Ang piercing och jobb...

Helena kommenterade på ett tidigare inlägg att det i det projekt hon sysslar med nu så säger arbetsgivare att de hellre anställer folk utan piercing/tatuering än folk med, och då speciellt om det gäller ett jobb med kundkontakt.
Men i min erfarenhet spelar det ingen roll. Jag har haft jobb både med och utan kundkontakt och jag har aldrig hört något negativt om min piercing. Tvärtom. De allra flesta tycker att den är snygg.

Sedan lär det väl bero på vilken typ av jobb det handlar om, det kanske inte funkar med ansiktspiercingar om man jobbar på en bank, men som mina jobb - kassa och reception - har det iallafall aldrig vart några problem. Och nu när jag jobbar på lager så spelar det ju definitivt ingen roll.
Jag gillar inte tanken att förlora ett jobb pga hur jag väljer att smycka min kropp, jag tycker inte att folk egentligen har med det att göra, men samtidigt så är det ju deras val om de vill anställa mig eller ej. Jag vill inte ta ur min piercing eller dölja min tatuering vid en intervju, då jag vill att de skall anställa MIG, men om det är ett jobb jag verkligen verkligen vill ha, så kanske jag inte vågar chansa.
Med tanke på att jag vill göra fler tatueringar, kanske till och med många fler, så lär det ju bli ett reellt problem iallafall. Iof lär ju tatueringar bli lättare att dölja då jag aldrig kommer tatuera mitt fejjs men ändock.

Sedan tror jag att det blir slappare och slappare rent allmänt ju fler som skaffar både tatueringar och piercings, snart lär även chefen ha det, och då blir det inga problem alls. Längtar tills dess.


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: