Dag 10 - Miami/New York, USA - 10 juli

Fick några få timmar vid poolen sista dagen i Miami så passade på att njuta lite innan det var dags att packa det sista och dra mot flygplatsen.
 
 
Hela hotellet bestod av många små huslängor med små mysiga innegårdar och gränder så kändes inte som något stort hotellkomplex utan var väldigt mysigt och gemytligt.
 
 
Och så här hette hotellet om ni skulle vara intresserade av att boka det någon gång. Vi kan i alla fall rekommendera det, vi var jättenöjda. Enda minuset var väl den där lukten som Erik störde sig på men som jag knappt märkte alls. Annars var allt jättefräscht och fint.
 
 
Skulle bli upphämtade av en flygbuss som hotellet bokat åt oss och det där med att hålla tider var visst inte riktigt deras grej. Vi gick in och frågade när vi suttit och väntat ett tag och visade sig att klockslaget vi fått var ett riktmärke - "De kommer någongång runt den tiden". Man bara jahapps. Men vädret var ju fint så var inga problem att sitta och vänta. Möjligen en smula varmt dock då vi klätt oss för ett kallt flyg...
 
Vi blev avsläppta på rätt ställe vid flygplatsen och kom in utan problem. Sedan fick vi dock lite trubbel med att hitta var vi skulle lämna våra väskor. En äldre man i personalen kom till sist fram och frågade oss om vi behövde hjälp, eller nej - rättelse. Han frågade Erik, mig sket han i. Jag svarade honom och han fortsatte ignorera mig och ställde frågan till Erik igen. Man bara - MEN VAD I HELVETE!? Erik struntade dock i honom så till sist blev han tvungen att vända sig till mig ändå. Jävla hyfs. Vi märkte av detta på flera ställen, att den manliga personalen lite överallt helst ville prata med Erik istället för mig. De kunde till exempel vända sig till Erik och svara på en fråga som jag ställt...?! Helt sjukt.
 
Vi kom i alla fall med planet utan problem och likaså av det i New York. Vi landade på Newark-flygplatsen så var tvungna att ta en taxi till hotellet. Vi kollade lite på flygbussar och taxibussar men förstod inte riktigt systemet så irrade runt som yra höns ett tag med vårt bagage i släptåg. Frågade en tjej i disken för något av alla dessa flygtaxibolag och hon förklarade hur det funkade men tipsade om att det skulle bli enklare och billigare om vi tog vanlig taxi, och dessutom snabbare då den åker direkt till vårt hotell, så vi tackade för infon och körde på det. Fick tag i en jäkligt schleten taxi utan AC och utan bälten (hej panik och hej åksjuka) men vi kom fram i ett stycke.
 
Checkade in på hotellet och tog hissen upp till 55:e våningen där vi hade vårt hotellrum. Vi hade kollat upp hotellet innan vi bokade det och hade specifikt bett om ett rum så högt upp som möjligt för att maxa utsikten och fick alltså på våning 55 av 65. Det är ett annat hotell som har våning 1-34, våning 35 var gemensam för båda och hade gym, terass och tvättstuga, och vårt hotell hade alltså våningarna 36-65. Vi blev i alla fall helt kära i både rummet och utsikten och även om hotellet inte är det billigaste i området direkt så hade vi nog bokat samma igen om vi åker dit igen i framtiden.
 
 
Fanns ett litet kök med det nödvändigaste. Kylen och micron användes flitigt under trippen. ;) Enda klara minuset med rummet var konstruktionen mellan kök och toalett (till höger på bilden). Det var en gliddörr in till toan och när den var stängd så kunde man inte öppna kylen (som var en låda man drog ut, nere till höger i bild) eftersom de krockade. Himla korkat och en jävla miss. Inte för att man behöver in i kylen medan någon sitter på toa sådär himla ofta, men ändå. Några millimeter åt sidan och problemet hade varit löst.
 
 
Och kolla den här utsikten! Ingen jättebra bild dock för var halvt omöjligt att inte få några reflektioner i glaset men så ni får ett hum i alla fall. Man kunde se Hudson River åt höger och Times Square rakt fram (inte med på bilden). Hade vi valt ett hörnrum istället (snäppet dyrare) så hade vi istället kunnat se Central Park åt vänster och Times Square åt höger.
 
 
Fick lite av en chock så fort vi kom dit dock. Vi checkade in, bar upp våra väskor och lade oss på sängen för att vila ut lite innan vi drog oss ner mot stan för att hitta lite mat. Och efter bara en lite stund så ljuder ett högt larm och de ropar ut att de evakuerar alla våningar upp till våning 52 på grund av något problem med ventilationen (?!), så att alla skall ta sig ner till receptionen men att hissarna är satta ur funktion så man får ta trapporna till våning 35 och hiss därifrån. Vi bor ju på våning 55 så vi ligger kvar och undrar vad fan som händer. Efter en liten stund evakuerar de även våning 53 och 54 men aldrig vår. Vi tänker dock att i och med att vi ändå skall ut så tar vi och beger oss vi med. Så traskar 20 våningar innan vi tar hissen sista biten, går genom en fullsmäckad reception och sedan ut i vimlet på gatan. Vi traskade ner mot Times Square, njöt av värmen, alla neonskyltar och själva upplevelsen. Slutade med att vi hamnade på McDonalds eftersom Erik lockade med att Quarterpounden i USA är helt ljuvlig. Och det var den. Helvete vad gott. Kan ju ha spelat in att vi var gött hungriga och inte hade ätit på länge, men ändock. Lite tråkigt kanske att äta på donken det första man gör, men vi är ju i och för sig inga finsmakare, vi gillar snabbmat. ^^


helena

Åååh, herregud vad jag längtar tillbaka till New York nu! Och verkligen fantastisk utsikt! =D Ser fram emot dagboken för kommande dagarna... :)

Svar: Haha, skojar du eller!? Jag och Erik sitter nu och diskuterar vad vi vill göra nästa gång vi (förhoppningsvis) åker dit igen. Finns ju massor kvar att göra som vi inte hann med sist. ^^ Är sjukt sugen på att dra på någon resa igen... Synd att det skall vara så dyrt bara... ;)
xilona.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: