Slå pattarna i taket, Trollhättan

Förra veckan var som sagt en riktig kulturvecka för min del. Förutom middag och spökvandring med en bunt gamlingar blev det även en föreställning med Bianca och Tiffany Kronlöf med ensamble i form av "Slå pattarna i taket" ihop med Club ÅF i Trollhättan. Och fan vad jag skrattade. Tårarna rann och magen gjorde ont och jag var riktigt lycklig när jag gick därifrån. I början var jag lite halvskeptisk dock då allt var väldigt extremt och skrikigt vilket jag inte riktigt gillar, men det tog sig. Showen var en salig blandning av olika musikgenrer, ståuppkomik, konstiga kläder, poesi, videos (de var typ bäst på hela kvällen, så jävla roliga!) och massa brandtal. Det mesta var träffande men som sagt, skrikandet kunde jag varit utan. Och sedan blir det väl mest lite löjligt efter det hundrade "kuken", "fittan", "runka", "knulla" etc etc, men så länge man inte är tokpryd så är det väl ingen fara.
 
Jag skulle lätt rekommendera showen till de flesta, men jag gissar att brudar med i alla fall en viss feministisk ådra uppskattar den mer. Gubbarna som var med tyckte showen var bra men de missade en hel del av igenkänningsfaktorerna. Och showen driver ju en hel del med "den vite medelålders mannen" / "CIS-mannen" så de kände sig väl lite träffade då och då. ;) Blev riktigt irriterad på tre kollegor dock då de bestämde sig för att gå efter typ en kvart. Tydligen så var det inte roligt nog för dem utan baren lockade mer. Deprimerande. En av dem blev dessutom arg då de "anklagade svenska militärer för att vara mördare!" när de egentligen bara konstaterade att vi har soldater vid X antal orosområden i 65 länder eller vad det var, och det var bara som svar på det svenska skenheliga snacket om att vi alltid är neutrala och aldrig deltar i krig osv osv. De pratade om allt möjligt, typ "Sverige är världens mest jämnställda land! Nej, för det var ju Island." och "Sverige är landet där flickor får de bästa betygen i skolan, men det är lugnt, vi kompenserar det med att ge pojkarna högre lön när de börjar arbeta!" osv. Därför var militärkommentaren bara en liten bikommentar i det stora hela liksom, jag hade typ glömt bort det innan min kollega (lagom argt) nämnde det då vi frågade varför han gått tidigt. Tröttsamt.
 
Jaja, skitsam. JAG gillade den i alla fall, och om ni får möjligheten så rekommenderar jag att ni ser den. ^^
 
 
Hittade den här videon på Youtube, så det är inte min video, men låten var med i föreställningen så tänkte ni fick ett litet smakprov. :)
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: