Pics från Turkiet...!

Suttit här och tänkt att jag skulle få syrrans och moderns bilder innan jag klistrade ihop ett inlägg men i och med att jag har över 350 bilder så tror jag inte att det egentligen är nödvändigt. ;) Har nog tillräckliga problem att välja bilder som det är. ;P Ni kan ju förbereda er mentalt för ett riktigt mördar-inlägg. ;)

Var ju som sagt iväg en vecka till Kemer med mamma, pappa och syrran. Brorsan fick snällt stanna hemma i kalla Sverige. Kändes la lite halvt (eller mycket) taskigt but that's life.

Drog från Sverige fredag kväll och landade vid halv 2-snåret på natten i Antalya. Transferbussen tog en dryg timme och vi anlände till vårt hotell en bit innan tre, lagom trötta och schletna sådär. :P Vilket om inte annat märktes på att mammas svar på receptionistens "Welcome!" var ett "Welcome!" tillbaka... :P Fick först bara en nyckel men då mamma sade att vi bokat två rum byttes den nyckeln ut mot två andra. Och i och med att mitt och syrrans rum nog var bästa på hela hotellet så får vi bocka och buga. En tre gånger så stort som päronens och med balkong en våning över alla andra. Inga grannar då vi bodde ensamma på tredje våningen och hade dessutom kylskåp på rummet samt en soffgrupp vilket gjorde att kvällarna spenderades i vårt rum. :P




Lördagen inleddes med en promenad genom staden för att lära känna omgivningen. Precis lagom stor stad där man kan traska till allt men där man ändå inte hinner tröttna på det som finns att se. Vacker stad rent allmänt.







söndagen var det upp tidigt som gällde då promenad åter stod på schemat. Traskade den långa vägen upp till en närliggande bergstopp och återupptäckte på vägen att mina benmuskler samt min kondition var puts väck. Varmt som satan men underbar utsikt från både väg och topp. Regnade på eftermiddag/kväll så var gött att ha hunnit med att vara ute i solen några timmar ändå.






måndagen var det den omtalade måndags-/matmarknaden som gällde. Fruktansvärt mycket frukt och grönsaker men även annan blandad skit, allt från gardintyg till halsband av "äkta kristall". ;) Även denna dag öppnade sig himlen på eftermiddag/kväll så blev en slapp kväll inne på rummet för mig och syrran medan päronen trotsade vädergudarna och begav sig på promenad. Kan ju säga att deras kläder och skor fick hänga på tork i vårt rum i ett par dagar... :P




Tisdagsförmiddagen spenderades på stranden och efter lunch drog vi vidare mot tisdags-/tygmarknaden. Vilket var något av en besvikelse för min del. Blev en sjal och några trosor, nada mas. Mycket mysko kläder och inte riktigt priserna jag var sugen att betala. Syrran hittade en snygg hoodtröja för 25 lira (ca 100 kronor) men då den inte fanns i min storlek så traskade jag vidare till nästa stånd med likadana tröjor. Bara för att höra att de där kostade 65 lira (en liten smula mer, typ sådär 160 spänn mer). Kan ju säga att det inte blev någon hoodtröja till Sissi. :P




onsdagen lockade utflykt till en massa ruiner. En del av utflykten var att titta på gamla rester av hus som fallit ner under vattnet på grund av en jordbävning. Utmålades som jättefräckt då man fortfarande kan se hela krukor på havsbotten genom glassbottnen i båten vi åkte med. En grym överdrift. Man såg lite sten och lite skärvor genom det ytterst lilla glasfönstret i båtgolvet som fanns att tillgå. Min entusiasm kan i och för sig ha sjunkit på grund av min sjösjuka... Brukar funka om jag bara har frisk luft men dessa jävla vågor asså... Gjorde väl inte saken bättre av att vi raceade längs alla serpentinvägar som ledde till målet heller i och för sig. Hade det stått på utflyktbeskrivningen: "Du kommer först att få njuta av illamående i 1½ timme medan ni åker längs pittoreska serpentinvägar varpå du kommer få två minuters paus innan det är dags att njuta av en timmes sjösjuka i en liten scheten båt medan du letar efter vad det nu var skulle finnas där nere på bottnen. Efter denna upplevelse kommer du att få åtnjuta de mest illasmakande köttbullar du någonsin stoppat i munnen och sedan är det dags att åter hoppa in i bussen för en tur mot nästa utflyktsdestination!" så hade jag nog hellre stannat hemma. ;)

Stopp två gjordes vid Myra och en gammal kyrka där Jultomten tydligen är begravd. Eller snarare snubben som historien om Jultomten baseras på, Sankt Nikolaus. Fina ruiner men mja, väldigt mycket prat om för mig rätt ointressant historia. Hade hellre spenderat tiden ute i den sköna solen. ;)

Del tre vid Lycia var dock väldigt lyckad. Mycket fina ruiner på gamla kungagravar och en stor gladiatorarena.

















(Lätt bästa kortet på hela semestern. :D Eller som pappa uttryckte det: Här har vi modellen och slutresultatet" ;P )

Torsdagen, som var den sista heldagen där nere, spenderades på stranden då jag och syrran ville suga åt oss så mycket solsken och brunhet vi bara kunde. :P På kvällen drog vi till vår favoritrestaurang, Bon Appetit. Riktigt god mat, skön ägare och bra musik. Så helklart värt att satsa på om ni har vägarna förbi Kemer. :P Den här kvällen kläckte även pappa ur sig veckans bästa citat. Småpratade med restaurangägaren varpå pappa klämmer ur sig ett "You have a very good cock." Jag och Helena bryter ihop medan pappa inser vad han sagt och försöker prata sig ur det hela med ett "cook, I meant cook!" :'D



fredagen så var det utcheckning klockan 12 vilket innebar att vi hann med några få timmar på stranden innan det var dags att duscha och packa det sista. I väntan på transferbussen så intogs en glass medan vi promenerade längs gatorna.




All in all, en jävligt najjs semester. Den behövdes. Och Kemer är definitivt ett ställe jag kan tänka mig att åka tillbaka till. Speciellt så här när högsäsongen är slut så att det är lite mindre folk överallt och priserna är snäppet lägre.

Får hoppas att det inte dröjer ytterligare fem år innan jag kommer iväg nästa gång. ;)


helena

Ser underbart skönt ut =) hur många grader ungefär?

Cecilia

Haha, det var underbart skönt. :P Var ca 25-30 grader i luften mitt på dagen och runt 15-20 på kvällen, varierande lite iom vädret. I vattnet var det runt 25 grader. ^^

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: