Jag kommer ha träningsvärk imorgon...

Fy fan vad trött jag är. Hjärnkapaciteten hos både mig och Erik har visst gått ner några snäpp, upptäckte precis att vi köpt hamburgarbröd men inga hamburgare... Rotade reda på varsin korv i kylen men har inga korvbröd kvar så blir korv med hamburgerbröd till kvällsmat. Och godis. Snacks och godis har vi i mängder. 
 
Har hjälpt Jeten och Jenny att flytta idag och måste säga att jag var grymt imponerad över hur organiserat det var. Inser även hur fruktansvärt oorganiserad vår flytt från Karlstad var i jämförelse... Jeten hade skrivit ut lappar på jobbet med olika färgkoder och text med vilket rum varje låda skulle till och vilken våning det var. Underlättade något kopiöst när man skulle bära in allting. Behövs kanske inte riktigt på samma sätt för vår del då vi flyttar in i en lägenhet men ändå. :P Kan ju vara bra att hålla i minnet då det blir dags för hus. ^^
 
Jeten och Jennys nya hus var ljust och fint och hade flera uteplatser samt låg precis bredvid en lekplats. Och med precis bredvid så menar jag två meter ifrån. Vilket väl blir perfekt för Oliver. Och för Jeten och Jenny som kan sitta och sola på altanen medan Oliver leker nedanför. ;) Jag har dock fortfarande svårt för tanken att ha folk så nära inpå. Även om de har höga häckar och inget egentligt insynsproblem så tja... Folk är för nära ändå liksom. Jag vill ha en stor trädgård och folk på behörigt avstånd. Får se om det går att förverkliga eller om jag får ge mig och satsa på höga häckar eller typ vindskydd eller något för att få lite privacy... Well, det är ett senare problem oavsett.
 
Nu är det korv, kladdkaka, godis och film som gäller. Laterz!

Hörde btw den här låten i bilen på väg hem från Göteborg. Den fastnade på hjärnan även om det verkligen inte är min musikgenre. Enjoy.
 
 



Är mycket på gång nu...

Känner att jag skulle behöva en paus. En stund att bara sitta ner och vara. Eller snarare sitta ner och vara utan att ha dåligt samvete på grund av allt annat som jag BORDE göra. Det är väldigt mycket på jobbet just nu, och det blir inte direkt mindre av att allting strular och jag inte får till mina CAD-modeller. Har slitit ut de flesta (någorlunda rumsrena) svordomarna de senaste dagarna. Systemen är sega och allting hänger sig hela tiden och jag har verkligen inget tålamod. När man försöker flytta en ynka linje i en skiss och allting hänger sig och när det väl vaknar till liv igen så är linjen all helvetes väg bort och resten av skissen har totalt fuckat upp sig, så man får försöka flytta tillbaka linjen, varpå allting hänger sig igen och... tja. Noll tolerans mot långsamma system och program.
 
Dessutom så är det massa planerande runt vår USA-tripp, vilket ju egentligen är jättekul men jag orkar liksom inte. Det är för mycket att planera, för mycket att välja mellan, så mycket jag inte vet och tiden bara rullar på. Och både jag och Erik är sjuka till och från hela tiden och den här konstanta huvudvärken håller på att driva mig till vansinne. Var och köpte mig järntabletter härom dagen då jag läst att trötthet, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, yrsel osv kan bero på järnbrist men vi får la se. Kan i vilket fall inte vara nyttigt att tugga så mycket huvudvärkstabletter som jag gör just nu.
 
Skall dessutom flytta den 6:e juni så har börjat rota bland lådorna hemma på Utby för att rensa en vända till. Sparade ju en hel del då vi inte visste vad för boende vi skulle få, men då det nu blir en tvåa på 65 kvm så får vi ju skippa en hel del möbler. En del vill vi spara till ett senare boende, till exempel vår bäddsoffa som vi haft nu i ettan, och det kommer få stå kvar på Utby, men en del tänker vi göra oss av med. Har ju massa hopplock kvar från när vi var studenter till exempel. Omaka möbler och dubbel uppsättning av mycket. Gjorde en stor rensning bland mina kläder när jag flyttade från Karlstad men håller på med en till nu. Sådana kläder som jag inte ens saknat eller vetat om att jag haft de senaste månaderna känns det inte som att jag behöver behålla. Eller kläder som jag inte ens haft på mig de senaste åren (men de sitter ju bra egentligen och de har ju en fin färg och om jag bara skaffade ett par sådana här byxor till eller eller eller...).
 
Vi skall ner till Göteborg imorgon för att hjälpa Jeten och Jenny att flytta så det blir upp tidigt imorgon som gäller. Vilket innebär tidigt i säng ikväll. Vilket inte känns som att det kommer bli speciellt kämpigt då jag är trött som en gnu just nu trots att jag inte gjort många knop idag. Hade funderingar på att dra till jobbet några timmar idag trots att det är klämdag, men övertalade mig själv att skippa för att istället fixa här hemma. Vilket jag ju inte gjorde heller nej... Istället har jag läst manga och googlat efter hur man kan färga om skinnmöbler. Gillar verkligen våra gamla fåtöljer (vill verkligen verkligen stava det ordet "fotölj"...) men då de är bruna och resten av vårt möblemang går i svart och grått så passar de inte riktigt in. Men nu har jag beställt en massa färgningssaker för att kunna färga dem svarta så vi får la se. Typ alla jag pratar med är skeptiska till att det funkar, men då vi ändå övervägde att slänga dem så tänkte jag va fan liksom.
 
Hade tänkt köra en vända till i källaren på Utby bland alla lådor men vi fastnade på altanen med familjen och brorsans nya flickvän (med två ungar?! Vad fan hände där liksom?!) hela kvällen. Så mycket för att försöka vara effektiva och göra något vettigt. ;)
 
Avslutar milsinlägget med två sköna covers av I see fire i helt olika tappning.
 
 



En dag till på vägen...

Går bra nu känner jag. Kom fram till barnmorskan efter att ha suttit i kö en halv evighet idag, bara för att höra att de inte har några tider över huvud taget den här veckan och den enda de har nästa vecka är mitt på dagen. Prima när man jobbar liksom. Men hon föreslog att jag kan ringa barnmorskan i Karlstad och fråga om hon kan skriva ut ett kort recept så jag klarar mig ett tag i alla fall. Måste egentligen dit för att mäta blodtryck osv då jag inte gjorde det förra året men är väl värt ett försök. Bara att pricka in den enda timmen de har telefontid (precis när det brukar vara som stressigast på jobbet of course) och hoppas på lite medvind. Annars får det väl bli några dagar utan piller helt enkelt. Borde man väl inte dö av även om kroppen blir lite rubbad. :P
 
Passade på att jobba över en timme och mötte upp Erik när han kom med tåget så drog vi och handlade. Fick med mig både choklad och jordgubbar av någon konstig anledning... ^^'' Testade nya Marabou Bubbly Caramel och den var väl helt ok. Ljus choklad med kola, kan ju inte bli så fel. Nästan för söt dock så föredrar nog mina vanliga smaker. ^^ Jordgubbarna dock var gudomligt (nåja) goda. Söta och smakrika. Har en näve kvar också så trycker väl i mig resten imorgon när Erik är på kurs i Skåne. ;)
 
Nu är det i alla fall sova som gäller, så nightynight folks!
 



Typical Monday...

Känns att det är måndag idag. Sov totalt piss inatt på grund av en kattjävel och en sömnlös pojkvän. Ozzy välte ut min godispåse runt 1-2 på natten och började jaga godisbitarna över golvet. Inte minsta störande. Gick upp och knölade ihop godispåsen och lade mig igen. Mohahah, kattfan tänkte jag. Vilket blev mohahah, tillbaka människojävel då han hittade min påse med jordnötsringar en halvtimme senare och gjorde samma sak med den. Svor högt och knölade ihop allt jag kom åt och tryckte in det i skafferiet. Men kattfanskap kan jaga även andra saker fram och tillbaka över golvet, och har de inget att jaga så kan de springa ändå. På rent djävulskap liksom. Att Erik inte kunde sova, vilket han proklamerade högt muttrandes medan han vände och vred sig, gjorde natten komplett.
 
Idag har både jag och Erik mått dassigt men beror troligen på bristen på sömn. Är i vilket fall inte tillräckligt sjuka för att stanna hemma så är bara att dra sig till jobbet och kämpa på. Bara fyra dagar kvar, hugah...
 
Har insett att mina p-piller snart är slut också så ringde Stavre vårdcentral idag för att boka in en tid så jag kan få ett nytt recept. Och kvinnan i luren pratade med mig som om jag var dum i huvudet. Vilket verkligen lyfte min dag. Hon förklarade att de måste ha mina gamla journaler från Karlstad innan de kan göra något och jag frågade varför då det inte hade varit ett problem när jag flyttade till Karlstad. Då gick jag bara till barnmorskan och så frågade hon lite frågor och tog mitt blodtryck. När jag sade detta flög kvinnan i luren dock i luften och utbrast uppbragt flera gånger att "Vi måste ha dina journaler, vi kan ju inte skriva ut medicin hur som helst!?!" Man bara ok, sorry... Förklarade att det var lite brådis då jag upptäckt att jag var på sista kartan (ehm, slutet på sista kartan...) men det hjälpte föga. Frågade om de kan skriva ut ett recept så snart de fått mina journaler eller om jag var tvungen att komma till vårdcentralen ändå och fick svaret "Vi måste ha dina journaler innan vi kan göra något". Man bara jo, jag vet, men EFTER att ni fått mina journaler, kan ni skriva ut receptet direkt eller måste jag ändå komma förbi för att mäta blodtrycket osv? "Vi måste ha dina journaler för att kunna göra något". Ok, fuck you too.
 
Barnmorskan uppe i Karlstad har naturligtvis bara telefontid en timme på morgonen så kunde inte ringa dem och be dem skicka journalerna heller så slutade tidigt och tog mig upp till Stavre vårdcentral då den snälla kvinnan i luren sagt att de kunde hjälpa mig att skicka efter journalerna. När jag väl kommer dit så förklarar en annan kvinna i receptionen att de inte brukar skriva ut p-piller utan att man brukar få det hos barnmorskan nere i centrum och att det borde gå mycket snabbare då jag inte bör behöva mina journaler där. Men VAD I HELV...Hon bad om ursäkt och sade att kvinnan jag pratat med tidigare borde informerat mig om det (eh, ja, det kan man kanske tycka ja...) så henne kunde jag ju inte gärna bli bitter på. Men ändå. Så får ringa centrum-barnmorskan imorgon istället och se om det går bättre. Yihaa.
 
Avrundar i alla fall dagen lite bättre med Game of Thrones och en himla massa snask i olika former, alltid något. ^^
 
 
Tänk om han hade kunnat ligga och sova hela nätterna istället. Fan vad skönt det hade varit...



Photobomb from London...

Insåg häromdagen att jag fortfarande inte lagt upp bilderna från Londontrippen vid nyår (inte alls sent ute...), och såg nu att Helena lagt upp sina Londonpics, så det kanske är dags. Tanken var väl kanske att jag skulle redigera dem i Photoshop, men det har jag inte orkat med, och mitt gamla redigeringsprogram finns inte på den här datorn. Så ni får hålla till godo med den kvalitet det blir helt enkelt. ^^
 
 
Utsikten från rummet.
 
 
Litet men väldigt mysigt rum. Rent och fräscht och rätt ljudisolerat. Tyvärr låg det precis vid hissen så lät en del när folk var precis utanför dörren.
 
 
Måste verkligen öva på nattvyer...
 
 
Trafalgar Square.
 
 
British Museum. Trodde det skulle räcka att traska runt en halvdag. Pff.
 
 
Nyårsafton. Iväg för att se fyrverkerierna vid London Eye. Skjorta och slips för Erik och långklänning för mig. Man kan ju snofsa till sig även om ingen egentligen kommer se en. ;)
 
 
Hittade ett mysigt café och då det var kallt ute så satsade vi på något varmt att dricka. Killen i kassan frågade om jag ville ha extra grädde samt chokladsås till min varma choklad, och jag tänkte bara hell yeah. Måste säga att den var aningen svår att få i sig...
 
 
Madame Tussauds. Förbannat mycket folk både inne och ute så fick bli förköpta biljetter för att slippa stå i kö i fyra (!?!) timmar. Osäker på om det var värt pengarna men nu är det i alla fall gjort.
 
 
Haha, fy fan för att gå fram och posa inför en miljon människor, men vill man ha bilderna så va fan. Folk knödde sig fram hela tiden så var bara att göra samma sak och tänka att jag ändå aldrig kommer träffa dem igen. ;)
 
 
Selfe med systemkamera, vantar och regn... Kanske inte världens hit, men vi kom ju men på bild i alla fall. ;)
 
 
Utanför Buckingham Palace.
 
 
M&MWorld. Finns tydligen i Orlando också, blink blink. ;)
 
 
Sista timmarna innan det var dags att dra sig mot flyget. Klart som fan det var strålande sol då liksom... ;)
 
Well, that's it. Ett urplock och ett bildbevis på hur långt jag har kvar innan jag lär mig min kamera... ;) Nu skall det inhandlas tacos och efterrätt så laterz!



Konferens på TanumStrand...

Är på konferens med jobbet på mysiga TanumStrand och ligger just nu i min och Ingrids jättefina stuga medan hon är kvar på krogen/ i baren/ vid livebandet. ^^ Lite illa när den som är yngst går hem först (varit hemma snart en timme nu, host) men har ju varit sjuk hela veckan så är helt slut efter en heldag med ÅF Trollhättan och ÅF Åmål. :P Mår lite dassigt också så känns som att det är ett smart val att ta det lugnt. :)

Bild gick visst inte att ladda upp nej. Älskar blogg.se via telefonen... Well well, fuck it. Godnatt.



Eurovision-favoriter...

Älskade ju att skäggdamen vann Eurovision Song Contest (Erik förstår inte alls min fascination och tycker att låten var värdelös så han får hädanefter inte uttala sig i frågan ;) ) men hittade allt några fler favoriter som fick hamna på min Spotify-lista. Har kört dem på repeat idag så är väl måttligt populär här hemma men vad fan. ;)
 
 
 



Come on and jump!

Jag vill vara frisk, jag vill ha ledigt och jag vill ha sol. Gärna nu.
 
 
Dessutom så behöver jag öva på hoppbilder... ;) Får försöka lära mig min kamera lite bättre också så jag kan ta bra kort i USA. Speciellt nattbilder är jag redigt kass på, förstår inte hur jag skall ändra inställningarna så att bilderna blir både ljusa och skarpa... Får kolla på lite youtube-tuturials och se om jag kan få till det. Eller köra på auto-läge hela semestern... ;)



Foto eller bild...?

Vad är enklast att ha i bakgrunden på en blogg? Vad är behagligast att titta på - ett foto eller en bild/ett mönster? Tycker att ett mönster gör att själva bodyn på bloggen står ut mer, men samtidigt blir intrycket lite platt. Samtidigt som en bild i bakgrunden kan vara lite distraherande... :P
 
(Anledningen till att det är olika headers och innehåll är att den ena är från min testblogg där jag testar nya designer innan jag lägger in dem på min vanliga sida. :) )
 
 
 
 



Sådär ja...

Fick letat reda på en annan bakgrund till bloggen så jag slapp det rosa eländet. Inte direkt perfekt kanske, men får duga tills jag hittar någon roligare bild som funkar mönster- och storleksmässigt. :)
 
 



Vad i helvete har hänt med min design?!

Varför i helvete är den rosa!? Av alla färger dessutom - rosa...



Ännu en dag hemma...

Har inte varit en bra vecka detta. Både jag och Erik har legat hemma sjuka typ hela veckan. Gick hem tidigt i torsdags då jag mådde illa och var hemma i fredags då illamåendet höll i sig (och då karensdagen ändå hamnade på torsdagen host host...). Mådde bättre på lördagen och söndagen även om jag hade huvudvärk. Men ont i huvudet har jag haft typ konstant i en månad så skitsam liksom. Var Eurovision och fest på lördagskvällen (alkohol är ju alltid en lösning om man är sjuk...) vilket var jävligt trevligt, men hade nog lätt kunnat skippa en grogg eller tre. ;) Var rätt gött seg på söndagen så fotbollsmatch lockade ju sådär mycket men hade ju sagt att jag skulle vara med så va fan. Saknar dessutom fotbollen så ville ju spela. Mindre najjs när jag insåg att jag missat packa underställströja och det regnade hela matchen igenom... Förkyld, bakis, t-shirt och iskallt regn går inte så bra ihop, I'm just saying... :P
 
Sov knappt något natten till måndag och mådde piss när jag vaknade men tog mig till jobbet ändå då Erik kallade mig mesig och sade att jag bara myglade. :P Klarade två timmar innan jag insåg att det var dags att dra sig hemåt igen då jag mådde piss. Sov bort större delen av dagen och har varit hemma sedan dess. Hade antagligen kunnat jobba idag men mådde illa igår kväll så kändes säkrast att stanna hemma en dag till. Erik har dock sin värsta dag idag så han blir nog hemma imorgon också.
 
Men för att se det positivt så har jag hunnit läsa en himla massa manga och sett en massa filmer. ;) Tog till och med med mig jobbdatorn hem för att kunna cadda lite om jag orkade, men kom inte åt VPN-tunneln på datorfanskapet så kom inte åt filerna jag skulle arbeta med. Och helpdesken kunde inte hjälpa mig då jag inte är administratör på min dator (vilket jag ansökte om att bli för en månad sedan...) så det gick ju sådär bra.
 
Nej, om man skulle kolla klart på Bad Boy och sedan kanske fixa något att käka. Toodles.



Long time no see...

Haha, damn, nu var det redigt längesedan jag ens var inne här. Tänkte slänga in några snabba meningar medan jag trycker i mig lite mat, ligger rätt gött efter i schemat som vanligt. Tappade bort tiden medan vi städade och rensade här hemma. Tiden flyger när man har roligt eller hur är det...? ;)
 
Har hänt mycket sedan sist. Jobbet rullar på (bra och dåliga dagar, mycket som krånglar just nu...) och vi har äntligen fått en ny lägenhet! Var nere och skrev på kontraktet igår. Blir till att ta över Jeten och Jennys tvåa på Kobbarnas väg i östra centrum i Göteborg. Så från första juni så är det jag som kommer få pendla istället för Erik. Sådär najjs kanske men inte mycket att göra något åt när vi jobbar på olika orter. :)
 
Skall snart bege mig uppåt mot Karlstad för Eurovision och fest med tjejerna. Håller självklart på Sverige men Conchita är nog ändå min egentliga favorit. En av mycket få som sjunger rent och tycker bara låten är väldigt skön. Sedan hade det varit kul om en drag vann också, speciellt med tanke på det politiska läget i Europa just nu. ;) Alla låtar jag tyckte var bra eller i alla fall ok gick vidare från kvalen så skall bli intressant ikväll. ^^
 
 
Nej, nu är maten slut så är väl lika bra att ta tag i resten så jag kan komma iväg. Laterz!