Första veckan snart avklarad

Sitter just nu lite av tiden på jobbet, de flesta i min grupp har gått för dagen och jag har inga möten inplanerade (det är annars sjukt mycket möten här, i onsdags hade jag tex möten från 10.00 till 16.00?!) så sitter mest och läser igenom Volvos standarder. Och där har jag nog i och för sig att göra något år eller två. ;) Men solen skiner och jag är trött så lär bli tidig hemgång idag. Vilket är ok då jag jobbat in en del tid i veckan samt tagit väldigt korta luncher. Erik slutar ju som han alltid gör på sommaren, 15.45, i alla fall om allt går som det skall, så tänkte jag kanske kunde möta upp honom i stan senare. 

Skulle egentligen behöva till stan för att köpa lite grejer, bland annat en ny handväska då den gamla favoriten gått sönder. :'( Har just nu bara väldigt små partyhandväskor samt större väskor. Skulle behöva en mittemellan där man får ner plånboken, mobilen och kanske ett litet paraply men inte så mycket mer. :P Men då vi ska på "inspirationsvisning" på ett hus imorgon i Brastad så kanske vi kör lite shopping före eller efter. :)

Just nu kan ni ju annars njuta av min vackra (not) arbetsplats här på Volvo. Det finns inte tillräckligt med platser så jag sitter på ett litet fjösbord bredvid min föregångare/handledare. Inte riktigt vad jag är van vid efter mitt stora kontor och mitt stora skrivbord, men det kunde varit värre. Har ju utsikt om inte annat, vissa andra stirrar in i väggarna. :P Har även fått mig en Volvodator. Det är bara det att jag inte kan logga in på den. De har fuckat upp sig en liten smula med mina inloggningsuppgifter så de har bara aktiverat mitt gamla externa konto istället för att fixa ett nytt internt så kan inte komma åt ett skit. Och trots flera samtal till supporten så går det sådär bra att lösa problemet. Börjar bli lite irriterande. Men har som tur var ÅF-datorn med mig så fick standarderna och lite layouter på ett usb så kan sitta med det. :)


Fan, kan inte tiden gå lite fortare så jag kan gå hem snart?! Kanske skulle ta mig en tur ner till fabriken och traska runt där en stund... Sagt och gjort - laterz!



Är det inte helg snart...?!

Är jävligt sugen på helg just nu. Är så sjukt trött precis hela tiden och hjärnan är total geggamojja efter dagarna på Volvo. Det är intressant och alla är jättesnälla och trevliga så känns riktigt bra (även om jag inte har en aning om hur jag ska kunna ta över efter tjejen före mig då hon verkar ha superkoll på allt...) men är så jäkla mycket att ta in och försöka förstå så är verkligen helt död när jag kommer hem. Men antar att det blir några intensiva veckor nu innan semestern då jag försöker hinna suga upp så mycket information som möjligt innan det (förhoppningsvis) lugnar ner sig lite. 

Hade egentligen tänkt ta semester nästa vecka och dra till Grekland för lite sol och bad, men vi väntade med att boka lite för länge. Hade spanat på ett riktigt najjs all inclusive-hotell i några veckor men segade lite då Erik skulle fixa nytt pass och jag inte riktigt visste hur det skulle funka på nya jobbet/uppdraget. Men bestämde att vi skulle boka hotellet när vi kom hem efter jobbet i tisdags. Oooch då var det fullbokat. Massa platser kvar i flera veckor och sedan - poff - fullbokat. Haha, var så jävla bitter och besviken. Men nu i efterhand så var det nog lika så bra. Vi skippar semester nästa vecka och kör en extra vecka i slutet av sommaren istället. Så nu hinner jag få en vecka extra introduktion på jobbet innan min föregångare på tjänsten går på semester, vi kan gå på husvisning på lördag, jag kan hänga med på ett kul event nästa helg och vi har tid att hitta ett nytt bra hotell för vår solresa. :)

Well, nu är det i alla fall sovadags, är som sagt helt slut, men kan inte riktigt med att gå och lägga mig tidigt ändå, vill ju vara ledig och ha så mycket fritid som möjligt. Lagom smart. 






Sverige - Australien (sent omsider)

Ligger och slökollar på reprisen av matchen mellan Sverige och Australien som går på tv nu, och det verkligen kliar i benen. Saknar fotbollen något såpass. Har ju kollat runt en del här nere men inte hittat något lag jag direkt känner för att kolla närmare på. Är ju just nu lite dumt med min pendling också. Förhoppningen är att hitta ett bra lag när/om vi flyttar till Trollhättan. Håller tummarna att jag hittar ett lag med lite blandade åldrar, där inte alla brudar är 16 och går på gymnasiet ihop... Den varianten funkade inge vidare sist. 
 
Det här är faktiskt det jag beklagar mest med att bli äldre. Jag känner mig inte gammal, varken mentalt eller fysiskt och jag ser inte hur min ålder påverkar mitt liv på något större vänster. Jag har ingen panik att bocka av allting på listan och tänker att saker händer när de händer. Om de händer. Men att hitta ett fotbollslag med brudar i någorlunda samma ålder, det är fan halvt omöjligt. :P
 
Är dessutom i sjukt dålig form, men det går ju att arbeta med. När jag kollar fotboll och det riktigt kryper i benen så får jag ett sug att ge mig ut och springa men tyvärr så brukar det gå över innan jag faktiskt kommer mig ut. ;)
 
Matchen slutade i alla fall 1-1 ifall någon missat det. Ingen jättebra insats från Sveriges sida direkt. Många felpass och rensa-bollar och allmänt långsamt tempo. Men man kan ju inte vara på topp jämt. ;) Nu börjar i och för sig Tyskland-Sverige, men då jag är sjukt trött och ändå vet hur det slutar så blir det nog till att gå och lägga sig istället. Hör och häpna, lägga sig innan ett på en lördag?! Men jo, sov så jävla kasst inatt så har varit i dvala hela dagen idag. Dock dvala i solen på Gert och Pias altan, men ändå. ;) Så well, nightynight. 
 



Första dagen...

Kortvecka den här veckan, så skönt. Och idag har jag varit på Volvo då intervjun förra veckan tydligen gick vägen ändå! Blev lite snabba ryck så hann inte avsluta projektet jag jobbade med tyvärr så får se hur vi gör med det... Höll på och kontrollerade konstruktionsritningar vi fått från en kund för en neutral granskning, men ju mer jag grävde och ju mer jag rotade runt i mapparna vi fått, desto mer förvirrad blev jag. Hade varit lättare att säga vad som var rätt med dem för det var fan inte mycket. Faktiskt förvånande att man kan göra ritningar så fel och förvirrande. I alla fall om man jobbar med skiten. Men tja, får se hur vi gör där. De ursprungliga timmarna är slut så får se om kunden vill att vi gräver vidare eller ej, och om de vill det så lär jag lämna över det till någon kollega. 

Men som sagt, hädanefter så är det Volvo som gäller för min del. Blev ombedd att ta med ÅF-datorn då de inte hunnit få några Volvo-datorer än så släpade hem blyklumpen igår. Ihop med de inte så nätta jobbarskorna och massa annan skit. I hällregnet. Kände mig som en varm, blöt packåsna med ryggvärk. ;)


Dagen idag gick i alla fall bra. Vi var fyra stycken som började idag så vi fick en gedigen genomgång av fabriken och presenterades för typ en miljon människor varav jag minns typ fem... Himla skönt att vi var en liten rookiegrupp faktiskt, då behöver man dels inte hålla igång samtalet själv hela dagen utan man har lite tid att försöka ta in all information, och man har även lite folk att diskutera med och hänga ihop med. Har man fler som är nya så kan man ju hjälpas åt att lära sig namn, hitta i lokalerna, lära sig systemen osv. :) 

Det kändes i alla fall riktigt bra även om hjärnan är totalt mos efter all information. Alejandro (da boss) sprutar verkligen ur sig information. På engelska dessutom så tar ju lite extra energi att fatta allting. :P Håller tummarna att det känns lika bra på måndag när jobbet börjar lite mer på riktigt... ;)

Efter jobbet drog jag och Erik till HiFiKlubben för att köpa en förstärkare till Ek då han bett Erik kolla på ett demoex som bara fanns i Göteborg och efter det tog vi och handlade käk. Och några ton jordgubbar till imorgon. Sjukt frestande med alla askarna med jordgubbar i kylen måste jag säga men är nog inte helt uppskattat om vi käkar upp allting idag... ;)

Avslutar med en bild på en herre som ger blanka fan i om det finns plats eller ej, det går alltid att trycka ner röven ändå. ;)




Vackra röda bett

Herregud, håller på att klia sönder mig... Har lyckats få någon typ av bett, men endast på högerarmen. Märkte två stycken efter skivstångspasset i onsdags kväll, ett på överarmen och ett på handen och två ytterligare igår morse, ett på armbågen och ett på tummen. Kliar som satan och är stora och vackert knallröda. Det på överarmen är värst dock, möjligt att det är två-tre bett i ett för är mer än dubbelt så stort som de andra. Känner mig riktigt sexig i t-shirt eller linne just nu. ;) Vet inte riktigt hur jag fått dem heller men antar att vi fått in mygg eller något i och med att vi har öppna fönster på kvällarna för att inte dö av värmeslag. Måste verkligen kolla på en AC...





Bara torsdag..?

Klockan går alldeles för långsamt idag. Vill ha lunch NU. Gjorde bruna bönor med potatis och fläsk (eller ok då, bacon) igår så riktigt längtar efter min matlåda idag. ;) Sitter annars och försöker läsa upp och sortera filer då vi får ett ritningsgranskningsuppdrag (dagens längsta ord? ) som jag ska ta tag i. Hyfsat tråkigt men i alla fall något att göra. Njuter även av solen genom fönstret och fascineras över att jag lyckats hålla liv i blomman jag fick när jag började på ÅF.





Intervjun på Volvo i tisdags gick btw bra. Blev väl någon halvtimme sen till mötet men då snubben vi skulle träffa ändå skulle jobba till midnatt så spelade det tydligen mindre roll. :) Han var dock spanjor och pratade jävligt snabb och avhuggen engelska så fick verkligen anstränga mig för att hänga med, men tror det funkade rätt bra ändå. Fick rundvandring i produktionen och ställde massa frågor (är egentligen inte så intresserad av PLC och robotik som så men är sjukt fräckt att se för någon som jag som aldrig jobbat i en industri) och fick även svara på lite kunskapsfrågor som väl kanske gick sådär. Fördelar och nackdelar med en stationär svets i produktion tex...?! Noll koll. Men lyckades gissa halvvägs rätt i alla fall. Även om tyvärr andra halvan var jävligt fel. xD

Efter rundvandringen så satte vi oss i ett fikarum och körde lite mer vanliga frågor. Jag hade dock väntat mig mer praktiska frågor som tex vilket CAD-program jag använder osv men var mest personlighetsfrågor som om jag tar ledarrollen i en grupp, om jag föredrar att jobba i ett team eller ensam, vilka arbetsområden jag föredrar osv. Och var många frågor där han ville att jag skulle välja mellan två alternativ men där jag tycker att det inte gick. Typ - om jag ville jobba ENDAST på kontoret eller ENDAST nere på golvet. Asså, som konstruktör så måste jag ju sitta vid datorn emellanåt så då måste jag ju vara på kontoret. Men för att få insyn i hur saker fungerar och hur montörerna arbetar så måste jag ju vara på golvet? Men förklarade hur jag tänkte så hoppas det funkade. ÅF-kvinnan jag var där med sa efteråt när hon skjutsade hem mig att hon var väldigt imponerad över både mina svar och att jag pratade engelska på obehindrat (hehe, tänkte lite att det var för att hon själv hackade sig fram för jag pratade verkligen inte obehindrat...) så hon trodde att mina chanser var väldigt bra. Så nu håller vi tummarna. ^^

Bara några minuter kvar till lunch nu. Nom nom nom. 



Härliga tisdag

Den här dagen blev inte riktigt som planerad. Försov mig en smula imorse men lyckades hinna med det tänkta tåget ändå, lite lagom stressad så. Väl på jobbet så hinner jag sitta vid datorn typ en kvart innan chefen kommer in och berättar att Volvo ringde honom igår kväll och att han hade försökt få tag i mig, men jag lämnar oftast jobbtelefonen på kontoret så har typ aldrig med den hem. Men tydligen så ville de träffa mig för en intervju för ett uppdrag. Idag. Var lagom sugen på att träffa någon över huvud taget då jag är trött, snuvig och allmänt slufsig då jag inte hann tvätta håret imorse och vi dessutom har tvättid idag så rotade bara reda på något rent som fanns i garderoben. Kanske inte samma klädval jag hade gjort om jag vetat att jag skulle på intervju...

Men vill ju ha jobbet, eller snarare så behöver jag jobbet så tackade naturligtvis ja ändå. Så blev några vändor fram och tillbaka med planerande där jag försökte passa ihop mina tåg med upphämtning och möjliga mötestider, men till sist så bestämde vi att jag skulle ta ett tåg så jag var nere klockan tre. Skall bli upphämtad på stationen av en kvinna från ÅF och sedan börjar mötet på Volvo 15.30. 

Nu är det ju bara så att mitt tåg är sent. Of course liksom. Eller tja. Alla tågen via Trollhättan är sena just nu, så måste hänt något någonstans. Lagom irriterande är det i alla fall. Så fick ringa min skjuts och be om ursäkt och förklara att jag inte riktigt vet när tåget kommer gå. Vår marginal till mötet är puts väck och gissningsvis så kommer vi bli gött sena. Fint första intryck liksom. 

Och som om det inte vore nog så kommer intervjun att vara på engelska. Nog för att jag tycker att jag är ok på engelska i dagligt tal, men vettefan om jag har någon större lust att bli intervjuad när jag är halvkass på alla tekniska termer osv... Men jaja, inte mycket att göra. 

Och nu sköt de upp tiden ännu mer här ja. Bara en halvtimme sen hittills. Men jag väntar så gärna. 





Härlig helg

Ligger nergosad i soffan framför filmen Pretty Woman (älskar den filmen trots att jag sett den en miljon gånger) och mumsar på det godis som jag köpte för att hålla mig vaken under fotokursen jag var iväg på men som aldrig blev uppätet. Är mätt och belåten då vi beställde hem pizza förut då jag inte orkade till affären. Pizzasnubben gav oss dock någon annans pizzor så fick ringa tillbaka honom så vi fick rätt. Lagom smidigt. 

Fotokursen var i alla fall jättebra! Har lärt mig massor men var verkligen fullt upp så är helt jävla slut nu. Lär skriva något inlägg om det senare, orkar inte nu, samt lägga upp massa bilder. Tog lite allmänna bilder med mobilen men använde systemkameran till att fota de flesta djuren. Pillade lite med Lightroom som är ett redigeringsprogram under kursen så ska försöka ge mig på att redigera favoritbilderna, så det kanske dröjer ett tag innan de dyker upp här. Måste försöka hålla igång detta nu så jag inte tappar informationen och börjar glömma allting. Men här får ni en liten sneak peek på vad vi har fotat. Dessa bilder är dock tagna med mobilen och helt oredigerade, men ändå. ^^







Nej, man kanske skulle ta och borsta tänderna så man kan lägga sig så fort filmen är slut, har knappt sovit något det senaste så får inte bli för sent idag... I alla fall inte om jag vill hålla mig vaken på jobbet imorgon. ;)



Pics från helgen

Känns som att det är i slutet av veckan men är bara onsdag, får påminna mig om det hela tiden. Är nog för att dagarna känts så långa och jag (fortfarande) inte har typ något att göra på jobbet. Förra helgen var däremot desto mer aktiv. Drog upp mot Karlstad på eftermiddagen på lördag och var hos Helena runt halv 6. Tappade upp ett glas vin och tjötade en stund innan resten av folket dök upp. Sedan blev det mer vin, sjukt goda mintu-drinkar, lite presentutdelning till Helena och Elin och en massa mer tjöt.
 
 
Beställde en taxi vid 8 och drog ner mot stan och Frost. Beställde maten och fick sedan vänta en halv evighet innan den kom. Och tja, alla var väl nöjda utom jag. xD Hade helt missat att min fläskfilé var dränkt med gorgonzola... Alltså, jag tycker verkligen att eftersmaken smakar spya. Ingen jättehit med andra ord. Tog några tuggor med ost på och åt sedan resten som inte hade ost på sig. Well... Det var i alla fall goda drinkar. ;) Blev även något dumt när vi skulle betala för maten, de gjorde helfel i kassan så alla fick betala olika och för olika saker. Jag tog det sista på notan och tänkte att det kanske skulle bli dyrt då det alltid brukar ligga kvar någon extra drink eller så men tvärtom så kom jag undan billigast...? Så får kika på det.
 
 
Drog sedan vidare mot Koriander där det blev lite (för många) drinkar och lite dans och tjöt.
 
 
(Måste nog klippa mig igen. Fan vad snabbt luggen växer...)
 
 
Och eh... Efter lite nattamat på donken och taxi hem så var vi allmänt fulla och glada, så vi lekte lite med de stackars pensionärernas rullatorer i trappuppgången i Helenas hus...
 
 
På söndagen så slappade vi ett tag, åt frukost och fick testat Helenas smoothie så som den SKALL smaka. Och den smakade ju verkligen inte som när jag försökte mig på hennes recept om man säger så. Hennes var jättegod och min var inte god någonstans. Får testa med färsk ingefära nästa gång helt enkelt. ^^ När alla var klara så plockade vi upp Elin och drog iväg på bakluckeloppis. Alla hittade något men var kanske inga superfynd. ;) 
 
Drog förbi Aroy och köpte med lite thaimat hem och sedan var det en lång beta att köra hem. Blev kissepaus i Åmål och sedan bensträckare i Trollhättan. Passade på att svänga förbi Liljedal när jag ändå var där, och de såg ut att ha kommit en bit på vägen men är fortfarande jävligt mycket kvar. Men de har ju några månader på sig innan tomterna skall ut för försäljning så vi håller tummarna för att det rullar på som det skall.