55 liter svamp... och jag som inte gillar svamp...?!

Känns lite ovärt att man sitter här och käkar ostmackor när jag just rensat 5 liter svamp... Nu ligger ju visserligen alla trattisar på tork på plåtar på golvet, men har ju en del vanliga kantareller samt taggsvampar som jag hade kunnat steka och ha på mackan. Om jag hade gillat svamp that is.

Egentligen så kan man ju fråga sig varför jag skulle med ut i skogen för att plocka svamp över huvud taget när jag inte ens gillar svamp, men jag har alltid gillat att plocka dem. Skönt att traska i naturen och är allmänt lugnt och skönt. Och nu var det ju skönt folk med plus att vi även skulle grilla korv och mysa, so why not liksom? Dessutom så gillar Erik svamp så fick la plocka några liter åt honom då. Och rensa den... :P Äh, han hjälpte till med första plåten men sedan kallade visst raidet (...). Fyra plåtar blev det allt som allt plus en tallrik kantareller då. Inte speciellt mycket med tanke på påsen jag fick med mig, men hälften hamnade ju typ i slasken då det var mosade svampar, trasiga, slemmiga (vem fan plockade dem egentligen?!) samt den smutsiga delen längst ner på stammen som man ändå skär bort. Plus ett par hundra spindlar och en stor skalbagge... x_x

Blev 55 liter (!?!) totalt sett, men då de andra faktiskt gillar svamp så fick de med sig 10 liter vardera hem medan jag endast tog 5. :P
Fick även med en massa äpplen och päron från den underbara Mysan. Hon hade så det blev över i sin trädgård så var bara att plocka. :P Blir till att göra äppelpaj någon dag framöver! Och kanske äppelmuffins...?

Har några pics men orkar inte lägga in dem idag. Vet inte om det är nåt att ha ändå, så får la kolla det först I guess. :P Iaf kommer de la framöver.

Sova nu iallafall. Pöss på er


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: