Glasklar feminism...

Har läst en hel del olika forum, artiklar och inlägg kring feminismen det senaste. Och det riktigt bubblar inom mig och knyter sig i magen. Oftast är dessa inlägg skrivna av bittra män som ifrågasätter hur feministerna kan med att påstå att de främjar både män och kvinnor och står för ett jämställt samhälle när de in fact endast bryr sig om kvinnorna. Jag förstår ärligt talat inte diskussionen. Jag tycker det är helt jävla glasklart att man måste höja kvinnorna för att dessa skall hamna på samma nivå som männen sett till alla aspekter, allt från lön till ansvar och respekt i samhället. Männen ligger redan på topp och om vi fortsätter höja dem MEDAN vi höjer kvinnorna så kommer vi ju aldrig någonsin komma ikapp? Hur kan folk inte förstå detta? Vill dessa män ha en rörelse som främjar männen (mer än samhället redan gör vill säga…) så får de väl skapa en egen jävla rörelse? Varför skall vi kvinnor (och de upplysta män som ändå finns där ute) arbeta för dem?

 

Dessutom så hjälper faktiskt feminismen även männen, dock kanske inte sett till deras löner, utan till deras möjligheter till ett bredare känslospektra. Feminismen vill hjälpa kvinnor att kriga på samma villkor som männen, men den vill även att alla skall ha rätt att visa sina känslor och personligheter utan att behöva klämmas in i ett alldeles för trångt fack. Hade folk (män…) kunnat uttrycka vad de känner och be om hjälp när det behövs utan att känna sig svaga och otillräckliga så tror jag att vi hade kunnat eliminera en hel del problem i samhället och förändra brottsstatistiken rätt radikalt.

 

Det finns orättvisor åt alla håll, allt från att män har högre löner till att kvinnor har det lättare i vårdnadstvister. Jag tror dock inte att majoriteten av dessa bittra män gråter över den ensidiga insatsen för att de vill ha fler föräldradagar (relativt fritt att dela upp som man vill i dagsläget) eller för att de egentligen hade velat arbeta på dagis hela bunten men inte kan för att folk hellre anställer en kvinna, utan min starka åsikt är att de är rädda för att dela med sig av kakan. De vill inte riskera att få det sämre ställt för att någon annan skall få det bättre. Måhända logiskt men ändock trångsynt.

 

ALLA skall ha samma möjligheter (och skyldigheter) helt enkelt. Och det har vi inte idag. Därför behövs feminismen. Eller ekvivalismen, jag bryr mig inte om vilken titel ni sätter på er själva, bara ni fortsätter (eller börjar…) jobba mot ett bättre, mer jämställt samhälle. När vi nått dit, DÅ kan vi lägga ner diskussionen.



Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: