Positivt och negativt

Vi kan ju börja med det positiva:
 
1) Jag har blivit faster! Brorsan hörde av sig igår morse och berättade att de låg inne på BB och att det var dags. Och på förmiddagen klämde Cathrin ut en söt liten My. Eller tja, liten och liten. Det var en bjässe på hela 4,8 kilo. :O Eftersom det hördes ett litet pipande ljud när de lyssnade på hjärtat så fick de bli kvar några dagar och får förhoppningsvis åka hem imorgon. Tydligen ett vanligt fenomen och antagligen ingen fara men för säkerhets skull liksom. Brorsan är gött stolt om än lite schleten (och tänk då Cathrin, uwa) men han är lagom förtjust i maten som erbjuds på sjukhuset så de vill gärna åka hem snart. Men annars verkar allt vara prima. ^^ Får se när vi kan våldgästa dem med gott samvete... ;)
 
 
2) Tänkte skriva att vi fått en förtursplats till en tomt i Trollhättan, men har blivit lite strul. Vi satte upp oss i tomtkön den 19e april och betalade in tomtköavgiften samtidigt så att det var gjort, och dagen efter så pratade jag med kommunen för att kolla möjligheter till förtur eftersom vi är bosatta på annan ort. Och visade sig efter några vändor fram och tillbaka att de skall släppa tomter i Liljedal i Trollhättan till hösten, och att vi kunde få plats tre i förturskön, och det skall bli fem förturstomter, så när de första två har valt sina tomter så har vi tre stycken kvar att välja mellan. Området verkar riktigt bra, ligger nordväst om Överby, vid Skogshöjden, och ligger precis vid en sjö! Skall bli 25 nya tomter och området ligger mellan sjön och vägen så kommer inte tillkomma några fler tomter just där, så hoppas att naturkänslan går att behålla. Typ så nära min drömplacering det går att få i samband med närheten till centrum och tågstationen i alla fall.
 
 
3) Dock så hörde kvinnan jag pratat med på kommunen av sig idag och sade att de inte fått in någon avgift från oss och att hon därför inte kunde registrera oss än. Blev himla förvirrad och dubbelkollade med Erik som instämde med att vi redan betalat, men när jag kollade mina kontoutdrag så fanns det ingen dragning. Vår gissning är att det är banken som fuckat upp sig så att min betalning aldrig registrerades.
 
Jag har Skandiabanken och sedan de gjorde en systemuppdatering för dryga månaden sedan så har typ allt skitit sig. Internetbanken har legat nere, köp har inte gått igenom, summor har dragits dubbelt, reserverade belopp har legat kvar trots att köpet har registrerats, kopplingen till Tink har inte fungerat osv. Så jävla trött på skiten just nu. Funderar allvarligt på att byta bank och jag verkar inte vara ensam. Har alltid gillat Skandia men att få en massa problem och sedan bli skickad vidare till kundtjänst där man får sitta i kö i evigheter - det är ingen hit. Nu har vi i alla fall betalat köavgiften (via Eriks bank för säkerhet skull...) så får maila kommunen imorgon igen och helt enkelt hålla tummarna att vi har kvar samma plats i kön som tidigare...
 
Nej, dags att dra sig mot sängen nu kanske. Har så sjukt ont i huvudet och har tyvärr inga huvudvärkstabletter hemma så hoppas att lite sömn kan lösa problemet istället. Så nightynight.


helena

GRATTIS till att bli faster! Tänkte väl att det vorde vara dags snart :) Och hoppas det löser sig med hustomten. Innebär det att ni köper tomten och sen får ni köpa/bygga hus på egen hand?

Svar: Haha, tack. Känner att jag kämpade på bra... ;) Jo, vi började väl också undra när det var dags, gick ju en vecka över tiden.Och pratade med kommunen idag så de registrerar oss så fort de får in pengarna, så hoppas de kommer in imorgon... Och ja, tanken är att köpa tomt och sedan bygga ett hus, så sitter och kollar i lite kataloger atm. ^^
xilona.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: