Gott Nytt År!

Det smäller för fullt utanför fönstret från GPs stora fyrverkeri här i Göteborg. Syns tyvärr inget från vårt fönster dock, inte mer än att himlen lyser upp vid varje smäll. Molnigt som satan är det också tyvärr. Hoppas det lättar fram mot tolvslaget så man kan se fyrverkerierna som är då. Kändes lite väl tidigt att gå ut och kika nu vid fem. :)
 
Är ju alltid lite av ett antiklimax såhär vid nyårsafton. Känns som att man måste leta efter den där enorma, snofsiga, perfekta festen där man skall mingla med en miljon människor, uppklädd till tänderna och med champagnen i högsta hugg. Den där festen som man aldrig någonsin hittar. Har dock slutat ha sådan panik över dessa dagar de senaste åren. Det blir ändå aldrig så bra som man tänkt sig så är lika bra att lägga förväntningarna på en realistisk nivå. Dessutom splittras alltid alla på nyår så är svårt, om inte till och med omöjligt, bara att dra ihop det vanliga gänget. Dessutom har ju folk olika prio nu. Alla Eriks kompisar har familj och mina kompisar bor långt bort.
 
Diskuterade med babe igår vad vi gjort under våra (snart) nio nyår ihop och vi kom fram till att vi gjort det mesta; firat i fjällen med vänner (första nyåret, då vi uttalat blev ihop), varit på fester, haft parmiddagar, varit utomlands och haft mysiga middagar på egen hand. Är väl egentligen bara den där megafesten som saknas. ;) I år blir det middag för två i vår lägenhet och sedan fyrverkerier och champagne vid utkiksplatsen på berget vid tolvslaget.
 
Så GOTT NYTT ÅR på er gott folk!
 
 
London nyårafton 2013-2014.



The Hunger Games - Mockingjay Pt. 1

Nyss hemkommen från bion där vi äntligen fick sett The Hunger Games - Mockingjay Part 1. Har varit fullbokat varenda jäkla dag vi försökt få biljetter så bokade någon dag i förväg den här gången och fick några av de sista platserna. Dock våra vanliga platser som vi alltid försöker boka, så vi hade tur. ;) 
 
Filmen var i alla fall riktigt bra. Var lite orolig då den här delen av boken (de splittar ju sista boken i två filmer) är rätt långrandig. Tråkigaste biten att läsa i hela serien även om den fortfarande var välskriven. Katniss är snäppet mindre gnällig och obstinat i filmen vilket är ett plus i mitt tycke. Den slutade också på ett bra ställe och inte med en väldig cliffhanger. Ser fram emot nästa del, bör bli bra och med mycket mer action om de följer boken. Gissar att de kommer göra filmen mycket snällare och mindre blodig dock eftersom de gjort så med de tidigare filmerna. Tycker det är synd att sminka över de hemska bitarna men gissar att det tilltalar en större publik.
 
Låten nedan sjungs av Katniss i filmen och gav mig gåshud. Inte riktigt samma känsla med ett Youtube-klipp med hopklippta scener, men ni får hålla till godo. ;)
 



Liseberg 2014

Jul på Liseberg är då avklarat för den här gången, och det var precis lika mysigt som vanligt (kanske skulle banna orden mysa/mysigt ett tag, de används lite för frekvent i bloggen just nu...) med all belysning och (tyvärr) fejksnö. Verkade vara något vikingatema i år dock vilket var nytt. Var mycket hantverk som vanligt men mycket mer inriktat på tex svärd och dolkar, hjälmar, smide, tovad ull osv, och alla var klädda enligt vikingatids- eller riddartema.
 
 



Bara några timmar kvar nu...

Liseberg är avklarat för i år och nu sitter jag bara här hemma och myser i soffan med tända ljus typ överallt. Har till och med satt på julmusik på Spotify för att försöka komma i stämning, men går sådär. Får hoppas julkänslan dyker upp imorgon i alla fall, annars blir det lite trist. Får gå all in nästa jul annars. ;)
 
Hittade faktiskt lite julgranskulor på Liseberg av alla ställen så nu ser granen lite mer påklädd ut, även om det blir till att fylla ut förrådet med lite snyggare nästa år. Dessa är röda och silver och rätt basic i plast. Hade kunnat köpa katter i stövlar, glittriga nunnor, grisar med shorts och annat mysko för att hänga i granen, men så roligt skall vi inte ha det. ;)
 
 
(De där hyacinterna växer fan precis som de själva vill. Varför växa rakt och fint liksom...? Helt onödigt.)



Pre-julmys med familjen...

Sitter och myser lite i soffan efter att ha tryckt i mig sista biten tjockpannkaka. Har fått köpt alla julklappar nu, de få vi skulle köpa, så är ingen panik på den fronten. Erik skall spela klart matchen han sitter med nu och sedan skall vi dra oss bort mot Liseberg för lite traditionsenligt mys. Är ju tyvärr ingen snö så långt ögat kan nå, men med tanke på pissvädret vi haft det senaste, så är jag glad så länge det är uppehåll.
 
Imorgon är det julmys med allt vad det innebär med Eriks familj som gäller. Blir ju inget av med min familj då päronen satsade på sol och värme istället så blir inget stressåkande fram och tillbaka heller. Hade ju lite julmys förra helgen istället så samlade hela skaran då. Ingen julmat som tur var, men väl annat smått och gott. Och den traditionsenliga julklappsleken of course. Var lite rädd att ungarna inte skulle klara av att man snodde paket av dem, men var absolut ingen fara. Kom hem med en Paradisask, en pannlampa och två ljuslyktor. Fin fångst. ;)
 
 
Nej, Liseberg väntar. Laterz!



Dan före dan före dopparedan...

Har varit en halvslapp dag även idag. Sov alldeles för länge även idag, men var så himla varmt och skönt under täckena... ;) Vi får se till att bättra oss imorgon helt enkelt. Segade lite här hemma innan vi gav oss ner mot centrum för att kolla på lite julklappar. Några timmar senare hade vi hittat lite roligt åt oss (eller kanske mer åt mig, hehe) men inte mycket på julklappsfronten. Vet rätt exakt vad vi letar efter och är lite låsta på fronten, men har några plan b-alternativ om vi inte hittar det vi egentligen vill ha.
 
Skulle ha köpt lite fina kulor till granen vi köpte igår också, men vet inte om det är slut eller om de låtit bli att sälja julgranskulor i år för det är fan tomt överallt. Hittade några riktigt fula, plastiga och även en hel del pyttekulor, men inga finare, så vi sket i det. Köpte en ljusslinga igår och lite glitter idag, så hittar vi inget roligt imorgon så blir det en himla enkel gran i år. ;) Granen är dock himla fin, helt perfekt storlek, rak, jämn och tät. Och bäst av allt - ÄKTA! :D
 
 
Skulle egentligen haft en matta under (och naturligtvis fullt med julklappar...) men får bli nästa år. Hittar inte mitt julpynt så gissar att det råkat hamna på Utby i någon flyttlåda, så får hålla tillgodo med det som fanns i adventsljusstakelådan. :P Fick även en jättefin julgrupp från Eriks jobb, eller snarare från något företag de jobbar med (inte alls mutor, nej nej), så den får hedersplatsen på vardagsrumsbordet.
 
 
Bränner  på det där ljuset så ofta vi kan men hinner aldrig i kapp med datumen... Låg i och för sig efter flera dagar från början då det var rätt många centimeter från toppen ner till 1:an. Men är ju mysigt med levande ljus oavsett, även om man bränner helt fel datum. ;)
 
Kanske lika så bra att jag inte hittade allt pyntet faktiskt, har typ ingen plats i den här lägenheten att ha det. Har inga vägghyllor, fönstrena är fulla och likaså bokhyllan. Och TVn och förstärkaren tar upp hela TV-bänken så kvar är köksbordet och våra byråer. :P Men känns som att granen ökade julkänslan tiofallt så jag är nöjd ändå. Nu skall vi bara hitta de sista julklapparna och sedan är det ledigt på riktigt.



Fortfarande noll julkänsla...

Utanför fönstret vräker regnet ner ihop med hagel och det smattrar så högt att katten ligger på helspänn i soffan. Jäkla skitväder. Var är min snö? Eller i alla fall lite vacker rimfrost? Har fortfarande noll julkänsla. Kanske skulle ta och rota reda på mitt julpynt som finns i någon flyttlåda i källaren...
 
Hade tänkt dra ner till stan för att köpa de få julklappar vi skall skaffa i år, men har noll sug, mycket på grund av vädret. Jag sov för länge idag också så är slö och har huvudvärk. Härlig början på den här julledigheten. ;) Men drömde så sköna drömmar i natt/ imorse så ville inte gå upp utan somnade om varje gång jag vaknade av mig själv. Drömde om resor och fotografering, om min familj och om god mat. Allt var bara jättebra och jättemysigt. Sällan jag har så sammanhängande bra drömmar, har varit mycket mardrömmar den här veckan så har sovit piss, så kändes som att det behövdes. ^^
 
Imorgon så skall vi till farmor som fyller 84, så behöver fixa någon present tills dess också. Satsar på en amaryllis då det var det faster Inger tipsade om. ;) Blir bara jag, Erik, syrran och Sebastian dock, då brorsan med familj är bortbjudna på annat och päronen sitter på flyget till Thailand as we speak. Kan inte påstå att jag är jättesugen på att åka dit, är ingen av oss, men hör ju lite till. Slapp allt sådant när jag bodde i Karlstad men nu när jag bor i Göteborg så är det tillräckligt nära för alla tillställningar. :P
 
Regnet vräker fortfarande ner utanför så lockar inte alls att bege sig ut. Kanske får bli en dag i soffan idag så skaffar vi blomma osv imorgon innan vi åker till farmor. Hade tänkt kolla gran också, men kommer vi bara iväg i tid imorgon så hinner vi ju kika på det också. Fick sms från Body Shop och Clas Ohlson att de har rabatter och extra bonuspoäng den här helgen så blev lite sugen på att shoppa loss, men behöver ju egentligen ingenting så kanske lika så bra att låta bli... :P



Dag 6/7 - Miami, USA - 6/7 juli

Jävlar, har helt förträngt USA-inläggen... Hade till och med det här som utkast, men hade bara slängt in bilderna så orkade inte ta tag i det...
 
Det här var i alla fall första dagen i Miami. Jag älskade vårt hotell! Stort, fint, rent och helt humant pris. Låg lite utanför den mest extrema smeten, men var fortfarande bara några minuter ner till stranden och typ tio minuter till Helena och Patriks hotell och cirka tjugo minuter till shopping- och restaurangstråket.
 
 
Det blev en halvdag på stranden innan vädret började bråka.
 
 
Tänkte att vi var tvungna att testa utelivet i alla fall en kväll, så inhandlade dricka och snacks och körde en lång förfest på vårt hotellrum innan vi drog ut i festnatten. Eller morgonen, drog ut vid 3-ish och hem halv 5-ish.
 
 
Erik ogillade lukten från vår AC (inget jag märkte av men han klagade konstant, så kanske skall vara tacksam för min okänsliga näsa ;) ) så på fyllan tyckte han det var en bra idé att spraya ACn full med doftspray. ;)
 
 
Helena blandade lite drinkar åt sällskapet, men då de inte hade köpt så mycket slödricka (och jag körde cider och Erik öl) så blev ration mellan sprit och dricka mer och mer ojämn. Erik var förtjust. ;)
 
 
Och den där jäkla muggen alltså... Så sjukt ful men tydligen grymt fascinerande för killarna.
 
 
Enda gången stativet användes på resan, men å andra sidan så användes det frekvent denna kväll. ;)
 
Gick som sagt ut megasent, men var inga problem eftersom klubbarna hade öppet hur länge som helst. Hamnade på någon känd klubb som Helena fått tips om, men var ingen jättehit. Inte för att jag faktiskt minns så mycket från utgången, om jag skall vara ärlig, men de glimtar som finns berättar att det inte var någon jackpot. Var dessutom tokbitter på vägen hem av någon naturligtvis väldigt logisk anledning så gick några meter bakom Erik (yes, vi gick hem mitt i natten, fulla som as, i USA, clever moment) och drog handen över en häck. Och skar upp fingret rejält. Tydligen sylvassa taggar på vissa buskar over there. Fin avslutning på kvällen. ;)
 
Dagen efter gjorde vi inte ett skit eftersom alla utom jag låg hemma tokbakis. Helena skrev och ojjade sig på chatten och Erik sov bort halva dagen medan jag låg bredvid och läste ut min braiga bok. Förstår fortfarande inte varför jag inte lade mig ute vid poolen och passade på att sola eftersom vi hade så få slappardagar, men var väl svalt och skönt i sovrummet. Och var skönt att äntligen ha en dag när vi inte hade något inplanerat utan bara kunde vara. Avslutade dagen med middag ute och shopping. Tog inga bilder på hela dagen dock. Därför den 7e dagen får slinka med i det här inlägget. ;)



No Christmas feeling...

Sitter nersjunken i soffan och mumsar på glögg, lussekatt och pepparkakor medan Project Runway rullar i TV-rutan. Gillar egentligen det programmet men har aldrig lyckats följa det (precis som alla andra serier) utan ser det bara när jag råkar zappa förbi. Har noll julkänslor i år av någon anledning. Det är mysigt med alla ljusstakar och levande ljus osv men det är det ju egentligen året runt. Har inte varit något julstök och har inte köpt en enda julklapp då päronen skall till Thailand (vadå avis!?!) och vi därför skiter i hela julfirandet, inklusive alla julklappar, i år. Enkelt och ekonomiskt men lite tråkigt naturligtvis. Blir lite klapputdelning hos Gert och Pia på julafton dock så lite klappar får vi ta och fixa, men då de bara brukar köpa typ en, lite dyrare, per skalle så känns det inte så värst avancerat. Vi tänker dock skaffa oss en gran i år. Eller snarare, jag har bestämt att jag skall ha en gran i år eftersom vi äntligen kommer vara hemma ihop på jul. Erik tjötar om en plastgran då han inte orkar med att det barrar, men här skall fan ingen plastgran in. :P



George Ezra - Listen to the Man

Sitter i soffan och värmer upp mig lite innan jag skall ut i skitvädret igen. Har varit sjukt trött och uggen hela dagen idag och efter lunch så kröp en go' huvudvärk på, så hjärnhalvorna slogs hela vägen hem gällande huruvida jag skulle träna idag eller ej. Men eftersom jag egentligen inte har någon giltig anledning att banga förutom en önskan att bädda ner mig i soffan och vräka i mig godis så valde jag medvetet att sega så att det blev för sent för att avboka passet. ;) Så skall strax krypa ur filten och rota reda på träningskläderna. Ska bara trycka i mig några chokladbitar till först... nom nom nom.
 
Härlig myslåt, med ett gästspel av sköne Ian McKellen. ^^
 



Rammstein - Mein Herz Brennt




Totally dead..

Körde skivstångspass idag, det första på väldigt länge då sjukdom, jobb och brist på ork stått i vägen. Märks att jag inte tränat ordentligt på länge. Ett år sedan jag spelade fotboll och sedan dess en handfull vändor på olika pass. Benen, ryggen och biceps har klarat sig någorlunda även om jag fortfarande är förbannat svag, men mage och triceps existerar typ inte längre. Hela kroppen vibrerade efter dagens pass (bruden hade inga pauser heller, hääärligt...) och var tvungen att fuska emellanåt för att inte armar och ben skulle ge med sig så jag skulle slå fejjset i golvet eller tappa vikterna i huvudet. Var rätt nära när jag gav mig på de smala armhävningarna om man säger så... ;)
 
Det roliga (...?) är det att jag ändå ser rätt vältränad ut i spegeln när jag tränar eftersom jag är rätt senig, men är ju skrattretande hur låga vikter jag klarar av. Eller inte klarar av. Så senor men inga muskler uppenbarligen. Får bli ändring på detta. Har bokat in ett till skivstångspass på torsdag, så gäller att jag inte totalt bryter ihop av träningsvärken efter dagens pass... ;) Morgondagen lär i alla fall bli rolig, hade grava problem att få av mig kläderna när jag skulle hoppa in i duschen, och på syrrans inrådan så blev det blåsa-håret-upp-och-ned som gällde då jag inte pallar lyfta armarna över huvudet atm.. ;)
 
Gammal random bild.



Hypocrisy - The Eye




Massa tjöt...

Sitter nerbäddad i soffan med mjukiskläder, raggsockar och en pläd, och jag fryser likförbannat. Hatar att frysa. Har just tryckt i mig en stackars tacos som inte blev uppäten i helgen så hoppas att jag värmer mig medan jag sitter här och jäser. Kan kanske hända att det slinker ner lite chips och godis också. Måste ju äta upp det innan det blir dåligt... ;)
 
Har nyss haft en jättelugn helg men längtar redan efter nästa. Är så sjukt trött hela tiden men sover piss igen. Mycket mardrömmar och vaknar till och från hela nätterna. Dessutom så har Erik varit förkyld så han snarkar så förbannat vilket inte direkt gör saken bättre. Inte mycket han kan göra åt saken förstås men ändå sjukt frustrerande. Hade ju kunnat lägga mig tidigare också, men jag är en nattuggla in i ryggmärgen, det känns inte rätt att lägga sig innan halv tolv. Har försökt komma i säng tidigare, men är jag inte helt slutkörd så ligger jag bara och vrider mig i några timmar innan jag väl slocknar. Lagom smidigt.
 
Hade tjejerna över förra helgen för ett lite sent födelsedagsfirande. De droppade in lite allt eftersom under lördagskvällen då flera kombinerade festen med andra besök när de ändå var i Göteborg. Testade att baka en kladdkaka på mandelmjöl med smörkräm då mamma sagt att det var ett väldigt bra glutenfritt alternativ. Blev lite besviken när kakan blev så platt, men skulle tydligen vara så enligt modern. Testade att rulla remsor istället för att skära ut kakor och det blev helt ok. Gjorde en extra vanlig kladdkaka för att "fylla ut" lite. Vilket gjorde att det fanns kvar kladdkaka dagen efter också, hö hö.
 
Fick flera paket av brudarna och blev minst sagt konfunderad när jag började plocka upp småpaket bestående av citronpulver, lakritspulver, vaniljpulver och massa andra konstiga ingredienser, men visade sig att de köpt en glassmaskin till mig! :D Har lovat att fixa glass till nästa träff så får väl experimentera lite innan dess... ;) Blev en bra förfest om än lite seg då alla var lite slöa, och medan Erik gömde sig i sovrummet med paddan så diskuterades allt mellan himmel och jord inne i vardagsrummet. Blev mycket tjejsnack då vi var bara brudar, allt från p-metoder till brott till feminism till jobb till stress till klassåterträffar till till till. :P Hade tänkt dra ut runt 12 men blev kvart i 1 precis som sist gång. Traskade runt lite på Avenyn innan vi bestämde oss för Hard Rock Café. Satte oss i baren på bottenplan, drack några dyra öl/cider/drinkar och tjötade vidare medan vi lyssnade på den bra musiken som spelades. Var en perfekt blandning mellan rock, pop och det senaste. Helena drog hemåt lite tidigare och vi andra hoppade upp på ovanvåningen en sväng för att dansa, men var skrattretande dålig musik. Alltså helt sjukt dålig musik. På ena dansgolvet spelades någon mysko latinomusik och på andra golvet var det... Jag vet inte ens vad man kan kalla det. Hillbilly-rock-pop-dansband-någonting. Kände knappt igen några låtar och var en jättekonstig blandning så vi bara skrattade och sade att det var dags att dra hemåt. Körde lite nattamat på Burger King innan det blev taxi hem till lägenheten.

Helena sov hos sin moster, men Karin, Sandra och Elin sov över hos oss. Hade fått låna ihop lite täcken från päronen då vi endast har ett extratäcke, men funkade. Alla sov länge dagen efter (vi vaknade nog lite om vartannat men jag tänkte att jag inte går upp och stör förrän de började röra på sig ute i vardagsrummet :P ) så blev bara lite frukost innan folket gjorde sig iordning och drog sig upp mot Karlstad igen. Själv spenderade jag dagen i soffan med kvarvarande snacksrester medan jag gjorde mitt bästa för att ignorera berget av disk som stod i köket. ;)
 
Anyhow, tack brudar för att ni kom och firade min födelsedag! Förstår att det är jobbigt att åka till Göteborg plus att det är jobbigt att sova borta, men tack för att ni kommer ändå. Betyder mycket. ^^ Speciellt då jag känner mig lite ensam här nere med alla mina kompisar så långt bort. ;)
 
Togs inga bilder förra lördagen så ni får njuta av några gammal godingar från förra födelsedagen istället. ;)
 
  
  
 
Ni är bäst.
 



Kalmah - Heroes to Us