Dag 12 - New York, USA - 12 juli

Sandra började prata om att resa till New York när hon fyller 30 nästa år och jag blev riktigt sugen på att hänka på... Men då vi redan planerar en tripp till Island till våren (Gerts 60-årspresent från Per, Erik och mig) och vi även tänker ta någon sista-minuten-resa framåt sommaren, PLUS att vi dessutom planerar att bygga hus så känns det som att kassan är nog skral som det är. Istället får jag drömma mig bort till nästa gång vi drar oss mot den amerikanska kontinenten, när nu det kan bli av. Eller drömma mig tillbaka kanske, kom på att jag inte lagt upp de sista bilderna från vår USA-resa så de får komma nu. Med väldigt knapphändig text då jag helt enkelt inte minns allt vi gjorde. ^^
 
Erik hade spanat in det här skeppet tidigare och övertalade mig att vi kunde hoppa ombord medan vi väntade på dagens huvudaktivitet, sightseeingbåten mot Frihetsgudinnan.
 
Massa fina flygmaskiner. ^^
 
 
Och eh... kanoner. ^^
 
 
Här var Erik lite i extas. En riktig rymdfärja liksom. ;) Sjukt jobbigt att försöka få till en bild dock. Dels så var ljuset väldigt dåligt så var svårt att få en bra bild, och dels så var folk helt förjävligt jobbiga. Kunde komma hela familjer och bara ställa sig mitt framför liksom. Man bara "Ehm, ursäkta, jag försöker ta en bild här?". Finns inget som heter "vänta på sin tur" i USA... Fick till en ok i alla fall, men typ nanosekunden efter så gick folk framför kameran igen.
 
 
Och sedan blev det sightseeing som sagt. Det gick tyvärr inte att sitta uppe på båten, men fick tag i en bra plats vid ett öppet fönster så kunde fota massor. ^^
 
 
Älskar verkligen broar. Några av de vackraste konstruktioner som finns i mitt tycke. Kanske borde jobbat med det istället ... Antagligen roligare att designa en bro än pappersmaskiner eller bilfixturer. ;)
 
 
Såg min första brandbåt. :D
 
 
Och där kan ni se vårt hotell! Strax till höger om mitten på bilden, det blåaktiga höghuset med en blå rand på.
 
 
Riktigt, riktigt bra hotell, om än inte jättebilligt. Men var jättefräscht och snyggt och låg väldigt bra till mitt mellan Central Park och Times Square så var lätt att ta sig överallt.
 
 
Och utsikten var verkligen grym! Man hade kunnat få ännu bättre utsikt om man hade valt ett hörnrum (ännu dyrare förstås) istället då man i så fall hade fått fönster åt två sidor, men i och med att vi kunde se både floden och en bit ner längs gatan mot Times Square så var vi ändå helt nöjda. Hade bett om ett rum så högt upp som möjligt just för att få den bästa utsikten, och hamnade på våning 55 av 65. ^^
 
 
Det blev några vändor ner mot Times Square under veckan, främst på kvällarna eftersom vi var ute och roade oss med sightseeing på dagarna.
 
 
Tog tunnelbanan till Brooklyn för att sedan traska Brooklynbridge tillbaka hemåt. En jävla promenad blev det då det inte var helt solklart hur man skulle gå, men hem kom vi i alla fall till slut.
 
 
Erik försökte få till en söt bild på oss två. Gick la sådär kanske. ;)
 
 
Ont i fötterna och redigt trötta ryggar efter en väldigt fullspäckad dag, men hade riktigt kul. ^^ Fan vad jag vill tillbaka dit nu känner jag... Hade typ bestämt att nästa långresa blir till Japan, men nu vettefan. ;)


Anonym

Nä följ med till NY istället! Lär bli en helt annorlunda resa när vi är ett tjejgäng som åker! :)

Svar: Hahha, tja, lite sugen är jag ju allt... ;)
xilona.blogg.se

Anonym

Nä följ med till NY istället! Lär bli en helt annorlunda resa när vi är ett tjejgäng som åker! :)

helena

Åh, jag ville också gå över Brooklyn Bridge när jag var där, men ingen annan av mina arbetskamrater och jag vågade inte direkt ge mig iväg ensam med obefintligt lokalsinne i NY ;)

Svar: Hahah. Tråkigt att dina kollegor inte ville med men var nog ett väldigt bra beslut att inte ge sig iväg på egen hand ja... ;) Vi tyckte det var jobbigt att hitta och vi har ändå rätt bra lokalsinne båda två, så att du skulle ge dig ut ensam, mjae... ;)
xilona.blogg.se

Tove Lindgren

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på [email protected] så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Mvh, Tove

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: