Dag 1 - Orlando, USA, 1 juli

Nu har ju Helena typ skrivit om hela USA-resan så det är väl verkligen på tiden att jag gör detsamma. Dock så inser jag att jag redan glömt en massa detaljer. Skrämmande. Kanske borde börja skriva dagbok när jag är iväg...
 
Flygresan Göteborg - Orlando gick i alla fall jättebra. Vi hade lyxen att ha ett två-säte långt bak i planet (skall lätt välja det igen om det går!) så hade ingen varken innanför eller utanför. Hade dessutom redigt med plats ut till fönstret så kunde ösa ner väskor, plädar, kuddar osv så vi slapp sitta med allt i knät. Extra najjs för mig som kunde sträcka ut benen ordentligt också. Såg några filmer, käkade kass flygmat, tjötade och sov någon timme.
 
Landade på Orlando flygplats framåt kvällen och tog efter lite om och men en taxi till hotellet, Rosen Inn International 7600, vid den stora gatan International Drive. Inget toppenhotell direkt men tak över huvudet. Helt och rent om än slitet och gammalt. Skämde ut mig en smula när vi skulle checka in då jag inte fattade hur den jäkla skärmen funkade. Såg inte pennan på kanten utan antog att det var en touch-skärm så blev helt förvirrad när den inte reagerade. Erik bara skrattade åt mig och receptionisten fick visa hur man gjorde. När jag väl ser pennan så tror jag att man skall ta av "hatten" på den då den är så tjock, meeen nej. Och Erik bara fortsätter skratta. Vilket en trött, hungrig Sissi uppskattade sådär mycket, även om jag såhär i efterhand får erkänna att jag antagligen hade gjort samma sak om rollerna varit de ombytta... ;)
 
      

Vårt rum såg ut som ett bombnedslag den mesta tiden. Gäller att känna sig som hemma även när man är borta vettni... ;) Tog en promenad upp längs gatan och köpte på oss vatten, snacks och schampo till hiskeliga överpriser innan vi gav oss hemåt och kröp till sängs.
 
Mötte upp Helena och Patrik nästa morgon efter att de testat hotellfrukosten och vi köpt oss en toast och juice i kiosken i receptionen, gott och prisvärt. Tog en taxi mot resans första utflyktsmål, Universal Studios. Himla varmt och himla mycket folk. Det var verkligen rena himmelriket så fort man kom in någonstans och kunde njuta av ACn några sekunder.
 
 
Inte konstigt att folket är feta när de inte ens orkar gå på platta marken... Ehm, vilket i och för sig inte vi heller gjorde just denna gång, men ändå. ;) Vanligtsvis så går det snabbare att gå vid sidan om.
 
Testade flera olika attraktioner, bland annat Terminator 2 i 3D, en hemsk (men hemskt skön) berg-och-dalbana samt några stycken olika 4D-attraktioner som var riktigt riktigt bra (bortsett från att jag trodde jag skulle dö halvvägs genom dem. Hej åksjuka...). Känns som att parken är lite riktad mot barn (eller kanske amerikaner...) för blev redigt trött på alla överenergiska guider som skulle tagga igång publiken på varenda jävla event. Ledsen att jag är en tråkig svensk liksom men det ger mig inte så mycket att stå och skrika i låtsad fasa eller spela med i någon ytterst överdriven scen ur någon film. Men som sagt, barnen verkade gilla det och det kanske är grejen.
 
 
Känns som att halva dagen gick åt inne i Terminator-shoppen. Både Erik och Patrik velade runt som yra höns och ville definitivt köpa något men kunde inte bestämma vad. Båda var sugna på en sketful (verkligen verkligen sketful) mugg men slutade med att bara Erik köpte en efter att jag övertalat honom. Hade han inte köpt den så hade han grämt sig och tjötat om den for ever så var lika så bra. Var ändå bara en 20 dollar så varför ens tveka liksom? Patrik provade lite tröjor (och hade en fotosession med Helena framför en Terminatormodell) men köpte ingenting i slutänden. Tror det bara inhandlades mat och dryck i övrigt.
 
Såg den där lemon-slushen tidigt på dagen och sedan gick jag runt och suktade efter den medan jag förgäves försökte komma på var jag sett just det ståndet hela jävla dagen. Hittade den strax innan vi skulle hem, så hell yeah!
Fotboll, fotboll, fotboll. Everywhere denna fotboll.
 
Skön dag men himla skönt att komma tillbaka till hotellrummet också. Helena och Patrik var för trötta för att orka gå ut så vi bestämde oss för att göra stan på egen hand. Tyvärr så valde jag att vila lite först varpå jag tvärsomnade och så bidde det inget mer vettigt den kvällen. :P 


Helena

Haha, jäääjj! :D Kul att du också gör en dag- för dag-grej. Dock hann jag ångra mig ganska många ggr längs vägen, haha, blev liksom aldrig klar. Men du vet hur det är, har man börjat måste man slutföra´t! ;)
Haha, vad nördiga våra kära kärlar lät när du beskrev dem inne i Terminator-butiken. Men det är ju sant. Sjukt kul skrivet. Haha...

Svar: Hahah, jag höll nästan på att ångra mig redan medan jag skrev första inlägget... Kommer ta en jäkla tid att skriva om alla dagar och mitt minne är som sagt typ obefintligt så du får la rätta mig om jag är helt fel ute någon gång. ;) Kul att du uppskattar't i alla fall. ;)
xilona.blogg.se

helena

Ja nu är det bäst du ligger i, jag vill ju definitivt läsa om New York om inte annat... ;-)
Och att du inte minns allt är kanske en fördel. Mina minnen/anteckningar var så detaljerade att det nästan blev jobbigt att redogöra för allt ;-)

Svar: Haha, är ju en bit kvar tills New York dock... ;) Hehe, jo KANSKE en fördel... Men när man sitter där och inte minns vad man gjorde efter parkerna så är det lite deprimerande... :P Erik minns dock typ inget heller så är inte helt ensam... ;D
xilona.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: