Husplaner ...

Våra husplaner går stadigt framåt men står samtidigt helt stilla. Vi har varit på Husknuten här i Göteborg för att få inspiration och kolla vilka husleverantörer vi gillar när vi får se de fysiska husen, men vi blir bara mer och mer förvirrade. Vi blir kära i helt fel hus, de som ligger långt utanför vår budget, och ogillar de som på pappret ser helt ok ut. Vi har båda varit rätt inne på 1½-planshus då vi gillar tanken på två våningar (och jag gillar tanken på en balkong) men senaste informationen från Trollhättans kommun säger att det typ endast kommer att få byggas 1-planshus på Liljedal på grund av flygrestriktioner. :/ Det kan komma att vara ok med 1½-planshus på några få tomter, men chansen att någon av dessa tomter dessutom råkar vara en av de förturstomterna som vi har tredje tjing på, den känns rätt liten ... Så vi får nog ställa om siktet och börja koncentrera oss på 1-planshus istället. 
 
Tomterna kommer i alla fall hamna på runt  432 000 kronor, vilket tydligen är väldigt dyrt för att vara Trollhättan, men det beror dels på att de fick dra ner på antalet tomter vilket gör att de kvarvarande blir extra stora (yejj för min del!) och att det behövs en hel del markarbete, ljudvallar osv. Men eftersom jag blivit förvarnad om att de skulle bli dyra tidigare och jag räknade med en 500 000 så känns det ändå helt överkomligt. Förutsatt att vi gillar någon av de förturstomter som vi kan välja mellan förstås. Men vill vi ha ett nytt hus i Trollhättan så är det inte så mycket att välja på just nu. Det finns typ inga tomter att köpa över lag, och de övriga som finns ligger långt utanför centrum vilket blir jobbigt med pendlingen till Göteborg. Och jag vill ju inte bo i ett radhus-/villaområde egentligen och då blir det här området - med sin närhet till skog och en sjö - en ok kompromiss. Hoppas jag. ;)
 
Här kommer lite foton från senaste trippen till Husknuten:
 
 
Ett av husen som i övrigt ser helt ok ut, men den här jäkla konstruktionen vid trappan stör mig något kopiöst. VARFÖR har de byggt så? Visst, man kan ställa en hylla eller växt eller något där, men varför ha det så från första början? Ser bara så sjukt ogenomtänkt ut ...
 
 
Vi gillar öppna kök med mycket fönster, men vi vill nog helst ha en fast barbänk och inte en lös köksö.
 
 
En kamin eller öppen spis är typ ett måste. ^^
 
 
Balkong i anslutning till huvudsovrummet hade inte varit helt fel ... Men svårt om man måste ha 1-planshus. ;) Men vi tänkte att man istället kanske kan köra på en utgång till en stor altan ...
 
 
Favorithuset Newport har en jäkligt najjs walk-in-closet ...
 
 
Över lag väldigt bra finish på allt. Vi är liksom kära i alla rummen i hela huset ...
 
 
Och köket är ljuvligt. Svindyrt, men ljuvligt. Möjligen att köksön är aningen för stor. Och jag hade skippat gasspisen (vem vill ha det idag egentligen ...?!). Dessutom så vill jag egenligen inte ha tvättstugan i anslutning till köket (dörren till höger) men det verkar vara standarden på de flesta planlösningar. Det är ingen deal breaker för min del, men kan jag så vill jag hellre ha groventren någon annanstans.
 
 
Utseendemässigt typ exakt ett sådant hus vi båda gillar. Och alltså inte kan ha på tomten ...
 
 
Två rätt olika men väldigt fina kök. Jag gillar vita luckor med speglar och spröjs. I sista bilden här tycker jag dock att köksön står åt fel håll. Jag vill ha långa sidan ut mot rummet så man kan stå och hänga där och samtidigt ha koll på resten av rummet. Vill också helst ha köksskåp som går hela vägen upp till taket så man slipper att det samlas massa damm och skit uppepå. 
 
 
En av de viktigaste detaljerna för oss är annars vardagsrummet. Eftersom vi kollar väldigt mycket på TV och spelar TV-spel osv så måste vi ha en riktigt bra TV-hörna. Det är många av husen som visar upp en jättefin soffgrupp och så är det massa fönster överallt, vilket ju är ljust och fint, men det finns ju ingenstans att ha TVn? Ibland trycker de in en liten 32-tummare på en liten väggbit någonstans, men det kommer ju aldrig funka för oss. Så är sådant vi försöker arbeta runt också för att det skall passa våra behov och önskemål. :)



Hemma idag ...

Blev hemma från jobbet idag. Både jag och Erik har varit förkylda nu ett tag men jag kände ändå igår kväll att jag borde kunna jobba idag så länge jag hade med treo och halstabletter just in case. Lade mig alldeles för sent (som vanligt) men kunde verkligen inte somna, hur jag än försökte. Erik hade snott en av mina sömntabletter då vi praktiskt taget dygnade mellan lördag och söndag, men jag tänkte att jag skulle kunna somna ändå eftersom huvudet var så trött. Men icke. Erik slocknade efter ett tag men jag låg bara och vred mig och stressade över att jag aldrig somnade. Försökte stänga av hjärnan och endast tänka på "svart" då det funkar ibland, men tydligen inte den här gången. Kroppen var helt spattig så jag låg mest och vred mig och blev mer och mer irriterad ju mer klockan blev. Blev ju inte bättre av att Erik började snarka så fort han somnat heller direkt. Han snarkar relativt ofta, men när han är förkyld så är det extremt.
 
Somnade till någon gång mellan två och tre men vid halv fyra var jag vaken igen. Funderade på att gå upp och ta en sömntablett jag med, men kändes samtidigt rätt ovärt när det bara var några timmar kvar innan det var dags att gå upp. Så när klockan ringde 06.15 så var jag helt död. Tog mig ändå upp efter lite snoozande men huvudet var totalt geggamojja och kroppen seg som fan. Jag var yr, snuvig och hade huvudvärk men tog mig ändå ut på toan och tänkte att jag kanske kunde köra halvdag eller något, bara jag kom iväg till jobbet. Men så började jag fundera ... Jag har inte lyckats komma ifrån jobbet i tid en enda dag sedan jag kom tillbaka efter semestern, så varför skulle jag lyckas idag? Och jag orkade inte riktigt med tanken på att jobba heldag så tog en treo, sjukanmälde mig och kröp ner i sängen igen. Erik sjukanmälde sig en timme senare och sedan sov vi båda två några timmar till. Undrar varför jag generellt har så mycket lättare för att sova på morgonen? Så idag har vi i alla fall inte gjort ett jota. Jag har läst manga och kollat i huskataloger medan Erik har spelat tv-spel. Och så har vi knarkat treo. Sjukt irriterande med huvudvärk som inte vill ge sig. Men får väl hålla tummarna för att morgondagen blir bättre. Och att jag kan sova i natt. ^^
 
 



Kwabs - Walk

Den här låten spelades på VH1 häromdagen och den ligger nu även på min spotifylista och spelas konstant. Hur har jag kunnat missa den här?! Blir bara så glad och hela kroppen börjar gunga när jag hör den. Kom på mig själv att liksom dansa fram på trottoaren på väg mot bussen i fredags, lite lagom pinsamt så, men what the fuck. ;)
 



Karin och Sandra 29 år

Här kommer en liten bildbomb från helgen i Karlstad när vi firade Karin och Sandra som fyllt/skulle fylla 29. Trots en rätt katastrofal start där jag knappt ens kom ifrån Göteborg på grund av en olycka i Tingstatunneln som totalt stängde av trafiken så blev helgen riktigt riktigt bra. Blev champagne och allmänt tjöt hemma hos Sandra innan vi drog oss mot restaurangen Baron nere i stan. Får väl tyvärr erkänna att maten nog inte var någon favorit för min del. Små hela fiskar var inte riktigt något för mig... Även om även de slank ner dränkta i aioli. ;) Blev även en drink på Bröderna Olsons Elektriska innan vi drog vidare mot Verket för lite dricka och dans. Kvällen avslutades med en ljuvlig kycklingkebab (säkert inte alls alkoholen som talade...) innan vi tog en taxi hemåt. 
 
 
Sov över hos Helena ihop med Karin och när vi väl vaknat på söndagen så mötte vi upp Elin och sedan även Sandra för lite pizza och bakistjöt. Precis som det skall vara. ;)
 
 
Passade som vanligt på att svänga förbi Aroy på vägen hem för att köpa med lite thaimat. Har fortfarande inte hittat något ställe som slår Aroy här nere i Göteborg, men skam den som ger sig. ;) Den här gången sålde de tydligen även bär och kantareller?! Kunde inte riktigt motstå när jag såg en bautaburk med blåbär för 100 kronor så slog till efter typ en nanosekunds betänketid. ;) Förstår inte hur de kunde sälja dem så billigt, känns som att det borde vara totalt ovärt, men visst, det blir väl svarta pengar rakt ner i kassan antar jag. Gott var det i alla fall och det har blivit några blåbärssmoothies sedan dess. ;)
 
 
Fick även med mig favoritaiolin. Sjukt irriterande att jag inte hittat den NÅGON ANNANSTANS än på Bergvik i Karlstad?! Tur att den håller länge så man kan köpa på sig några flaskor när man väl är uppe.
 
Som vanligt en jäkligt bra helg med brudarna, synd att de blir av så sällan numera bara. Nog för att jag gillar att bo i Göteborg men det blir lite ensamt ibland. ;)



Brian McFadden - Real to me




Helgmys i alla dess former

Ok, min taktik att börja ta tag i alla mina bilder för att sedan fixa blogginlägg går ju sådär, så vi tar och vänder på hela skiten och tar det baklänges istället. Och så struntar jag i att redigera majoriteten av bilderna. Är väl ingen jätteidé att redigera vardagsbilder heller egentligen kanske. Hade bara känts bättre om man lagt ut lite bättre bilder, men just nu orkar jag bara inte, och bilderna samlas bara på hög medan ångesten att ta tag i dem växer. Såatteh, vi skiter i det. Ni har fått stå ut med mina halvkassa bilder tidigare så ni överlever nog nu också. ;)
 
Så, den här helgen har jag hängt med Karin här nere i Göteborg. Var prat om att vi skulle bli fler, men folk hade annat för sig, och kunde/ville/orkade inte hänka på, så vi fick roa oss själva. ;) Planerna var minst sagt lösa men innehöll allt från shopping till Liseberg och från filmkväll till drinkar ute. Så... Vi körde på allting i en härlig mix. ;) Kom iväg lite sent hemifrån men drog oss ner mot stan där vi först letade reda på ett lunchställe (lättare sagt än gjort konstigt nog) innan vi började kolla butikerna. Hittade en - för mig - ny liten butik där Karin gick loss med plånboken och jag blev helt tokkär i en boklampa. Har googlat på den nu och den går att beställa för en 190 dollar. Fortfarande redigt dyrt, men fan vad snygg den var alltså...
 
 
Jag kan redan se den framför mig i mitt framtida bilbiotek (eller bibliotekshörna kanske är mer sannolikt). Det får nog bli en födelsedagspresent till mig själv tror jag bestämt. Eller om jag kan få Erik att köpa den åt mig kanske. Så får jag något jag vill ha och han slipper klaga på att jag aldrig säger vad jag önskar mig. ;)
 
Samma butik hade även en liten restaurang på ovanvåningen och en bar på bottenplan, och då vi båda hade ont i magen efter lunchen och det dessutom börjat regna så smått ute så valde vi att sätta oss ner och ta ett glas vin och tjöta bort en timme eller så. ;)
 
 
Sedan bestämde vi oss för att dra oss mot Liseberg. Var inte sugna på att åka något men man kan ju glo på folk och lampor eller något liksom. ;) Mötte upp Karins kompis Saija med familj och lurade med henne in på en restaurang för lite mer vin medan man och barn åkte Farfarsbilarna. ;) Riktigt trevligt. När de drog vidare för att testa fler attraktioner drog Karin med mig in i våffelstugan, för våfflor är ju världens bästa bot mot magont, as everyone know. ;)
 
 
Och eftersom det var redigt kallt ute så hamnade vi snart inne på ytterligare en restaurang, med österrikiskt tema, där det blev öl och cider medan vi lyssnade på det sjukt (inte) bra livebandet som spelade.
 
 
Lägg också märke till den lite småcreepy killen bakom mig. Glad creepysnubbe visserligen men ändå. ;)
 
 
Jag vill ha den där minionen till vänster där. Sjukt gullig och med ett sånt där riktigt smirk i fejjset. ;)
 
Karins magont ville inte ge sig så vi begav oss hemåt runt tio-snåret för att istället satsa på filmkväll hemma i soffan. Karin höll dock på att somna efter halva filmen så vi avbröt och gjorde oss iordning för sängen istället. ;) Filmen fick istället ses klart nästa morgon till frukosten.
 
 
Söndagen var annars rätt seg. Karin drog vid lunch och sedan fick jag kämpa lite för att få igång Erik då han var tokförkyld och sådär sugen på att röra sig alls. Men då vi bestämt att vi skulle till Hem och villa-mässan och det var sista dagen igår så fick han helt enkelt stå ut. ;) Vettefan om mässan var så mycket att ha dock, var mycket mat, renoveringsgrejer, tavlor osv... Vi tänkte att vi skulle behöva flera timmar där inne men vi hade lätt klarat oss på två, och då hade vi kunnat gå de sista timmarna för halva priset istället. Men jaja, det kan man ju inte veta innan. Fick med lite kataloger från några husfirmor jag inte sett förut så har lite nytt material att kika på i alla fall. ^^
 
Mysig helg all in all och är skönt när man känner att man faktiskt gjort något och inte bara suttit hemma och degat. Det är ju också himla skönt i och för sig, men i lagom mängder. ;) 



The Avener, Kadebostany - Castle In The Snow

Här hemma står ju TVn på för det mesta, men förutom de vanliga serierna och filmerna så är det just nu mycket musik som gäller. MTV Rocks varvas med VH1 och det är allt från rockklassiker till gamla 90-talshits som spelas. Riktigt mysigt att ha på i bakgrunden faktiskt. Den här hörde jag igår. Lite mysko låt men samtidigt väldigt... lockande och suggestiv på något vänster.
 



Inte helt ok

Jag hade tänkt sluta tidigare idag då jag jobbat in lite tid under veckan och det dessutom är fredag. Hade tänkt hinna städa lite inför imorgon när Karin kommer, men ändå få en lång skön kväll. Meeen nej. Jag fick ett inbokat möte nu på eftermiddagen som jag tydligen måste gå på. Inte helt ok att boka in ett möte på fredag eftermiddag alltså... Lite lynchvarning på den. Slutar 16.45 så har jag tur så kanske jag kan dra mig hemåt 17.15 så är ju inte supersent men ändå. Troligen kan jag inte det dock då de här mötena brukar dra ut på tiden... Italienare är tydligen inte så snabba av sig. ;) Det dumma är också att jag egentligen inte bör gå plus, även om det är helt ok att flexa inom veckorna, så brukar satsa på exakt 40 timmar i veckan. Men får väl gå minus nästa vecka eller något istället. 
 
 
Skall bli så jäkla skönt med helg i alla fall. Även om den är rätt fullspäckad. Men jag behöver i alla fall inte gå upp supertidigt utan kan få sova ut på morgonen. Hoppas verkligen nästa vecka blir bättre för har varit lite smått död den här veckan...



Nya sovplatser...

Gick in i sovrummet och sträckte mig för att tända lampan vid sängen, varpå jag ser detta:


Stitch ligger och sover i min fåtölj. På allt smink som jag öste ur necessären innan vi drog till Grekland. Varför lägga sig i den mjuka sköna sängen liksom när man kan ligga på en hög med nagellack..? Vår katt är dum i huvudet. Söt, men dum i huvudet. 



Inte som planerat men mysigt ändå

Tanken idag var egentligen att köra en heldag på Liseberg då Erik velat dit ett tag, men som vanligt så kom annat i vägen. Vi blev väckta av att Eriks mobil ringde imorse och visade sig att hans nya glasögon hade kommit in till optiken i Trollhättan. Och då vi ändå var lediga och han ville ha glasögonen så fort som möjligt så drog vi mot Trollhättan så fort vi ätit och gjort oss iordning. Hämtade glasögonen, tog en runda inne på Systemet och svängde sedan förbi Eriks föräldrar. Var bara Pia som var hemma men tjötade och åt pannkakor innan vi drog vidare hemåt igen. Kom hem senare än vi hade tänkt så kändes inte så lockande med Liseberg längre, men då vädret var soligt och fint så körde vi på långpromenad istället. Traskade upp till Härlanda tjärn och satt där och njöt en lång stund innan vi begav oss hemåt igen. Riktigt mysigt. 






Nu på kvällen så har vi käkat hamburgare och korspommes och glott på TV. Har även bläddrat i huskataloger och tjötat om framtiden. Vi var på Husknuten igår och kollade på hus igen och är fortfarande lika kära i det på tok för svindyra huset och lika förvirrade och obeslutsamma gällande hur vi skall göra. Beslut beslut beslut.

Sista semesterdagen idag btw. Känns sådär bra. 



The X Factor: Louisa Johnson - Who´s Loving You




Universeum

Idag har jag och babe spenderat dagen på Universeum (bara ett år för sent, gav honom ju ett besök i födelsedagspresent förra året men vi kom oss aldrig iväg) och på stan. Vädret har varit stabilt men rätt grått så vi tänkte att det var säkrast att hålla oss inomhus just in case. ;)
 
Hade inte med systemkameran dock så bilderna är väl inte av bästa kvalitet, men några blev helt ok ändå. Försökte få till en bra på fjärilarna när de hade vingarna öppna men gick sådär, sällan de satt stilla och ännu mer sällan de satt stilla med vingarna öppna. Favoritmotivet att fota är annars grodor har jag upptäckt. Blir så läckra kort då grodorna är så unika och ofta färgglada och vackra. Får ta med systemkameran nästa gång. ^^
 
 
Avslutade Universeum-trippen i lekrummen där vi båda fastnade framför målvaktssimulatorn. Helt jävla omöjligt att klara felfritt men ändå helt jävla beroendeframkallande. ;)
 
Blev även promenad runt i stan och sedan en sväng till Nordstan för inhandlande av 5-56 då vi behöver fixa lysrörsarmaturen i badrummet. Slank även med en mp3-sändare till bilen (så jag kan lyssna på Spotify via radion) och lite annat smått och gott. Som vanligt med andra ord. ;)



Underbaraste Erik

Idag fyller min käre sambo 29 år så GRATTIS till honom! Och osis till mig som fått agera passopp hela dagen... ;) Men är väl sådant som hör till på födelsedagar I guess. ;)
 
 
Väckte Erik med frukost på sängen, eller tja, väckte honom med en kopp kaffe, frukosten serverades ute i soffan framför TVn, som all annan mat vi äter här hemma. Sedan följde lite paketöppning (som avbröts av att Erik kom på att han behövde ha i linserna för att se något...) och sedan mest bara slapp resten av dagen.
 
 
Han fick en popcornmaskin, en jubileumsgåva av Monopol, sockar och ett bälte plus att han skall få ett pengabidrag (vadå tråkigt, men jaja, det var vad han ville ha) till en klocka. Inte sådär jättefantasifullt den här gången men kan ju inte bli fullträff varje år... :)
 
Förstår inte vart dagen tog vägen idag, timmarna liksom bara försvann...?! Har glott på mängder med program på Travel Channel dock och bara myst i soffan hela dagen. Drog till affären runt 6 då Erik ville ha våfflor och svängde lite spontant in på Systemet på vägen hem då jag visste att han även var sugen på öl.
 
Ser ut som att resten av veckan blir mer fullspäckad då besök på Universeum, Husknuten, Liseberg och en tripp till Karlstad är planerade, men idag var det skönt att bara ligga hemma och ta det lugnt.
 
Så, anyway, grattis till dig, Erik. Älskar dig!
 
 
(Längtar redan tillbaka till Kreta... Eller snarare vårt hotell. Fan, ett år kvar till nästa semester...)