Dag 12 - New York, USA - 12 juli

Sandra började prata om att resa till New York när hon fyller 30 nästa år och jag blev riktigt sugen på att hänka på... Men då vi redan planerar en tripp till Island till våren (Gerts 60-årspresent från Per, Erik och mig) och vi även tänker ta någon sista-minuten-resa framåt sommaren, PLUS att vi dessutom planerar att bygga hus så känns det som att kassan är nog skral som det är. Istället får jag drömma mig bort till nästa gång vi drar oss mot den amerikanska kontinenten, när nu det kan bli av. Eller drömma mig tillbaka kanske, kom på att jag inte lagt upp de sista bilderna från vår USA-resa så de får komma nu. Med väldigt knapphändig text då jag helt enkelt inte minns allt vi gjorde. ^^
 
Erik hade spanat in det här skeppet tidigare och övertalade mig att vi kunde hoppa ombord medan vi väntade på dagens huvudaktivitet, sightseeingbåten mot Frihetsgudinnan.
 
Massa fina flygmaskiner. ^^
 
 
Och eh... kanoner. ^^
 
 
Här var Erik lite i extas. En riktig rymdfärja liksom. ;) Sjukt jobbigt att försöka få till en bild dock. Dels så var ljuset väldigt dåligt så var svårt att få en bra bild, och dels så var folk helt förjävligt jobbiga. Kunde komma hela familjer och bara ställa sig mitt framför liksom. Man bara "Ehm, ursäkta, jag försöker ta en bild här?". Finns inget som heter "vänta på sin tur" i USA... Fick till en ok i alla fall, men typ nanosekunden efter så gick folk framför kameran igen.
 
 
Och sedan blev det sightseeing som sagt. Det gick tyvärr inte att sitta uppe på båten, men fick tag i en bra plats vid ett öppet fönster så kunde fota massor. ^^
 
 
Älskar verkligen broar. Några av de vackraste konstruktioner som finns i mitt tycke. Kanske borde jobbat med det istället ... Antagligen roligare att designa en bro än pappersmaskiner eller bilfixturer. ;)
 
 
Såg min första brandbåt. :D
 
 
Och där kan ni se vårt hotell! Strax till höger om mitten på bilden, det blåaktiga höghuset med en blå rand på.
 
 
Riktigt, riktigt bra hotell, om än inte jättebilligt. Men var jättefräscht och snyggt och låg väldigt bra till mitt mellan Central Park och Times Square så var lätt att ta sig överallt.
 
 
Och utsikten var verkligen grym! Man hade kunnat få ännu bättre utsikt om man hade valt ett hörnrum (ännu dyrare förstås) istället då man i så fall hade fått fönster åt två sidor, men i och med att vi kunde se både floden och en bit ner längs gatan mot Times Square så var vi ändå helt nöjda. Hade bett om ett rum så högt upp som möjligt just för att få den bästa utsikten, och hamnade på våning 55 av 65. ^^
 
 
Det blev några vändor ner mot Times Square under veckan, främst på kvällarna eftersom vi var ute och roade oss med sightseeing på dagarna.
 
 
Tog tunnelbanan till Brooklyn för att sedan traska Brooklynbridge tillbaka hemåt. En jävla promenad blev det då det inte var helt solklart hur man skulle gå, men hem kom vi i alla fall till slut.
 
 
Erik försökte få till en söt bild på oss två. Gick la sådär kanske. ;)
 
 
Ont i fötterna och redigt trötta ryggar efter en väldigt fullspäckad dag, men hade riktigt kul. ^^ Fan vad jag vill tillbaka dit nu känner jag... Hade typ bestämt att nästa långresa blir till Japan, men nu vettefan. ;)



Avenged Sevenfold - Hail To The King




Kvar på jobbet...

... Men har ett bra flow just nu så vill inte gå hem riktigt än. Även om klockan är alldeles för mycket för att vara kvar på jobbet egentligen. Men Erik är ändå iväg på baluns med jobbet och skall sova över på något slott någonstans (jag har definitivt valt fel jobb) så har ingen jättepanik att ta mig hem så sett. Bara katten som kanske känner sig lite ensam. ;) Får hålla koll så bussarna fortfarande går hem bara men är lugnt någon timme eller två till i alla fall. Nej, om man skulle fortsätta lite till innan flowet försvinner kanske. Laterz.




Blandade bilder

Har lite idétorka så här kommer lite blandade pics från mitt liv det senaste. ;)
 
 
Blev en jobbhelg på Volvo, mer eller mindre (mindre...) frivilligt. Tung helg då det blev många timmar men det rullade ändå på bra och det är ju alltid najjs med extra timmar till kompbanken eller lite extra pengar när det är lönedags.
 
 
Det har blivit en hel del TV-spel då Fallout går för fullt här hemma och allt som oftast så vill Stitch vara med och mysa.
 
 
Var iväg på den visning av tomterna på Liljedal i Trollhättan som kommunen ordnade. Trodde att det skulle vara lite mer organiserat men var mest att man fick en massa papper och att de kunde svara på frågor om man hade några. Vi har relativt klart för oss vilken tomt vi helst vill ha nu i alla fall, så nu håller vi tummarna för att de två innan oss i kön inte vill ha den... Plan B är också klar men vi velar lite med plan C.
 
 
Tog en promenix i helgen och upptäckte att det var lite blött lite överallt. 
 
 
Och fick äntligen min födelsedagspresent! Erik försökte köpa den när jag fyllde men då var den slutsåld och även om de beställt in den några gånger sedan dess så säljer den tydligen slut direkt, så han har missat den varje gång han gått till butiken. Men igår när vi vara nere på stan för att kolla in Posthotellets julmarknad (som btw var skit) så passade vi på att gå förbi butiken, och det fanns ETT exemplar kvar så tog den fort som fan. :P Och alltså, jag är kär. Den är så jäkla läcker. Egentligen så har jag ingen bra plats att ha den i lägenheten då det är rätt knökat här hemma, men jag drömmer om det perfekta biblioteksrummet alternativt bibliotekshörnan i vårt (förhoppningsvis) framtida hus, och där tänker jag att den kommer passa perfekt. ^^
 
 
Har hållit på hela dagen idag och städat, rensat, diskat, slängt skit från förrådet osv, och passade även på att fixa vår adventsljusstake. Jag velar alltid om jag vill ha en klassisk, mysig ljusstake eller en stilren, men i år blev det en klassisk.
 
 
Körde lite andra-advents-mys med blåbärsglögg (jättegod!), lussekatter, pepparkakor osv skumtomtar. Blev tipsad om clementin-skumtomtarna av några kollegor så testade dem, och de var riktigt goda. Väldigt tydlig clementinsmak. Erik tyckte de var ok men kanske inte så mycket mer, men det betyder ju bara desto mer för min del så jag klagar inte. ;)



Inte den bästa jobbmåndagen

Tog lite sovmorgon imorse men har trots det varit så sjukt trött hela dagen idag. Och blev ju inte bättre av att precis allt gick emot mig under dagen. Jag hann inte ens till mitt skrivbord innan jag blev hejdad av en gubbe som glatt konstaterade att då jag tagit över teamleader Ms arbetsuppgifter medan han är borta så kunde jag ta och fixa några punkter som han glömt/ignorerat det senaste. Och sedan fortsatte det så. Jag fick ta Ms möten där jag fick ännu fler punkter att åtgärda (när är det tänkt att jag skall hinna göra mitt vanliga jobb egentligen?) och till sist ville jag nästan gömma mig när jag såg någon komma mot mig eftersom i alla fall hälften mötte mig med ett stort leende och kommentaren: "Jag hörde att du tagit över Ms arbetsuppgifter medan han är borta?! Så jag tänkte om du kunde..."
 
Dessutom fuckade det mesta upp sig i fabriken så till sist visste jag inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta längre. Himla tur att det fanns mer folk på plats idag i alla fall så kunde få hjälp när det brakade åt helvete. Ironiskt nog var det extra stressande att jag skall vara ledig morgon också, kände mig tvungen att få klart en massa grejer innan jag gick för dagen, men tror jag fick klart det viktigaste i alla fall. Och oavsett så finns det inget jag kan göra nu så försöker stänga av jobbhjärnan helt och hållet och låtsas att det är helg. ^^ Har legat i soffan och myst med Erik sedan jag kom hem. Jag har legat nergosad under en pläd, slösurfat och mumsat pepparkakor och godis medan Erik spelat TV-spel och stört sig på katten som sin vana trogen vill gosa på sina egna villkor. ;)