Dag 4 - Orlando, USA - 4 juli

Näst sista dagen, och sista heldagen i Orlando spenderade jag och Erik på Walt Disney World Magic Kingdom medan Helena och Patrik tog det lugnt på hotellrummet. Och nu i efterhand så får jag säga att det var den bästa dagen på hela resan för min del. Gick runt och bara var lycklig precis hela dagen.
 
 
Man kunde välja mellan tåg, båt och buss för att ta sig från entrén till själva parken, så valet föll rätt självklart på båt då vädret var najjs och det fläktade skönt.
 
 
Det klassiska slottet. Vacker vy, som skapat för fina kort men helvetes mycket människor runt om. Så många bilder rent generellt man tog där någon gick precis framför kameran så man bara fick en suddig siluett. Tycker man har lite hyfs och försöker undvika att komma i vägen om folk tar kort. Såvida de inte tar upp hela vägen och tänker ta en miljon bilder, för då tröttnar till och med jag på att vara trevlig. Inte för att jag är så trevlig i vanliga fall heller, men när folk fotar så försöker jag i alla fall. ;)
 
 
Alltså, så jag ångrar att jag inte tänkte på att ta med stativet till Disney-parken!? Släpade ju för fan med stativet hela vägen till USA och så glömmer jag det den enda gången det bara är jag och Erik och då vi dessutom skall till Disney, mitt drömresemål...? Fy fan vad dum jag känner mig i efterhand. Och återigen, jag är på tok för feg för att fråga någon om hjälp att ta kort. Ett väldigt bra karaktärsdrag när man är på semester.
 
 
Fanns en massa olika typer av attraktioner men vi hoppade över de flesta då köerna var kilometerlånga och värmen var extrem (som alla andra dagar...). Dessutom verkade de flesta vara riktade mot barn, konstigt nog då det var en Disneypark ehum... ;)
 
 
Sjukt god mat på en snabbmatsrestaurang utformad som balsalen i Skönheten och Odjuret. Blev pulled pork, potatismos, en gudomlig sås och sparris och paprika bredvid för min del. Efterrätten var ett jävla stort mjäh i form en en torr muffins med lite kladd uppepå, men bortser man från den så kan det nog vara godaste maten jag åt i USA.
 
      
 
Och, i och med att det var 4 juli och därmed amerikanarnas älskade högtid 4th of July, så var det ännu mer folk än vanligt och en massa banderoller och liknande överallt. Var många som gick all in och endast var klädda i röd-vitt-blått, hade ansiktsmålningar och hela kittet. Rätt coolt att vara där just den dagen, gjorde det hela ännu mer speciellt.
 
 
Var även en 4th of July-parad! Vi hade bokat in oss på Fast Pass-platser (ingick tre stycken Fast Pass i biljetten) så fick riktigt bra platser. Hade behövt köpa med oss mer vatten dock för fanns ingen skugga och solen sken konstant, plus att man var på plats typ 45 minuter innan paraden ens började. Men var så värt det ändå. Allt för att se utklädda vuxna människor, men va fan. ^^
 
      
 
De brukar ju vara fyrverkerier på kvällarna, men den här gången slog de på extra eftersom det (ursäkta upprepningen) var 4th of July. Vi var inte riktigt beredda på hur mycket folk det hade samlats och att man tydligen behöver paxa en plats cirka två timmar innan det börjar, så vi hamnade lååångt bak. Men funkade ändå eftersom det var så öppet och fyrverkeriet var så maffigt. Väldigt typiskt amerikanskt med propagandatalet ur alla högtalare innan dock. Allt från "land of the free", "magnificent country", "our heroes", fruktansvärt patriotiskt och rätt löjeväckande för en turist, men coolt ändå då det är så typiskt amerikanskt.
 
 
Som sagt. Bästa dagen på hela resan. Helt magiskt. Skulle lätt kunna tänka mig att åka tillbaka igen, men då skulle jag vilja gå på alla Disney-parkerna. Så, får nog bli en till tripp någon gång i framtiden. ^^


helena

Najs! Kul att det blev lyckat! :) Och märks att du har en bra kamera, inte minst på fyrverkeribilderna... jag undrar hur motsvarande bilder hade sett ut med min digitalkamera, haha...

Svar: Japp, är så glad att vi åkte dit. Var ju inte ens tänkt så från början... :O Och du skulle se resten av bilderna jag tog, fick ta bort en hel del om man säger så. Experimenterade med inställningarna under fyrverkerierna och vissa varianter var väl inge vidare... ;) Men ja, en bra kamera är det. Jag måste bara lära mig behärska den... :P
xilona.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: