Fetmadiskussion...

För en hyfsat hetsig diskussion kring ämnet fetma inne på Lady Dahmers blogg, och anade väl vad jag gav mig in på innan jag postade min kommentar. Kunde se lynchmobben på milslång väg, men är lite sjukt att sitta och läsa kommentar efter kommentar som håller med när jag slår vad om att det finns de som inte är av samma åsikt men som väljer att hålla käft.
Det som är så fascinerande med sådana här "diskussioner" är att folk har en väldig tendens att lägga in extra mening i allt man skriver och lägga en massa ord i munnen på en som man aldrig kläckt ur sig. Sådant gör mig mäkta irriterad. Ogillar skarpt att bli beskylld för åsikter som jag inte har och defintivt inte gett luft åt.

Ämnet är då fetma, och LD irriterande sig över en anonym kommentar där personen ifråga skrev:

"Sluta skriva om din övervikt/fetma om du vill ha medhårs. Övervikt/fetma är inte ett öde. Det är ett beslut du fattat: såhär vill jag vara. Men jag kanske inte vill betala din sjukvård sedan?"

Och då jag, till viss del, håller med personen ifråga så valde jag att skriva det, efter typ en miljon kommentarer som idiotförklarade mr anonym. Jag SKREV att jag vet att det finns folk som är sjuka, som går upp pga mediciner osv, men att det inte är dem jag åsyftar, utan dem som blir feta pga lathet och lättja, men ÄNDÅ så är det flera stycken som slänger sjukdomar och "det är så synd om dem"-snacket i fejjset på mig. Jag TYCKER inte synd om feta människor (och nu pratar vi FETA ok? Inte lite mulliga eller tjocka, utan FETA människor). Jag anser att de själva försatt sig i sin situation, vilket INTE betyder att jag inte tänker betala för deras sjukvård, ok?! Men kanske däremot att jag inte VILL betala för den. Jag VILL betala för cancersjuka, gamlingar, strokepatienter och andra olycksdrabbade, folk som helt enkelt råkat illa ut eller mår dåligt. Jag är inte lika sugen på att betala dyra operationer för folk som själva orsakat sitt tillstånd.

Men säger man det så kommer kommentarerna att då kan jag ju inte vilja betala för folk som skadar sig när de sportar, för det är ju ett eget val?! Eller rökare, eller anorektiker eller någon annan som skadar sig själv? Well, rökare hade nog lätt kunnat hamna på min lista också, de ligger i ungefär samma kategori som feta, dock så är det ett mer osynligt handikapp och därför "lättare att ignorera", tills du en dag står där med cancer. Och sportskador har jag verkligen inga problem med då det är nyttigt och sunt att motionera och de flesta klarar sig utan skador om de så sportar hela livet. Och anorexi är en psykisk sjukdom och skall därför, naturligtvis, också behandlas. Precis som de som drabbas av fetma pga psykiska problem skall behandlas. Det jag envisas med är att jag inte tror att ALLA feta människor lider av psykiska sjukdomar. En del, of course, men knappast alla. Sedan kan ju säkert en del drabbas av psykiska men just pga fetman, men då är det ju inte de problemen som orsakade den från första början utan något annat.

Hehe, när jag nämnde diskussionen för E så konstaterade han direkt att jag hade med vänstermänniskor att göra, och åh så sant det är. :P Inte för att jag i regel har något emot dem men deras tankesätt är rätt... slående lika och... oflexibelt. :P Sitter bara och väntar på rasistkortet nu. ;P De har ju redan använt sig av det klassiska empati-ordet. LD skäms tydligen för mig då jag inte har någon emapti, men kunde bara svara att hon får skämmas hur mycket hon vill men jag känner bara med dem som jag anser förtjänar det. :)

Vet inte egentligen varför jag ger mig in i sådana diskussioner, vet ju att det inte kommer leda någonstans och att jag bara kommer bli irriterad på folks tankegångar. Plus att jag avskyr när folk talar ner till mig, har redan fått höra att jag inte vet vad jag pratar om (som om alla andra där ute är experter...). Jag har blivit idiotförklarad, should've seen that one coming I guess.
Well, är ju inte som att jag ändrar mig pga vad de tycker heller så går la åt båda hållen iallafall. ;P


Andreas H

hehe, när jag läser detta kom jag direkt att tänka på denna bloggen : http://whatsupsthlm.se/pezster/parkering-for-feta/4014/



Han skriver en massa skoj som jag oftast håller med om ;)

Cecilia

Hahaha, tack för tipset, det var en riktigt skön snubbe. :D

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: