Expressen - dilemma

Erik visade mig några seriestrippar från Expressens nya kampanj Dilemma som den här veckan handlar om rasism. De här stripparna är bara hur sjuka som helst, kan ju inte finnas någon som fungerar såhär...? Och sedan de urbota korkade kommentarerna som följer... För er som missat det består det av dessa:

Bildserie 1:



Med kommentaren:

"- Det är viktigt att skilja på idé och person, avvisa inte personerna utan deras idéer. Elin gör rätt som markerar att Simons åsikt inte är okej och tar diskussionen med honom. Elin hanterar situationen bra som försvarar Mira och försöker få Simon att se Mira som en person i stället för att bara se henne som muslim. Simons åsikt bygger på att han har förutbestämda idéer."

Bildserie 2:



Med kommentaren:

"Elin gör rätt som står på sig, det måste man göra när man stöter på fördomar annars riskerar de att leva vidare. Det är också bra att Elin inte går till attack mot Simon, då riskerar hon att stänga kommunikationen. I stället ska hon bemöta åsikterna som Simon och hennes pappa har på ett lugnt sätt. Men det är viktigt att Elin säger ifrån, det ska man göra varje gång man möter fördomar."

Bildserie 3:



Med kommentaren:

"- Det kan vara svårt att diskutera med personer som har den här typen av idéer då de ofta är väldigt pålästa. Det viktiga i början är inte att vinna diskussionen utan att markera. Därefter skaffa sig argument för att ta debatten. Det bör Elin göra om hon bryr sig om Simon. Det här är känsliga frågor. Dels för Mira som blir dömd på förhand, dels för de som har de här åsikterna eftersom de ofta vet att åsikterna inte är okej."

Bildserie 4:



Med kommentaren:

"Humor är avväpnande och kan fungera bra. Men jag tycker inte att Mira ska behöva driva med sig själv eller sin religion för att komma till rätta med Simons åsikter. Jag tycker att Elin borde låta sin pappa och Simon träffa Mira förutsättningslöst och låta dem umgås med varandra några gånger. Det är lätt att ha fördomar om det man inte förstår eller känner till, att mötas är ett sätt att motverka fördomarna."


Alltså... finns det NÅGON som är funtad sådär? Alla parter i de här seriestripparna är ju dumma i huvudet. o_O Finns ju ingen av dem som man kan hålla med egentligen. Jag förstår verkligen inte vad författaren tänkte, OM han/hon tänkte, folk varken pratar eller agerar sådär. Den är så klyschig och dålig så jag inte vet om jag skall skratta eller gråta. De flesta verkar ta det hela som ett stort skämt och skrattar rätt gott dock. Undrar om någon tar det seriöst alls...?
Kommentaren till den tredje strippen är ju bäst; Det kan vara svårt att diskutera med personer som har den här typen av idéer då de ofta är väldigt pålästa. Det viktiga i början är inte att vinna diskussionen utan att markera. Därefter skaffa sig argument för att ta debatten. Helt sjukt. Varför inte bara skaffa sig info direkt så man kan argumentera för sina åsikter? Kan ju inte påstå att Elin tar diskussionen speciellt bra när hon låser in sig på toa, blir rosenrasande och hotar att "kärleksstrejka" för att hon inte håller med. :P Där har vi en mycket mogen kvinna. ;) Sedan en annan sak, jag är mycket tveksam till att Mira-bruden på bilderna är muslim, hennes ansikte ser väldigt västerländskt ut... Just a point.


Simon

Med risk för att bli lynchad: Vad var det nu du röstade på för parti Sissi? ^^



Så, när du är färdig med lynchandet:

Har själv läst de där ett par gånger, just den här veckan verkar vara extremt bottennapp. Finns ingen logik i det hela, varför säger Elin "Hon är inte troende" från första början ens? Och först säger hon "Hela mitt liv, känns det som" och sen säger hon "Vi gick i skola ihop", då KÄNNS det väl inte bara som att hon känt henne hela sitt liv?

Cecilia

Haha, jag röstade på SD och C Simon, och det kan jag säga helt utan att lyncha dig. ;P



Det jag menar är väl mer att själva situationerna är helt löjliga, klart folk kan ha åsikter att muslimer är dumt att umgås med osv (med det inte sagt att det är rätt) men sådär lär de inte uttrycka sig. Men nej, logik finns verkligen inte någonstans i de där rutorna... Alla är bara jättelöjliga...

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: