Husplaner ...

Våra husplaner går stadigt framåt men står samtidigt helt stilla. Vi har varit på Husknuten här i Göteborg för att få inspiration och kolla vilka husleverantörer vi gillar när vi får se de fysiska husen, men vi blir bara mer och mer förvirrade. Vi blir kära i helt fel hus, de som ligger långt utanför vår budget, och ogillar de som på pappret ser helt ok ut. Vi har båda varit rätt inne på 1½-planshus då vi gillar tanken på två våningar (och jag gillar tanken på en balkong) men senaste informationen från Trollhättans kommun säger att det typ endast kommer att få byggas 1-planshus på Liljedal på grund av flygrestriktioner. :/ Det kan komma att vara ok med 1½-planshus på några få tomter, men chansen att någon av dessa tomter dessutom råkar vara en av de förturstomterna som vi har tredje tjing på, den känns rätt liten ... Så vi får nog ställa om siktet och börja koncentrera oss på 1-planshus istället. 
 
Tomterna kommer i alla fall hamna på runt  432 000 kronor, vilket tydligen är väldigt dyrt för att vara Trollhättan, men det beror dels på att de fick dra ner på antalet tomter vilket gör att de kvarvarande blir extra stora (yejj för min del!) och att det behövs en hel del markarbete, ljudvallar osv. Men eftersom jag blivit förvarnad om att de skulle bli dyra tidigare och jag räknade med en 500 000 så känns det ändå helt överkomligt. Förutsatt att vi gillar någon av de förturstomter som vi kan välja mellan förstås. Men vill vi ha ett nytt hus i Trollhättan så är det inte så mycket att välja på just nu. Det finns typ inga tomter att köpa över lag, och de övriga som finns ligger långt utanför centrum vilket blir jobbigt med pendlingen till Göteborg. Och jag vill ju inte bo i ett radhus-/villaområde egentligen och då blir det här området - med sin närhet till skog och en sjö - en ok kompromiss. Hoppas jag. ;)
 
Här kommer lite foton från senaste trippen till Husknuten:
 
 
Ett av husen som i övrigt ser helt ok ut, men den här jäkla konstruktionen vid trappan stör mig något kopiöst. VARFÖR har de byggt så? Visst, man kan ställa en hylla eller växt eller något där, men varför ha det så från första början? Ser bara så sjukt ogenomtänkt ut ...
 
 
Vi gillar öppna kök med mycket fönster, men vi vill nog helst ha en fast barbänk och inte en lös köksö.
 
 
En kamin eller öppen spis är typ ett måste. ^^
 
 
Balkong i anslutning till huvudsovrummet hade inte varit helt fel ... Men svårt om man måste ha 1-planshus. ;) Men vi tänkte att man istället kanske kan köra på en utgång till en stor altan ...
 
 
Favorithuset Newport har en jäkligt najjs walk-in-closet ...
 
 
Över lag väldigt bra finish på allt. Vi är liksom kära i alla rummen i hela huset ...
 
 
Och köket är ljuvligt. Svindyrt, men ljuvligt. Möjligen att köksön är aningen för stor. Och jag hade skippat gasspisen (vem vill ha det idag egentligen ...?!). Dessutom så vill jag egenligen inte ha tvättstugan i anslutning till köket (dörren till höger) men det verkar vara standarden på de flesta planlösningar. Det är ingen deal breaker för min del, men kan jag så vill jag hellre ha groventren någon annanstans.
 
 
Utseendemässigt typ exakt ett sådant hus vi båda gillar. Och alltså inte kan ha på tomten ...
 
 
Två rätt olika men väldigt fina kök. Jag gillar vita luckor med speglar och spröjs. I sista bilden här tycker jag dock att köksön står åt fel håll. Jag vill ha långa sidan ut mot rummet så man kan stå och hänga där och samtidigt ha koll på resten av rummet. Vill också helst ha köksskåp som går hela vägen upp till taket så man slipper att det samlas massa damm och skit uppepå. 
 
 
En av de viktigaste detaljerna för oss är annars vardagsrummet. Eftersom vi kollar väldigt mycket på TV och spelar TV-spel osv så måste vi ha en riktigt bra TV-hörna. Det är många av husen som visar upp en jättefin soffgrupp och så är det massa fönster överallt, vilket ju är ljust och fint, men det finns ju ingenstans att ha TVn? Ibland trycker de in en liten 32-tummare på en liten väggbit någonstans, men det kommer ju aldrig funka för oss. Så är sådant vi försöker arbeta runt också för att det skall passa våra behov och önskemål. :)


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: