Dag 2 - Orlando, USA - 2 juli

Tar visst lite tid detta... Tar sådan tid att skriva ihop ett inlägg så drar mig för det... Men i alla fall...
 
Skippade frukost då det skulle finnas på plats och gjorde oss iordning, packade väskorna och tog en taxi till Discovery Cove. Var ingen direkt kö in men blev ett snabbstopp för att kontrollera innehållet i alla väskor, precis som på alla destinationer. Checkade in vid en disk och tog hiskeligt fula ID-kort för att visa att vi var tillräckligt gamla för att få beställa alkohol på området.
 
 
Frukosten (och lunchen) bestod av en stor buffé/lång disk med massa tallrikar med olika typer av mat som det bara var att plocka. Plockade allt som såg intressant ut men hade nog gärna skippat de där gråa frukostkorvarna... Yoghurten, frukten och lemonaden var det bästa även om ett wienerbröd till frukost aldrig slår fel... ;) Lunchen bestod av bland annat en jättegod hamburgare, färsk frukt, jordgubbar och världens mäktigaste chokladkaka. Hungrig behövde man i alla fall inte vara om man säger så. Dessutom var det fri bar så beställde (blaskiga) drinkar och mumsade på chips under hela dagen. ^^
 
 
Riktigt fint område med mycket palmer, stenformationer, sandstränder, små fina vikar och väldigt hanterbart med folk. Nog för att det var ett jäkla dyrt inträde till parken men kändes helklart värt det så man slapp trängas med en miljon människor.
 
Vi fick en tidig tid för delfinsimmet så gick och bytte om direkt efter frukosten. Fick en nätpåse med cyklop och snorkel och en väldigt väldigt (VÄLDIGT) fet solkräm som man var tvungen att ha i bassängerna då man inte fick ha sina egna grejer på grund av djuren.
Interaktionen med delfinerna gjordes i små grupper så det var vi fyra och en familj med en mamma med två barn i vår grupp. Tyvärr så fanns det grupper precis i närheten vilket ni ser på bilderna, så även om de inte direkt störde så blev ju inte fotona så speciellt roliga direkt... Tänk vad mycket finare de hade varit om man hade haft bara klippor och växter i bakgrunden men jaja. Jag tyckte det var väldigt coolt att klappa delfinen och det är något jag har velat göra länge men det har alltid känts så turistigt med en grupp på tjugo-trettio pers som står på rad och får gå fram och ta några kort på trettio sekunder innan man får en snabb simtur och sedan är det slut. Det här kändes mycket mer värt och är något jag skulle kunna rekommendera till folk. Eftersom vi var en grupp så fick vi dessutom ta kort ihop och vi kunde få alla på samma cd-skiva vilket sparade en hel del pengar.
 
 
Tur man tog Discovery Cove direkt i början av resan så man inte hann få någon färg. Hade ju varit illa om man inte hade varit kritvit på delfinbilderna liksom...
 
 
Man kanske kan photoshoppa bort allt annat folk så det blir lite roligare bilder...? Och fixa lite färg när man ändå är igång... Och leenden på Eriks bilder...
 
 
Varm grund pool med nedsänkta bänkar. Här satt vi och njöt och drack öl/drinkar och studerade hur Helena frenetiskt försökte gnugga in kletig solkräm i Patriks brösthår... ;)
 
 
Älskar när personal erbjuder sig att ta kort då jag själv inte klarar av att fråga folk. Tog bilder på flera andra par under resan då de frågade mig men själv klarar jag inte att fråga en enda jävel. Väldigt smidigt.
 

Gillar att fota blommor - men vad gör man med bilderna...?
 
Fanns ingen taxi och inga bussar vid entrén när vi skulle hem så fick vackert börja gå åt det håll som vi gissade att hotellet låg. Gav upp efter några vändor fram och tillbaka så Helena ropade in en taxi i en korsning varpå han stannade sådär gör-inte-alls smidigt mitt i så vi typ fick hoppa in i farten.
 
 
Gick ut och åt på kvällen och hittade det här stället. Världens godaste revbensspjäll...! Hade glömt körkortet hemma så var nära att jag inte fick köpa en öl till maten men efter att ha övertygat tjejen i kassan om att jag faktiskt var 27 så funkade det till sist. Fanns efterrättsbuffé också, precis som på de flesta restauranger, så tryckte i mig massa gott efter maten. ^^ Väldigt mycket konstiga efterrätter också dock, mycket röror och fluff-saker i klara färger... o_O 
 
 
Den här dagen var en av de bästa rent allmänt. Delfinsimmet var underbart (vad Erik än må säga) och omgivningen var vacker. Vädret var (mestadels) väldigt bra, maten var god och man slapp trängas. Nackdelen är väl att det var lite lagom jättedyrt men va fan, är man på semester så är man. Helt klart värt pengarna och skulle lätt rekommendera det till andra. Dessutom ingick inträde till Sea World och Aquatica i priset, så utslaget på tre parker så var det bara lagom litedyrt. ;)


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: