Grinig och missunnsam

Förstår inte riktigt vad som hände med humöret... Har varit en bra dag idag - fint väder, intressanta arbetsuppgifter och trevliga kollegor och jag kunde dessutom sluta tidigt. Erik kom inte riktigt iväg som beräknat så jag gick hem själv först så skulle han höra av sig när han var på g. Kommer hem och lägger mig "för att vila lite" i sängen, somnar och blir väckt av Eriks samtal typ en halvtimme senare. Och är tokgrinig. Erik pratar glatt på och berättar att han fått lönerevision (IGEN?!) och jag bara muttrar och blir surare och surare. Förstår verkligen inte vad som hände. Får skylla på att jag var (är) trött och hungrig, det gör aldrig underverk med mitt humör.
 
Kan även spela in att jag inte var speciellt nöjd med den löneökning jag får i år, varför jag blir ännu mer irriterad över att Eriks chef tydligen älskar att slänga ut pengar till höger och vänster. Jag hade pratat med ordföranden för Sveriges Ingenjörer på ÅF innan mitt lönesamtal och han tyckte att jag låg rätt lågt om än fortfarande inom spannet på ÅF så jag skrev ut massa papper med statistik och förberedde mig inför mitt samtal, men visade sig mer vara en monolog än en dialog. Chefen hade redan bestämt vad jag skulle få och han tyckte att jag låg "väldigt rätt" i lönen så hade inte mycket att komma med där. Förklarade att jag inte var helt nöjd men kom ingen vart så accepterade till sist även om jag frågade vad jag behövde göra för att hamna högre nästa år. Jag får antagligen högre procent än flera andra dock då jag får ca 1,8% ökning medan riktvärdet i år är 1,5%, men ändå. Det ger liksom inga pengar.
 
Medan Eriks chef däremot höjer Eriks önskade lön med 3000 vid anställningen, ökar den igen med 4000 genom lönerevidering efter ett halvår, med kommentaren att han inte kommer få någon ordinarie ökning ihop med resten av kollegorna nästföljande år (i år), vilket han visst fick ändå då chefen "fick lite pengar över" och därför höjde Eriks lön med 800 kronor i april. Och nu så körde de alltså en lönerevidering TILL så att lönen ökades med ytterligare 1000 kronor. Så Erik har gått upp 5800 på två år och ligger nu 3800 över mig... Och Erik jobbar visserligen som fan så jag kan förstå att han får en bra lön, och jag skulle verkligen inte vilja hans jobb, men jag blir ändå lite bitter. Jag missunnar egentligen inte han lönen, men jag vill ha samma liksom. Bygg verkar ju i och för sig ligga högre än maskin rent generellt och försäkringsbranschen ligger också väldigt högt, plus att de verkar vilja hålla kvar Erik så kan förstå en viss löneskillnad, men samtidigt så tänker jag att jag pluggat längre, blev klar snabbare med utbildningen och har jobbat längre efteråt. Vart tog jag vägen på kurvan?
 
Äh, fan jag vet inte. Jag tycker egentligen inte att jag har en speciellt dålig lön, den är högre än många andras så jag borde inte klaga, det är mest när jag jämför som jag blir bitter. Jag har inget emot att det går bra för andra (så länge det är motiverat, hatar folk som glider runt på bananskal) men jag har tydligen desto svårare för att bli lämnad kvar bakom. :) Men har ju inte direkt varit något bra år för mig att visa vad jag går för heller, många projekt som lades ner eller rann ut i sanden så har typ suttit av halva min anställning på ÅF. Vilket kanske inte direkt motiverar någon skyhög höjning även om det inte direkt är mitt fel att det blivit som det blivit. Håller tummarna att det här året blir bättre, och skulle jag fortfarande vara sjukt onöjd med resultatet nästa år så får jag väl söka nytt jobb, inte värre än så. Jobbigt att hitta nytt jobb inom mitt område i Trollhättan om vi nu bygger hus där, men det är ett senare problem... ;)
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: