Jag är kanske en hypokondriker ändå...?

Var äntligen på vårdcentralen idag för mitt har-jag-stressproblem-eller-inbillar-jag-mig-bara-att-jag-är-sjuk-besök. Hade bokat en tid direkt på morgonen så jag kunde ta det innan jobbet men de ringde och bokade om den så fick 10.30-10.50 istället så var tvungen att kompa en timme på jobbet. Gick dessutom fel så min lilla tidsmarginal blev rätt mycket mindre. Hittade rätt till sist och gick in till receptionen för att anmäla mig, bara för att inse att det står en kvinna inne i båset och jag har sex pers före mig i kön med fem minuter tillgodo. En kvart senare står samma kvinna kvar och jag muttrar ikapp med de andra i rummet. Hör en läkare fråga efter "Cecilia" så jag skuttar fram och frågar om det är mig han söker och yes, det var det. Fick en liten föreläsning om att tiden snart var slut osv och försökte förklara att jag fsatnat i kön men verkade inte gå hem...
 
Vi pratade i alla fall igenom min problembild och han lyssnade på hjärtat och lungorna, klämde mig på magen och kollade mig i halsen varpå jag fick en remiss till labbet för blod-, blodsocker- och urinprov (yeeejj). Så satt i kö en stund till innan jag fick komma in till en sköterska. Var hyfsat osugen på blodprovet då jag verkligen hatar nålar men hon sade åt mig att kolla åt ett annat håll och komma ihåg att andas och visade sig att min rädsla var totalt oproportionelig. Kändes ju knappt när hon stack...? Någon som vet om det är samma typ av nål man använder om man skall ge blod? För har velat göra det länge men hela nålgrejen har liksom hållit mig borta... Fick vänta lite till innan jag fick veta att mina prover såg bra ut. Blodprovet skulle ta några dagar och de hör av sig om det är något, annars är det lugnt där med. Jag fick dock ett recept utskrivet på sömnpiller för att försöka lösa det problemet, samt lite kostråd för magen och energin. Doktorn trodde att mitt problem mest egentligen är en ond cirkel. Jag sover och äter dåligt vilket gör mig trött och skapar magproblem och huvudvärk. Sedan gör pressen att jag måste sova att jag inte kan somna nästa natt och så blir det en nedåtgående spiral. Så får väl försöka bryta mönstret och börja ta hand om kroppen lite bättre så kanske den inte bråkar lika mycket med mig. :) 
 
Tänkte i alla fall gå och lägga mig nu och läsa lite i en vanlig bok, då jag läste på en sömnsida att det blåa ljuset från datorer, mobiler osv kan försämra sovmöjligheterna om man använder dem för tätt inpå sänggåendet. Något om att det blåa ljuset påminner om en ljus himmel vilket lurar kroppen att det är dag. Så nightynight på er gott folk!
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: