Thank god for the weekend!

Asså, jag är så sjukt jävla trött. Erik har redan lyckats somna borta i sin datorstol (borde jag väcka honom tro?) och suget är stort att bara lägga mig ner "för att vila lite" i soffan, men inser att jag är helt körd om jag gör det. Kommer toksomna och sedan vakna, sjukt irriterad, runt nio ikväll. Har hänt förut om man säger så. ;)
 
Veckan har annars varit väldigt kort. Både jag och Erik låg hemma dassiga i helgen och då det inte ville ge sig så stannade vi hemma från jobbet på måndag och tisdag också. Så har blivit lite halvlynchad på jobbet när jag klagade över trötthet nu i slutet av veckan då jag "bara legat hemma och slappat" samt "kört kortvecka". ;) Det är en väldigt rå men skön stämning på Volvo som passar mig väldigt bra faktiskt. Killen jag traskar runt med mest, Steven, är sjukt elak och grov, men jättesnäll och hjälpsam. Samtidigt liksom. ;) Och jag kan släppa lös totalt och kläcker ur mig ogenomtänkt kommentar efter ogenomtänkt kommentar, men det funkar. Jag kan vara precis lika elak och skarp tillbaka och det är verkligen jätteskönt. Älskar när folk är på samma linje och fattar ens ironi och man inte behöver väga varje ord man säger för att man inte vet hur den andre kommer reagera.
 
Jobbet rullar annars på bra det med. Jag vet fortfarande inte vad jag sysslar med men jag blir bättre och bättre på att låtsas att jag gör det. ;) Men även om det är väldigt intressant och lärorikt så längtar jag verkligen något fruktansvärt efter semester just nu. En vecka kvar tills vi går på ledighet. En himla lång vecka.
 
Det sket sig ju med hotellet på Kreta som vi hade spanat in oss på där i början av sommaren så vi har kollat runt lite för att hitta något nytt som klickat, och har väl velat lite fram och tillbaka mellan två stycken där vi gillade ena hotellet bättre men det andra passade bättre med tiden. Och igår när vi hade bestämt oss - så var båda fullbokade. Asså, det här händer ju bara inte?! Trodde allvarligt att jag skulle börja gråta. :P Så nu är vi på jakt efter ett nytt hotell IGEN. Och nu har vi bestämt oss för att boka det så fort vi hittar ett vi gillar. Inget mer jävla velande. Jag skall ha en solresa inbokad innan jag går och lägger mig idag, annars jävlar...
 
 



At a loss for words

Asså, herregud. Att det finns sådana här röster. Och i den åldern?! Amazing. Lyssna klart på låten btw, så ni inte hoppar av efter några toner. Eller hoppa lite framåt eller vad som, för blir bättre och bättre. ^^
 



Lördagsnöjen

Började dagen med frukost och filmen How to train your dragon - perfekt början på dagen. Älskar verkligen den filmen, skrattar fortfarande högt och får rysningar trots att jag sett den ett flertal gånger. ^^ Ligger nu i soffan med datorn i knät och googlar resor och olika utflyktsmål på Kreta medan Erik ligger nedbäddad bredvid och spelar Witcher 3. Är sjukt sugen på sol, bad, fina stränder osv just nu. Speciellt då regnet smattrar mot rutan till och från och det är helt grått utanför fönstret. Verkligen perfekt juliväder...
 
Har velat till Grekland i typ hur många år som helst nu men det blir liksom aldrig av. Det är alltid något som kommer i vägen eller något som strular. Och var lite orolig att det skulle skita sig den här gången också då det är rätt oroligt i Grekland just nu, men verkar mest vara i storstäderna på fastlandet. Så Kreta borde vara lugnt. Hoppas vi. Vi tänker att det borde bli ännu lite säkrare (och smidigare) om vi kör på ett all inclusive-hotell så sitter och kollar runt på lite sådana nu. ^^
 

 
Erik mådde skit igår när han kom hem från jobbet och idag är vi både rätt dassiga så lär inte bli mycket gjort idag i alla fall. Inte för att vi hade planerat något direkt heller men man hade ju hoppats ligga hemma utan huvudvärk, halsont och snuva liksom. ;)
 
 
Får nog rädda min datorväska snart också... Stitch älskar verkligen att ligga och sova på väskor. Det och plastpåsar. :P Och då prasslar väskor avsevärt mycket mindre så föredrar nästan det. Förutom att jag får rolla dem för jämnan förstås...



Helg helg helg...

... nu tar vi helg helg helg. Fan, var längesedan jag längtat efter helg såhär mycket. Är så sjukt jävla trött och är så sjukt jävla glad att vi inte har ett jota inplanerat den här helgen. Jag ser fram emot många långa timmar i soffan med tv, dator, böcker och filmer och typ ingenting mer. Det skall ju tydligen regna hela helgen också vilket nästan bara är skönt. Då kan man ju ligga inne med gott samvete och slipper ta sig ut bara för att jaga lite soltimmar. ;)




Nu väntar vi bara på att Erik slutar jobbet så vi kan dra och handla. Sedan är det helg på riktigt! 



Bara onsdag...?

Den här veckan går verkligen inte fort. Hur kan det bara vara onsdag idag?! Helgen känns väldigt långt bort just nu. För att inte tala om semestern. Är en halv evighet kvar innan vi kan gå på semester. 

Just nu är det dock full rulle här på Volvo då koreanerna håller på att installera två nya sidoliner. Går sådär får man väl säga. Väldigt sådär. Intressant, och lite skrämmande, att titta på dock. Billigt är helklart inte alltid bäst...

Jag gillar verkligen Volvokläderna btw (not). Orange är verkligen min färg. Det tar fram det bästa ur min blankbleka hy. ;)


De är dock rätt bekväma. Stora och pösiga visserligen, men sköna. Och det är rätt najjs att slippa tänka på vad man ska ha på sig på dagarna också. Man bara drar på sig något på morgonen och byter sedan om direkt man kommer till jobbet. Enda nackdelen är att jag inte har så många tröjor som funkar under jackan. Mina stickade favorittröjor funkar sådär. Men det ger mig ju bara en ursäkt att köpa på mig mer kläder i och för sig, hö hö. ;)



Grillknytisfest!

Vi var igår iväg till Trollhättan för grillknytis hos Alex och Sofia ihop med herrans massa fler folk. Var riktigt roligt. Kände typ bara värdparet samt Robin och Ek dock men funkade fint ändå. Erik kände eller kände till majoriteten naturligtvis, Trollhättebo som han är. 

Var bra väder om än väldigt blåsigt (var mycket diskussioner kring hur länge partytälten skulle överleva... ;) ) så njöt av solen så mycket det gick, grillade massa kött av varierande sort och med varierande framgång, åt gott och drack gott och skrattade tills käkarna gjorde ont. 







Det blev dock redigt kallt efter ett tag så fick plockas fram lite filtar till de riktigt mesiga. ;)





Folk började droppa iväg runt 11-snåret, majoriteten drog runt 12, men var allt ett litet stabilt gäng som var kvar till slutet. Blev till och med lite spontandans i vardagsrummet! Hur kul som helst. 



Vi var sist kvar som vanligt och blev hämtade av en snäll Gert en bit innan 2. Kom i säng runt 3 då Gert tydligen var rätt pratsugen sådär mitt i natten. ;) 

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Sov länge, käkade pannkakor till frukost, kollade tomterna vid Liljedal (de verkar ha dragit fram det mesta vatten, fiber osv samt gjort grusvägar men inte så mycket mer), hämtade vår bil och körde hemåt. Väl hemma har vi kollat resor, spelat Witcher 3 och allmänt slappat. Nu rullar filmen Sex Tape på tvn och Erik spelar CS med killarna. En typisk söndag med andra ord. ^^



Dagens störningsmoment

(Jag vill så gärna skriva "störelsemoment" av någon anledning ...)

Dagens störningsmoment är i alla fall män som ställer sig mitt framför en när man står i en grupp. Det har hänt flera gånger och verkar vara väldigt vanligt här på Volvo. Är inte ens säker på att gubbarna vet vad de gör. Alla är trevliga och hjälpsamma i övrigt, men står man i en grupp och pratar så händer det titt som tätt att en av gubbarna liksom tar ett kliv framåt när de ska prata och så ser jag helt plötsligt bara en ryggtavla. Det kanske funkar när det bara är långa män som står där men det funkar sämre när det även ingår kortare personer i gruppen. Oftast så funkar det att bara ta ett steg åt sidan men när man fått göra det X antal gånger under en kortare diskussion så börjar tålamodet tryta. Jag vill ju dessutom ha mitt personal space men det funkar verkligen inte här. Eftersom typ alla sådana här möten är nere i fabriken där det låter som fan av alla maskiner så måste man stå nära folk för att höra vad de säger. Står man då i en grupp där alla vill höra vad som sägs så blir det trångt. Och lämnar jag då en liten lucka med luft framför mig så kanske någon annan tycker det är himla smidigt så de trycker in sig där = de ser och hör bättre och jag får en rygg som blockar totalt. Så får väl bli bättre på att knö helt enkelt. Trökigt att det ska behövas bara. 



Random bilder från helgen. Längtar verkligen hem till soffan just nu. Jag är trött och hungrig och allmänt seg i kroppen. Är inbokad på ett skivstångspass i kväll men väger lite mellan det och mathandling + färga håret. Hinner inte båda men är egentligen inte så sugen på någotdera. Just nu vill jag bara sova. Eller äta först så magen slutar vråla - sedan sova. 



Måndagshumör

Hehe, skrev nyss ett långt gnälligt inlägg om hur jag inte kan bestämma mig vad jag vill göra med mitt liv, men känner nog inte riktigt att det passar här på bloggen så deletade hela skiten. ;) Vissa saker bör man kanske bara hålla i huvudet. Eller i alla fall inte printa ner och publicera inför hela världen.
 
Får försöka tänka positivt. Saker och ting löser sig oftast till sist ändå. Den här killen får mig till exempel att känna mig jävligt löjlig som gnäller över mitt liv. Gissar att ni hört talas om honom/sett något av hans klipp, men om inte så är det verkligen på tiden. Enjoy. Nu måste i alla fall jag nana, borde lagt mig för länge sedan...
 



Härlig start på dagen

Den här lördagen har verkligen börjat perfekt. Vaknade pigg och glad imorse och drog iväg mot Friskis efter en snabb frukost samt pwo. Körde ett tungt skivstångspass där jag lyckades öka vikten på vissa övningar och verkligen tog ut mig. Hem igen för att väcka Erik och fixa en mer ordentlig frukost (brunch för min del?) för att fylla på depåerna igen. Hade dessutom kvar jordgubbar från igår så blev riktigt najjs. 



Jag är btw typ kär i min proteinshake. Både syrran och Erik tipsade om den men då de sorter jag tidigare kört på som mest har varit drickbara så hade jag inga höga förväntningar direkt. Men den här är faktiskt riktigt god. Speciellt om man kör med några isbitar i så den blir riktigt kall och läskande. Körde på jordgubbssmak idag för att matcha resten av frukostutbudet. ;)

Och nu ligger jag ute på gräsmattan utanför lägenheten och gottar mig i solen. Kom på att jag inte behöver gå till parken här intill och trängas med folk, räcker att gå till baksidan huset och lägga sig. Inget folk, massa plats och svalkar dessutom skönt med de små vindpustarna som kommer. Möjligen är trafiken lite störande då vägen går precis på andra sidan, men det är fortfarande mer rogivande än en massa folk som pratar och skrattar och ungar som springer runt och skriker. 





Grinig och missunnsam

Förstår inte riktigt vad som hände med humöret... Har varit en bra dag idag - fint väder, intressanta arbetsuppgifter och trevliga kollegor och jag kunde dessutom sluta tidigt. Erik kom inte riktigt iväg som beräknat så jag gick hem själv först så skulle han höra av sig när han var på g. Kommer hem och lägger mig "för att vila lite" i sängen, somnar och blir väckt av Eriks samtal typ en halvtimme senare. Och är tokgrinig. Erik pratar glatt på och berättar att han fått lönerevision (IGEN?!) och jag bara muttrar och blir surare och surare. Förstår verkligen inte vad som hände. Får skylla på att jag var (är) trött och hungrig, det gör aldrig underverk med mitt humör.
 
Kan även spela in att jag inte var speciellt nöjd med den löneökning jag får i år, varför jag blir ännu mer irriterad över att Eriks chef tydligen älskar att slänga ut pengar till höger och vänster. Jag hade pratat med ordföranden för Sveriges Ingenjörer på ÅF innan mitt lönesamtal och han tyckte att jag låg rätt lågt om än fortfarande inom spannet på ÅF så jag skrev ut massa papper med statistik och förberedde mig inför mitt samtal, men visade sig mer vara en monolog än en dialog. Chefen hade redan bestämt vad jag skulle få och han tyckte att jag låg "väldigt rätt" i lönen så hade inte mycket att komma med där. Förklarade att jag inte var helt nöjd men kom ingen vart så accepterade till sist även om jag frågade vad jag behövde göra för att hamna högre nästa år. Jag får antagligen högre procent än flera andra dock då jag får ca 1,8% ökning medan riktvärdet i år är 1,5%, men ändå. Det ger liksom inga pengar.
 
Medan Eriks chef däremot höjer Eriks önskade lön med 3000 vid anställningen, ökar den igen med 4000 genom lönerevidering efter ett halvår, med kommentaren att han inte kommer få någon ordinarie ökning ihop med resten av kollegorna nästföljande år (i år), vilket han visst fick ändå då chefen "fick lite pengar över" och därför höjde Eriks lön med 800 kronor i april. Och nu så körde de alltså en lönerevidering TILL så att lönen ökades med ytterligare 1000 kronor. Så Erik har gått upp 5800 på två år och ligger nu 3800 över mig... Och Erik jobbar visserligen som fan så jag kan förstå att han får en bra lön, och jag skulle verkligen inte vilja hans jobb, men jag blir ändå lite bitter. Jag missunnar egentligen inte han lönen, men jag vill ha samma liksom. Bygg verkar ju i och för sig ligga högre än maskin rent generellt och försäkringsbranschen ligger också väldigt högt, plus att de verkar vilja hålla kvar Erik så kan förstå en viss löneskillnad, men samtidigt så tänker jag att jag pluggat längre, blev klar snabbare med utbildningen och har jobbat längre efteråt. Vart tog jag vägen på kurvan?
 
Äh, fan jag vet inte. Jag tycker egentligen inte att jag har en speciellt dålig lön, den är högre än många andras så jag borde inte klaga, det är mest när jag jämför som jag blir bitter. Jag har inget emot att det går bra för andra (så länge det är motiverat, hatar folk som glider runt på bananskal) men jag har tydligen desto svårare för att bli lämnad kvar bakom. :) Men har ju inte direkt varit något bra år för mig att visa vad jag går för heller, många projekt som lades ner eller rann ut i sanden så har typ suttit av halva min anställning på ÅF. Vilket kanske inte direkt motiverar någon skyhög höjning även om det inte direkt är mitt fel att det blivit som det blivit. Håller tummarna att det här året blir bättre, och skulle jag fortfarande vara sjukt onöjd med resultatet nästa år så får jag väl söka nytt jobb, inte värre än så. Jobbigt att hitta nytt jobb inom mitt område i Trollhättan om vi nu bygger hus där, men det är ett senare problem... ;)
 
 



Äntligen fredag

Asså, jag är så sjukt trött så det finns inte. Har sovit alldeles för lite den här veckan. Mestadels mitt eget fel också. I måndags somnade jag runt halv två på grund av värmen och sedan var det trevliga mardrömmar resten av natten innan klockan ringde halv sex, men resten av veckan får jag skylla mig själv då jag lagt mig alldeles för sent. Hade verkligen tänkt lägga mig direkt efter Wayward Pines igår men fastnade totalt i en manga och kunde inte sluta läsa. Himla smidigt.

Annars har veckan varit bra. Jobbade och tränade i måndags och jobbade från Trollhättan på tisdagen då jag hade tandläkartid på eftermiddagen. Bästa tandläkaren jag haft! Trevlig, varsam, satte bedövningen där han skulle och fixade en riktigt bra lagning som jag inte känner av över huvud taget nu. Tidigare lagningar har alltid varit ojämna mot tuggytan och/eller haft skarpa kanter. Enda nackdelen var väl kanske att han var lite långsam så han hann inte med det andra hålet så det tar vi nästa vecka... Men hellre det än att det blir en kass lagning. Han tyckte det var ett konstigt ställe att få hål på dock (mellan två tänder, nästan nere vid roten och bredvid en gammal lagning) men hans gissning var att den tandläkare som gjorde den gamla lagningen råkat skrapa sönder emaljen på tanden intill och att det sedan utvecklat sig till ett hål. Känns bra liksom. Betalar multum, plågas i en timme och sedan förstör tandläkaren en tand till på vägen..? :P

Onsdag och torsdag gjorde jag inte mycket. Jobbade, handlade, gick hem i monsunregn (gick verkligen att vrida ur byxorna efteråt men vi skrattade hela vägen hem, inte mycket annat att göra när regnet vräker ner så mycket att man har ett vattenfall från nästippen), läste manga, spelade tv-spel och allmänt slappade. Såg dock igår att jag kommit in på en distanskurs som jag sökt till hösten. :D Automation på halvtid. Inte den roligaste kursen kanske men tänker att den kan vara bra för mitt jobb. :) Hade sökt fotoredigering också men där hamnade jag på en milslång reservlista. :P

Idag är det jobb några (allt för många) timmar till och sedan är det slapp för hela slanten. Erik ska försöka sluta i tid och jag har jobbat in lite under veckan så jag kan komma iväg i vettig tid. Så sedan blir det handling, något gott att äta och någon najjs film. Blir gissningsvis melon eller jordgubbar med glass till efterrätt då vi ätit det en hel del det senaste. Men gäller ju att passa på liksom. ;)





Göteborg och dess jävla vägnät ...

Göteborg är verkligen ingen logisk stad. I alla fall inte när det kommer till vägar och skyltar. Jag och Erik har svurit många gånger över dessa skylthelveten när vi varit ute och kört (vilse). Sist var när vi skulle köra hem från Husknuten i Västra Frölunda. Vi tog E6an mot Malmö på vägen ner så tänkte att E6an mot Oslo kunde vara bra på vägen hem. Vilket efter ett jävla åkande slutade med att vi hamnade ute vid Volvoområdet i andra änden av Göteborg ... Skyltarna kommer alltid väldigt sent så man ligger oftast i fel fil när man kör i Göteborg så vi kör helst på gps och skiter i skyltarna i den mån det går. ;)
 
Och idag då så kände jag för en promenad i solen så gav mig iväg typ direkt vi kommit hem från jobbet. Och gick vilse typ direkt. xD Jag tycker ändå att jag har rätt bra lokalsinne men i Göteborg går det fan åt helvete hur jag än gör. :P Tänkte att jag skulle traska upp till Härlanda tjärn för att få lite natur och tänkte att det väl inte kunde vara så svårt att hitta - jag har ju varit där en gång med Johanna liksom. Jo tjena. Vägarna här går aldrig riktigt rakt, man tror att man är på väg åt rätt håll bara för att efter en stund inse att man traskat åt helt fel håll för att vägen svängt lite lite hela tiden. :O Tog till sist till gpsen på telefonen så att jag hittade fram. Väl där så var batteriet typ slut dock så blev ingen gps på hemvägen. Sååå jag gick vilse igen. xD Jag följde skyltarna för gång-och cykelbanor och satsade på "centrum" men tyckte efter ett tag att det kändes som att jag gick åt helt jävla fel håll. Vilket jag gjorde också. Det stod antagligen "Mölndal centrum" fast uppdelat på två rader. Och eftersom allt annat stod på en egen rad, typ PARTILLE, MÖLNDAL, CENTRUM, ETC så blev det ju sådär tydligt. Så virrade runt en stund, följde lite spårvagnsspår och fler skyltar och försökte leta efter något landmärke jag kände igen men slutade till sist med att jag följde solen. Tänkte hur solen går ner utanför vår lägenhet vid den här tiden och traskade på med solen på den sidan. Och kom allt hem till sist. Men istället för den entimmespromenaden som jag hade tänkt mig så blev det två timmars traskande. I och för sig med ett stopp på ICA för köp av melon och lite annat smått och gott, men ändå. Jaja, några fler sådana här virrundor så borde jag väl hitta rätt bra här uppe till sist... ;)