Bildbomb - julfirande part 2

Här kommer då omgång nummer två med bilder från julafton 2015. Var på Utby strax innan fyra på eftermiddagen och maten serverades så gott som direkt. Efter lite allmänt gosande med My that is. Bad Erik hämta min kamera och ta några bilder vilket han inte var speciellt sugen på, men han tog i alla fall några bilder med sin mobil efter en stunds tjötande. ;) Inga toppenbilder men jaja, whatever.
 
 
Började kvällen med lite julklappsutdelning med rim och gissningar på innehållet medan vi åt. Vi fick en jättesöt liten minikikare. Uppenbarligen för att spana på grannen... ;)
 
 
Fick även besök av tomten! Eller modern utklädd i en urgammal tomtedräkt, men barnen gick tydligen på det. ;) De blev sjukt uppspelta när mamma gick runt huset och knackade på fönstrena, kul att se. Blir verkligen en helt annan grej när man har med barn på jul, det blir mer... juligt liksom då de är så förväntansfulla hela tiden.
 
 
Blev dock lite trött på dem när de liksom inte uppskattade klapparna de fick utan bara slet upp nästa klapp och sedan frågade om det fanns mer. Eh, jo, de första klapparna kom ju från "tomten" och sedan fanns det ju klappar från familjen också men de klarade liksom inte av att vänta på resten utan ville ha allting direkt. Pappa och mamma blev rätt irriterande på det också och fick till sist säga till på skarpen.
 
 
Det blev även den obligatoriska julklappsleken och där klarade sig ungarna riktigt bra. Kan ju annars kanske vara lite vansklgt att spela ett spel där man snor klappar av varandra, men som sagt, funkade fint.
 
 
Mamma fick bland annat en nackmassage-maskin som testades av sällskapet, och haha, alltså fan vad äcklig den var. Alla typ skrek till när de testade den. :'D Stora kulor som rullar rut och liksom kniper åt i nacken. Man vande sig efter ett tag, men haha, första känslan där alltså...
 
 
En väldigt mysig jul som vanligt. God mat, trevligt sällskap och massa fina julklappar. ^^ Synd att det bara är en gång om året. ;)



Filar på designen...

Fixade ihop en ny design på bloggen igår, och passade på att fixa en ny (om än kanske lite hafsig) header. Känner mig väldigt ressugen just nu så blev bara bilder från förra årets resa till Kreta... :P Tycker det ser ok ut än så länge, men gillar inte att alla inläggsbilder läggs in som max storlek, då de stående bilderna blir alldeles för stora. Lite jobbigt att behöva scrolla bara för att kunna se hela bilden liksom... Måste bara hitta var man ändrar det i koden... Och rensa bort lite mer rosa och ersätta med svart eller grått... ;)



Bildbomb - julfirande part 1

Har som vanligt varit lite dåligt med inläggen här det senaste så här kommer en fotobomb från vårt julfirande i år (eller tja... förra året...). Borde verkligen redigera en del av bilderna men gud, jag har verkligen noll lust, så ni får ta dem för vad det är.
 
Först några fina bilder från vårt inte-alls-jobbiga granmontage. Vi ställde den rakt och efter två minuter så började den välta. Om och om igen.
 
 
Vi var lagom roade efter ett tag. Nackdelen när man hugger sin egen gran, den blir ju lite som den blir. Vi tyckte att stammen var så rak och fin men tyvärr så missade vi att roten tydligen drabbats av klumpfot. En väldigt sned klumpfot. Så det blev lite sågande i badkaret för att försöka räta upp skiten och efter att Erik med (mycket) våld dunkat ner stammen på den lilla piggen i botten på granfoten så stod den äntligen kvar upprätt. Blev riktigt bra i slutändan ändå. ^^
 
 
 
Egopics framför granen på julaftonsmorgonen.
 
Inledde julaftonsfirandet hos Gert och Pia där även Per slöt upp. Det bjöds på tomtegröt (med mandel), skinka på tunnbröd, saffranskaka och massa godis och vi körde julklappslek och vanlig julklappsutdelning.
 
 
Gert den jäveln snodde mitt sista paket flera gånger om, men karma säger jag bara. Det slog tillbaka på honom senare när alla valde att gå på honom istället och han blev av med alla sina. ;)
 
 
Favoritklappen. En jättefin fårskinnskudde! Fick en fårskinnspläd av Gert och Pia förra året som jag älskar och nu fick jag då en matchande kudde! Som tyvärr visade sig inte matcha alls då den var väldigt blåtonad, så efter en sväng till Göteborg för lite jämföranden så fick den åka tillbaka till affären och en ny beställdes. Men det roliga är att jag hade nämnt att jag verkligen ville ha en sådan för Erik bara någon dag tidigare då vi var på Liseberg och såg ett stånd med fårskinnskuddar, men avstod då från att köpa en då de var så jäkla dyra. Så perfekt julklapp!
 
 
Gert fick bland annat en grönsaksskärare av märket Alligator och han var typ frälst. Men som vi sprang runt och letade efter den jäkla mackapären?! Beskrivningen Erik hade fått från Pia var "en krokodil som skär gurka". Så vi sprang runt och letade efter... en krokodil. Eller något skärredskap som såg ut som en krokodil. Och kammade naturligtvis noll. Innan vi till sist råkade springa på den rätta mackapären inne på Cervera. 
 
 
Pia i sin tur fick en LED-pall i plast. Kan lysa (eller blinka) i flera olika färger, kan stå utomhus, tål vatten etc etc. Mycket fascinerande för familjen Nylén i alla fall då de alla (nåja) älskar nya coola prylar. ;)
 
 
Mycket mysig början på julafton som också som vanligt drog ut på tiden så att vi fick stressa vidare för att hinna till maten hos mina föräldrar vid fyra. Kalle Ankas jul fick dock kollas på i bilen då det var ett krav från min sida att det är en tradition man inte får missa. ;)