Inte som planerat...

Är andra dagen idag som jag varit hemma från jobbet på grund av förkylning. Plockade dock med datorn i tisdags eftersom jag hade tänkt åka på möte på Volvo på onsdag morgon och efter det sitta hemma och cadda. Mådde piss på tisdagskvällen och mådde etter värre på onsdagsmorgonen, så fick tyvärr hoppa över mötet. Blev några timmars jobb igår och idag men inga fulldagar. Har varit helt död. Fick tagit mig till Apoteket igår för att köpa värktabletter, halstabletter, nässpray och en termometer. Tog även en tur till Ica då vårt kylskåp ekade tomt. Höll på att börja grina när jag stod där inne. Näsan kliade och rann så fick anstränga mig för att inte gnugga bort hela fejjset, försökte hålla tillbaka ett par hundra nysningar, huvudet dunkade hejvilt och tankarna var en enda röra. Behövde köpa mat men kunde inte komma på något jag över huvud taget ville ha. Slängde ner lite basicvaror och saker med mycket c-vitamin och drog mig mot kassan. Lastade upp alla varor, betalade och började packa påsarna. Såg att det kommit med en påse med blandsallad från killen efter mig så jag lade bara över den på det andra bandet. Kassörskan stirrade konstigt på mig så sade bara att den inte var min och tänkte that's that liksom, men hon envisades med att jag skulle få tillbaka pengarna. Jag ville ju bara därifrån och handlade om 25 kronor så sade att det var skit sam, men icke. Hon envisades så till sist var det ju bara att skriva under kvittot och få pengarna i näven. En skitsak liksom men just då ville jag verkligen bara hem.
 
Mår bättre idag men fortfarande rätt kasst så stannar hemma imorgon också. Vill verkligen försöka bli så frisk som möjligt innan helgen så jag kan njuta av vad syrran och modern nu planerat. Förvarnade syrran om att jag är sjuk och hon sade att det gjorde att planerna på att hoppa från flygplan, bestiga Mount Everest och ta en promenad till Nordpolen skulle skita sig så vi får la se... ;)
 
Är annars lite kyligt här hemma just nu. Hade en väldigt hetsig diskussion med Erik igår gällande feminismens vara eller icke vara, och medan jag blir väldigt engagerad och diskussionssugen så tycker han att det är totalt ointressant. Han inser att problemen finns men han tycker inte att de är lika allvarliga som jag gör vilket gör mig väldigt frustrerad. Och jag kan bli väldigt arg vid sådana här diskussioner vilket inte riktigt främjar min sak, så det blir sällan speciellt bra. Oooch nu pratar han inte med mig. Kanske lika bra att jag skall iväg den här helgen... ;)
 
      
 
Jag tycker inte att jag har fel i sak, men kanske får inse att det inte går att tvinga på någon mina åsikter. Bad om lite råd från utomstående hur jag skall få över honom på min sida, men fick istället rådet att ta ett steg tillbaka då det inte är hans kamp. Och det får jag väl hålla med om även om det tar emot. Fick en kommentar från en tjej som kände igen sig då hennes sambo skäms för henne och skäller på henne när hon pratar feminism, och hon sade att våra killar är skit och att hon hoppas att nästa blir bättre. Men där håller jag inte med. Jag älskar Erik. Även när jag tycker att han är en jubelidiot som inte håller med mig. Men det är mitt problem. Jag får inse att jag inte kan få över alla på min sida, världen fungerar inte så. Erik inser att problemen finns och det är en början. Jag får helt enkelt köra mitt egna race och fortsätta ta diskussionerna och visa på problemen. Om än kanske lite mindre hetsigt. Hade han sagt att han skäms för mig hade han däremot fått en snyting.



Don't judge a book by its cover...

Det här gör mig bara så glad. Och överraskad. Didn't see that coming liksom. :P Lite styling skulle nog inte skada dock... ;)
 



Fy fan för svensk höst...

Sitter och snörvlar för fullt framför min datorskärm och roar mig med att revidera ritningar. Har passat på att vrida upp alla elementen i rummet till max medan min rumskompis är iväg på uppdrag, men fryser likförbannat. Anar att en förkylning är på intågande för kroppen känns seg och är jobbigt att svälja då halsen inte vill samarbeta. Plus att näsan rinner som ett jävla Niagarafall. Gör väl inte saken bättre att man går till och från jobbet i regn och blåst vareviga dag samt måste pendla med några hundra andra förkylda jävlar. Jävla höst. Varför inte ha sol och vackert färgade löv istället? 

Skall på möte på Volvo imorgon så funderar på att plocka med datorn hem idag och kanske jobba hemifrån resten av veckan för att försöka att bli frisk. Eller i alla fall inte bli mer sjuk. Modern och syrran skall bjuda med mig på någon överraskning till helgen (enda direktivet jag fått är att packa kläder efter väder, både paraply och badkläder skall med!?) så ser gärna att jag inte är helt jävla död på lördag...

Nej, ritningarna kallar. Laterz.



Mysunderhållning...

 



Någon som vill sponsra en resa till solen...?

En sådan här regnig uschel-dag längtar jag extra mycket efter sol och värme. Nog för att det kan vara trevligt med regn också, men då gärna medan man ligger inne i soffan med en bra bok. Inte när man skall ta sig mellan jobb och hem. Dessutom så skall mina föräldrar till Thailand (igen) över ju och nyår så är ju mycket prat om det där hemma, vilket triggar min reslusta bara en liten smula så. Vet att vi var iväg på en långresa (dessutom en väldigt dyr sådan) i somras, och vi var även iväg till London förra vintern men ändå liksom. Sitter och suktar och surfar runt på olika resesidor och bara vill vill vill. Behöver spara pengar dock. Kikar lite smått på hus också men de jag vill ha ligger inte riktigt inom min uppsatta budget. Erik trillade dock över två riktigt fina hus igår (med pool och allt!) men båda låg söder om Göteborg vilket försvårar min pendling rätt rejält, så var tyvärr inga alternativ. I alla fall inte i dagsläget. ^^
 
 



Vad är oddsen?

Har blivit väldigt mycket film den här helgen då vi inte gjort annat än legat hemma i soffan och slappat. En liten del av mig tycker att jag slösat bort två lediga dagar men i det stora hela så tycker jag det har varit så jävla skönt. Sova ut på morgnarna och sedan spendera dagarna i soffan framför filmer, tv-spel och manga. Var flera månader sedan jag hade en så fri helg så det behövdes nog. Såg någon tv-reklam för en film med Katherine Heigl i fredags och började fundera på vad mer för filmer hon gjort så kollade imdb och hittade en film jag var jättesugen på att se, Lovligt byte från 2012. Den fanns dock tyvärr inte på Netflix så funderade på om jag skulle ta och ladda ner den men har inte blivit av än, men så idag när vi kollade om det gick någon film på TVn nu på kvällen så gick den!? :D Så är hamburgare framför Lovligt byte som gäller som avslutning på den här slapparhelgen. ^^



No tvätt for us...

Sitter i soffan och myser framför Final Fantasy X, en av presenterna Erik fick när han fyllde. Hade egentligen tänkt tvätta nu då vi passade på att boka 16-20 i tvättstugan när vi var iväg och handlade tidigare, men fick ändra planerna. Vi gick ner en bit efter tre och var förvånade att 16-20-tiden var ledig då den brukar vara tagen på söndagar men bokade den glatt och gick upp till lägenheten igen. Någon kom och ringde på strax innan fyra, men vår vana trogen så öppnade vi inte då vi har dåliga minnen av försäljare, Jehovas Vittnen och Radiotjänst... Den här gången var det dock antagligen en granne. Maskinerna var igång när vi var nere och bokade men vi antog att det var bokningen innan vår. Men gissningsvis så har nog någon bokat 16-20 men missat att ställa om till vintertid och därför börjat sin tid tidigare. Lite osmidigt att plocka bort sin bricka så det ser fritt ut, men inte egentligen fel. Så vi bokade om till tisdag kväll istället. Gråter inte blod över att slippa tvätta idag direkt, så sjunker gärna ner lite längre i soffan och bunkrar upp med ena näven i godispåsen och den andra i chipspåsen. ;) Trevlig söndag på er!



Sabaton - To hell and back

 



Dag 5 - Orlando, USA - 5 juli

Sista dagen i Orlando spenderades på Aquatica som är en stor vattenpark. Tyvärr så var vi rätt stressade då vi endast hade några timmar på oss innan bussen skulle gå mot Miami och då det var helvetiska köer till typ alla åkattraktionerna så blev det inte speciellt mycket åka av. Åkte en vattenrutchkana som hade lite kortare kö (av förståeliga skäl) men den var inge vidare. Jag är rätt feg när det kommer till sådant här egentligen, men NÅGOT måste man ju åka. Men är rätt klaustrofobiskt att åka i de smala tunnlarna och hatar (verkligen hatar) när man svänger runt och åker bak och fram och upp och ned och har noll koll på vart man är på väg. Och så slår man i vattenytan när man kommer ut, tumlar runt och försöker ta sig upp och iväg med alla bikinidelar där de skall vara.
 
 
Hittade dock en "åkattraktion" som jag verkligen älskade. Man tog på sig en flytväst och sedan gled man liksom bara runt med en ström (bilden ovan). Hur skönt som helst. Fanns virvlar, boostar, vattenfall, sprinklers osv längs banan som man kunde undvika eller satsa på beroende på om man ville få lite extra fart eller kanske vatten i ögonen. ;) Tyvärr så var de ju folk som skulle speeda igenom så hände ju titt som tätt att man fick en spark i magen eller ryggen eller att någon puttade in en i den (väldigt) skrovliga kanten, men det är väl sådant man får ta. Jag knuffade allt på en del jag med när man hamnade i en virvel eller boost och inte hade hundra kontroll var man hade ben och armar men man försökte ju i alla fall låta bli.
 
 
Efter parken tog vi och käkade på ett pizzabufféställe i närheten av hotellet och även om pizzan var helt ok så var det efterrätterna som gjorde oss lyriska. Eller snarare en efterrätt. Någon form av bulle, typ en stor kaka av sammansatta bullar dränkta i socker och fett. :D Helt sjukt goda.
 
Hämtade våra väskor i receptionen och ställde oss vid busshållplatsen för att ta oss till stora bussens upphämtningsplats. Men då trafiken stod helt jävla still och inte rörde sig en meter så insåg vi att vi nog inte skulle komma med någon lokalbuss så efter lite tjöt fick det bli taxi istället. Och då han körde lite omvägar runt kön så kom vi fram i bra tid till bussen ändå. 
Helena hade varnat mig om att bussen Miami-Orlando var jättekall så jag drog med den enda tjocktröjan jag hade, men tyvärr gjorde jag misstaget att ha på mig shorts (var ju för fan svinvarmt ute!) och jag höll verkligen på att dö under de fyra timmarna det tog till Miami. Jag kröp ihop till en boll och försökte täcka så mycket hud som möjligt med tröjan och passade på att värma mig på Erik så ofta det gick. Den jäveln hade inga som helst problem med kylen utan satt där i sina shorts och t-shirt.
 
Vi var lite osäkra på var bussen skulle stanna, men visste att det var i närheten av Helenas och Patriks hotell, så vi hoppade av ihop med dem och begav oss sedan till fots mot vårt hotell som låg en kvarts promenad bort. Hade jätteproblem att komma in i rummet då korten till dörren strulade men efter några vändor till receptionen så fick vi det att funka. Ren fluke dock för i slutet av trippen så upptäckte vi att det fanns ett knep för att komma in. Man var tvungen att sätta ner kortet i läsaren och sedan rycka upp det väldigt fort. Alltså inte sätta i det och vänta på den gröna lampan som vi antog. Men in kom vi i alla fall till sist och däckade rätt snabbt efter att vi inspekterat rummet.



Helt proportionerligt...

Sitter och betalar in lite räkningar med udda datum och ställer mig lite frågande till en av dem. Har en räkning för trängselskatt här i Göteborg. På 13 kronor. Tretton kronor. Kostar väl typ lika mycket att skicka ut fakturan, men jaja what ever. Missar jag dock att betala mina 13 kronor i tid så tillkommer det en avgift på 500 kronor. Femhundra kronor om jag missar mina tretton. Helt lagom så. Antar att det är där de får in sina pengar. Någon stackars sate som missar sin räkning och så blev det helt plötsligt jävligt mycket dyrare att åka bil genom Göteborg. Tur att vi behöver använda bilen så sällan och dessutom nästan bara på helgen när de inte har trängselskatt...



Härliga tisdag...

Var möte på Volvo idag så arbetade hemifrån några timmar innan det var dags att bege sig. Missade precis spårvagnen jag hade tänkt ta ner mot stan men hoppade på den som kom direkt efter. Bara för att inse att den inte rörde sig en millimeter. Folk började skruva på sig och kolla på klockorna och spårvagnarna började samlas i rad bakom den jag satt på, men efter en tio minuter så kom vi i alla fall iväg. Tyvärr så missade jag precis bussen jag skulle bytt till nere i stan så fick vänta på nästa. Som var sen (naturligtvis) så missade anslutningsbussen som skulle ta mig sista biten till Volvo. Kändes som att makterna samarbetade för att jag skulle komma för sent men icke. Tyvärr så hann jag inte gå igenom lite andra grejer som jag hade tänkt hinna med innan men får ta det någon annan dag istället...
 
Regnade när jag skulle hem vilket påminde mig om att jag har rätt rejäla hål i de skorna jag valde idag. Blev helt jävla dyngsur om fötterna. Känns som att det är dags att kassera de skorna, men är de enda svarta conversen jag har så de är så lättmatchade... :P Får köpa nya först helt enkelt. ^^
 
Kvällen har annars spenderats i soffan framför en av de bästa filmer jag sett, The Intouchables / En oväntad vänskap. Har ni inte sett den än så se den för fan. Vi köpte (bland annat) den till Gert när han fyllde och både han och Pia gillade den rejält. Har inte träffat någon som inte gillat den faktiskt. Satt här och bara log för mig själv i två timmar. Riktigt bra avslutning på dagen.
 
 



Dag 4 - Orlando, USA - 4 juli

Näst sista dagen, och sista heldagen i Orlando spenderade jag och Erik på Walt Disney World Magic Kingdom medan Helena och Patrik tog det lugnt på hotellrummet. Och nu i efterhand så får jag säga att det var den bästa dagen på hela resan för min del. Gick runt och bara var lycklig precis hela dagen.
 
 
Man kunde välja mellan tåg, båt och buss för att ta sig från entrén till själva parken, så valet föll rätt självklart på båt då vädret var najjs och det fläktade skönt.
 
 
Det klassiska slottet. Vacker vy, som skapat för fina kort men helvetes mycket människor runt om. Så många bilder rent generellt man tog där någon gick precis framför kameran så man bara fick en suddig siluett. Tycker man har lite hyfs och försöker undvika att komma i vägen om folk tar kort. Såvida de inte tar upp hela vägen och tänker ta en miljon bilder, för då tröttnar till och med jag på att vara trevlig. Inte för att jag är så trevlig i vanliga fall heller, men när folk fotar så försöker jag i alla fall. ;)
 
 
Alltså, så jag ångrar att jag inte tänkte på att ta med stativet till Disney-parken!? Släpade ju för fan med stativet hela vägen till USA och så glömmer jag det den enda gången det bara är jag och Erik och då vi dessutom skall till Disney, mitt drömresemål...? Fy fan vad dum jag känner mig i efterhand. Och återigen, jag är på tok för feg för att fråga någon om hjälp att ta kort. Ett väldigt bra karaktärsdrag när man är på semester.
 
 
Fanns en massa olika typer av attraktioner men vi hoppade över de flesta då köerna var kilometerlånga och värmen var extrem (som alla andra dagar...). Dessutom verkade de flesta vara riktade mot barn, konstigt nog då det var en Disneypark ehum... ;)
 
 
Sjukt god mat på en snabbmatsrestaurang utformad som balsalen i Skönheten och Odjuret. Blev pulled pork, potatismos, en gudomlig sås och sparris och paprika bredvid för min del. Efterrätten var ett jävla stort mjäh i form en en torr muffins med lite kladd uppepå, men bortser man från den så kan det nog vara godaste maten jag åt i USA.
 
      
 
Och, i och med att det var 4 juli och därmed amerikanarnas älskade högtid 4th of July, så var det ännu mer folk än vanligt och en massa banderoller och liknande överallt. Var många som gick all in och endast var klädda i röd-vitt-blått, hade ansiktsmålningar och hela kittet. Rätt coolt att vara där just den dagen, gjorde det hela ännu mer speciellt.
 
 
Var även en 4th of July-parad! Vi hade bokat in oss på Fast Pass-platser (ingick tre stycken Fast Pass i biljetten) så fick riktigt bra platser. Hade behövt köpa med oss mer vatten dock för fanns ingen skugga och solen sken konstant, plus att man var på plats typ 45 minuter innan paraden ens började. Men var så värt det ändå. Allt för att se utklädda vuxna människor, men va fan. ^^
 
      
 
De brukar ju vara fyrverkerier på kvällarna, men den här gången slog de på extra eftersom det (ursäkta upprepningen) var 4th of July. Vi var inte riktigt beredda på hur mycket folk det hade samlats och att man tydligen behöver paxa en plats cirka två timmar innan det börjar, så vi hamnade lååångt bak. Men funkade ändå eftersom det var så öppet och fyrverkeriet var så maffigt. Väldigt typiskt amerikanskt med propagandatalet ur alla högtalare innan dock. Allt från "land of the free", "magnificent country", "our heroes", fruktansvärt patriotiskt och rätt löjeväckande för en turist, men coolt ändå då det är så typiskt amerikanskt.
 
 
Som sagt. Bästa dagen på hela resan. Helt magiskt. Skulle lätt kunna tänka mig att åka tillbaka igen, men då skulle jag vilja gå på alla Disney-parkerna. Så, får nog bli en till tripp någon gång i framtiden. ^^



Imagine dragons - Warriors

Den här låten är så skön. Lugn men maffig på en och samma gång. ^^
 



Syrran 20-årsfirande...

Var hemma i Uddevalla föra helgen för att fira min syster som fyllde 20 så blev en riktig familjemiddag ihop med alla respektive och brorsans bonusungar (plus en egen på g). Riktigt god mat (måste få moderns recept!) och trevligt sällskap i flera timmar. Hade tänkt dra hemåt relativt tidigt men stannade kvar halva natten som vanligt.
 
 
Måste verkligen bli bättre på att fota inomhus i dåligt ljus, bilderna blir antingen suddiga eller rödtonade. Och foton med blixt blir ju visserligen skarpa, men speciellt snygga blir de inte. Funderar på om jag kan hitta mig någon smidig kurs jag kan läsa, har inte lyckats lära mig speciellt mycket på egen hand tyvärr. Ingen disciplin och allt det där... ;)
 



Inflyttningsfest Göteborg

Förra helgen hade vi ju då vår, något sena, inflyttningsfest. Hade en hel del att stå i så dagen gick fort. Robin skulle dyka upp vid halv 4 men han var förvarnad om att vi antagligen fortfarande skulle hålla på med mat och städning då. Dock visade det sig att han hoppade på spårvagnen åt fel håll så han dök inte upp förrän närmare halv 5 vilket gav oss lite mer respit.
 
Folk droppade in mellan sex och sju och vi bjöd på pizzabullar, snittar, bål och en helvetes massa snacks. Jag hade köpt, vad jag tänkte var tillräckligt, mycket snacks, men då jag tydligen köpt helt fel saker enligt Erik så drog han iväg och köpte med sig ännu mer. Det mesta gick trots allt åt men vi hade allt en hel del att tugga på under söndagen också. ;)
 
Kvällen var väl tyvärr lite död, folk verkade vara lite slöa rent allmänt och det tog aldrig riktigt fart, men hade riktigt kul ändå. Det var dock mycket diskussioner gällande musiken och huruvida TVn skulle vara på eller ej. Killarna ville kolla Youtube-videos medan brudarna ville ha partymusik. Erik påpekade dock efteråt att det kändes lite onödigt att stänga av TVn på tjejernas begäran bara för att sedan se de flesta sitta med sina mobiler... ;)
 
Var jättekul att folk tog sig tid att komma i alla fall, trots att de flesta bor rätt långt bort. Tråkigt att vissa inte kunde/ville komma, men jag fick typ alla mina kompisar så jag är nöjd. ;) Fick även fina inflyttningspresenter i form av rödvin, en dödskallelampa och presentkort på en spökvanding med middag i Göteborg. :D Får se när detta kommer utnyttjas. Gert berättade dock att han varit på något sådant tidigare och då gick de ner i gamla tunnlar osv, vilket jag hoppas att detta inte innebär då jag har en rätt rejäl släng av klaustrofobi... o_O Men det märker vi. ^^
 
Tog taxi mot Avenyn vid ett och hamnade på Lounge, som tydligen skall vara ett av de större ställena i Göteborg. Jag hade byggt upp helt orealistiska förväntningar på ett megastort ställe med en halv miljon dansgolv och blev därför rätt besviken på verkligheten som bestod av desto färre dansgolv, om än flera våningar. Inträdet var redigt dyrt (men hey, det är Göteborg), drinkarna var goda men dyra, musiken var ok, fullt dansbar om än ingen favorit och hela ställen var fullsmäckat med folk. Stannade till runt tre och drog sedan vidare för lite nattamat innan vi drog oss hemåt. 
 
All in all, en väldigt bra kväll så jag är nöjd. ^^ Tack alla som kom och förgyllde kvällen!
 



Åh härliga fredag...

Känner mig så jävla ynklig idag. Det blixtrar bakom ögonen, kroppen känns allmänt vissen och har mensvärk deluxe. Tryckte i mig en värktablett imorse men har köpt någon ny variant som skall verka snabbare och de var så förbannat svåra att svälja så har ingen jättelust att trycka i mig en till… Blev änna tvungen dock, magen och ryggen tar död på mig. Bröt av tabletten och skrapade av de vassa kanterna så gick lite lättare att få ner den här gången, men uff.

 

Hade velat stanna hemma idag men då min handledare kommer in idag då det är hans sista dag på jobbet så kändes det som att jag borde komma ta mig till jobbet. Tyvärr så kommer han in i eftermiddag så måste ta mig igenom dagen först. Lär dra hemåt så fort det går efteråt dock. Behöver dock fixa present till syrran plus handla mat så lär la vara sent innan jag är hemma oavsett. Fuck.

 

Snart lunch i alla fall. Undrar även vad städerskan håller på med… Hur kan det dunka och dunsa så mycket om en person med en vagn och en mopp…? Slår hon in den i väggarna med flit?

 

Halva dagen gjord snart. Nu gäller det att hålla ut.




Åh du härliga bankhelvete...

Fick en påminnelse på mobilen idag att jag missat betala min mobilräkning, vilket kändes mysko då jag var säker på att jag betalat den, men har ju hänt tidigare att jag missat så tänkte lite jaja, whatever. Kom på att jag även har en faktura från inkasso då jag uppenbarligen missat att betala påminnelseavgiften på fakturan på spelen till Erik (betalade vanliga fakturan två dagar sent och fick en extra faktura på påminnelseavgiften). Tyvärr så städade Erik bort den fakturan i helgen och hade ingen som helst aning om var han gjort av den... Så har suttit och försökt få tag i Segoria för att få tag i summa och fakturanummer men då de stänger telefonslussen tidigt så fick jag istället mailat dem.
 
Grymtade lite men gick in på internetbanken för att i alla fall betala mobilräkningen. Referensnumret dyker upp när jag börjar skriva siffrorna så blir lite misstänksam men godkänner i alla fall betalningen. Går in på "Kommande betalningar", och jodå, där ligger alla mina fakturor från förra månaden. Bara det att det står att de alla skall betalas 2014-10-29...?! Inte konstigt att jag får påminnelser överallt när inte ett öre dragits från kontot... Förstår inte hur det kan ha blivit fel datum på allihop, ok om jag skrev in fel datum på en liksom, men alla...? Nåja, skickade iväg alla utom den för spelen eftersom jag inte hade koll på vad summan låg på. Så mailade Segoria igen och förklarade läget och bad om summan då jag nu i alla fall hade fakturanumret.
 
Och en kvart senare rotar Erik igenom en låda i hurtsen och hittar naturligtvis den jävla inkasso-fakturan. Så nu är allting betalt och klart och Segoria har en sönderspammad mail som de inte lär fatta någonting alls av imorgon då fakturan uppenbarligen är betald... :P Verkade säkert inte alls desperat...
 
 
Nej, lite glass och TV-spel för att runda av dagen lite roligare kanske. Pöss hajj.



Fy fan för torsdagar...

Fy fan vad tungt det var att ta sig upp imorse. Kroppen ville verkligen inte kravla ur den varma sängen. Anar att jag håller på att dra på mig en förkylning för var snörvlig och hade ont i halsen igår och svor hela dagen för att jag missat att ta med huvudvärkstabletter till jobbet plus att jag frös som en gris precis hela dagen. Tyckte lite synd om mig själv så när jag var och handlade efter jobbet så slank med det med ett paket Digestive (hade ett halvt paket med vitlöksost kvar och det kunde ju inte stå och bli dåligt liksom) och två liter glass… Köpte dock en smak som även Erik kunde äta då han också haft ont i halsen i några dagar, så var inte bara till mig, host host. Tyvärr så tycker inte min mage om stora mängder glass så den bråkade med mig hela kvällen igår…

 

Känner mig rätt ynklig idag också. Halsen är bättre men snörvlet och huvudvärken är kvar. Idag kom jag dock ihåg att plocka med värktabletter så den biten borde ge sig så småningom. ^^ Dessutom gör kroppen sjukt ont på grund av träningsvärken från i tisdags som vägrar ge sig. Benen är som stela stockar och ryggen krampar vid varje rörelse. Är lagom glad att jag jobbar på tredje våningen just nu om man säger så… Mensvärken är dessutom på intågande så livet är liksom bara toppen. Blir nog till att avboka träningen ikväll i alla fall. Planerar att gräva ner mig i soffan och stanna där tills sängen kallar. På tok för många timmar innan det är aktuellt dock. Uff.




Grattis underbara syster!

Idag fyller min söta lillasyster 20 år, så stort fett GRATTIS på födelsedagen! :D
 
 



Min träningsmotivation...

Har bokat in två träningspass den här veckan som jag hoppas kunna gå på. Mina leder gör ont igen så märks att jag skippat ett tag nu igen. Men nu har vi inget vi måste fixa med lägenheten osv så finns inget annat som kallar på uppmärksamhet på eftermiddagar/kvällar. Dessutom så kollade jag igenom lite gamla bilder på Facebook och insåg att jag verkligen behöver ta tag i mig själv.
 
Det här är just nu min motivation:
 
Då (Turkiet 2011):
 
Nu (USA 2014):
 
Den magen skall bort.



Saknar mina katter...

Är så fasligt tyst och ensamt här hemma när vi inte har några katter som springer runt eller piper när man kommer. Väldigt skönt är det ju också i och för sig, men saknar dem ändå. Stitch hämtar vi väl tillbaka om någon vecka, men Ozzy förblir hos svärföräldrarna på obestämd framtid. Han lever dock livet och blir bortskämd till tusen, så går ingen nöd på honom. Men saknar honom ändå. Tror Stitch saknar honom också för han piper en hel del när han är är ensam med oss, men gissar att några veckor hos Gert och Pia tar död på den abstinensen. ;)
 
 



Ge mig lite energi tack...

Herregud. Absolut ingen energi kvar. Sista tvätten i form av sängkläder och handdukar är i torktumlaren och alla tröjor och byxor är upphängda, men har en miljon underkläder kvar att vika. Sådär sugen. Måste rensa kycklingen om vi skall få någon mat ikväll också. Ingen idé att låta Erik göra det, då sitter halva kycklingen kvar på benen. Funderar på om jag skall orka fixa lite mer inför imorgon så det inte behöver bli tokpanik då men vettefan om jag orkar alltså... Men känner jag oss så lär vi vakna sent imorgon (om inte annat för att jag vill ha sovmorgon, om än kanske inte till ett...) och sedan lär det bli panik för att hinna klart och så kommer jag stå där osminkad med blött hår när folk börjar droppa in. Näe, kanske kan dela upp det lite så att Erik tar sista med tvätten så fixar jag maten. Fast allra helst så skulle jag nog vilja gosa ner mig i soffan och sova någon timme eller tio.
 
 



Känns inte som fredag...

Är så sjukt trött idag. Har jobbat hemifrån större delen av veckan dock så har kunnat lägga upp schemat som det passar mig, men är likförbannat helt slut. Har dessutom ingen självdisciplin och har haft en massa saker jag velat fixa inför morgondagens fest så har inte lagt tillräckligt många timmar på jobbet. Vilket i och för sig just nu spelar mindre roll då det inte finns så mycket att göra, men ändå. Var på ett projektmöte på Volvo i tisdags och fick i uppdrag att kolla upp lite grejer (skall tex hitta en fläkt till provrummet vi skall bygga, men har inga direktiv över huvud taget. "Du kan väl kolla runt lite" fick jag höra. Och då det är trångt i rummet och vi har en tight budget så röstar jag på en hårfön. Då borde väl alla vara nöjda va?) så har mest suttit och läst i projektpärmen och googlat runt. Det här projektet hamnade lite hastigt och lustigt på mitt bord då min handledare slutade så får se hur det går. Är hyfsat lost hittills men med lite (mycket. Jävligt mycket) hjälp så skall det nog gå ändå.
 
Har plockat här hemma mellan stunderna med projektpärmen och var iväg och handlade mat och dryck inför helgen lite tidigare. Insåg innan att det skulle bli mycket att bära, men HELVETE vad tungt det blev. Fyra fullastade kassar med diverse tunga varor. Tycker ändå att vi bor nära affären men var tvungen att ta tre stopp på vägen hem för att inte totalt dö. Och då darrade ändå armarna i en timme efteråt. Hade kunnat vänta på Erik, men då han jobbar till sent och vi dessutom har tvättid ikväll så kändes det smidigare att ha det avklarat. Är bara Systemet kvar att bocka av på listan nu, men det får bli imorgon tror jag bestämt.
 
 
Längtar ut till kusten och lugnet på klipporna... Bara ett år kvar till nästa vända, uff.



Dag 3 - Orlando, USA, 3 juli

Asså... Sorry, men jag har ingen ork att sitta och skriva dessa mega-inlägg längre. Så slänger ihop några kostare med massa bilder istället. Och är det något ni funderar över så får ni la fråga. ;) För längre beskrivningar, se Helenas blogg.

Dag tre i USA var vi på Sea World i Orlando. Mysigt ställe men hade det inte varit för showerna så hade man lätt kunnat skippa den parken. Dock så ingick ju inträdet i paketet vi köpte med Discovery Cove, så kändes dumt att undvika't när vi ändå inte hade något annat för oss. Hade trott att det skulle vara fler akvarier och liknande, men var mer olika bassänger och områden. Lite halvdassigt väder hela dagen om än fortfarande varmt.
 
Jag och Erik käkade brunch på ett av de få ställen som hade öppet medan Helena och Patrik vandrade iväg för att kolla på flamingos. Helt ok mat men lite mysko smakkombinationer med bröd med kycklingröra och curry - och VINDRUVOR?! Störde oss ofantligt på folket vid bordet intill som kastade mat på backen för att mata småfåglarna och sedan blev arga och skällde på personalen när det även dök upp större fåglar. Idioter.
 
 
Späckhuggarshowen var riktigt bra. Mäktiga djur. Fick dock dåliga platser då vi kom sent och sedan gick runt och försökte hitta Helena och Patrik utan framgång. Fick en dretlång gubbe mitt framför mig också så större delen av mina bilder ser ut såhär:
 
 
Gick även på en show med en utter, två sälar och ett sjölejon. De andra var lite tveksamma, och även jag var väl rätt säker på att den var riktad till barnen, men är man ändå där så. Men det var jättebra! Inte cool på samma sätt som späckhuggarshowen, men jävligt rolig.
 
 
Blev även en delfinshow. Coolt med alla konster men rätt barnsligt upplägg. Och en himla massa olika akrobater som hoppade och snurrade runt överallt.
 
 
Det är en pelikan där bak, jajj lövar. En av mina favoritfåglar. Så fruktansvärt fula men så coola. ^^