissa saker. Och jag försöker lära mig ett nytt program utan minsta tillgång till manualer... Vilket inneburit att det blivit en jäkla massa dötid, något Sissi hatar. Och inte fan blev jag klar heller... Hade bara en liiiten liten sak kvar när dagen närmade sig sitt slut, men klart som fan att den lilla lilla saken sket sig. Blir så trött. Borde gå snabbt att fixa imorgon dock när folket är tillbaka på sina stationer. :P

Fick bytt plats idag i alla fall. Sitter nu och knör bredvid Ann-Sofie på hennes (i och för sig stora) skrivbord. Upptäckt att det finns både för- och nackdelar med den nya platsen. Nackdelarna är att den är rätt trång (speciellt i och med att jag har en jäkla massa A3-ritningar överallt samt att jag gillar att sortera mina grejer, jag gillar INTE att ha allt liggandes i en och samma hög bara för att det skall få plats), jag har ingen skrivbordslampa så ljuset är halvkasst och min stol är helt jävla värdelös. Arvid slutade jobbet igår (började på en annan avdelning) så Andreas snodde snabbt hans stol, Ann-Sofie snodde Andreas gamla och jag sitter nu på Ann-Sofies... Den har en vinglig sits som ändrar läge så fort man lutar sig framåt, höger armstöd är trasigt så det sitter för långt ner medan det vänstra är fast i högt läge. Det finns inget nackstöd och ryggstödet är för kort för att stöda hela ryggen. Dessutom är vinkeln på ryggstödet konstig så såvida jag inte sitter och trycker bak röven så ger ryggstödet inget stöd i svanken. Så huvudsakligen så sitter jag som en hösäck, framhasad på sitsen och djupt nedsjunken så att skuldrorna stöds av ryggstödet. :P Kände redan efter en dag att ryggen börjar säga ifrån. Ryggövningar ikväll kanske...?

Fördelarna är å andra sidan att det är mer sällskapligt och väldigt mycket lättare att fråga om hjälp. Nu kan man bara slänga ur sig en fråga och de kan svara, utan att jag behöva resa mig, gå in i nästa bås, försöka förklara problemet, dra med sig dem tillbaka till mitt bås där de kan visa osv. Mycket smidigare och mycket snabbare. Dessutom så har jag fått en monster-3D-mus... ;) För er som inte vet så brukar man använda två datamusar (datamöss...?) när man caddar, en är en vanlig och en är en 3D-mus (en snurrsak som underlättar när man skall rotera modeller, zooma osv) och då de inte hade någon vanlig 3D-mus på lager så fick jag en som de specialbeställt. Mycket mer avancerad och med en massa olika funktioner. Vilket visserligen är rätt bortslösat på mig i dagsläget men va fan. ;) Fått många avundsjuka blickar och kommentarer idag, men jag har svårt att förstå fascinationen. I mina ögon är den snarare lite väl klumpig. :P Kanske lär mig uppskatta den så småningom. ;)



Monday...

Allmänt trött och seg idag, sov la sådär inatt. Dagen har gått fort men ändå långsamt, konstigt nog. Jag trodde (dum som jag är) att det bara var att lägga in ett sista rör på tillverkningsritningen idag och så skulle jag vara klar med den ytterst roliga uppgift jag sitter med... Well, tji fick jag. Har dock inte caddat något direkt idag utan har mest suttit med ritningar. Vilket tagit sin lovliga tid det med. Hoppades att jag skulle bli klar med det sista innan jag gick, men körde fast på sammanställningsritningen... Dålig koll på vad jag skall måttsätta och vad som räcker att det har mått i detaljritningarna... x_x Men jag kaaanske blir klar imorgon om jag har tur...? ;)

Det jag hatar mest är att bara sitta och vänta, det är då tiden går så jäkla långsamt. När jag kört fast, eller när jag faktiskt är klar men inte vet vad nästa steg är, och Andreas är upptagen på annat håll och jag bara får sitta där och försöka se upptagen ut under tiden... :P Är det en smärre sak som jag kört fast på så kan jag ju fråga någon annan men känns oftast smidigare att fråga Andreas då han vet vad det handlar om. Något han kanske inte uppskattar då han har annat att göra än att hjälpa mig, men osis för honom liksom. ;)

Har så smått börjat fundera på sommarens semester också... Egentligen så har jag ju inte arbetat in någon än, men eftersom jag är konsult så kan jag ta ut betalda semesterdagar i förskott. Tar jag inte ut dem så kommer semesterersättningen betalas ut när min anställning går över till Metso, vilket är i oktober någon gång... Men då jag redan har en lön, plus att jag antagligen kommer få två månadslöner då eftersom Framtiden ligger en månad efter medan Metso ligger i fas, så låter några lediga dagar med lön i sommar mycket mer lockande än lite extra pengar i oktober... Så frågan är ju mer NÄR jag skall ta semester och hur MYCKET jag skall ta... Kan ju även ta obetald semester... Har ju absolut ingen koll på hur Eriks sommar ser ut i och med att han letar jobb för fullt (så har ni ett jobb för en byggingenjör på lager så hör gärna av er... ;) ) och vill ju gärna försöka matcha så gott det går. Dessutom så är jag sugen på att ta en resa i slutet av sommaren då jag och Erik fortfarande inte varit iväg utomlands ihop, trots att vi vart ihop i 5½ år nu... Inte helt ok. :P Känns änna som att det är på tiden nu... ^^

Fast i och för sig... Funderar på att göra en tatuering till efter sommaren ihop med bästa Anna, men det kan ju inte gärna gå så jäkla mycket pengar.... :P Får nog bli en hyfsat liten tatuering tror jag... ;) For now.



Something old, something new. Something borrowed, something blue.

Inget handlande än. Jag mår lite illa så är inte sugen på något alls... Bränner i halsen men hoppas att en halsbrännetablett löser det. Blir troligen donkan ikväll då varken jag eller babe orkar ställa oss och laga något större. Orkade inte laga något igår heller så då blev det grillad kyckling, rostat bröd, potatissallad och aioli. ;) Inte fy skam.

Kom btw just på att jag sitter här i pappas gamla jeans, syrrans gamla linne och syrrans bh (not as creepy as it sounds, hon rensade ur sin bh-låda då några bhar blivit för små och jag fick med mig några fina hem, en fördel med att brösten stannade på size small antar jag...), men kan ju trösta mig med att i alla fall trosorna och sockarna faktiskt är mina... ;)

Den här låten ligger som favorit hos mig just nu, och även om jag gissar att ni redan hört den till döds och leda så får ni höra den igen. ;) Bra låtar kan man lyssna på flera gånger. Lite rädd att jag kommer förstöra den dock, men what the heck.




Long time no see...

Var tre långa veckor sedan jag var här inne men det är ju trevligt att se att ni fortfarande kikar in titt som tätt. ;) Inte haft något sug att blogga men då flera frågat hur det går med jobb osv så tänkte jag att det kanske var lika bra att få ihop ett inlägg.

Lika bra att börja från början så ni kan ju luta er tillbaka och förbereda er på ett intetsägande och trist men troligen långt inlägg. ;)

Drog hem en vecka över påsk för att passa huset och lillsyrran (som knappast behöver passas men som kanske i alla fall vill ha lite sällskap en av de tre veckor päronen är iväg till Filippinerna). Passade på att träffa bästa Anna när jag väl var hemma så blev både lunch i (den ytterst kalla) solen, bio (såg Hunger Games, rätt bra film och väl värd att se om ni är sugna) och party ihop med Karin på långfredagen. Hade tänkt ta en massa fina bilder alla dagar men kameran kom knappt fram alls. Enda bilderna jag har är några på vägen från Annas lägenhet till krogen.



Hur kommer det sig att jag alltid är den blekaste på vartenda jäkla kort som tas...? o_O Är mitt puder reflekterande...?




Fick till sist sålt mina biljetter till In Flames konsert i Trollhättan den 11e (?) april till någon snubbe jag hittade på nätet efter en massa velande fram och tillbaka. Hade längtat efter den konserten i typ ett halvår men då jag skulle börja jobba uppe i Karlstad den 10e så passade det inge vidare. Har ju sett dem tidigare och lär la få möjligheten igen så är inte hela världen. Dessutom tjänade jag och babe på biljetterna då vi köpte dem för 380 och sålde dem för 600. ;) Vilket var ett välkommet tillskott i en mycket (mycket) tom pengakassa.


Började på det nya jobbet direkt efter påsk och måste säga att det flutit på rätt bra. Sitter på KWE, den avdelning som har hand om våtänden i pappersmaskinen (där man tar den våta pappersmassan, pressar och formar den, trycker ut vatten osv). Fick en mentor, Andreas, första dagen och han visade mig runt och presenterade mig för alla samt visade mig min plats. Eller tja, tillfälliga plats. De har fullt upp just nu och det finns inga lediga platser så fick låna Lisas plats då hon varit sjukskriven i två veckor, men då hon kommer tillbaka nu på måndag så kommer jag troligen få dela skrivbord med Ann-Sofie, en kvinna som började på Metso två veckor innan mig. Andreas är hennes mentor också och även om hon är ny så har hon arbetat med CAD tidigare så hon hjälper mig en del hon med.

Det var inga fler nya när jag började så blev ingen kurs i Catia (det CAD-program Metso använder) vilket jag hade hoppats på. Istället har jag fått sitta med instruktionsböcker och övningar och försökt lära mig på egen hand. Hade nog tänkt att Andreas skulle suttit med mig och instruerat men han har fullt upp med egna uppgifter samt med att hjälpa Ann-Sofie så har blivit till att testa sig fram på egen hand för det mesta. Vilket väl har fungerat helt ok ändå. Sliter mitt hår emellanåt när programmet strular och jublar när det gör som jag vill. ;)

Upplägget var som så att jag skulle ha en upplärningsperiod där jag först skulle gå en Catia-kurs alternativt arbeta enskilt med övningar för att lära mig själva Catia-programmet (bara arbetat i Pro Engineer tidigare), sedan börja göra ritningar av färdiga produkter/modeller. Efter det skulle jag lära mig att göra modellerna utifrån ritningar och när jag väl lärt mig alla steg och mina ritningar och modeller blivit granskade och godkända så skulle jag få börja med enklare uppgifter. I mitt huvud skulle jag i alla fall få några veckor på mig. I verkligheten så fick jag börja med ett verkligt projekt efter fyra dagar. Och det efter att ha hoppat över åtskilliga delmoment i utbildningsstadiet. Och utan att någon faktiskt kontrollerat mina grejer. Alls. Uwa.

I måndags kom en av kvinnorna på pipeing-avdelningen (de som har hand om alla rör i maskinen) med en uppgift hon bad mig ta hand om då hon skulle sjukskriva sig nästföljande dag på grund av en operation. Ok, sa jag och antog att det skulle vara en relativt lätt uppgift eftersom jag fick den trots att jag var helt grön på området. Men icke. Som jag svurit över den här uppgiften. Och som andra svurit över den. Handlar om en maskin som skall till Kina och som skall ha ett spritsrör som sprutar parfym på pappret, och min uppgift skulle då vara att göra en tillverkningsritning på spritsröret. Fair enough. Om nu bara det varit det enda. Det trillade in mer och mer och mer uppgifter hela tiden och ingen visste egentligen vad som skulle göras eller hur det skulle göras eftersom det var nytt. Clever att ge det till mig då liksom. För jag kommer ju inte alls behöva någon hjälp eller ta upp en massa extra tid eftersom jag fattar nada.

Dessutom så hade inte ens tjejen själv gjort det här förut och det är flera som suttit och pillat i modellen samtidigt så det var typ inget som stämde. Hon sitter i ett annat program, eller snarare en annan del av Catia och de pipeing-grejer som de har är inte kompatibla med vår del så har fått cadda om en hel del och försökt få det att fungera. Höll på att bli galen när jag inte lyckades få hål i en plåt som satt bakom spritsrören. Ritade upp hålen i sketchen, körde ett pattern i caden, klickade pocket men inte fan funkade det. Efter åtskilliga försök gav jag upp och gick till Andreas och när han pillat runt en bra stund och inte fattat varför det inte fungerade så upptäckte han att någon råkat lägga in en extra plåt... Så mina hål fanns där, de syntes bara inte eftersom det låg en extra plåt över som inte skulle vara där. Inte alls irriterande. Nu börjar det dock bli klart, har några detaljer kvar att fixa men det hoppas jag att jag hinner på måndag... Och de har lovat att nästa uppgift blir mer anpassad till min nivå och definitivt mycket mer logisk och pedagogisk så jag håller tummarna. :P

Annars så trivs jag faktiskt väldigt bra. Folket är jättetrevligt och även om jag kör fast i programmen emellanåt så känns det ändå som att jag fattar någorlunda. En av sakerna jag var mest orolig för innan var om jag skulle passa in eller ej. Jag är rätt blyg av mig och brukar vara tyst i början och känna av folket innan jag pratar vilket ibland leder till att jag sitter i ett hörn och inte pratar med en själ, men den här gången kändes det rätt direkt och jag pratar hej vilt. Och det känns bara så jävla skönt. Jag är bekväm och kan med att säga vad jag tycker och känner inte att jag behöver hålla tillbaka. Enda jag håller tillbaka en smula är la min klädstil. Känns inte riktigt rätt att komma i trasiga baggybyxor och en bandt-shirt direkt, så har kört på jeansleggins eller stickade strumpbyxor med olika toppar till. Brudarna där har dock väldigt neutrala kläder, mycket jeans och skjortor eller koftor och jag får nog börja fundera på vad jag kan utöka min garderob med för jag har väldigt svårt att se mig själv med kofta... :P


Nu tänkte jag i alla fall släppa iväg er, gissar att ni fått ert lystmäte av mitt liv för tillfället. ;) Dessutom tror jag att Erik vill iväg och inhandla kvällens mysmat. Vad det nu blir. Orka planera liksom. ;) Toodles.