Idiot till ledarskribent...

Satt och läste Uddevalla-Posten och hittade mig ett hatobjekt i ledarskribenten. Tja, hata skall jag väl inte säga, han kan säkert inte hjälpa att han är dum och inte tänker längre än näsan räcker, finns ju sådana också.
Hans ledare handlade iallafall om att ungdomsmottagningarna inte bör ge ut p-piller till flickor under 15 hur lätt som helst, well, inga problem där, då man inte skall ha sex innan man är 15 enligt lagen så är jag med på den åsikten. Men gud, resten... Här kommer några riktigt härliga och genomtänkta citat:

"Det finns en trend där unga tjejer i sin tidiga sexualitet, där man fortfarande söker sin identitet, använder sig av sina nyvunna kvinnliga attribut för att bli intressanta, inte minst via internet."

Bli intressanta...?

"Sex har en tendens att bli väldigt viktigt och ganska snabbt något som varje kille kräver att tjejen skall ställa upp på. Oftare och oftare ställer killen också krav på att det skall vara oskyddad sex."

Lägg märke till att detta gäller VARJE kille, och felstavningen "oskyddad", det heter oskyddat din idiot. Och klart det är viktigt, men det är ju fan inget killen kan kräva. Och vadå ställa upp btw? Varför kan inte bruden vara precis lika sugen på sex...? Sånt händer kanske inte? Finns inga kåta brudar där ute inte.

"Mottagningarna har en tendes att tidigt skriva ut p-piller till de unga flickorna. Det innebär att de kan ha sex när som helst och hur som helst utan att bli gravida. Det innebär att killarna inte behöver bekymra sig om några konsekvenser av sina sexuella förbindelser, vilket är väldigt bekvämt."
Ja herregud, de kommer ha sex när som helst och hur som helst, bara för att de har p-piller... Han har inte speciellt stort förtroende för våra tonåriga grabbar direkt... Kan väl kanske finnas en eller två som faktiskt bryr sig om sina sexpartners tillika flickvänner...?

"De kräver helt enkelt ofta oskyddad sex. Tjejerna är ofta för osäkra på sig själva för att våga kräva kondom. Ofta vägrar dessutom killen. Då hotar han med att gå till någon annan tjej som han "vet" inte kräver kondom."
OskyddaT, oskyddaT din idiot! Man kan ju undra var han får dessa uppgifter ifrån? Pratat med många unga killar som berättat hur de kräver sex och vägrar kondom...? Är inte de flesta bara glada att de får något alls...?

"Dessutom måste det bli så att föräldrarna bestämmer om minderåriga barn skall ha p-piller eller inte."

Mjo, är nog många föräldrar som vill att deras dotter tar p-piller innan hon är 15... Hur många vuxna vill inse att barnen har sex över huvud taget?

Enligt undersökningar så är ju typ hälften av alla ungdomar fortfarande oskulder vid 18 så egentligen tycker jag inte att det är ett speciellt stort problem... Dessutom har la ändå de flesta sex med sin pojkvän respektive flickvän eller iallafall någon man gillar? Kondom besvärar de flesta killar så ser inget problem med p-piller i ett förhållande. Inte direkt annars heller. Smidigt för tjejen att alltid kunna känna sig säker, men oavsett är det ju inget som killen bara kan förutsätta. Bådas ansvar och allt det där.

Well, avreagerat mig en smula. Nu blir det nog någon bra bok eller lite manga eller något. :P Toodles


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: