Framsteg... eller...?

Har varit ett jäkla rabalder inatt. Man hör kattungen pipa högt, Erik flänger sig ur sängen och rusar ut i köket och berättar sedan att Stitch jagar runt Tjockis i lägenheten. Och han var på honom till och från hela kvällen igår också. Vår gissning är att han vill leka, för han verkar inte arg eller aggressiv som han kan bli mot oss ibland när han får en snedknäpp (eller jag retat honom för mycket, ehum), men han verkar inte riktigt veta hur han skall gå tillväga. Tjockis har ju gjort tjurrusningar mot Stitch nu i två dagar och buttat in i honom när han springer förbi, och nu verkar Stitch göra ungefär samma sak tillbaka. Vilket funkar sådär bra när motståndaren är en tredjedel så stor... Dessutom naffsas han, eller snarare måttar som att han skall naffsas, och det verkar kattungen inte veta hur han skall reagera på. Skulle Stitch vilja så skulle han ju kunna bita ihjäl Tjockis direkt, för vill han så biter han stenhårt (vilket våra ben och armar kan vittna om) men några sådana utfall har han inte gjort. Stitch har ju alltid varit en ensamkatt med mysko vanor så kan ju förstå att det blir lite omvälvande när man plockar in en übersocial kattunge som helt plötsligt snor alla ens favoritplatser.
 
Att kattungen kommer trivas och må bra tvivlar vi inte så mycket på men frågan är ju hur Stitch tar det hela. Skiter det sig så är det ju kattungen som ryker tyvärr, men vi hoppas att det kommer gå bra. Båda är nyfikna och de nosar på varandra hela tiden, och igår kunde Tjockis till och med slicka på Stitch huvud utan att han sprang iväg så de gör i alla fall framsteg. ;)
 
Halvt omöjligt att ta kort på kattungen om han inte ligger ner, han är fanemig aldrig stilla!? Han hoppar, och snurrar, och rullar, och springer fram och tillbaka konstant. Och ser han att man håller upp kameran framför honom så skall han fram och buffa på den med huvudet också. Verkar vara så han undersöker saker och ting, genom att springa rakt in i dem. :P
 
Men nu är det shopping som gäller, så toodles.



Tjockis...

 



Thank god it's friday...!

Höll på att inte ta mig upp ur sängen imorse. Helvete vad trött jag var. Ögonen föll ihop medan jag traskade till bilen och kände mig väl sådär säker bakom ratten... :P Men till jobbet kom jag och där satt jag och gäspade ikapp med mina kollegor. Verkar som att tröttheten var allmänt spridd.
 
Hade funderingar på att dra hem redan vid lunch, men det gick ju som vanligt sådär bra. På tok för mycket att göra och då flera element skulle lämnas ut idag så blev det till att sitta kvar. Var dessutom tvungen att tidrapportera innan jag gick hem då hela företaget har fått påbackning om att vi är för dåliga på det och att vi därigenom förlorar pengar. Tråkig syssla men tyvärr nödvändig. Hann i alla fall klart med både tidrapportering och utlämning av mina element, så kan slappna av lite under helgen. Noll koll på vad jag skall göra på måndag, men det är ett senare problem. ;)
 
Ser ut att bli en lugn kväll hemma med thaimat och film, vilket nog är precis vad jag behöver just nu. Lär slockna i soffan hyfsat tidigt skulle jag tro, men det får väl vara hänt  i så fall. Skall ändå försöka komma upp i vettig tid imorgon då vi skall gå på jakt på jobbkläder åt Erik. Han tyckte det var mer prio med hans utstyrslar än med mina kläder till bröllopet så jag får la ge mig ut och kika i nästa vecka istället. :P Behöver shoppa inför Annas Disney-fest också... Massa pill kvar där.



Snart snart snart helg...

Helt jävla tokschleten just nu. Det är kaos (och när jag säger kaos så menar jag TOTALT kaos, man kan bli galen för mindre) på jobbet och jag har sovit kasst det senaste. Inatt drömde jag till exempel att lillbrorsan skulle ha ihjäl mig med en stor köttkniv... Helt normalt. Nära att lyckas var han också. Sov sådär bra efter det. Härom natten drömde jag även att jag dog och att ingen direkt brydde sig. Varken familj, vänner eller pojkvän. Alla tyckte det var synd men tänkte att det kunde varit värre, det kunde varit någon de faktiskt brydde sig om som dog. Var lite lagom depp den morgonen. :P Spelar liksom ingen roll att det bara är en dröm, känslan sitter i ändå.
 
Längtar verkligen till helgen. Behöver sova ut. Dock så skall jag och Erik ut och leta bröllopspresent och kläder på lördag och på eftermiddagen så har jag match i Edane, så större delen av dagen och kvällen försvinner där. Söndagen är dock helt fri. Erik lär dra hem mot Trollhättan men är ingen tid bestämd så kan la bli när som. Troligen inte jättetidigt om jag känner min pojkvän rätt. ;)
 
Tjockis verkar btw trivas bra och han är nästan för kelig, om det nu är möjligt. Han kurrar och stryker sig och buffar och faller över fötterna på en i hänförelse så fort man kliver in i rummet. Och han är likadan mot Stitch vilket väl mottas sådär bra. Speciellt när han kommer rusande och totalt headbuttar Stitch i sitt kontaktsökande. ;) Dessutom verkar han ha noll balans så han ramlar omkull hela tiden när han lutar sig mot saker... Men söt, det är han. ;)



Välkommen Tjockis...

Blev sent upp till Karlstad idag ändå, av flera orsaker. Men nu är vi äntligen hemma, ihop med ett ton alkohol (ok, kanske inte riktigt, men det kändes så), Stitch och vår nya rumskamrat.

Everybody, meet Tjockis!



Han är tanig, med en liten råttsvans och det enda som är stort på honom är aptiten (och magen efter att han länsat en tallrik) men damn vad charmig han är. Han kurrar hejvilt och trampar runt i lägenheten medan Stitch avvaktar på säkert avstånd. De nosar dock nyfiket på varandra så håller tummarna att det går vägen.

Det första kattungen gjorde när jag visade kattlådan var dock att lägga sig i den, leka runt och kråma sig... Så det är bara att konstatera; vi har numera två idiot-katter. :P

Skulle dock behöva hjälp med lite namnförslag. Kattungen och Tjockis kanske inte riktigt håller i längden. ;) Så, tips på passande hankattsnamn?



Äntligen hemma i Sverige igen...

Nog för att trippen har varit riktigt najjs, men helvete vad trött man varit. Idag har det varit till att sova ut, och då jag inte börjar jobba förrän imorgon så tänkte vi försöka ta dagen i ett lugnt tempo. Dessutom mysigt att vakna upp till detta:



Eller tja, första gången vaknade jag av att han hoppade upp på magen och trampade runt, men gång nummer två satt han i fönstret. ;)



Läggdags...

Har mumsat i mig resterna av gårdagens pizza och slökollat på Legally Blond (yes, I know, men jag var sugen på något (fruktansvärt) lättsmält) medan jag surfat runt och kollat hotell i Tyskland. Även smsat fram och tillbaka och bestämt date med både faster och kompisar framöver. Skall bli najjs.
 
Har fortfarande inga pengar på mitt ICA-kort men ringde banken tidigare och de sade att det ibland kan dröja lite om bankerna är sega med sina ordrar. Så förhoppningsvis har jag pengarna imorgon. Annars får jag nästan lite panik. Skulle behöva tanka också men det är jag ju sådär sugen på med tanke på hur det (troligen) gick sist... :/ Men får la ställa mig och rycka hejvilt i kortgrejen för att se om den sitter fast eller ej innan jag betalar. ;)
 
Men just nu dunkar faktiskt mitt huvud något infernaliskt så är nog dags att dra sig mot sängen. Så godnatt. ^^



Märks att det är måndag...

Hektiskt dag på jobbet trots väldigt lite gjort. Mest möte och diskussioner idag. Och tråkiga beslut om nya revisioner. Alltid jobbigt att gå in och ändra något som man ändrade bara några dagar tidigare. Har heller inte fått in några pengar på ICA-kortet så jag känner mig väldigt fattig just nu... Tur att Erik då precis kom hem så han kan payya för allt, mohahah.



Skön helg men nu är det snart slut...

Lugn och skön kväll hemma framför TV och dator med katten som enda sällskap. Erik var för trött efter gårdagens eskapader för att orka ta sig upp idag så han droppar in någon gång imorgon. Längtar inte det minsta till jobbet imorgon men har ju inte så mycket att välja på direkt. :P Får se fram emot resan till Tyskland, skall bli så jäkla skönt att komma bort ett tag. Och blir första trippen med Erik och det är la änna på tiden efter dryga sex år ihop. ;)
 
Så här ser min kväll ut just nu:
 
 
Hårfärgen blev i alla fall helt ok. Jämnare än på länge så toning kanske var ett bra val framför färg. ^^ Men nu kanske det är dags att avrunda kvällen så jag pallar krypa ur sängen imorgon. Så oyasuminasai minna.



Söndag...

Sitter just nu med färg i håret och håller tummarna stenhårt. Testade en toning istället för den vanliga färgen och satsade på en rödbrun nyans som såg väldigt fin ut. Kletet i håret är dock gult så skall bli intressant att se vad det blir för resultat... Kanske blir att panikåka och köpa ny färg imorgon... ;) Kan inte fixa det ikväll om det nu skulle knipa då jag just nu inte har något betalkort och heller inga kontanter... xD
 
Mitt kort blev skimmat i dagarna, troligen när jag tankade förra fredagen, så banken spärrade det när de såg att flera, för mig ovanliga, köp höll på att gå igenom. Ett på 900 spänn på Betsafe hann gå igenom, men som tur var så kan jag få tillbaka de pengarna. Dock så var jag ju tvungen att slänga kortet då det var spärrat, så nu sitter jag och väntar på ett nytt. Borde komma i början av nästa vecka och sedan kommer koden några dagar senare. När vi är i Tyskland... x_x Tänkte jag kunde använda ICA-kortet istället så satte över 2000 spänn på det, men de kommer tydligen inte in förrän på måndag. xD Jäkla tur att jag drog med Erik till Ica i torsdags så han kunde köpa lite helgmat till mig annars hade det blivit en redigt tråkig helg för min del... :P
 
Tänkte dock lägga en beställning på Onlinepizza.nu då jag såg att man kan göra det på mobilfaktura. :P Tillkommer visserligen 20 kronor, men det kan jag la leva med. Sjukt sugen på pizza just nu. Vågar inte göra det förrän jag tvättat ur färgen i håret dock, för även om de säger att det kommer ta 45 minuter så brukar de vara här efter 20. Lite jobbigt om jag står i duschen då. ;)
 
Nej, nu är det nog dags att skölja ur skiten och se hur resultatet blev...



Ente sugen på nåe...

Har en lite jobbig känsla just nu. Är trött men vill ändå inte lägga mig. Är hungrig men orkar inte fixa något att äta. Jag är liksom inte sugen på någonting alls. Funderar på manga - men njä. Film är jag inte sugen på och boken jag håller på och läser orkar jag inte plocka fram. Så skulle egentligen lika gärna kunna gå och lägga mig så jag kommer upp i vettig tid imorgon meeen - njä.
 
Inatt sov jag hela 11 timmar så gissar på att sömn i dagsläget är rätt välbehövligt, och blir nästa vecka lika rolig som den som var (uff) så kommer jag nog behöva min vila. I och för sig så drar jag och babe mot Tyskland på onsdag eller torsdag (varför bestämma sig i tid liksom...?) så blir en kortvecka på jobbet för min del. Men ändå. Kanske lika bra att knyta sig. Toodles.
 
 



Disneytema...

Bästa Anna skall ha Disneytema på sin födelsedagsfest så jag sitter just nu och googlar hejvilt på utstyrslar, musik, ölspel och annat najjs. Har en viss plan vilken karaktär jag hade tänkt gestalta på partyt men är inget bestämt än. Hänger lite på vad jag får tag i för grejer. :P Hoppas alla tänker gå all in, även om jag anar att så kanske inte är fallet. Men vore lite jobbigt om jag är den enda som sitter på GG utklädd till ett fantasifoster. ;)
 
Här har ni också en guldklimp, en helt underbar parodi på Disney. Killen är sjukt duktig och jag älskar klippet. Dessutom är han sjukt underhållande att titta på. Förhoppningsvis har ni tillräckligt bra koll på Disney för att förstå det roliga. ;)
 
 



Pics från Turkietresan...

Har äntligen orkat gå igenom bilderna från Turkiet, för även om det inte blev så många (för att vara mig) så var det ändå en del att ändra skärpa och ton på. Många typ likadana bilder då vi låg på så gott som samma plats på stranden varje dag men i vilket fall. Här kommer ett urplock från min och Sandras resa till Torba samt några pics från turerna till Bodrum.
 
 
Torba var en mysig ort även om det var på tok för litet för min del. Det fanns inget att se och inget att göra, och ville man åka på någon utflykt så innebar det många timmar i bussen så kändes inte aktuellt. Det var tur att det blev några kvällar i Bodrum (närliggande stad), annars hade jag nog fått total abstinens. För även om jag gillar att ligga på stranden och steka så gillar jag även att faktiskt göra något. :P Men då vi endast var iväg en vecka så funkade det att ligga på stranden på dagarna och gå ut och käka på kvällarna.
 
Rosbilderna är från en väldigt speciell kväll i Bodrum där Sandra charmade ägaren till en krog vi hamnade på. Hur kul kväll som helst. :D Och den sista bilden är på en troligen godaste efterrätt jag någonsin ätit. Vanlig vaniljpannacotta, men helvete vad god. Vi hade köpt middagspaket på vårt hotell så man fick välja förrätt, huvudrätt och efterrätt tre kvällar och det blev den här efterrätten varje gång. :P Fint hotell (och barnfritt - halleluja), bra personal om man bortser från några påträngande serveringskillar (varav en bjöd ut oss i slutet av veckan och blev tokbitter när vi tackade nej), fin, om än liten, strand och helt underbart väder hela veckan. Var en mycket skön och välbehövlig semester.
 
Nästa år kan vi ju försöka få ihop en resa med alla brudar men då gäller det att vara ute i jäkligt god tid då jag lägger min semester i april-maj. :P Inte omöjligt att man kan ändra men man måste i vilket fall bestämma på ett ungefär. Hade varit najjs att dra iväg med allihop på en soltripp. ^^



Inte så tidigt ändå...

Klockan är tjugo i tre och NU sitter jag och borstar tänderna... Fastnade i en manga så var helt omöjligt att slita sig. Men nu är det i alla fall sovdags, så nightynight igen. ;)



Så jävla gött med helg..!

Är något sanslöst trött. Var en riktig pissdag på jobbet idag igen, bara saker som skiter sig och går åt helvete. Var ute i maskinhallen en stor del av dagen, och även om det är väldigt intressant och lärorikt så hittar man även en massa fel och problem som man sedan måste åtgärda. Killen som är projektansvarig är dessutom lite av ett aber att arbeta med då han är något kopiöst odefinitiv. Han kan inte ta några beslut, utan skjuter över det på andra, och han har väldigt svårt att komma med klara direktiv. Mycket frustrerande när man skall försöka lösa ett problem. Han är däremot väldigt trevlig och lättpratad, men just ansvarsbiten... tja...
 
Orkade inte en heldag, så drog hem runt halv 4. Erik skulle ju dessutom dra hem mot Trollhättan så tänkte jag skulle hinna hem och säga hejdå innan han stack. Även om det är tråkigt att han är borta så kommer det även bli väldigt skönt att vara ensam. Jag har tänkt bosätta mig i soffan framför dator och TV och inte röra en enda muskel förutom ena handen som kommer gå mellan godispåse och mun. ;)
 
Hade dessutom match idag, vilket väl gissningsvis kan påverkat min trötthet. Det regnade hela matchen - hur skönt som helst! Kunde äntligen andas och jobba på utan problem, för första gången på jag vet inte hur länge. Dessutom gör det inte ont när man slår i backen. ;) Älskar att spela fotboll i regn. Tyvärr förlorade vi, men som vanligt så bryr jag mig inte. Vi spelade mestadels bra, jag räddade två mål samt gjorde flera fina brytningar och skott så jag är nöjd. Lyckades till och med skarva målvaktens utspark med en nick, osäker på om jag typ någonsin lyckats det förut. Fick ju till och med en utmärkelse i HAIF på grund av mitt fyrkantiga huvud - hur jag än försökte nicka så gick bollarna rakt upp i luften. :P Men nu så. ^^
 
Blev dock grymt irriterad efteråt. Det är en gubbe där som skall påpeka allt man gör och alltid ge råd efter matcherna. Bara det att han inte har speciellt bra koll på vad han pratar om. Och han slutar aldrig prata. Dessutom så skall han fysiskt visa vad han menar hela tiden vilket jag verkligen inte uppskattar. Han påpekar ALLTID att jag står för långt ifrån min markering och att jag måste upp i rygg (varpå han visar hur man går upp i rygg på någon, ifall man skulle undra liksom...) men då jag är mittback så behöver jag även ta YTA ibland, men detta verkar inte gå fram. Jag vet att jag ofta behöver gå hårdare in och hålla markering hårdare, men det beror ju helt på situation och hur motspelarna lägger upp sitt anfall. Plus att man ibland faktiskt behöver vila så man faktiskt inte orkar kuta upp för att ställa sig tätt i rygg bara för att sekunden senare kuta ner mot mål igen.
 
Idag var jag tydligen "väldigt blek i första halvlek" då han knappt såg mig alls (trots att jag räddade öppet mål samt avbröt flera anfall, men jaja) men i andra så tog jag mig. Sicken tur att han tycker det. Och vem är han att påpeka hur jag spelar över huvud taget? Han är medlem i styrelsen men har inget i övrigt med vårt lag att göra. Förutom - och det här är illa - att han är pappa till en av tjejerna i laget. x_x Så man vill ju inte vara oartig eller otrevlig mot honom heller men snart börjar jag få nog alltså. Är tydligen många tjejer som klagat på honom tidigare och det har varit uppe på styrelsemötena att han måste sluta, men verkar inte riktigt ha hjälpt. Vettefan vad man skall göra...
 
Men nu tänkte jag nog faktiskt gå och lägga mig. Hade tänkt göra toast och sitta uppe halva natten och glo på film, men jag orkar verkligen inte. Fick dessutom korv och muffins som blivit kvar i kiosken efter matchen så är inte speciellt hungrig ändå. ^^ Så nightynight folks.



Mitt i veckan...

Lyckades komma upp tidigare än vanligt imorse vilket var najjs då eftermiddagen blir mycket (nåja) kortare. Blev inte riktigt så tidigt som jag och Ann-Sofie satsat på, men kanske imorgon?
 
Har dock haft tokont i magen hela dagen. Har huggit och bråkat så funderade faktiskt på att dra mig hemåt redan vid lunch. Tanken fanns faktiskt där redan vid tio-fikat, men kändes rätt ovärt. Lyckades med hjälp av Alvedon och Mentos hålla mig kvar på kontoret hela dagen så kom hem efter en fullgjord dag. Tjötar lite med Erik, går på toa, och upptäcker anledning till mitt magont. Mensen är två dagar tidig. Och den är aldrig tidig. Har haft lite ont i ryggen också så tanken slog mig tidigare att det var mensvärk, men då jag alltid får mensvärk på torsdag och mens på fredag så strök jag den tanken. Dumt, mycket dumt. Kunde gått illa. Speciellt med tanke på att dagens dagens outfit innehöll ett par ljusgråa byxor... ;) Men gick bra den här gången i alla fall, thank god.
 
Hade funderingar på att se Wolverine på bio idag, men ids inte riktigt. Vi är typ 10xguldmedlemmar då vi har hur mycket poäng som helst på vårt bioklubbkort, men då vi aldrig går på bio på vardagarna så blir det aldrig av att vi använder dem. Men då Erik ska till Trollhättan på svensexa till helgen och han flyttar om några veckor så tänkte vi passa på nu i veckan. Dock har jag fotboll tisdag, torsdag och fredag så var ju bara idag som i så fall var aktuellt, men guess not. :P
 
Såg Pacific Rim i söndags. Helt ok film, kanske till och med bra, men man får ju vara medveten om att det är en väldigt lättsmält action. Mechs som slåss mot sjömonster-aliens-kloner liksom, hur djupt kan det bli? Ingen jättedjup story, inga direkt bra skådespelarinsatser, många logiska luckor, men bra action, snygga effekter och konstant högt tempo. Man satt i alla fall inte uttråkad i biosalongen. :P
 



Helgens partaj...

Blev fler bilder än jag trodde i lördags. Tror en del av dem försvann i dimman av någon konstig anledning. ;) Blev i alla fall jag, Anna, Emmelie och Sandra hemma hos Sandra och sedan utgång på Jaguar. Redigt kul förfest och även en kul utgång så en toppenkväll all in all. Får vi gärna göra om snart igen tycker jag. ^^
 
 



Äntligen är veckan över...

Är helt jävla slut. Varit en tung vecka på jobbet och jag har sovit helkasst varje natt, ingen bra kombo. Dessutom match i måndags, träning torsdag och match idag. Var egentligen träning i tisdags också men hoppade den. Var rätt mörbultad från matchen dagen innan plus att jag var drettrött då jag sovit cirka 4 timmar på natten. Vi förlorade båda matcherna men spelade bra och då måndagsmatchen var mot serieledarna och dagens var mot serietvåan så får det räknas som godkänt. Mina ben (och tår, herregud mina tår...) är i alla fall väldigt tacksamma för en spelfri helg. Behövs änna just nu känner jag. Ikväll spelade vi i Munkfors (på konstgräs, uff) och då matchen började halv åtta så blev det en sen kväll då jag inte var hemma förrän elva. Bara jag hemma just nu i och för sig så spelar kanske mindre roll. Stekte upp en hamburgare och har nu gottat ner mig i soffan framför Master Chef Australia. Hittade lite glass i frysen och har kvar godis från taxfreen så går ingen direkt nöd på mig. ^^



Roadtrip till Håverud...

Under min lilla hattiga semester här hemma så blev det bland annat en roadtrip till akvedukten i Håverud. Har velat åka dit ett tag så passade på när vädret var fint och vi ändå inte hade något för oss. ^^ Så här kommer en bildbomb.
 
 



Almost home again...

Är hemma i Sverige igen om än fortfarande i Uddevalla. Kläderna ligger kvar i resväskan men skall lasta över dem i bagen om en liten stund då det snart bär av uppåt mot Karlstad igen. Har inte lagt över några bilder till datorn än, och har förvånansvärt få att visa då det inte blev så mycket fotande i Turkiet. Brukar alltid ta en massa bilder men i Torba fanns det helt enkelt inte så mycket att fota... :P Men ett fotoinlägg lär det la bli ändå.
 
Drar uppåt om en dryg timme och får även med mig Anna denna vända då det är party ikväll. Riktigt najjs. Hade även tänkt dra med en liten kattunge, men det blir till att vänta några veckor till trots allt. Då har katten förhoppningsvis växt till sig lite och det blir smidigare då Erik kommer vara hemma på dagarna.
 
Nej, dusch nu kanske och sedan packning efter det..?